možno je to tou zrkadlovkou .. ostri ostri ostri a potom nič, prestane reagovať tak ako v poho a možem ešte otazku, kolko to tak bude stáť ?
Zalezi na tom: - specialny makroobjetiv pre Olympus je Olympus ZUIKO DIGITAL ED 1:1 MACRO 35mm/F1:3.5 za 220 EUR - alebo Olympus ZUIKO DIGITAL ED 50mm/ F2,0 za 600 EUR - potom by tu bolo mechove zariadenie az do vysky 800 EUR - podla moznosti aj objektiv aj mech ... Ale to ti radim prejst napred na inu znacku, napr. Nikon, u ktorej sa na Ebay da najst nepomerne viac prislusenstva za rozumne peniaze.
K prvej otazke: ak dostannes aparat tak blizko, ze uz nedokaze zaostrit, tak po chvili to vzda. No a ked nie je zaostreny tak ani neodfoti.
-zacni setrit peniaze na nieco ozaj dobre Vidím, že si odborník, poraď niečo ozaj dobré, hlavne na makro.
Nie som odbornik, iba sa tak postupne vybavujem, chyba mi este mech z tychto veci na makro, teda naozaj bomba makro: - Nikon FM2 (ale moze byt aj plnoformatova digitalna zrkadlovka tejto znacky) - extremne sirokouhly objektiv Nikkor 3,5/20 mm (hodne stary, hodne lacny, hodne dobry) s 52mm zavitom na filter - reverzny kruzok BR-2A pre 52 mm zavit - mech Nikon Bellows PB-4 pripadne PB-6
Ak si spominam, tak sa da dosiahnut zvacsenie az 15:1. Naozaj vidno detail oka muchy...
Nie som odbornik, iba sa tak postupne vybavujem, chyba mi este mech z tychto veci na makro, teda naozaj bomba makro: - Nikon FM2 (ale moze byt aj plnoformatova digitalna zrkadlovka tejto znacky) - extremne sirokouhly objektiv Nikkor 3,5/20 mm (hodne stary, hodne lacny, hodne dobry) s 52mm zavitom na filter - reverzny kruzok BR-2A pre 52 mm zavit - mech Nikon Bellows PB-4 pripadne PB-6
Ak si spominam, tak sa da dosiahnut zvacsenie az 15:1. Naozaj vidno detail oka muchy...
Vidím, že teóriou si už tak nabitý, že môžeš aj radiť. No, na začiatočníka, ktorý fotí len svoju rodinu... Ozaj si "odborník". Prepáč, naletel si. Nepozrel si si môj profil. Dobré svetlo.
Vidím, že teóriou si už tak nabitý, že môžeš aj radiť. No, na začiatočníka, ktorý fotí len svoju rodinu... Ozaj si "odborník". Prepáč, naletel si. Nepozrel si si môj profil. Dobré svetlo.
Sorry, sa makrom nezaoberam, ale ked mam uz len krok k tomu, aby som mal na to naozaj vsetko, preco aspon neskusit? Poradil som zle?
Neviem načo ti je výbava na niečo čím sa nezaoberáš, ale to tvoja vec. Ale rady nechaj na tých , čo sa makrom (aj iným) zaoberajú aktívne a majú s tým skúsenosti.
makro - otocenie objektivu
a možem ešte otazku, kolko to tak bude stáť ?
- specialny makroobjetiv pre Olympus je Olympus ZUIKO DIGITAL ED 1:1 MACRO 35mm/F1:3.5 za 220 EUR
- alebo Olympus ZUIKO DIGITAL ED 50mm/ F2,0 za 600 EUR
- potom by tu bolo mechove zariadenie az do vysky 800 EUR
- podla moznosti aj objektiv aj mech ...
Ale to ti radim prejst napred na inu znacku, napr. Nikon, u ktorej sa na Ebay da najst nepomerne viac prislusenstva za rozumne peniaze.
K prvej otazke: ak dostannes aparat tak blizko, ze uz nedokaze zaostrit, tak po chvili to vzda. No a ked nie je zaostreny tak ani neodfoti.
Vidím, že si odborník, poraď niečo ozaj dobré, hlavne na makro.
- Nikon FM2 (ale moze byt aj plnoformatova digitalna zrkadlovka tejto znacky)
- extremne sirokouhly objektiv Nikkor 3,5/20 mm (hodne stary, hodne lacny, hodne dobry) s 52mm zavitom na filter
- reverzny kruzok BR-2A pre 52 mm zavit
- mech Nikon Bellows PB-4 pripadne PB-6
- Nikon FM2 (ale moze byt aj plnoformatova digitalna zrkadlovka tejto znacky)
- extremne sirokouhly objektiv Nikkor 3,5/20 mm (hodne stary, hodne lacny, hodne dobry) s 52mm zavitom na filter
- reverzny kruzok BR-2A pre 52 mm zavit
- mech Nikon Bellows PB-4 pripadne PB-6
Ozaj si "odborník". Prepáč, naletel si. Nepozrel si si môj profil. Dobré svetlo.
Ozaj si "odborník". Prepáč, naletel si. Nepozrel si si môj profil. Dobré svetlo.
Poradil som zle?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa