Ahojte... chcel by som sa vybrat do Osviencimu... samozrejme ze aj kvoli foteniu. A preto sa chcem opytat na vase skusenosti... da sa tam fotit? pripadne za aky poplatok to je mozne? a nejake skusenosti, postrehy ak by sa dalo :) pustia ma tam aj so zrkadlovkou? dakujeem
Ahoj. Bol som tam minuly rok. Bez problemov tam mozes fotit co chces. Ci mas zrkadlovku, alebo obycajny digital. Plati sa tam 4 eura. Ale nemusis platit. Nikto ta tam uz nekontroluje. Vsak je tam fotak na fotaku...
Ahoj. Bol som tam minuly rok. Bez problemov tam mozes fotit co chces. Ci mas zrkadlovku, alebo obycajny digital. Plati sa tam 4 eura. Ale nemusis platit. Nikto ta tam uz nekontroluje. Vsak je tam fotak na fotaku...
dakujem :) bal som sa ze nebudem brat ani fotak :D
4Hunter... no, suhlasim s Tebou, ale realita je taka, ze tym, ktori maju tu moc nieco take urobit su nejake fotky ukradnute... a navyse, vravis ´aby sa nieco take nestalo´ ... no ale ono sa to deje ddnes a denne ... a najvacsia absurdita na celom je, ze pachatelia dnes su obete vcerajska
Bol som tam tento rok a fotit sa da bez poplatku,v budovach je vsak fotenie zakazanie...Ked tam budes chod aj do Birkenau...Je to skutocne silny zazitok!!!
Ja som bola asi pred dvoma rokmi a v budovach sa fotit nesmelo, ale ked narazite na slovenskych sprievodcov, tak sa obcas nechaju ukecat (my sme boli so skolou a teta bola velmi mila) ta vela zdaru
Bol som tam, fotil som tam, v budovach nie... Musim povedat ze foti sa tam vela, kazdy si cvaka...a pride mi to trosku prehnane... Myslim si ze v provom rade k tomu miestu treba pristupovat s uctou, a nie cvakat fotky typu ´tu som bol´ ale ked uz sa snazit o fotografiu dat jej prislusny impakt, dat jej atmosferu ktora poburi, ktora zrusi usmev... Auschwitz-Birkenau je stala priliz cerstva rana na tele Europy na to aby sa k nej mohlo pristupovat lahostajnym cvakanim. QA oosbne si myslim ze zakaz fotenia v budovach tam ma svoje opodstatnenie preto trochu nesuhlasim s ukecavanim sprievdocov pre ´cvak-cvak´ fotky, ked uz niekto chce fotit vnutri mal by sa v provom rade sustredit na tu atmosferu...
ja som zakazy porusil, fotil som aj v plynovej komore aj v kobkach. Pokial ale dotycny nieje z oravy, je to dobra dialka. Z okolia hlavneho mesta tam ist autom na otocku je podla mna zabijak
Jedna z možností ako sa tam naplno venovať foteniu, je využiť nejaký wokshop, ktorý je na to zameraný. Napríklad: http://www.photobox.sk/workshopy/oswiecim-navrat.html nerobia to prvý krát : http://www.photobox.sk/blog/oswiecim-fotosprava-z-workshopu.html
Reagujem na príspevok, pri ktorom nie je ani meno jeho autora. Nestotožňujem sa s Vaším jednoduchým pohľadom a nemyslím si, že patrí sem, do diskusie o fotení.
Ja som tam bol minuly rok, behal som tam so zrkadlovkou hore dole a ziadny poplatok som neplatil...to bolo v tom najvadsiom tabore...no v tom pracovnom, je zakazane fotit...no neodolal som a ked sa nikto nekukal nieco som pofotil. Celkovo to na mne zanexalo silny dojem, ale pri foteni som si na svoje neprisiel.
inac neviem kolko mas casu ale ked uz budes v osviencime odporucam pozriet aj krakow a hlavne solnu banu wilicku... ja som si spravil trip z kamarátmi na 3 dni. jeden den komplet bol osviencim tam to zabralo fakt vela casu zaplatili sme si ko,plet prehliadku aj zo sprievodcom druhy den krakow tam odporucam pozriet napriklad korunovacný hrad a posledný den solne bane a cesta na slovensko...
Na fotenie vo vnutri je potrebny suhlas spravcu muzea - clovek potom dostane taku nalepku, ktoru treba viditelne umiestnit. Napriek tomu, ze som mohol fotit vo vnutri aj legalne, vela som nefotil... A napriek tomu, ze drviva vacsina ludi tento suhlas nema, cvaka sa tam ako pri vystupe celebrity na cerveny koberec v Cannes... Ako pise PeterMarek, organizuje sa tam workshop, to je asi idealny sposob navstevy, pokial niekto chce vyhradne fotit. Cely priestor Oswiencimu (´stareho´ tabora) spolu s Birkenau (´novy´ tabor) je velky. Nestaci den.
Cau.Ja som bol v AUSCHWITZ pred dvomi mesiacmi.Myslím že je tam otvorené od 7h. Ak to stihneš do 9h tak máš bránu otvorenú. Môžeš si kúpiť iba malého sprievodcu za 1euro a podľa mapy pobehat celý tábor sám.Po 9 je vstup iba po skupinách ale to si musíš zaplatiť sprievodcu (slovensky nie je).Teda tak to bolo v auguste, neviem či sa niečo zmenilo. Fotiť nesmieš iba v budovách ktoré sú označené, inak môžeš cvakat všetko. To miesto treba brať z úctou.Na niektorích miestach mi behal mráz po chrbte,ked som si to predstavil čo sa tam dialo. Nie ako jednej slečne. Pozovala pri múre kde sa vykonávali popravy, vysmiata od ucha k uchu. To som nechápal. Tak isto odporúčam KRAKOW najlepšie večer.No a solnu baňu WIELICKU nesmieš vynechať. Tam sa ale za fotak platí 2euro. To ta ukľudni po návšteve Osvienčimu. Inak časovo náročné. S kamarátom sme vyrazili ráno o 5 a domov sme prišli ráno o pol 3 :) (skoro22h)
...na môj vkus je to tam už málo autentické (Auschwitz),pokiaľ neberiem do úvahy plynovú komoru/krematórium a povestný blok č.11......osobne som bol trochu sklamaný.......Birkenau je už o niečom inom.....preto odorúčam ísť skôr tam...
...keď som fotil zrkadlovkou....pár krát som bol taktne upozornený,,,,,kompaktom sa tam cvakalo o dušu....a nikto nenamietal nič (aspoň som si nevšimol)...
...hm... 60 rokov po sa na tabore isto prejavi, ale v porovnani s inymi tabormi (napriklad Mauthausen), ide o daleko surovsi stav blizsi k realite... Dalsia vec je, ze mnoho veci sa nedochovalo (zhnilo, rozobralo sa po vojne, nacisti vyhodili do povetria, zhorelo...) a tak napriklad tie drevene strazne veze v Birkenau su filmove atrapy... Ale aj tak je to SILA. Odporucam film Shoah a knihu priamo od sefa tabora, R.Hoessa - Velitelem v Oswietimi. Kopu veci potom clovek vidi inak.
...hm... 60 rokov po sa na tabore isto prejavi, ale v porovnani s inymi tabormi (napriklad Mauthausen), ide o daleko surovsi stav blizsi k realite... Dalsia vec je, ze mnoho veci sa nedochovalo (zhnilo, rozobralo sa po vojne, nacisti vyhodili do povetria, zhorelo...) a tak napriklad tie drevene strazne veze v Birkenau su filmove atrapy... Ale aj tak je to SILA. Odporucam film Shoah a knihu priamo od sefa tabora, R.Hoessa - Velitelem v Oswietimi. Kopu veci potom clovek vidi inak.
...mal som na mysli najmä úpravy interiérov (sadrokartóny,bodové osvetlenie), nehovoriac o kvázy umelecky (podľa môjho názoru nevkusne) poňatých expozíciách v niektorých barákoch (napr.talianský)....priveľmi dokonalo pokosené trávnaté plochy, parkovo upravené stromy, vyštrkované miesta medzi oplotením,........nuž,radšej atrapy pôvodného príslušenstva,alebo zreštaurovania ako takáto ´parkoidná´ zmena......
...žiaľ.....je to trend, ktorým sa uberá i mnoho iných múzeí (napr. i hrady ,zámky, kaštiele)...
..našťastie sa dochovalo ešte mnoho expozícií,kde má duch minulosti značnú prevahu nad duchom súčastnosti...
...je to však len môj pocit s ktorým sa nemusí nik iný ztotožňovať...
Osviencim
Inak časovo náročné. S kamarátom sme vyrazili ráno o 5 a domov sme prišli ráno o pol 3 :) (skoro22h)
...keď som fotil zrkadlovkou....pár krát som bol taktne upozornený,,,,,kompaktom sa tam cvakalo o dušu....a nikto nenamietal nič (aspoň som si nevšimol)...
...žiaľ.....je to trend, ktorým sa uberá i mnoho iných múzeí (napr. i hrady ,zámky, kaštiele)...
..našťastie sa dochovalo ešte mnoho expozícií,kde má duch minulosti značnú prevahu nad duchom súčastnosti...
...je to však len môj pocit s ktorým sa nemusí nik iný ztotožňovať...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa