Znamena nastavenie megapixlov na maximum v zrkadlovke kvalitnajsiu fotku, alebo viac mpx je dobrych akurat na orezavanie?Mam nastavenych 6mpx a canon 450 mi dovoluje 12. Je rozdiel v kvalite napr. pri tlaci formatu A4 s 6mpx alebo 12mpx?Cital som viac clankov a bolo tam viac nazorov.
Dakujem za kazdu radu.
jake ma pravdu aj s tym pc... ked ides nad 20MPx tak kazdopadne monitor. ale musis mat silny procak ramku grafu rychle disky, a to ide do penazi. Ale mam pekny zazitok :) dosiel ku mne zakaznik Starsi pan a maly chalan (vnuk) a pyta sa ci skladam vykonne pc ze pre vnuka (cca 12rokov) ze mlady sa zacal venovat foteniu ze dostal na narodeniny v lete 5D markII !!!!!! a tak, ze chce pc na hranie a na tie fotky velke... Uz som tusil ze bude dobry obchod tak som cakal ze to bude pc aj za 2000€ a dedulo na mna vyvali ze cenovy strop je tak do 250 000 Sk !! :D Tomu sa vravi ze nevediet co s peniazmi. Tak chalan dostal pekny pc za stvrt miliona a dostatocne vykonny! na jeho velke fotky a dnesne hry.. a vsetci boli spokojny.
nemal by som problém sa s vnúčikom jediným milovaným vymeniť....kedykoľvek...preto ak bude niekto mať záujem robiť sponzora prosím ozvite sa alebo si ma adoptujte...som študent a nemám veľa peňazí ale určite budem robiť perfektné fotky keď budem mať suuper stroj :))))))))
ˇOpäť využívam starú tému :-)ˇ Keď si dám záležať na kvalite fotky, budem fotiť do RAWu a čo najlepšie ostriť, postačí mojich 12.3 Mpix na tlač klasického Billboárdu? Brat dostane FREE voľnú plochu od obchodného domu a chcem mu urobiť reklamu fitnes centra... (Tlač bude samozrejme v riadnej tlačiarni)
jasné že stačí, bilbord sa tlačí nie s 350 dpi takže pohoda, už len nájsť tlačiareň kde ti to vytlačia v tak malom odbere a môžeš lepiť ;-)
nemal by som problém sa s vnúčikom jediným milovaným vymeniť....kedykoľvek...preto ak bude niekto mať záujem robiť sponzora prosím ozvite sa alebo si ma adoptujte...som študent a nemám veľa peňazí ale určite budem robiť perfektné fotky keď budem mať suuper stroj :))))))))
tak na to ti nepostačí suuper stroj, to potrebuješ rovno super sttttttttttttttroj :-DDD
inak...vopred sa ospravedlňujem aj za Paliho Strháka za OT alee :D....vieš ako tu predtým bola debata o tom, že by sa mala z ephota vyčleniť platená sekcia?....pre nejakých skúsenejších viac profi fotografov....potom by sa to mohlo volať ephotttttttttttttttto :D:D:D:D:D:D:D
inak...vopred sa ospravedlňujem aj za Paliho Strháka za OT alee :D....vieš ako tu predtým bola debata o tom, že by sa mala z ephota vyčleniť platená sekcia?....pre nejakých skúsenejších viac profi fotografov....potom by sa to mohlo volať ephotttttttttttttttto :D:D:D:D:D:D:D
nie, nekomentujem jej fotky a ani tú najnovšiu tvorbu čo tam má. Nevidím na to dôvod.
sú tam nové fotky? :O no idem na to :D ved prosím ťa Pali čo ty chceš komentovať? po prvé tvoj názor nemá žiadnu váhu. Po druhé sa ani do fotenia nevyznáš. Po tretie, nieže sa do toho nevyznáš, ale ani nemáš o tom šajnu že ako sa to robí v zahraničí... ;)
to je neake divne ved 5D M II nema automat aspon podla obrazkov co som videl ...
Ma, zeleny stvorcek:-) a Ide v nom zapnut aj RAW:-) Ale nikdy som ho este nepouzil podobne ako rezim CA a P. Na PC treba minimalne 4GB ram, na 2GB to sice ide tiez, ale treba trpezlivost, alebo pozatvarat ostatne programy.
sú tam nové fotky? :O no idem na to :D ved prosím ťa Pali čo ty chceš komentovať? po prvé tvoj názor nemá žiadnu váhu. Po druhé sa ani do fotenia nevyznáš. Po tretie, nieže sa do toho nevyznáš, ale ani nemáš o tom šajnu že ako sa to robí v zahraničí... ;)
tak tak, presne ako píšeš. Jasné je tam pomaly každý deň nová fotka. Rozoznáš ju bohovsky ľahko buť podla fotky samotnej alebo podľa názvu fotografie, no des, za tú dobu sa nič nezlepšilo a idú svojou cestou. Tou zahraničnou ;-)))
tak tak, presne ako píšeš. Jasné je tam pomaly každý deň nová fotka. Rozoznáš ju bohovsky ľahko buť podla fotky samotnej alebo podľa názvu fotografie, no des, za tú dobu sa nič nezlepšilo a idú svojou cestou. Tou zahraničnou ;-)))
ano ano conan má pravdu....ty len chceš byť nepríjemný a nasilu ukazovať ostatným svoje ´vedomosti´...však vieme už ťa poznáme, si tu na ephoto ´stará firma´ :D:D:D
Ma, zeleny stvorcek:-) a Ide v nom zapnut aj RAW:-) Ale nikdy som ho este nepouzil podobne ako rezim CA a P. Na PC treba minimalne 4GB ram, na 2GB to sice ide tiez, ale treba trpezlivost, alebo pozatvarat ostatne programy.
Śkús, možno to je len na okrasu a nemá to ani aretáciu, kto vie...
ja tiez stale studujem a nemam miliony ako niekto na rozhadzovanie, ved mna skoro udrelo o stenu ked ten dedo zacal rozpravat... :D tak pre mna to bolo prijemne stavanie masiny to clovek nerobi kazdy den...
ja viem ja som známi v širokom okolí ako ten najväčší frfloš bez štipku humoru. Proste Stttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttrhák :-D :-D :-D
ja viem ja som známi v širokom okolí ako ten najväčší frfloš bez štipku humoru. Proste Stttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttrhák :-D :-D :-D
ja tiez stale studujem a nemam miliony ako niekto na rozhadzovanie, ved mna skoro udrelo o stenu ked ten dedo zacal rozpravat... :D tak pre mna to bolo prijemne stavanie masiny to clovek nerobi kazdy den...
pre mňa by bolo príjemné skôr užívanie tej mašiny :D:D
Ako je to s mpx ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie