Ahojte, aky sirokac by bol najvhodnejsi na canon 60D? chcela by som fotit najma krajinu, svojho psa,pripadne architekturu...rozmyslam nad canonom 10-22....dakovala
Mozno vacsiu vypovednu hodnotu by to malo, ak by si prilozil identicke foto so sklom Canon...takto je to dost subjektivne. Tym netvrdim, ze je Canon lepsi/horsi, sam mam Tokinu 11-16 na Nikone a som spokojny.
ked som odchadzal od sigmy 10-20, ku vtedy novej tokine, vedel som, ze spravim kvalitativne skok dopredu, pretoze ta toki je krsbou a ostrostou fakt dobra ... avsak ako vaecsina uzivatelov som googlil a nechal sa ovplyvnit "nazormi", ktore sa obvykle odovzdavaju bez vlastnej skusenosti na forach ... proste vtedy (a mnohokrat aj dnes) sa pochvalou na toki nesetri a mnohi ju bezhlavo kupuju ... vyecsinou ak raz nieco kupime a urobime z vlastneho rozhodnutia, hladame potom dovody ako si svoju chybu v rozhodovani co najviac zmensit a ospravedlnit ... osobne som si ju hned priznal a zistil, ze pre "moj" styl fotenia krajinky by to bolo len trapenie ... je k nicomu, ked zistim tie odlesky az doma na kompe, kedze v slnecnom pocasi na displeji v terene kontrolujem tak histogram a kompo, nie vsak detaily, kedze som na slnku so zobrazovanim na displeji fotaku "tak trochu slepy" ... tie rozcarovania potom nestali za to, aby som neposunul "vzacnu" toki niekomu, ktorobi iny zaner, street, dokument, ... iste nedoporucujem krajinkarom, i ked mnohi mi povedia, ze fotit takto slnko je gyc a oni to nefotia ... pri zapadoch a vychodoch slnka ti odlesky nie su samozrejme take enormne ... a menit kompoziciu a polohu odkial chcem fotit len a len z dovodu, ze tam mam vtedy najhorsie odlesky, to nech ide take sklo radsej prec
Mozno vacsiu vypovednu hodnotu by to malo, ak by si prilozil identicke foto so sklom Canon...takto je to dost subjektivne. Tym netvrdim, ze je Canon lepsi/horsi, sam mam Tokinu 11-16 na Nikone a som spokojny.
nie som zas tak bohaty, ze toki by som mal paralelne s canonom, pred predajom som si zaobstaral canon 10-22 z druhej ruky, avsakrobil som len test fotenia celovky ako bodoveho zdroja svetla ... vid link na moj clanok vyssie ... problem vidim v tom, ze toki v urcitych situaciach robie skutocne seriu prasiatok iducu v "luci" od zdroja svetla a tvoria sa hned od zdroja ... aj canon aj sigma spravila prasiatko, ale mohol si ho odrezat niekde v rohu fotografie a mal si tam cast / vyrez vyuzitelny na fotku ... ale toki prasiatka idu v niektorych momentoch napriec scenou ... to je ten najzavaznejsi problem a tie priklady, co som tu uploadol, snad dovysvetluju nazorne co tym myslim ...
a uvediem priklad, co som myslel tym, ze odlesky idu napriec scenou ... aj keby som tie plosne najvaecsie kompozicne orezom odstranil, co s ostatnymi? ... to je prace "ako na kostole"
Diki Rasťo. Myslím, že toto je výborná ukážka, ako odlesky zničili fotku s potenciálom...
tam som sa tesil z krasneho tokinackeho zubateho slniecka, a ze ako mi pekne v kompozicii po diagonale ukazu tiene nahrobnych kamenov do spodneho rohu, aby bola po diagonale citatelna ... nuz, toki zauradovala
inak musim povedat, ze mato.draho ma uz davnejsie pred tym nahovaral na ten canon a vysvetloval mi jeho klady, kedze s nim uz vtedy mal co-to pofotene a teda osobnu skusenost, ja som si vsak hudol svoje ... teraz som zasa bohatsi o osobne skusenosti ja
dalsim minus pri spracovavani fotiek z toki, i ked to nie je az taka pohroma, je nutnost korekcii CA, vinetacie a deformacie vykonavat manualne ... je zaujimave, ze doposial napr. Adobe nezahrnulo tuto znacku do podporovanych profilov, ktore updateuje do novych verzii Adobe Camera Raw a Lightroomu ... Canon 10-22 v oblasti korekcii je podporovany samozrejme v canonackom DPP, ale aj v adobackych ACR a LR ... najskor som si mysle, ze asi tam nove sklo pribudne casom, avsak uz to nie je taka novinka a stale nic ... samozrejme, to je vecou Adobe a nie Tokiny, ale to len ako poznamka na okraj
mno, musim sa pridat k teme.. ja som si vzdy myslel, ze canon je canon (co pri vasich reakciach aj tak vyzera), dalej nasleduje jednoznacne tokina (ci uz 12-24,alebo 11-16), a na poslednom mieste su "shity" ako tamron 10-24 ci sigma 10-20 tusim...
Pripajam fotky fotene s mojim tamronom AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di-II
co sa tyka prasiatok, tak bud som dobre stal, alebo som natrafil na dobry kus objektivu.. to druhe si nemyslim, preto ho chcem predat...
širokač na canon 60D
aky sirokac by bol najvhodnejsi na canon 60D? chcela by som fotit najma krajinu, svojho psa,pripadne architekturu...rozmyslam nad canonom 10-22....dakovala
Pripajam fotky fotene s mojim tamronom AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di-II
co sa tyka prasiatok, tak bud som dobre stal, alebo som natrafil na dobry kus objektivu.. to druhe si nemyslim, preto ho chcem predat...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa