Pozdravujem všetkých, videl som tu častejšie otázky ohľadom dostupnosti modelov, ktoré sa vyrábali v Thajsku a po povodniach ako každý vie bola výroba odstavená. Popravde ja tiež čakám na model D7000. Po všetkých nezmyselných krvopotne vytlačených odpovediach od predajcov, kedy sa dá očakávať obnova výroby som sa sám odhodlal osobne napísať do Nikonu s otázkou kedy bude naskladnený model o ktorý mám záujem na SK a CZ predajňach...nie obnovená výroba, ale naskladnený model.
No a pre čakajúcich je tu odpoveď :
[i]Dakujeme za Vas email ohladom D7000
Vyroba tohto modelu v Thajsku bola obnovena priblizne v polovici minuleho mesiaca, v obchodoch by fotoaparaty mali podla nasich informacii byt dostupne do konca februara (konkretny datum k dispozicii nemame, takze sa teoreticky este moze zmenit)
V pripade dalsich otazok nas nevahajte znovu kontaktovat.
S pozdravom,
Martin Maco Evropska podpora Nikonu www.europe-nikon.com/support[/i]
Siet zmluvnych predajcov neexistuje. Existuje siet partnerov nikon, ktori maju istu vyhodu oproti neautorizovanym predajcom, ovsem podmienkou je dodrziavat odporucane koncove ceny a brat cez autorizovanu distribuciu.
Tak ci onak, v distribucii uz peknych par mesiacov po D7000cke ani chyru ani slychu - sam na nu cakam a to som pri zdroji (sice primarne pre CZ trh, ale nejaky rozdiel tam nebude). A kedy bude? Ani Nikon netusi..
Mozno sa ti ujde z poslednej dodavky, ak tam tela vobec boli. Mam pocit, ze posielaju hlavne to, co sa najrychlejsie predava - takze skor set s 18-105mm a nie samostatne tela. Mne sa pacil ferovy pristup pani z Nikonu, akoze fakt. Sice odhadovala, kedy asi, ale na 100% nezarucovala nic a sama povedala, ze ani oni nevedia, co im vlastne dorazi. A vtedy je sakra tazke davat nejake zavazne stanoviska aj predajcom.
Rozhodol som sa objednať D7000 niekedy v polovici februára. Samozrejme som vedel, že to bude asi problém zohnať hneď. Zašiel som teda radšej osobne do týchto predajní:
> Megapixel.cz (v Ostrave) - tam mi niečo vyše mesiaca sľubovali, že D7000 im dorazí, o týždeň, do 2 dní, do konca týždňa a podobne a bla bla bla... Vždy ma presviedčali, že URČITE im D7000 príde, nech si cez internet vytvorím objednávku a na 100% mi to dôjde. Aj moja trpezlivosť má však svoje hranice, a tak som im "pekne poďakoval", objednávku som stornoval a šiel hľadať solídnejšieho predajcu. Toho škutavého predavača v obchode v Ostrave by som označil za korunovaného vola –inak sú tam celkom rozumný ľudia, ale tento nechcem povedať čo im to kazí. V tomto obchode si už ja v živote nič nekúpim. Ich ochota a informovanosť je mizerná. > CZC.cz - tu som si vytvoril objednávku keď som ešte mal platnú objednávku v Megapixli (po tom čo zo mňa začali robiť idiota v Megapixel.cz) po osobnej konzultácii a prísľube dodania do týždňa s tým, že to nevedia garantovať a vraj mi môžu vytvoriť nezáväznú objednávku a o dostupnosti ma budú informovať. Po viac ako týždni mi došiel mail, že D7000 nemajú a netušia kedy príde a tak či trvám na objednávke - objednávku som zrušil. > Alfacomp.cz - opäť ma upozornili, že dostupnosť je veľmi neistá, dal som im kontakt a dohodli sme sa, že mi napíšu, keď bude D7000 reálne dostupná. V tejto predajni mi aspoň predavač povedal, že pokiaľ môžem, nech si D7000 objednám inde ak to chcem čím najskôr, pretože mi vôbec neručí za to, že pri prvej dodávke Nikonu sa mi niečo ujde - pravý opak prístupu aký som zažil v Megapixel.cz > Po týchto skúsenostiach a pár mailoch z Nikon zastúpením pre ČR/SR som sadol k PC, na heuréke som objavil obchod foto.cz s rozumnou cenou a skladovým setom so 105 objektívom. Zavolal som tam, pani mi potvrdila, že ho majú, dostali ho práve v ten deň z prvej dodávky po povodniach a ak ho chcem, nech si objednávku vytvorím čím skôr, pretože majú posledné 3 kusy. Objednal som teda a ešte v ten deň z ponuky obchodu D7000 zmizla. Mne ale došla a začiatkom apríla som sa teda DOČKAL a našiel som NORMÁLNEHO PREDAJCU, ktorý keď niečo povie, tak to platí.
Pozeral som D7000 aj v SK obchodoch ale mne sa to viac vyplatilo z hľadiska ceny v ČR, tiež tam trávim pracovné dni, takže nebol problém sústrediť sa na CZ obchody.
[b]A povedal by som, že je dobré vedieť ako k takejto situácii pristupujú jednotliví predajcovia – dokáže to človeku ušetriť čas. O skúsenosti s obchodmi sa určite treba podeliť... [/b] To je môj epos zháňania D7000....
D7000 telo u nás stojí 999€ a set s 18-105kou 1199€ čo sú ceny stanovéné priamo Nikonom a sú záväzné pre všetkých ofic. predajcov. A opäť troška prisilné slová...
Nechceli ste snáď napísať - miesto :
" čo sú ceny stanovéné priamo Nikonom a sú záväzné pre všetkých ofic. predajcov. "
cela problematika je ovela zlozitejsia. Doporucena je vlastne zavazna (nedodrziavanie sa sankcionuje). Vsetko co sa vozi mimo oficilnych distributorov je neziaduci sedy dovoz, takze spotrebitelia a mudrlanti nevidia ani vrchol pomyseneho ladovca (cely je pod vodou).
Mozem sa tu opytat nieco ja? V tych novych dodavkach Nikonu bude aj set fotoaparatu D5100 + 18-105 objektiv? Alebo na tento set s priaznivou cenou do 700,-€ mozem zabudnut a kupovat si to samostatne ak nechcem set s 18-55. Lebo som pocul ze set so 105 nebude a inde zase ze nebude s 55-kou ale iba so 105. Dakujem.
cela problematika je ovela zlozitejsia. Doporucena je vlastne zavazna (nedodrziavanie sa sankcionuje). Vsetko co sa vozi mimo oficilnych distributorov je neziaduci sedy dovoz, takze spotrebitelia a mudrlanti nevidia ani vrchol pomyseneho ladovca (cely je pod vodou).
Mne je to jasné, len niekedy čiarka vo vete zmení úplne jej význam.
nie je to presne tak ako sme to napísali. - napísali sme to nepresne
nie, je to presne tak ako sme to napísali. - je to tak ako sme napísali
Myslím si, že som spotrebiteľ a nie "mudrlant" !!! No v žiadnom prípade mi nie je jasné " doporučená = záväzná " Píšete, že nevidíme vrchol pomyselného ľadovca ( celý je pod vodou ) - aj so smajlíkom ! Objasnite, prosím tie sankcie trochu bližšie - aby sme boli i my spotrebitelia trochu v obraze. Inak je to len Vaše trvdenie - ktoré, s prepáčením pôsobí tak trochu "reklamne" - zavádzaním nás "spotrebiteľov" Vopred ďakujem za odpoveď !
PRINST - cenotvorba ako aj partnerske podmienky su jednymi z parametrov, ktore su medzi vendorom a predajcom. Nezverejnuju sa podobne, ako tvoj zamestnavatel nezverejnuje tvoju pracovnu zmluvu s platovym dekretom Verejnost to nema preco zaujimat. Budes sa proste musiet zmierit s tym, ze obchodny model funguje uplne inak, ako ze nikon doda predajcovi fotak, predajca si na to chamtivo prihodi 30% a madli si ruky ako strasne zaraba. S ephotom mam spolocne len tolko, ze som registrovany na ich portali, no mozem len potvrdit slova, ktore tu padli. Nic z toho vsak nie je v zaujme poskodzovania zakaznikov.
Mozem sa tu opytat nieco ja? V tych novych dodavkach Nikonu bude aj set fotoaparatu D5100 + 18-105 objektiv? Alebo na tento set s priaznivou cenou do 700,-€ mozem zabudnut a kupovat si to samostatne ak nechcem set s 18-55. Lebo som pocul ze set so 105 nebude a inde zase ze nebude s 55-kou ale iba so 105. Dakujem.
Na toto nevie nikto reagovat? alebo to je v zlej teme? Vedomosti sales mamazera tu mate habakuk ako tak citam a tolko konkretnych info o ladovcoch. Nic v zlom nie nie len clovek precita 12 stranovu temu a z toho 10 prispevkov je relevantnych.
NAY elektrodom, Prolaika , a kopec kamenych predajni alebo e-shopov beru Nikon od koho? Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu? Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia? Dakujem za odpoved.
Pri reklamácii uvidíš a pochopíš ten rozdiel rýchlo. Všetci to majú brať cez oficiálnych distributérov. Niektorí to ale vedia obísť.
Len pre príklad: Ja som čakal na SB910 a 50mm F1,4 G 2 mesiace a na 85F1,8G vyše mesiaca!!! A to som rovno pri koryte jak sa hovorí... Nikony proste nie sú, pokiaľ ich nemá niekto na predajni už skôr kúpené. Každý jeden Nikon (či už sklo alebo telo) ide okamžite o objednávateľovi, chalani v eshope kontroluju pravidelne distribučky a keď tie majú na sklade niečo typu D7000 alebo D5100, pevné 50tky 85ky a 35ky a pod. tak to okamžite objednávajú. Aktuálne je 2x taký dopyt ako dostupnosť. Potom sú z toho nepríjemnosti...
PRINST - cenotvorba ako aj partnerske podmienky su jednymi z parametrov, ktore su medzi vendorom a predajcom. Nezverejnuju sa podobne, ako tvoj zamestnavatel nezverejnuje tvoju pracovnu zmluvu s platovym dekretom Verejnost to nema preco zaujimat. Budes sa proste musiet zmierit s tym, ze obchodny model funguje uplne inak, ako ze nikon doda predajcovi fotak, predajca si na to chamtivo prihodi 30% a madli si ruky ako strasne zaraba. S ephotom mam spolocne len tolko, ze som registrovany na ich portali, no mozem len potvrdit slova, ktore tu padli. Nic z toho vsak nie je v zaujme poskodzovania zakaznikov.
Veľmi pekne Vám ďakujem, za Vašu vyčerpávajúcu odpoveď ! Mne je úplne jasné, že cenotvorba sa nezverejňuje a je mi jasné, že sa nezverejňujú ani zmluvy ( ako dobre to mnohým vyhovuje - týmto teraz vôbec nemyslím na ephotoshop ! ). Mňa len zaujímali sankcie za nedrdržanie " doporučenej = záväznej " ceny ! Toto mi i vo Vašom vyjadrení úprimne povedané - chýba ! Viem budete mi opäť argumentovať, že sa to nezverejňuje. Často sa tu vo fórach riešili témy ohľadne cien v jednotlivých e-shopoch. Pokým sa objavila zmienka, že cena v inom e-shope je nižšia ako v ephotoshope - vždy bolo zo strany admina resp. z ephotoshopu zdôvodnenie - niekedy až úsmevné ( jeden príklad - je to neoficiálny čierny dovoz a pod. - pričom sa jednalo o e-shop s tromi, či štyrmi ďalšími kamennými obchodmi a oficiálnym Nikon servisom ... ). Mám Nikon fotovýbavu v cene cca 30-35.000,-€ - všetko kupované cez internet. Všetko oficálne s Nikon záručnými listami !!! Vždy je pre mňa rozhodujúca cena - veď ani mne euráče z neba nepadajú - musím si ich zarobiť. Keď chcem niečo kúpiť zisťujem si cenu a žial v prevažnej miere cena v ephotoshope je vyššia - veľakrát je to o 5-7% - niekedy i oveľa viac. Takže mňa len zaujímalo aké sú tie sankcie za nedodržanie doporučenej ceny - keby boli nejaké drastické, tak sií myslím, že všetky e-shopy, v ktorých som nakupoval ( za rapídne nižšie ceny než v ephotoshope ) by už na základe nedržiavania doporučenej ceny mali asi byť zrušené, resp. by im Nikon nič nemal dodávať - no čuduj sa svete - všetlky fungujú a stále majú nižšie ceny. V jednom vlákne som tu v minulosti dal porovnanie ceny mojich objektívov za ktoré som ich skutočne nakúpil v porovnaní s cenami v ephotoshope - ( môžete si to vyhľadať ) - a tá úspora bola pre mňa dosť zaujímavá ! Viete, ja nikoho neodhováram z nákupov v ephotoshope - je to každého slobodná vôľa. Mne len vadí, keď sa ma niekto snaží mierne povedať "dezinformovať" ( nechcel som použiť slovo "oblbovať" ). Úprimne povedané čakla som reakciu od pána " jancartimotej " na ktorého príspevok som reagoval a ktorého som žiadal o odpoveď. On nezodpovedal moju otázku - ale okamžite zareagoval admin a i Vy. Žial ani Vy a ani admin ste mi moju otázku nezodpovedali - a ako sa zdá ani nezodpoviete.
P.S. - Mne vôbec nemusíte deklarovať, že s ephotom máte spoločné len toľko, že ste tu registrovaný - neubralo to ani nepridalo to na váhe Vášho príspevku !
Ešte raz Vám ďakujem, za Váš čas, ktorý ste venovali, aby ste mi objasnili situáciu. Prajem Vám i všetkým pekný zbytok dňa!
Na toto nevie nikto reagovat? alebo to je v zlej teme? Vedomosti sales mamazera tu mate habakuk ako tak citam a tolko konkretnych info o ladovcoch. Nic v zlom nie nie len clovek precita 12 stranovu temu a z toho 10 prispevkov je relevantnych.
Poncho keby som si to precitala este vcera, zareagovala by som skor, ver mi. Ako si si iste vsimol, delila som sa tu o vsetky informacie, ktore som z Nikonu v tejto tazkej situacii dostala. Pisalo sa tu o tom, ze sa D7000ka nebude dalej predavat v sete so 16-85mm a uz len s 18-105mm, netykalo sa to D5100ky. Pozeram ponuku obchodu, z ktoreho som telo a objektiv kupovala ja. Je to obchod pod zastitou Nikonu CR a ohladne vsetkych dotazov so mnou komunikovali priamo nikonaci. Boli to oni, kto ma upozornil na to, ze sa od 1.4.2012 oficialne stahuje z predaja set D7000+16-85mm a to dokonca v dobe, kedy o tom netusili slovenski predajcovia ). Takze kedze u nich v ponuke vidim set D5100 + 18-105mm myslim, ze mozes byt spokojny. Tento set sa zrejme dalej predavat bude. Akurat mozno za vyssiu cenu - ako som si vsimla, vsetci slovenski predajcovia podvihali ceny, hoci v CR ceny ostali viac menej na tej istej urovni.
Myslím si, že som spotrebiteľ a nie "mudrlant" !!! No v žiadnom prípade mi nie je jasné " doporučená = záväzná " Píšete, že nevidíme vrchol pomyselného ľadovca ( celý je pod vodou ) - aj so smajlíkom ! Objasnite, prosím tie sankcie trochu bližšie - aby sme boli i my spotrebitelia trochu v obraze. Inak je to len Vaše trvdenie - ktoré, s prepáčením pôsobí tak trochu "reklamne" - zavádzaním nás "spotrebiteľov" Vopred ďakujem za odpoveď !
No, poniektori z vas su tu naozaj slusni mudrlanti (reagujete len na to, co sa vam v tomto hone na carodejnice hodi a ignorujete vsetky vysvetlenia a ozrejmenia problematiky, ktore tu odzneli), kazdopadne admin pouzil spojku "a" ak si si nevsimol. A prepac, ale naozaj si myslis, ze ti tu niekto verejne bude rozpisovat obchodne podmienky s distributorom? Obvykle je to vec obchodneho tajomstva rovnako ako to uvadza Koci vo svojom prispevku na priklade s pracovnou zmluvou. Co by ste si mali vsetci, ktori tu na ephotoshop nadavate uvedomit je to, co som pisala ja, co pisal Koci a co napisali aj ephotaci sami. Nevidite do obchodnych vztahov, nevidite, odkial bol konkretny tovar dovezeny a ako ho predajca ziskal. A vzhladom na to, ze vidite (alebo xcete vidiet - neviem) naozaj len tu pomyselnu spicku ladovca a neviete, co by oficialnemu predajcovi sposobilo zhananie tovaru cez ineho dodavatela nez toho, s kym ma uzatovrenu zmluvu (cim by ju mozno dokonca porusil a hrozili by mu dalsie sankcie) by ste mali vsetci vazit slova. Mimochodom, v beznom realnom svete obchodnikov by ste tu uz poniektori mali na krku zalobu za poskodzovanie dobreho mena .
Aha vyborne Kofoluska dakujem za odpoved. D5100 + 18-105 viem zohnat samostatne za 800,- (bezna cena objektiv 250,- telo 550,- kedze na slovensku tento set bud nemaju ani v ponuke alebo maju no za staru cenu ale nie na sklade a pod. Na tej tvojej ceskej stranke je za aku cenu? K tomu by som sa vedel este dopatrat?
Aha vyborne Kofoluska dakujem za odpoved. D5100 + 18-105 viem zohnat samostatne za 800,- (bezna cena objektiv 250,- telo 550,- kedze na slovensku tento set bud nemaju ani v ponuke alebo maju no za staru cenu ale nie na sklade a pod. Na tej tvojej ceskej stranke je za aku cenu? K tomu by som sa vedel este dopatrat?
Tu ho najdes http://www.e-prodejna.eu/detail/24376 . Ak mas niekoho znameho v CR, kto pouziva Vodafone, tak sa s nim dohodni, aby to objednal na seba - Vodafone totiz v tomto obchode ponuka 20% zlavu na Nikon vyrobky. Ja som vdaka tomu na tele D7000 a objektive 16-85mm v konecnom dosledku (aj vdaka zvyseniu cien na SK) usetrila 320 eur a za usetrene peniaze mi buduci tyzden pride 50mm f1.4D . Navyse - cakala som sice na objektiv takmer 3 mesiace, ale celu dobu mi predajca garantoval cenu 9993,- CZK (po tej 20% zlave cez Vodafone). Uz som tu od niektorych citala, ze im predajcovia dvihali cenu objednavky, pretoze objednal clovek za staru cenu, ale vyrobok dosiel v novej cene. Tu boli velmi ferovi aj v tomto. (Dokonca, posielali to na dva razy a postovne sa platilo len raz.)
No, poniektori z vas su tu naozaj slusni mudrlanti (reagujete len na to, co sa vam v tomto hone na carodejnice hodi a ignorujete vsetky vysvetlenia a ozrejmenia problematiky, ktore tu odzneli), kazdopadne admin pouzil spojku "a" ak si si nevsimol. A prepac, ale naozaj si myslis, ze ti tu niekto verejne bude rozpisovat obchodne podmienky s distributorom? Obvykle je to vec obchodneho tajomstva rovnako ako to uvadza Koci vo svojom prispevku na priklade s pracovnou zmluvou. Co by ste si mali vsetci, ktori tu na ephotoshop nadavate uvedomit je to, co som pisala ja, co pisal Koci a co napisali aj ephotaci sami. Nevidite do obchodnych vztahov, nevidite, odkial bol konkretny tovar dovezeny a ako ho predajca ziskal. A vzhladom na to, ze vidite (alebo xcete vidiet - neviem) naozaj len tu pomyselnu spicku ladovca a neviete, co by oficialnemu predajcovi sposobilo zhananie tovaru cez ineho dodavatela nez toho, s kym ma uzatovrenu zmluvu (cim by ju mozno dokonca porusil a hrozili by mu dalsie sankcie) by ste mali vsetci vazit slova. Mimochodom, v beznom realnom svete obchodnikov by ste tu uz poniektori mali na krku zalobu za poskodzovanie dobreho mena .
Vážená " kofoluska " ! Ozrejmite mi prosím, aký hon na čarodejnice tu robím - píšete, že ignorujem všetky vysvetlenia a ozrejmenia problematiky, ktoré tu odzneli. Vôbec si nemyslím, že tu niekto verejne bude rozpisovať obchodné podmienky s distribútorom. Ono je najjednoduchšie sa vyhovoriť na obchodné tajomstvo a porovnanie s pracovnou zmluvou veľmi, veľmi kríva ... Ja som sa len slušne opýtal pána " jancartimotej " aké sú sankcie za nedodržanie "doporučenej" ceny - ktorá je podľa neho "záväzná". Pre Vás sú slová : " doporučený a záväzný " synonymá ??? Pre mňa určite nie ! Paradoxom ovšem je, že vôbec nereaguje dopytovaný ale Vy ste už druhá osoba, ktorá reaguje na moju otázku - a dovolím si tvrdiť že úplne zbytočne ... Vôbec neignorujem vysvetlenia, ale keď mi niečo nie je celkom jasné tak sa opýtam - čo som i urobil - i keď revelantnú odpoveď od dopytovanej osoby som nedostal - ale nie je to tragédia, ubezpečujem Vás, že budem určite dobre spať keď odpoveď vôbec nedostanem ! A keď si prečítate moje príspevky nikde na nikoho neutočím, neurážam - takže je trochu zcestné, že vo Vašom príspevku mimo iného uvádzate tú poznámu o žalobách ... Prečítajte si prosím radšej ešte raz Váš príspevok - či skôr Vy neškatuľkujete druhých ! Pre mňa je táto téma uzavretá a v žiadnom prípade nehodlám v takejto diskuzii pokračovať ! Prajem Vám pekný deň !
NAY elektrodom, Prolaika , a kopec kamenych predajni alebo e-shopov beru Nikon od koho? Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu? Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia? Dakujem za odpoved.
Nemôžeme vedieť, aké distribučné kanály majú iné predajne. Takže odpoveď na Tvoju otázku, odkiaľ ich majú spomínané predajne znie: Neviem. Rozdiel medzi Nikonom z ofic a neofic distribúcie je v tom, že chýba CZ/SK manuál a poukážka na 4 čistenia snímača. Situácia na trhu je presne taká, ako si napísal. Sú tu predajcovia, ktorí berú veci cez ofic distribúcie a sú tu predajcovia, ktorí berú techniku z PL, alebo HU skladov.
Nikon - Obnova výroby
videl som tu častejšie otázky ohľadom dostupnosti modelov, ktoré sa vyrábali v Thajsku a po povodniach ako každý vie bola výroba odstavená. Popravde ja tiež čakám na model D7000. Po všetkých nezmyselných krvopotne vytlačených odpovediach od predajcov, kedy sa dá očakávať obnova výroby som sa sám odhodlal osobne napísať do Nikonu s otázkou kedy bude naskladnený model o ktorý mám záujem na SK a CZ predajňach...nie obnovená výroba, ale naskladnený model.
No a pre čakajúcich je tu odpoveď :
[i]Dakujeme za Vas email ohladom D7000
Vyroba tohto modelu v Thajsku bola obnovena priblizne v polovici minuleho mesiaca, v obchodoch by fotoaparaty mali podla nasich informacii byt dostupne do konca februara (konkretny datum k dispozicii nemame, takze sa teoreticky este moze zmenit)
V pripade dalsich otazok nas nevahajte znovu kontaktovat.
S pozdravom,
Martin Maco
Evropska podpora Nikonu
www.europe-nikon.com/support[/i]
Tak ci onak, v distribucii uz peknych par mesiacov po D7000cke ani chyru ani slychu - sam na nu cakam a to som pri zdroji (sice primarne pre CZ trh, ale nejaky rozdiel tam nebude). A kedy bude? Ani Nikon netusi..
Mne sa pacil ferovy pristup pani z Nikonu, akoze fakt. Sice odhadovala, kedy asi, ale na 100% nezarucovala nic a sama povedala, ze ani oni nevedia, co im vlastne dorazi. A vtedy je sakra tazke davat nejake zavazne stanoviska aj predajcom.
> Megapixel.cz (v Ostrave) - tam mi niečo vyše mesiaca sľubovali, že D7000 im dorazí, o týždeň, do 2 dní, do konca týždňa a podobne a bla bla bla...
Vždy ma presviedčali, že URČITE im D7000 príde, nech si cez internet vytvorím objednávku a na 100% mi to dôjde. Aj moja trpezlivosť má však svoje hranice, a tak som im "pekne poďakoval", objednávku som stornoval a šiel hľadať solídnejšieho predajcu. Toho škutavého predavača v obchode v Ostrave by som označil za korunovaného vola –inak sú tam celkom rozumný ľudia, ale tento nechcem povedať čo im to kazí. V tomto obchode si už ja v živote nič nekúpim. Ich ochota a informovanosť je mizerná.
> CZC.cz - tu som si vytvoril objednávku keď som ešte mal platnú objednávku v Megapixli (po tom čo zo mňa začali robiť idiota v Megapixel.cz) po osobnej konzultácii a prísľube dodania do týždňa s tým, že to nevedia garantovať a vraj mi môžu vytvoriť nezáväznú objednávku a o dostupnosti ma budú informovať. Po viac ako týždni mi došiel mail, že D7000 nemajú a netušia kedy príde a tak či trvám na objednávke - objednávku som zrušil.
> Alfacomp.cz - opäť ma upozornili, že dostupnosť je veľmi neistá, dal som im kontakt a dohodli sme sa, že mi napíšu, keď bude D7000 reálne dostupná. V tejto predajni mi aspoň predavač povedal, že pokiaľ môžem, nech si D7000 objednám inde ak to chcem čím najskôr, pretože mi vôbec neručí za to, že pri prvej dodávke Nikonu sa mi niečo ujde - pravý opak prístupu aký som zažil v Megapixel.cz
> Po týchto skúsenostiach a pár mailoch z Nikon zastúpením pre ČR/SR som sadol k PC, na heuréke som objavil obchod foto.cz s rozumnou cenou a skladovým setom so 105 objektívom. Zavolal som tam, pani mi potvrdila, že ho majú, dostali ho práve v ten deň z prvej dodávky po povodniach a ak ho chcem, nech si objednávku vytvorím čím skôr, pretože majú posledné 3 kusy. Objednal som teda a ešte v ten deň z ponuky obchodu D7000 zmizla. Mne ale došla a začiatkom apríla som sa teda DOČKAL a našiel som NORMÁLNEHO PREDAJCU, ktorý keď niečo povie, tak to platí.
Pozeral som D7000 aj v SK obchodoch ale mne sa to viac vyplatilo z hľadiska ceny v ČR, tiež tam trávim pracovné dni, takže nebol problém sústrediť sa na CZ obchody.
[b]A povedal by som, že je dobré vedieť ako k takejto situácii pristupujú jednotliví predajcovia – dokáže to človeku ušetriť čas. O skúsenosti s obchodmi sa určite treba podeliť...
[/b]
To je môj epos zháňania D7000....
A opäť troška prisilné slová...
" čo sú ceny stanovéné priamo Nikonom a sú záväzné pre všetkých ofic. predajcov. "
že sú : " DOPORUČENÉ " ???
že sú : " DOPORUČENÉ " ???
sankcionuje). Vsetko co sa vozi mimo oficilnych distributorov je neziaduci sedy dovoz, takze spotrebitelia a mudrlanti nevidia ani vrchol pomyseneho ladovca (cely je pod vodou).
sankcionuje). Vsetko co sa vozi mimo oficilnych distributorov je neziaduci sedy dovoz, takze spotrebitelia a mudrlanti nevidia ani vrchol pomyseneho ladovca (cely je pod vodou).
sorry
No v žiadnom prípade mi nie je jasné " doporučená = záväzná "
Píšete, že nevidíme vrchol pomyselného ľadovca ( celý je pod vodou ) - aj so smajlíkom !
Objasnite, prosím tie sankcie trochu bližšie - aby sme boli i my spotrebitelia trochu v obraze.
Inak je to len Vaše trvdenie - ktoré, s prepáčením pôsobí tak trochu "reklamne" - zavádzaním
nás "spotrebiteľov"
Vopred ďakujem za odpoveď !
S ephotom mam spolocne len tolko, ze som registrovany na ich portali, no mozem len potvrdit slova, ktore tu padli. Nic z toho vsak nie je v zaujme poskodzovania zakaznikov.
Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu?
Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia?
Dakujem za odpoved.
Len pre príklad: Ja som čakal na SB910 a 50mm F1,4 G 2 mesiace a na 85F1,8G vyše mesiaca!!! A to som rovno pri koryte jak sa hovorí...
Nikony proste nie sú, pokiaľ ich nemá niekto na predajni už skôr kúpené. Každý jeden Nikon (či už sklo alebo telo) ide okamžite o objednávateľovi, chalani v eshope kontroluju pravidelne distribučky a keď tie majú na sklade niečo typu D7000 alebo D5100, pevné 50tky 85ky a 35ky a pod. tak to okamžite objednávajú. Aktuálne je 2x taký dopyt ako dostupnosť. Potom sú z toho nepríjemnosti...
S ephotom mam spolocne len tolko, ze som registrovany na ich portali, no mozem len potvrdit slova, ktore tu padli. Nic z toho vsak nie je v zaujme poskodzovania zakaznikov.
Mne je úplne jasné, že cenotvorba sa nezverejňuje a je mi jasné, že sa nezverejňujú ani zmluvy ( ako dobre to mnohým vyhovuje - týmto teraz vôbec nemyslím na ephotoshop ! ).
Mňa len zaujímali sankcie za nedrdržanie " doporučenej = záväznej " ceny ! Toto mi i vo Vašom vyjadrení úprimne povedané - chýba ! Viem budete mi opäť argumentovať, že sa to nezverejňuje.
Často sa tu vo fórach riešili témy ohľadne cien v jednotlivých e-shopoch. Pokým sa objavila zmienka, že cena v inom e-shope je nižšia ako v ephotoshope - vždy bolo zo strany admina resp. z ephotoshopu zdôvodnenie - niekedy až úsmevné ( jeden príklad - je to neoficiálny čierny dovoz a pod. - pričom sa jednalo o e-shop s tromi, či štyrmi ďalšími kamennými obchodmi a oficiálnym Nikon servisom ... ).
Mám Nikon fotovýbavu v cene cca 30-35.000,-€ - všetko kupované cez internet. Všetko oficálne s Nikon záručnými listami !!!
Vždy je pre mňa rozhodujúca cena - veď ani mne euráče z neba nepadajú - musím si ich zarobiť.
Keď chcem niečo kúpiť zisťujem si cenu a žial v prevažnej miere cena v ephotoshope je vyššia - veľakrát je to o 5-7% - niekedy i oveľa viac.
Takže mňa len zaujímalo aké sú tie sankcie za nedodržanie doporučenej ceny - keby boli
nejaké drastické, tak sií myslím, že všetky e-shopy, v ktorých som nakupoval ( za rapídne nižšie ceny než v ephotoshope ) by už na základe nedržiavania doporučenej ceny mali asi byť zrušené, resp. by im Nikon nič nemal dodávať - no čuduj sa svete - všetlky fungujú a stále majú nižšie ceny.
V jednom vlákne som tu v minulosti dal porovnanie ceny mojich objektívov za ktoré som ich skutočne nakúpil v porovnaní s cenami v ephotoshope - ( môžete si to vyhľadať ) - a tá úspora bola pre mňa dosť zaujímavá !
Viete, ja nikoho neodhováram z nákupov v ephotoshope - je to každého slobodná vôľa.
Mne len vadí, keď sa ma niekto snaží mierne povedať "dezinformovať" ( nechcel som použiť slovo "oblbovať" ).
Úprimne povedané čakla som reakciu od pána " jancartimotej " na ktorého príspevok som reagoval a ktorého som žiadal o odpoveď. On nezodpovedal moju otázku - ale okamžite zareagoval admin a i Vy.
Žial ani Vy a ani admin ste mi moju otázku nezodpovedali - a ako sa zdá ani nezodpoviete.
P.S. - Mne vôbec nemusíte deklarovať, že s ephotom máte spoločné len toľko, že ste tu registrovaný - neubralo to ani nepridalo to na váhe Vášho príspevku !
Ešte raz Vám ďakujem, za Váš čas, ktorý ste venovali, aby ste mi objasnili situáciu.
Prajem Vám i všetkým pekný zbytok dňa!
Pisalo sa tu o tom, ze sa D7000ka nebude dalej predavat v sete so 16-85mm a uz len s 18-105mm, netykalo sa to D5100ky.
Pozeram ponuku obchodu, z ktoreho som telo a objektiv kupovala ja. Je to obchod pod zastitou Nikonu CR a ohladne vsetkych dotazov so mnou komunikovali priamo nikonaci. Boli to oni, kto ma upozornil na to, ze sa od 1.4.2012 oficialne stahuje z predaja set D7000+16-85mm a to dokonca v dobe, kedy o tom netusili slovenski predajcovia
No v žiadnom prípade mi nie je jasné " doporučená = záväzná "
Píšete, že nevidíme vrchol pomyselného ľadovca ( celý je pod vodou ) - aj so smajlíkom !
Objasnite, prosím tie sankcie trochu bližšie - aby sme boli i my spotrebitelia trochu v obraze.
Inak je to len Vaše trvdenie - ktoré, s prepáčením pôsobí tak trochu "reklamne" - zavádzaním
nás "spotrebiteľov"
Vopred ďakujem za odpoveď !
Co by ste si mali vsetci, ktori tu na ephotoshop nadavate uvedomit je to, co som pisala ja, co pisal Koci a co napisali aj ephotaci sami. Nevidite do obchodnych vztahov, nevidite, odkial bol konkretny tovar dovezeny a ako ho predajca ziskal. A vzhladom na to, ze vidite (alebo xcete vidiet - neviem) naozaj len tu pomyselnu spicku ladovca a neviete, co by oficialnemu predajcovi sposobilo zhananie tovaru cez ineho dodavatela nez toho, s kym ma uzatovrenu zmluvu (cim by ju mozno dokonca porusil a hrozili by mu dalsie sankcie) by ste mali vsetci vazit slova. Mimochodom, v beznom realnom svete obchodnikov by ste tu uz poniektori mali na krku zalobu za poskodzovanie dobreho mena
Co by ste si mali vsetci, ktori tu na ephotoshop nadavate uvedomit je to, co som pisala ja, co pisal Koci a co napisali aj ephotaci sami. Nevidite do obchodnych vztahov, nevidite, odkial bol konkretny tovar dovezeny a ako ho predajca ziskal. A vzhladom na to, ze vidite (alebo xcete vidiet - neviem) naozaj len tu pomyselnu spicku ladovca a neviete, co by oficialnemu predajcovi sposobilo zhananie tovaru cez ineho dodavatela nez toho, s kym ma uzatovrenu zmluvu (cim by ju mozno dokonca porusil a hrozili by mu dalsie sankcie) by ste mali vsetci vazit slova. Mimochodom, v beznom realnom svete obchodnikov by ste tu uz poniektori mali na krku zalobu za poskodzovanie dobreho mena
Ozrejmite mi prosím, aký hon na čarodejnice tu robím - píšete, že ignorujem všetky vysvetlenia a ozrejmenia problematiky, ktoré tu odzneli.
Vôbec si nemyslím, že tu niekto verejne bude rozpisovať obchodné podmienky s distribútorom. Ono je najjednoduchšie sa vyhovoriť na obchodné tajomstvo a porovnanie s pracovnou zmluvou veľmi, veľmi kríva ...
Ja som sa len slušne opýtal pána " jancartimotej " aké sú sankcie za nedodržanie "doporučenej" ceny - ktorá je podľa neho "záväzná".
Pre Vás sú slová : " doporučený a záväzný " synonymá ??? Pre mňa určite nie !
Paradoxom ovšem je, že vôbec nereaguje dopytovaný ale Vy ste už druhá osoba, ktorá reaguje na moju otázku - a dovolím si tvrdiť že úplne zbytočne ...
Vôbec neignorujem vysvetlenia, ale keď mi niečo nie je celkom jasné tak sa opýtam - čo som i urobil - i keď revelantnú odpoveď od dopytovanej osoby som nedostal - ale nie je to tragédia, ubezpečujem Vás, že budem určite dobre spať keď odpoveď vôbec nedostanem !
A keď si prečítate moje príspevky nikde na nikoho neutočím, neurážam - takže je trochu zcestné, že vo Vašom príspevku mimo iného uvádzate tú poznámu o žalobách ...
Prečítajte si prosím radšej ešte raz Váš príspevok - či skôr Vy neškatuľkujete druhých !
Pre mňa je táto téma uzavretá a v žiadnom prípade nehodlám v takejto diskuzii pokračovať !
Prajem Vám pekný deň !
Je aj neaka neoficialna distribucia? Pytam sa aky je rozdiel medzi Nikonom D 7000, ktory kupim cez oficialnu distribuciu pre SR a Nikonom D 7000, ktory kupim cez neoficialnu distribuciu?
Mam to chapat tak, ze Nikon ma len niekolko zmluvnych predajcov a ostatny predajcovia si Nikon zhanaju tak ako vedia?
Dakujem za odpoved.
Rozdiel medzi Nikonom z ofic a neofic distribúcie je v tom, že chýba CZ/SK manuál a poukážka na 4 čistenia snímača.
Situácia na trhu je presne taká, ako si napísal. Sú tu predajcovia, ktorí berú veci cez ofic distribúcie a sú tu predajcovia, ktorí berú techniku z PL, alebo HU skladov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa