Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

fotografovanie ako hobby

duchan
duchan 2008-11-03 12:32:31+01
Zdravim, Mam rad fotografiu a rozmyslam o prechode z kompaktu na vyssiu triedu. Koli praci a inym povinnostiam nemavam vela volneho casu a preto by ma zaujimalo ako sa stihate venovat tejto zalube (ty co su na tom podobne ako ja). V znacnej miere tu pisu ludia co sa fotografii venuju povedal by som denne, ale dufam, ze sa tu najde aj dost ludi co to bere skor ako relax. Dalej sa neviem rozhodnut ci miesto investovania do novej techniky nepojdem cestou bazaru. Fungujete takto niekto? Da sa na techniku z druhej ruky spolahnut alebo preferujete nove kusy?

kiko24
2008-11-24 08:20:48+01
príspevok od: quintes
ako? Jednoducho. Čas, peniaze, a nervy. Ak máš nejakého známeho napr. V bare, nejakom podniku, vytlač svoje fotky, napr na a4, a nech ti ich tam zavesí, zadarmo, samozrejme. Ďalej si vytvor web stránku, ktorú potom šikovne reklamuj :-) je veľa možností, ale nechcem už fantazírovať.. Alebo fantagirovať? :-)
vies nie som zrovna pocitacovy mag a nieco take ako vytvorenie vlastnej web stranky je pre mna dost nerealne nedali by sa tie fotky proste niekam zaslat alebo nemas nahodou neaky dobri navod na vytvorenie tej webky

bear
- moderator
2008-11-24 08:42:02+01
príspevok od: kiko24
vies nie som zrovna pocitacovy mag a nieco take ako vytvorenie vlastnej web stranky je pre mna dost nerealne nedali by sa tie fotky proste niekam zaslat alebo nemas nahodou neaky dobri navod na vytvorenie tej webky
Ak si lenivy robit si marketing sam, tak su stock photo agentury, ako 123rf, shuttershock, istockphoto, bigstockphoto. Ak Ti akceptuju prvu davku fotografii co tam posles, zaradia ich do portfolia a ak o ne bude mat niekto zaujem (za par dolarov), tebe z toho daju 30-40%, ak sa Ti tam nazbiera dostatocny kredit (30-100$), poslu Ti to na paypal, alebo Ti poslu sek. Na zivobitie si takto nezarobis, ale na polarizacny filter mozno ano.

mutino
2008-12-25 18:30:05+01
Máš v celku pravdu.Ale pravda je aj to že stárnu a slepnú nielen foťáky,ale aj
objektívy.

wowwdesign
2008-12-29 01:22:07+01
príspevok od: Ultra TXF
Páni pozor,zase nie vždy to tu býva taká selanka.Tu sa zvyknú ľudia aj fest povadiť a neskutočne si vynadať,naposledy minulý týždeň.Kvôli tomu niektorí ľudia aj odišli....stáva sa.Ale inak v poho,som tu každý deň.
hej, ja som v praci tu nahlaseny casto a raz tu kolegovia hodili asi slabe hodnotenie niekomu a uz mi tu pisal romany o tom aky som clovek a tak, proste ja fotim slaby,total amater, ale niekto kupi fotak a potom je z neho fotograf asi, keby to tak funguvalo :D nie, workshopy urcite posunu cloveka dalej, dobra partia to len umonci, no ja sa prv musim naucit ovladat fotak, inak si hambu pojdem iba narobit :D
Ale tento portalik mam velmi rad, je mi taky smyfonicky :D
jozef

dodislav
2009-01-07 20:03:11+01
no ja som na tom podobne tiez strasne rad fotim a su to moje hobby....inak studujem a na skole mame aj fotku ako vyucovaci predmet, cize je to fajn...niecomu novemu sa tam priucim a obcas chodime aj do terenu...a inak mam malo casu na fotografovanie, ale vzdy volny cas na to vyuzijem

Seto
2009-01-07 22:55:09+01
príspevok od: dodislav
no ja som na tom podobne tiez strasne rad fotim a su to moje hobby....inak studujem a na skole mame aj fotku ako vyucovaci predmet, cize je to fajn...niecomu novemu sa tam priucim a obcas chodime aj do terenu...a inak mam malo casu na fotografovanie, ale vzdy volny cas na to vyuzijem
keby aj my sme mali daco take na skole :(

2009-01-08 21:36:10+01
Čau Ultra. Zhodou okolností som sa ocitol v presne rovnakej situácii ako ty, ale ja až v decembri roku 2008. Kúpil som si náhodou úplne rovnakú úvodnú výbavu , akú máš ty ( predtým som mal PANASONIC LX1 ) a leziem sem tiež každý deň. A fotím, kedy sa mi dá. Keďže ma viac bavia akčné snímky, dopadnem asi podobne / máš pol ročný náskok :-) /. Tiež som chcel len nejaké lepšie foto, ale už teraz, po mesiaci špekulujem , že kúpim lepší objektív ( 70-200 alebo až 300 ), aby som mohol fotiť šport ( futbal a tenis ). Takže choď duchan ozaj do toho a stane sa ti to novým hobby a tiež Vášňou. Ako ostatne asi všetkým. Nemyslím si, že robím nejaké skvelé fotky , ale ma to super baví. Priprav sa tiež na to, že sa budeš musieť chvíľku s takýmto foťákom učiť fotiť akoby odznova. Ale dá sa to v pohode zvládnuť. Držím palec.

Ptico1
2009-01-20 20:50:15+01
príspevok od: kiko24
hmm mag pocitacovy byt nemusis kukni si toto www.estranky.cz

trimmm
2009-01-26 15:46:16+01
príspevok od: Ultra TXF
Zdravím Ťa , som v podstate v takej istej situácii,prešiel som pred polrokom
na Canon 450D z Canonu Power shot.V súčasnosti postupne nakupujem výbavičku.
Ako každý koníček dnes,teda asi okrem behania,vtedy ti stačia tenisky:), ...

...jejda, keby babam stacili pri behani len tenisky tak sa zacnem specializovat na fotenie sportu a konkretne joggingu :))

PADAM-cz
2009-02-04 13:29:35+01
Ja v pripade fotaku aj skla preferujem nove kusy,
ale bo moznost odzkusat, ohodnotit fotografie a kupit ked, tak az po
takomto testu.

Co sa tyka stativovej techniky, bazar nieje problem.

No obecne ke duz pouzite, tak priamo do predavajuceho,
ziadny bazar.

jake
2009-02-04 19:39:11+01
clovece, hovoris mi zduse tymto vlaknom ... uplne som prepadol radosti z foteniu a zistil som, ze najmilsi zvuk , ktory pocuvam je stuknutie uzavierky .. no nadhera. inak vzdy som mal len novy fotoaparat a nikdy som nelutoval vynalozene prostriedky . ak ta to raz chyti, neutecies

Gecko
2009-02-14 00:55:52+01
Som na to podobne ako ty az na to, ze ja viem, ze pojdem jednoznacne do novej zrkadlovky.

buldocek
2009-02-22 20:11:21+01
Ahojte pani.Cital som vase príspevky a kde nájdem nejaký dobrý second hand.Kde by sa dali kupit nie moc opotrebovane objektivity pre nikon.
ďakujem

pomnenka
2009-03-13 12:45:51+01
príspevok od: Wampa
No ja som na tom podobne ako ty. Mam compact Panasonic. Som akvarista a stravim hodiny skusania odfotit compactom nieco slusne ale nedari sa mi. Moja manzelka zase foti deti o sto sest. Naucila sa robit slusne vo photoshope kedze je na materskej a ked maly spi tak sa zabava. Nedavno nas fotil Robo Fojtik. Robil nam rodinne fotky v prirode. Neskutocne perfektna praca. Ked manzelka porovnala uroven a farebnost jeho fotiek a nasich hned povedala ze chce zrkadlovku. Uz som rozhodnuty pre Canon 450D. Ja sa vysantim s nim na akvarku (dufam ze aj v prirode) a ona na detoch. Dame si to ako darcek pod stromcek. Je jasne ze ona nafoti omnoho viac fotiek ako ja. Ja ked nie som v praci venujem sa rodine. Ked pojdeme na vylet urcite sa vysantim. Potom sa pochvalim ak bude s cim.
som na tom podobne. V lete som kupila Canon EOS 400. Som spokojná. pred mesiacom sme kúpili 150l akvárko a hádaj čo teraz robím celé hodiny :-)))? No a este mám dve decká, takže ja som ty a tvoja manželka v jednom. Samozrejme som zistila po pár mesiacoch, že štandardným objektívom veľkú dieru do sveta fotenia neurobím a rozmýšľam čo ďalej. Ale položiť otázku, aký objektív kúpiť, už nemám odvahu. čo keď miloshaa-ovi stúpne tlak. Nezriadite pre nás začiatočníkov nejakú rubriku o objektívoch? Alebo dajte nejaký link, kde sa o tom dočítam viac. Vaše fotky sú úžasné, aj sa snažím sledovať, kto aký objektív používa, ale zatiaľ mi to veľa nehovorí. PS Už sa ti podarilo odfotiť Danio?

javelin
2009-03-13 13:12:21+01
príspevok od: pomnenka
som na tom podobne. V lete som kupila Canon EOS 400. Som spokojná. pred mesiacom sme kúpili 150l akvárko a hádaj čo teraz robím celé hodiny :-)))? No a este mám dve decká, takže ja som ty a tvoja manželka v jednom. Samozrejme som zistila po pár mesiacoch, že štandardným objektívom veľkú dieru do sveta fotenia neurobím a rozmýšľam čo ďalej. Ale položiť otázku, aký objektív kúpiť, už nemám odvahu. čo keď miloshaa-ovi stúpne tlak. Nezriadite pre nás začiatočníkov nejakú rubriku o objektívoch? Alebo dajte nejaký link, kde sa o tom dočítam viac. Vaše fotky sú úžasné, aj sa snažím sledovať, kto aký objektív používa, ale zatiaľ mi to veľa nehovorí. PS Už sa ti podarilo odfotiť Danio?
Hladaj na FÓRE....najdeš.....neexistuje snad otázka ktorá tu nebola položená....niektoré aj 5x...:)

Wampa
2009-03-14 21:07:54+01
príspevok od: pomnenka
Ahoj. No ja som si nakoniec zadovazil Nikon D90 s troma objektivmy. Vid profil. V sucastnosti mam v akva 4 diskusy, nejake corydoras a prisavniky. Dania nemam takze som este nefotil. Bohuzial nemam externy blesk a tym padom su fotky o nicom. Malo svetka je to podexponovane. Ani ich sem radsej nedavam do galerky nemaju uroven pre toto forum. Mam ich pre vlastne potesenie.

Dzurki Marek
2009-03-22 13:22:01+01
Pozdravujem všetkých! Na ephoto som sa zaregistroval len nedávno, no musím konštatovať, že to tu parádne žije a veľa sa toho naučím. Fotografia ako hobby je super vec. Minule leto som si kúpil lepší foťák - teda aspoň na moje finančné pomery (Fujifilm S100fs). Je to 1kg vážiaci kompakt s ovládaním ako zrkadlovka. Som s ním spokojný, aj keď má základné nevýhody kompaktu. Tiež riešim dilema, či šetriť na zrkadlo alebo nie. Ach, keby tak bolo šrotovné aj na foťáky. :-) Jedno však viem a to ma posúva ďalej - chcem fotiť, chcem zachytiť tu krásu a nezabudnuteľné momenty okola nás. Prajem dobré svetlo. :-)

Duny
2009-04-07 16:47:26+02
Chcelo by to na DSLR s live view, vyklopny a otocny display pre kreativnejsiu robotu. Ľahat po zemi sa vsade neda ked chcem fotit odspodu a tiez nechodim na choduloch ked by som chcel z nadhladu. Takze vyrobcovia nabuduce s tym prosim. Potom upgradujem. THX :)

bear
- moderator
2009-04-07 17:10:14+02
príspevok od: Duny
Chcelo by to na DSLR s live view, vyklopny a otocny display pre kreativnejsiu robotu. Ľahat po zemi sa vsade neda ked chcem fotit odspodu a tiez nechodim na choduloch ked by som chcel z nadhladu. Takze vyrobcovia nabuduce s tym prosim. Potom upgradujem. THX :)
Co som videl spionazne fotky na nikonrumors.com, tak bude po tvojom:-)

Duny
2009-04-07 18:16:16+02
príspevok od: bear
Co som videl spionazne fotky na nikonrumors.com, tak bude po tvojom:-)
Pozeral som, tesim sa a zacinam hadzat do prasiatka :)

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()