Zdravim Vas, chcel by som sa opytat ludi, ktori maju skusenosti s fotenim svadieb. Ci by nemohli poradit nejake rady, napady na fotenie aby to dopadlo dobre:) Naskytla sa mi moznost fotit svadbu, kedze to bude moja prva mam z toho trochu obavy. Co najviac fotit? Ktoru situaciu? Ako sa pohybovat napr po kostole aby som nevzbudzoval velku pozornost, ci mam bliskat stale.. atd atd
dakujem pekne
Ked som fotil znamemu svadbu, najviac som vyuzival ohnisko 17-40. Obrad mal priamo na zahrade a aj tak nebolo kam odstupit, takze pevna 50-ka putovala do batohu ! Neskor som ju pouzil na portret a potom az vecer. Blesk slapal skoro non-stop, ale len na vyrovnanie tienov. Takze si priprav tak tri serie baterii!
Co najviac fotit?! Detail polodetail a celok !
Svadba bola na fotenie dost narocna a to som tam nebol ani ako hlavny fotograf! Samozrejme ze som za to nic nechcel. Bola to dobra skusenost, ale sam by som si na svadbu urcite netrufol. Je to velka zodpovednost !
Chces vediet preco Ti napisal afkaa.i ze ´samovrah´ ? Skus pozriet na jeho stranke svadobne foto! Snad pochopis preco to napisal.
Rado, ak budes potrebovat do fotografickej dvojice cloveka s fotoaparatom (za fotografa sa este nepovazujem:-D), ktoreho poziadavka na honorar je ´len´ naberanie skusenosti svadobnej fotografie, tak sa hlasim Tvoji ´klienti´ sa zdaju byt ludia podporujuci rozvijanie fotografickych zrucnosti a umenia :-DDDDDDD
dufam, ze si vytiahol vsetky spendliky z tej kosele :-) Nebolo ti blbe, ze ten druhy mal D300 a velke objektivy? Nemal si taky pocit, ze to si tam ani nemusel byt? :-)
ked si spomenul toho samovraha tak malu samovrazdu som spachal pred pol rokom:-)do 16 februara 2009 som nikdy nedrzal v ruke dslr ani ziadny objektiv...vecer v pondelok som si vybalil vysnivanu d700 a skla, do piatku som ako tak stihol prestudovat navod a trochu poskusat blesk...v sobotu rano sa zobudim, zapnem mobil a tam sms od kamarata nechces ist fotit ples? adrenalin mi rovno stupol na maximum, tak som sa po obede musel ist ukludnit fotenim mesta v snehu:_)fotenie plesu som relativne zvladol ,zakaznik bol spokojny aj ked som mal dlsr len 4 dni:-)ale zase musim pochvalit fotak ze iso 1600 no problem, svadbu som este nefotil ,ale zase aspon vsetky jej casti takze uz to len spojit:)doporucujem pozicaj si nejaky zoom so svetelnostou len 2,8!pretoye aj v nasom relativne svetelnom kostole abz som bol maximalne spokojny s pozadim na fotografii som daval iso az 1250 pri clone 2,8-3,5...takze svetelne podmienky si vyskusaj aspon den do predu aby si potom neodpadol po skusobnych fotakch v kostole v dany den:-)vela stastia pri samovrazde:-)
dufam, ze si vytiahol vsetky spendliky z tej kosele :-) Nebolo ti blbe, ze ten druhy mal D300 a velke objektivy? Nemal si taky pocit, ze to si tam ani nemusel byt? :-)
Na zaciatku ked som sa ho pytal ze aky ma aparat, a povedal, tak som si myslel ze asi budem druhorady fotograf...Ale isiel som do toho na plne gule, snazil som sa byt vsade, lietal som ako blazon... Dokonca odcepcenie o pol noci uz ani nefotil, isiel spat... Treti (pentax) fotograf uz vobec vecer nefotil.. Od pol noci do 03:00 som zabavu fotil sam... Citil som sa zodpovedne :o) Pocas vecera ma zavolala nevesta fotit von jej nejaku pariu s nou,,, ak som videl ze radsej zavola mna ako jeho s D300 tak aj to mi dalo sebavedomie :o)
-moje svadobne foto tu sa Ti zdaju vsedne? Ja len, ze ich mozem tu aspon ukazat. Ukaz za co zaplatili tebe, nech je vsjo jasno!
tvoje svadobne fotky su bez napadu, tod moj nazor, nehovorim ze by som to nafotil lepsie, len mi je zatazko ked tu niekto struha profika a pritom clovek pise o tom ako si chce vyskusat nafotit svadbu a uz tu chlapci otrcate vase fotograficke svaly.
Fotky ktore som fotil za honorar su aj v mojej galerii, ak to nafotis lepsie, nech sa paci mozem ti dohodit kseft, len ci ti to bude stat za to :)
nechcem ksefty v tvojej ateliery, poukaz konkretne co si nafotil TY za $$. Videl si 3 svadobne foto co tu mam a uz Ti to je jasne, potom ze kto je profik. Opakujem, ja mam co ukazat a stale mam pocit ze je to +/- originalne, reakcie pod tymi zabermi tomu ciastocne nasvedcuju.
reagoval som na tvoj prispevok k mojmu, skryte umysly v tom nehladaj
nedalo mi a este raz som zabrowsil do tvojej galerky.. Chces povedat, tvrdis ze tam mas platene zabery z fotoatelieru?! Pocuvaj, mladenec, na to aby si ma tu zhadzoval a aby si tu lakoval publikum budes este musiet dorast.
tiez chcem fotit svadbu! Mam jednu pinholu a zostali mi z r.1997 este 2 zabery na 6cm zvitku.. :)
slavo odbocujes silno od temy. toto si mi napisal k mojmu prvemu prispevku, o tvoj sarkazmus nestojim, neviem ci ti to za tych par prispevkov doplo. Za honorar som fotil slecnu v bazene napriklad, viac vysvetlovat preco ako za co nebudem. Ale aby ti nevytiekli nervy, nie je to moja hlavna zarobkova cinnost nenahanam sa za tym, len ked ma niekto oslovi a nebyva to casto ;)
slavo odbocujes silno od temy. toto si mi napisal k mojmu prvemu prispevku, o tvoj sarkazmus nestojim, neviem ci ti to za tych par prispevkov doplo. Za honorar som fotil slecnu v bazene napriklad, viac vysvetlovat preco ako za co nebudem. Ale aby ti nevytiekli nervy, nie je to moja hlavna zarobkova cinnost nenahanam sa za tym, len ked ma niekto oslovi a nebyva to casto ;)
to uz hej, ked mas v ateliere bazen, tak to je potom ina okolnost.. :)
nedalo mi a este raz som zabrowsil do tvojej galerky.. Chces povedat, tvrdis ze tam mas platene zabery z fotoatelieru?! Pocuvaj, mladenec, na to aby si ma tu zhadzoval a aby si tu lakoval publikum budes este musiet dorast.
slavo ocividne ti dost sliapem na ego. Nikdy som nefotil a nespominal fotoatelier. Oslovenie mladenec si nechaj pre mladsich, bohuzial najmladsi uz nie som, ukaz mi jeden prispevok kde som ta zhodil. Nemysli si ze tvojim sarkazmom si necham kydat na hlavu, neviem kto zhadzuje koho. Najskor si dobre rozmysli co napises, ja som s tym nezacal.
slavo ocividne ti dost sliapem na ego. Nikdy som nefotil a nespominal fotoatelier. Oslovenie mladenec si nechaj pre mladsich, bohuzial najmladsi uz nie som, ukaz mi jeden prispevok kde som ta zhodil. Nemysli si ze tvojim sarkazmom si necham kydat na hlavu, neviem kto zhadzuje koho. Najskor si dobre rozmysli co napises, ja som s tym nezacal.
mne na ego nesliapes, ja sa tu len zabavam. Zacal si svojim vyrokom, ze moje svadobne foto su bez fantazie a tym si si vykoledoval moju pozornost. Ale za ten atelier sa ospravedlnujem, chybicka se vloudila. :(
Dnes som už dost nasraný z inej debaty,ale toto mi nedalo.
Nemám slavomíra moc v láske ,ale v tomto prípade mu musím dať za pravdu.
Ak ti niekto za tú fotku slečny v bazéne dal nonorár,tak musel byť padnutý na hlavu.Úplný idiot, čo nemá o tom ako má vyzerať fotografia ani páru.
Nič v zlom ronn,ale niekedy asi nemá si dávať servítky pred ústa.
Dobrú noc páni,ja som tu skončil.
Prva svadba
Co najviac fotit?! Detail polodetail a celok !
Svadba bola na fotenie dost narocna a to som tam nebol ani ako hlavny fotograf! Samozrejme ze som za to nic nechcel. Bola to dobra skusenost, ale sam by som si na svadbu urcite netrufol. Je to velka zodpovednost !
Chces vediet preco Ti napisal afkaa.i ze ´samovrah´ ? Skus pozriet na jeho stranke svadobne foto! Snad pochopis preco to napisal.
Fotky ktore som fotil za honorar su aj v mojej galerii, ak to nafotis lepsie, nech sa paci mozem ti dohodit kseft, len ci ti to bude stat za to :)
Nemám slavomíra moc v láske ,ale v tomto prípade mu musím dať za pravdu.
Ak ti niekto za tú fotku slečny v bazéne dal nonorár,tak musel byť padnutý na hlavu.Úplný idiot, čo nemá o tom ako má vyzerať fotografia ani páru.
Nič v zlom ronn,ale niekedy asi nemá si dávať servítky pred ústa.
Dobrú noc páni,ja som tu skončil.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa