Fórum » Canon fórum

Canon EOS 5D Mark II

peltonen
2011-07-06 17:11:50+02
Ahojte mam Canon EOS 50D a chcel by som kupit nieco novsie.Rozmislam nad Canon 5D Mark II,mozte mi niekto poradit kto ma skusenosti s tymto fotakom ci sa oplaty alebo si mam kupit nieco druhe a co...Dakujem

tripjam
2011-07-06 17:25:02+02
Ahoj, myslim si že neobanuješ keď si kúpiš 5D Mark II. Samotný fotoaparát ponúka veľmi veľa možností. Mám ho tiež a som s ním veľmi spokojný. Prvé fotografie ktoré som s ním robil boli v noci. Jediné svetlo ktoré bolo bolo svetlo mesiaca. Urobil som s ním zopár záberov a musím povedať, že na to aká bola tma tak zábery vyšli veľmi pekne. Myslím si, čo sa týka canonu je to veľmi dobrá voľba.

peltonen
2011-07-06 17:32:13+02
príspevok od: inkubbus
No aj by som kupil len ta cena je strasna

inkubbus
2011-07-06 17:35:21+02
príspevok od: peltonen
tak zostan pri 50D

Marcel Rebro
2011-07-06 17:38:26+02
a co mislis, toto sa oplaty?
http://www.hasselbladusa.com/products/h-system/h4d-200ms.aspx

inkubbus
2011-07-06 17:40:28+02
príspevok od: Marcel Rebro
a co mislis, toto sa oplaty?
http://www.hasselbladusa.com/products/h-system/h4d-200ms.aspx

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-06 17:40:36+02
Samotny fotak bude pre teba asi sklamanim. Funkcne ti nic neprinesie naviac, ba v niecom sa ti bude zdat horsi od toho, ktory mas. Jedinym plusom je snimac. Ak ale nejdes naplno vyizivat jeho vysoku citlivost a rozlisenie v spojeni so svetelnymi objektivmi, tak na fotkach ten upgrade neuvidis.

peltonen
2011-07-06 17:40:52+02
tak zostan pri 50D
Mas s tym fotakom zle skusenosti? Mam okolo 2000euro odlozenich na fotak a ty co si mi poradil tak to u mna nehrozi....

Marcel Rebro
2011-07-06 17:42:56+02
tak zostan pri 5D MKII

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-07-06 17:50:07+02
a čo vlastne fotíš?

Kamil Škvarka
2011-07-06 17:56:20+02
Ahojte mam Canon EOS 50D a chcel by som kupit nieco novsie.Rozmislam nad Canon 5D Mark II,mozte mi niekto poradit kto ma skusenosti s tymto fotakom ci sa oplaty alebo si mam kupit nieco druhe a co...Dakujem
je to spickovy fotak,len treba k tomu dobre objektivy. Mam ho mesiac a presiel som tiez z 50D-ka. Video mi kua seka v kompe na full HD,tak neriesim video... fotky su paradne,ISO je ovela lepsie ako v 50-ke. Je to hlavne fullframe,takze na krajinky nadhera a tak dalej a tak dalej.

Milstar
2011-07-06 17:58:27+02
Mam tiez 5D MARK II a presiel som k nemu zo 450D. Je to presne ako povedal Karol, ak nemas k nemu dobre skla, rozdiel je minimálny. A este treba priratat blesk, CF pamatove karty . Ja vsak na neho nedam dopustit. Trochu mi trvalo sa prekusat cez ovladanie, odlisne ako 450D, ale da sa zohnat kniha od Davida Buscha Canon EOS 5D Mark II, kde je vsetko perfektne vysvetlené na rozdiel od prilozeneho manualu od vyrobcu.

mavin
2011-07-06 18:41:02+02
mam dve tela 5D II a som s nimi maximalne spokojny. Jedina vec co ma na tomto fotoaparate prekvapila ked som ho mal prvy krat v ruke bol pohlad do hladacika - oni tam snad narvali AF s otriacimi bodmi so 40D! Po case sa da na to zvyknut. 5Dkom fotim uz druhy rok a za poslednych cca 20 mesiacov som sa nad tym pozastavil iba raz a to teraz ked pisem tento prispevok.
Pri prechode s ASP-C senzora si urob este malu inventuru skiel co mas... ak tam mas dost EF-S objektivov budu ti k nicomu a ohniska s ktorymi si zvyknuty fotit by si si mal zaobstarat aj na FF.... takze investicia do upgrade tela ta moze vyjst v konecnom dosledku daleko viac ako si povodne planoval.

Kamil Škvarka
2011-07-06 18:51:43+02
príspevok od: mavin
mam dve tela 5D II a som s nimi maximalne spokojny. Jedina vec co ma na tomto fotoaparate prekvapila ked som ho mal prvy krat v ruke bol pohlad do hladacika - oni tam snad narvali AF s otriacimi bodmi so 40D! Po case sa da na to zvyknut. 5Dkom fotim uz druhy rok a za poslednych cca 20 mesiacov som sa nad tym pozastavil iba raz a to teraz ked pisem tento prispevok.
Pri prechode s ASP-C senzora si urob este malu inventuru skiel co mas... ak tam mas dost EF-S objektivov budu ti k nicomu a ohniska s ktorymi si zvyknuty fotit by si si mal zaobstarat aj na FF.... takze investicia do upgrade tela ta moze vyjst v konecnom dosledku daleko viac ako si povodne planoval.
presne tak. ja som od zaciatku kupoval EF skla,ale za tu dobu som cosi pomenil. najviac pouzivany som mal canon ef-s 17-55,ten som zamenil za 16-35 II. fotil som s nim nejaku dobu na 50D. oplatilo sa pockat na prechod. takze pozor na objektivy!!!

Kamil Škvarka
2011-07-06 18:51:44+02
príspevok od: mavin
presne tak. ja som od zaciatku kupoval EF skla,ale za tu dobu som cosi pomenil. najviac pouzivany som mal canon ef-s 17-55,ten som zamenil za 16-35 II. fotil som s nim nejaku dobu na 50D. oplatilo sa pockat na prechod. takze pozor na objektivy!!!

peltonen
2011-07-06 18:54:44+02
príspevok od: Kamil Škvarka
Momentalne mam len objektiv 24-105mm f/4L IS USM ,ale planujem este nieco dokupit....

Kaiman81
2011-07-06 19:37:24+02
Mas s tym fotakom zle skusenosti? Mam okolo 2000euro odlozenich na fotak a ty co si mi poradil tak to u mna nehrozi....
To asi pre to lebo aj on ho má... DDD

Kaiman81
2011-07-06 19:50:00+02
Ja som si ho kúpil v pondelok,prešiel som naň asi po 2r zo starého 5D nebanujem,bola to síce značná investícia ale ten foták si na seba zarobí za pár mesiacov. Mna osobne funkcie nejak netrápia,niekedy by som povedal že je tam toho zbytočne moc. Snímač je super,aj keď 21 Mpix je asi aj moc,stačilo by bohate 12-15Mpix,ale obrazovo je to riadny skok,dosť aj oproti starému 5D a to aj ten šumel málo. u nového ideš úplne v pohode na 4000ISO a šum je menší ako u 5D s 50D je to priam neporovnatelné ten šumí viac na 1600 ako 5D na 3200 + ISO Dajšia vec je že pri PP dostaneš 5D MK II o dosť viac. 24-105L je fajn sklo,je to tak na hrane,ale v pohode zvláda aj 21 Mpix,ale najvačší potenciál dostaneš z neho ak použiješ svetelné sklá,to naozaj stojí za to,taká pevna 35mm F/2 alebo 85mm F/1,8 je paráda. Crop sa proste z FF nedá rovnať.
osobne mna sklamalo len ostrenie,ale oproti 50D to moc rozdiel nieje,dá sa to v pohode prežiť,foták na šport to určite nieje,ale v núdzi zvláda aj to.

mavin
2011-07-06 20:00:04+02
Momentalne mam len objektiv 24-105mm f/4L IS USM ,ale planujem este nieco dokupit....
v tom pripade inventuru objektivov robit nemusis
Pocitaj ale s tym, ze 5D MKII je stale dopytovany fotoaparat a objem dodavok predajcom su doslova smiesne. Situacia sa za posledne dva roky vobec nezmenila. Pred mesiacom som si obstaraval druhe telo a postup bol identicky s tym co som absolvoval pred dvoma rokmi. Telefonaty predajcom, skoro kazdy uz mal aktualnu dodavku rezervovanu.... ale nie je to nic strasne.... cakal som len 3 dni na vyskladnenie novej dodavky. Samozrejme zalezi aj od toho kolko chces si ochotny za telo dat.... tam, kde ho maju drahsie z neho zrejme musia utierat aj prach

Strana 1 z 5

Inzercia