Fórum » Canon fórum

širokač na canon 60D

sirka
sirka 2011-11-23 15:58:48+01
Ahojte,
aky sirokac by bol najvhodnejsi na canon 60D? chcela by som fotit najma krajinu, svojho psa,pripadne architekturu...rozmyslam nad canonom 10-22....dakovala

mato.draho
2012-02-04 15:07:24+01
príspevok od: Fotograf77
sirka. . . neries Canonacke skla. . .Tokina 11-16 je asi to najlepsie pre tvoj fotak. . .. ver mi

Canon 10-22 kvalitou stoji za prt
Neviem, či má ešte význam niečo písať do vyše 2 mesiace starej témy, ale možno to pomôže niekomu ďalšiemu. Takže:

Neviem, z čoho vychádzaš pri tvrdení, že C10-22 stoji za prd ale fotil som ním dlho a môžem povedať, že je to to najlepšie z ultraširokáčov pre canoňácke aps-cčka.
Malé skreslenie, výborný kontrast a farby, super kresba, správanie sa v protisvetle, slušná konštrukcia bez vôli v prstencoch a bez pohybujúcich sa častí pri zoomovaní a ostrení, plná podpora korekcií vád v DPP. Podľa mňa nie je o čom...

hooopy
2012-02-04 15:13:02+01
foto

hooopy
2012-02-04 15:15:22+01
mato.draho..... davam za jedna

termitix
2012-02-04 16:04:10+01
Tiež som s Canonom 10-22 fotografoval a môžem povedať, že je to fakt super objektív. Ja ho môžem iba doporučiť na APS-C Canon super voľba.

Cako
ocenenie redakciou 2012-02-04 16:11:52+01
nebolo by dobre pisat do jednej temy napr. Sirokac na APS-C?
Takto zakladate stale nove temy len menite fotoaparaty napr. Canon 1100D, 50D, 60D atd... Zbytocne je tu toho vela.

inkubbus
2012-02-04 16:28:02+01
príspevok od: Cako
nebolo by dobre pisat do jednej temy napr. Sirokac na APS-C?
Takto zakladate stale nove temy len menite fotoaparaty napr. Canon 1100D, 50D, 60D atd... Zbytocne je tu toho vela.
ale nechapes ze ake je to dolezite v diskusii zdoraznit ze "mam tyzden 1000D a potrebujem sirokac"?

Fotograf77
2012-02-04 18:19:28+01
príspevok od: mato.draho
Neviem, či má ešte význam niečo písať do vyše 2 mesiace starej témy, ale možno to pomôže niekomu ďalšiemu. Takže:

Neviem, z čoho vychádzaš pri tvrdení, že C10-22 stoji za prd ale fotil som ním dlho a môžem povedať, že je to to najlepšie z ultraširokáčov pre canoňácke aps-cčka.
Malé skreslenie, výborný kontrast a farby, super kresba, správanie sa v protisvetle, slušná konštrukcia bez vôli v prstencoch a bez pohybujúcich sa častí pri zoomovaní a ostrení, plná podpora korekcií vád v DPP. Podľa mňa nie je o čom...
Aha. . .no OK. . . predpokladam ze si mal moznost vyskusat si aj Tokkinu 11-16. . . ci?

Ja zavery robim na zaklade toho, ze som obe skla realne pouzival a viem co ktore dokaze, aky maju vystup. . . .

Fotograf77
2012-02-04 18:20:50+01
príspevok od: hooopy
foto
vyborne. . .

wao. . tokkina je potopena

rbr69
2012-02-04 18:51:07+01
opaet to tu k teme UWA nalinkujem tak ako uz mnohokrat predtym na tuto temu
http://sites.google.com/site/rbrunovsky/blog/subjektivneomojichultrasirokacoch

mato.draho
2012-02-04 20:59:37+01
Aha. . .no OK. . . predpokladam ze si mal moznost vyskusat si aj Tokkinu 11-16. . . ci?

Ja zavery robim na zaklade toho, ze som obe skla realne pouzival a viem co ktore dokaze, aky maju vystup. . . .
Asi si si nevšimol, že som sa žiadnym spôsobom nevyjadroval k Tokinám, iba ku Canonu

T11-16 som vôbec neriešil, pretože mi nevyhovovala rozsahom, väčšou MFD, váhou a silnou aberáciou. A ako krajinkára ma viac zaujíma zvládanie protisvetla než svetelnosť...

Ale keď máš teda toľko skúsenosti s oboma, určite vieš byť konkrétnejší, v čom je C10-22 tak naprd oproti T11-16 a vieš to podoprieť ukážkami. Hmm?

Fotograf77
2012-02-04 21:19:01+01
príspevok od: mato.draho
Asi si si nevšimol, že som sa žiadnym spôsobom nevyjadroval k Tokinám, iba ku Canonu

T11-16 som vôbec neriešil, pretože mi nevyhovovala rozsahom, väčšou MFD, váhou a silnou aberáciou. A ako krajinkára ma viac zaujíma zvládanie protisvetla než svetelnosť...

Ale keď máš teda toľko skúsenosti s oboma, určite vieš byť konkrétnejší, v čom je C10-22 tak naprd oproti T11-16 a vieš to podoprieť ukážkami. Hmm?
Tebe nevyhovovala tokkina rozsahom. .. hm, ale to ze tebe nevyhovovala, neznamena este ze je Canon 10-22 lepsi.
Niekomu rozsah tokkiny vyhovovat moze.
vacsiu MFD, aberaciu, ci zvladanie protisvetla si si nastudoval z grafov, recenzii. . . cize ziadna vlastna skusenost...zaujimave

Ja co som skusal pofotit nieco s Canonom a nieco s Tokkinou, vyslo mi ze Canon je na tom co sa tyka aberacie horsie ako Tokkina a zeby mal Canon lepsiu MFD, nemozem povedat, prave naopak. . . . lenze ja som to skusal v realnych akciach, pri realnych fotografiach a nie fotit testovacie obrazce, svietit si schvalne do objektivu aby som imitoval protisvetlo atd.

Nie som totizto tester, ale fotograf. ..

a to ze ty nevyuzijes myslim ze dost obrovsky rozdiel vo svetelnosti, znamena ze to nikto nevyuzije asi . . .no dobre. . . na tuto temu som skoncil..

Vidim ze sa tu neoplati absolutne odpovedat na podobne reakcie.

rbr69
2012-02-04 21:20:25+01
prajem vela stastia krajinkarom s odleskami na tokine ... foto z cias, ked som bol jej "stastnym" vlastnikom ... moj result: tokina je na prd co sa tyka odleskov!

uncle_roxor
2012-02-04 21:30:23+01
Tebe nevyhovovala tokkina rozsahom. .. hm, ale to ze tebe nevyhovovala, neznamena este ze je Canon 10-22 lepsi.
vacsiu MFD, aberaciu, ci zvladanie protisvetla si si nastudoval z grafov, recenzii. . . cize ziadna vlastna skusenost...zaujimave

Ja co som skusal pofotit nieco s Canonom a nieco s Tokkinou, vyslo mi ze Canon je na tom co sa tyka aberacie horsie ako Tokkina a zeby mal Canon lepsiu MFD, nemozem povedat, prave naopak. . . . lenze ja som to skusal v realnych akciach, pri realnych fotografiach a nie fotit testovacie obrazce, svietit si schvalne do objektivu aby som imitoval protisvetlo atd.

a to ze ty nevyuzijes myslim ze dost obrovsky rozdiel vo svetelnosti, znamena ze to nikto nevyuzije asi . . .no dobre. . . na tuto temu som skoncil..

Vsak ale nikto ti tvoj nazor nebere, mato len vyvracal to, ze Canon je na prd. Bodka. On Tokinu vylucil kvoli parametrom, ktore mu nevyhovovali, ty si vylucil Canon po preskusani.

Sorry ale miesto toho, aby si sa hral na urazene decko si mohol supnut dve fotky a hned by to bolo na inej urovni.

... tolko nazor nezavisleho pozorovatela

mato.draho
2012-02-04 21:39:07+01

Myslím, že na základe testov a recenzií sa rozhoduje drvivá väčšina kúpychtivých fotoamatérov

Už len heslovite, lebo toto ma fakt nebaví:
- rozsah: predstav si, že som mal nasadenú T11-16 a naozaj by mi chýbal dlhší koniec, kedže ultraširokáčom fotím snáď 90% času a tak ocením o niečo "univerzálnejší" rozsah
- MFD: tak to snáď nepotrebuje komentár, fyziku a maximálne zväčšenie neošališ
- obrovský rozdiel vo svetelnosti? Myslíš tie 2/3EV?

mato.draho
2012-02-04 21:46:30+01
príspevok od: uncle_roxor
Vsak ale nikto ti tvoj nazor nebere, mato len vyvracal to, ze Canon je na prd. Bodka. On Tokinu vylucil kvoli parametrom, ktore mu nevyhovovali, ty si vylucil Canon po preskusani.

Sorry ale miesto toho, aby si sa hral na urazene decko si mohol supnut dve fotky a hned by to bolo na inej urovni.

... tolko nazor nezavisleho pozorovatela
Presne o to šlo, diki za názor.

mato.draho
2012-02-04 22:04:45+01
príspevok od: rbr69
prajem vela stastia krajinkarom s odleskami na tokine ... foto z cias, ked som bol jej "stastnym" vlastnikom ... moj result: tokina je na prd co sa tyka odleskov!
To je presne ono. Čo z takej fotky?

Gino
2012-02-04 23:28:28+01
príspevok od: rbr69
niekedy "nie vždy " stačí zmeniť uhol pohľadu čo i len o pár stupňov a problém je odstránený,
preto by som to až tak tragicky nebral...

rbr69
2012-02-04 23:34:56+01
príspevok od: Gino
niekedy "nie vždy " stačí zmeniť uhol pohľadu čo i len o pár stupňov a problém je odstránený,
preto by som to až tak tragicky nebral...
s UWA sklami fotim uz dlho a viem, ze sa daju odlesky komponovanim ciastocne korigovat a posuvat na fotenej scene aj do miest, kde sa daju retusnut ... mal som UWA sigmu, toki a teraz canon ... preto z vlastnej skusenosti porovnavam a tvrdim co tvrdim

rbr69
2012-02-04 23:55:10+01
dalsi priklad

rbr69
2012-02-05 00:02:51+01
retusovat taketo "plosne" velke prasata sa snad ani neda

Strana 2 z 4

Inzercia