Zdravim Vas, chcel by som sa opytat ludi, ktori maju skusenosti s fotenim svadieb. Ci by nemohli poradit nejake rady, napady na fotenie aby to dopadlo dobre:) Naskytla sa mi moznost fotit svadbu, kedze to bude moja prva mam z toho trochu obavy. Co najviac fotit? Ktoru situaciu? Ako sa pohybovat napr po kostole aby som nevzbudzoval velku pozornost, ci mam bliskat stale.. atd atd
dakujem pekne
Moje první svatba proběhla tak, že jsem přišel jako běžný svatebčan jen s foťákem pod paží a malým synem v náručí na svatbu. A protože nevěstě nepřišel objednaný a zaplacený fotograf, požádala mě, abych svatbu nafotil. Bez příslušenství (batoh s veškerým příslušenstvím jsem nechal doma, teleobjektiv jsem půjčil kamarádovi... strašná zkušenost, ale fotky se svatebčanům libily (nevyznají se v tom a rozdíl mezi mými a profi udělanými fotkami uvidí až v okamžiku, kdy uvidí profi fotoalbum). Nicméně odměnou mi bylo pár panáků a ani jsem neměl odvahu vzít peníze.
Druhá svatba byla focená taky zadarmo a mrzí mě, že jsem byl jediný fotograf. S těmi fotkami nejsem příliš spokojený (oni ano, ale je to otázka času...)
Třetí svatbu jdu fotit příští týden a ženicha jsem přesvědčil, že si má na hlavní části dne zaplatit profíka dle vlastního výběru a já mu jenom budu dokumentovat den v době, kdy tam profík nebude. DOkoupil jsem si na to nějaké bebechy, ale peníze si opět nevezmu. Mám pokoru před těmi, kteří to umí a mohou si dovolit za to zaplatit. A tu bychom měli mít my všichni začátečníci...
ten 18-55 ma Strhak hlboko v supliku :-) Aspon tak to raz povedal :-) a nie vypodlozenu nohu pod stolom :-)
Presne tak a som ho ochotní požičať. Ak má tu Lookasy záujem nech mi dá dopredu vedieť, aby som zbehol do baumaxu, kúpil lopatu a mal som ho čím vyhrabať ;-)))
Presne tak a som ho ochotní požičať. Ak má tu Lookasy záujem nech mi dá dopredu vedieť, aby som zbehol do baumaxu, kúpil lopatu a mal som ho čím vyhrabať ;-)))
-rozum do hrsti! Ked sa uz Lookasy slusne napakuje na tej svadbe, byt tebou, tak mu ho rovno strelim za 150eury. :)
takto si vieme aspon predstavit aky mas doma asi bordel :-)
-rozum do hrsti! Ked sa uz Lookasy slusne napakuje na tej svadbe, byt tebou, tak mu ho rovno strelim za 150eury. :)
No to je dobrý nápad, ešte že ťa mám.
Takže predám nádejnému svadobnému fotografovi ´´vynikajúci´´ setový objektív EF-S 18-55mm za akciovú cenu 150€. Pri rýchlom jednaní úplne zadarmo pribalím ´´špičkoví´´ UV filter značky HAMA.
PS. som ho ochotní doniesť osobne kde koľvek v rámci SR, aspoň si spravím pekní výlet ;-)
Nejako to dopadne - nie najstastnejsia hlaska pre novomazelov. Co pise Slavomiro: ´Pocas obradu s 50mm v 1.6 crope tazko zachytis celkovu atmo, novomanzelov so svedkami, s rodicmi...´ je svata pravda. Obycajne sa foti zblizka a pri crope 1,6 sa ten objektiv uz chova ako teleobjektiv, tak neviem, neviem. Ja fotom takych 800 - 1000 záberov, z toho vyberiem nejakych 300 (aj s inscenovanymi) a to je uz fakt podobne nafotena cela svadba od prípravy nevesty az po finito okolo 02,00 po polnoci.
ale to je tvoj kybel nie? Ved ta vybava sa ponasa na tvoju, aj ta sonda na tom plysaku :-)
Áno je a dal som si ho patentovať. Už mi volali s Lowopro že by kúpili patent, ale ja nepredám, už som rozbehol veľkovýrobu v PRC a budem mať v ponuke rôzne veľkosti. Inak musel som prejsť na novinku v mojej ponuke a to pod označením väčší kýbeľ, aby sa mi doň zmestilo aj nové príslušenstvo
Zožeň si aspoň niečo 17-50 alebo 18-55 , pri maximálnom úsilí a maximálnom nezáujme klientov ako to bude vyzerať,sa ti to možno prepečie :)
Len s tou 50-tkou to nemáš šancu nafotiť.Vypýtaj si platbu dopredu a utekaj si kúpiť Tamron 17-50/2,8 :)
nie nie...ehm....ja mám doma až príliš čisto...teda bordel vadiť nebude...nemôžem tu mať sterilné prostredie ako v nemocnici...:D
Jáj no tak pár vecí ti môžem nechať v ňom lebo som podopĺňal výbavu a mám pár kúskov navyše. Proste Business s kýbeľmi mi vynáša a po uvedení nových modelov pod označením Loveprrrd, Kakahari a TenRak sa obrat mojej firmy zoštvornásobil. Dokonca som začal spolupracovať s Ephoto a mám tu aj reklamu na akčné sety http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/vyhodny-nakup/ kde sú moje brašne obrovským hitom.
Jáj no tak pár vecí ti môžem nechať v ňom lebo som podopĺňal výbavu a mám pár kúskov navyše. Proste Business s kýbeľmi mi vynáša a po uvedení nových modelov pod označením Loveprrrd, Kakahari a TenRak sa obrat mojej firmy zoštvornásobil. Dokonca som začal spolupracovať s Ephoto a mám tu aj reklamu na akčné sety http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/vyhodny-nakup/ kde sú moje brašne obrovským hitom.
ja si objednavam jeden kybel Foblvej aj s pierkom keby som to prehnal so zakuskami na nejakom foteni :-)
Mám v akčnom sete aj s kozmonautom. Nieje problém ten Canomatic E-520 evolution karatekit ti viem poslať na dobierku za fantastickú cenu 120€ + poštovné (na 101% mede un kermanii) prikladám aj foto
Prva svadba
Druhá svatba byla focená taky zadarmo a mrzí mě, že jsem byl jediný fotograf. S těmi fotkami nejsem příliš spokojený (oni ano, ale je to otázka času...)
Třetí svatbu jdu fotit příští týden a ženicha jsem přesvědčil, že si má na hlavní části dne zaplatit profíka dle vlastního výběru a já mu jenom budu dokumentovat den v době, kdy tam profík nebude. DOkoupil jsem si na to nějaké bebechy, ale peníze si opět nevezmu. Mám pokoru před těmi, kteří to umí a mohou si dovolit za to zaplatit. A tu bychom měli mít my všichni začátečníci...
Takže predám nádejnému svadobnému fotografovi ´´vynikajúci´´ setový objektív EF-S 18-55mm za akciovú cenu 150€. Pri rýchlom jednaní úplne zadarmo pribalím ´´špičkoví´´ UV filter značky HAMA.
PS. som ho ochotní doniesť osobne kde koľvek v rámci SR, aspoň si spravím pekní výlet ;-)
Len s tou 50-tkou to nemáš šancu nafotiť.Vypýtaj si platbu dopredu a utekaj si kúpiť Tamron 17-50/2,8 :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa