Caute, vlastnim zostavu Canon 40D + Tamron 17-50 ktora mi v pohode funguje, mam ju otestovanu na BF/FF a vsetko v pohode. Teraz som si kupil canon 400 5,6L ktory ma FF. Neviem ako to teraz riesit? Mam dat reklamovat tu 400ku alebo dat doladit 400+40D ale potom mi zasa nebude dobre ostrit 40D+17-50... ci oni ladia iba objektiv a nie telo? Za rady dakujem,
Nadtavenie FF/BF na objektivoch Canon sa vykonava v autorizovanom servise Canon. V objektive su prepinace, ktore servisny technik nastavi tak, aby co najlepsie odladil objektiv pre konkretne telo. Pri nastavovani preto musi mat k dispozicii fotoaparat. Na fotoaparate sa nic nenastavuje, pokial zrovna nie je mimo normy.
Tak ten právny výsledok získaš zhruba na tých 13 až 20 metrov. Ak ostríš bližšie, AF sa správa trošku inak. Resp. zaostruje viac "dopredu", v zmysle bližšie ku fotoaparátu. Ak aj tak zle zaostruje (na cca 13- 20 metrov), potom zostáva pri 40D naozaj len servis a kalibrácia. Fotil som s touto kombináciou (40D + 400/5.6L) skoro 2 roky a problém som nemal. Toť môj poznatok.
Mam tiez problem s FF/BF ale zistil som ze na kazdu vzdialesnot musim nastavit microadj. vo fotaku ine -20(nekonecno) az +5(najkratsia zaostrovacia vzdialenost). Chcem sa spytat ze ked si dam objektiv aj s telom do autor. servisu nastavia mi to tak aby mi to na vsetky vzdialenosti zaostrovalo OK a presne ? alebo mi to nastavia iba na jednu vzdialenost(potom to nema zmysel niekam posielat).
Mam tiez problem s FF/BF ale zistil som ze na kazdu vzdialesnot musim nastavit microadj. vo fotaku ine -20(nekonecno) az +5(najkratsia zaostrovacia vzdialenost). Chcem sa spytat ze ked si dam objektiv aj s telom do autor. servisu nastavia mi to tak aby mi to na vsetky vzdialenosti zaostrovalo OK a presne ? alebo mi to nastavia iba na jednu vzdialenost(potom to nema zmysel niekam posielat).
Aké telo? Aký objektív? pri akých vzdialenostiach? Ostriacich? Ohniskových?
Ja viem ze na kalibraciu mam iba jedno nastavenie aj viem ako sa to robi. Moja otazka ale je, ze ked mam na fixnom skle(50mm 1.4) rozne korekcie pri roznych vzdialenostiach foteneho objektu, pomozu mi s tymto v servise. Alebo inak, nastavuju v servise priamo objektiv iba na jednu vzdialenost alebo nakalibruju cely rozsah zaostrovacich vzdialenosti ?
neviete nahodou ako to je so sony a minoltami? mam telo slt A35 a objektiv minolta 35-105 AF. v tele nemam ziadnu funciu na kalibraciu...ked to zaostruje podla stupnice na nekonecno, v reali mam asi 20m vzdialeny objekt zaostreny. a este mi ide tazko zaostrovanie, myslite si ze staci v takomto pripade premazanie? dakujem
Tak dnes som skusal 400ku na kamaratovej 50D a pre dosiahnutie spravnej ostrosti bolo treba doladit AF na +7 co je dost. Neviete mi niekto povedat ci by mi boli toto schopny odstranit v servise na pockanie lebo som z daleka a postou fototechniku posielat nechcem, a ci sa to robi mechanicky alebo softwarovo?
ludia na canon 6d som nahodila canon 50f1.4 a je tam neuveritelny ff.netusim ci si to viem nastavit aj sama,alebo s tym treba ist do servisu?dakujem za rady
Ako riesit problem s FF/BF
Ak aj tak zle zaostruje (na cca 13- 20 metrov), potom zostáva pri 40D naozaj len servis a kalibrácia. Fotil som s touto kombináciou (40D + 400/5.6L) skoro 2 roky a problém som nemal.
Toť môj poznatok.
Ako to nakalibrovať nájdeš tu:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/doladenie-af-systemu-zrkadloviek/
Teda odpovede na tvoje otázky sú NIE a NIE.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa