Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

ZACIATOCNICI

Dodka
Dodka 2009-09-18 17:14:39+02

Slavo Jancisin
2009-09-21 22:10:25+02
príspevok od:
darmo, hlad je sviňa :o) len neviem, ci na nose je kus kurata, nejaky svetelny odraz alebo šušeň :o))
pozrel som originál ... je to kúsok baraniny ... tá bola v cene vstupného :)))

2009-09-21 22:12:05+02
príspevok od: Slavo Jancisin
pozrel som originál ... je to kúsok baraniny ... tá bola v cene vstupného :)))
chapem, zadarmo najlepsie chuti :o))

Sandal
2009-12-05 05:38:43+01
Ja som tiež začiatočník.
Niejaký ten rok som cvakal len so zámerom ´zachytiť obraz´... a ústredný objekt pekne do stredu :-).
V poslednom časa (cca 1/2 roka) som niečo poštudoval,niečo usledoval na iných fotkách a mám snahu o fotografovanie.Momentálne som v takej pozícii,že odfotím scénu,ktorá sa mi zdá atraktívna,s mnohými obmenami - čo sa kompozície týka,nastavenie foťáku.Niekedy sa k scéne vrátim za iných svetelných podmienok.Nafotím aj 30 záberov.No a potom jemné úpravy v PC.Úpravy sú fakticky len na úrovni cizelovania,lebo moje markantnejšie úpravy dopadli otrasne :-)).
Výsledná fotka sa mi celkom páči a zaradím ju do svojho archívu,prípadne odprezentujem na nete.
Ak sa k takejto fotke dostanem za niejaké dva mesiace tak už sa na ňu pozerám úplne ináč.Vidím hodne jej nedostatkov.Tam vidím svoj určitý vývoj.
Stáva sa to aj vám,čo ste skúsenejší?
Alebo aj fotografia z pred dvoch rokov je pre vás stále ´in´ bez akýchkoľvek závad a dnes by ste ju vytvorili rovnako,ako onehdá?

Kveto
2009-12-05 07:38:52+01
stáva :) a ideš na to celkom dobre, skús ešte nejaký normálny fotoklub

Sandal
2009-12-05 08:27:00+01
Konfrontácia určite.Bez spätnej väzby to je strieľanie kačíc slepými.

wayne
2009-12-05 12:19:12+01
tiez sa mi to stava, hoci teraz su tie intervaly dlhsie. vela mojich fotiek sa mi paci aj napriek nedokonalostiam, no nezatracujem ich, viem kde si davat pozor a snazim sa pri foteni na ziskane vedomosti nezabudnut

martinko6135
2009-12-05 12:45:34+01
neviem či ste toto videli, ale je to dosť zaujímavé:))
http://www.youtube.com/watch?v=MKNFW0YwDYw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qzpt49qq6v4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=6bQ3-DWh-rA&feature=related
sú to 3 party.....

wayne
2009-12-05 14:41:41+01
príspevok od: Kveto
stáva :) a ideš na to celkom dobre, skús ešte nejaký normálny fotoklub
mas nejake konkretne tipy? to by mozno nebolo odveci cosi ako fotoklub skusit, hoci moje fotky... ale no dobre ved by mi to iba pomohlo :)

Kveto
2009-12-05 15:13:39+01
príspevok od: wayne
mas nejake konkretne tipy? to by mozno nebolo odveci cosi ako fotoklub skusit, hoci moje fotky... ale no dobre ved by mi to iba pomohlo :)
no myslím, že v každom väčšom meste nejaký je, záleží odkiaľ si

wayne
2009-12-05 15:24:05+01
príspevok od: Kveto
no myslím, že v každom väčšom meste nejaký je, záleží odkiaľ si
ja konkretne z Kosic, zatial som na nete pozeral len tak zbezne, nejake som nasiel, no konkretne skusenosti su vzdy cenene viac :)

Kveto
2009-12-05 15:47:21+01
príspevok od: wayne
ja konkretne z Kosic, zatial som na nete pozeral len tak zbezne, nejake som nasiel, no konkretne skusenosti su vzdy cenene viac :)
no ja som úplne od inakiaľ :)
ale v Košiciach určite fotoklub je a myslím, že celkom dobrý

Seto
2009-12-05 15:54:32+01
no urcite ze ano. asi najznamejsi http://www.fotoklubnova.sk/

foto.zeliznak
2009-12-14 22:15:53+01
príspevok od: Dodka
Ahojte rada by som popisala s niekym kto ma podobnu zalubu.fotografovanie mi uplne pocarovalo a ked citam taketo weby je to este horsie ked vydim tie krasne fotografie.zatial nevlastnim svoju zrkadlovku ale najblysom case by som si ju chcela obstarat.uz som rozhodnuta Nikon D5000.Myslim ze taketo weby su uplne skvele clovek sa z nich vela nauci.Kedze som na tomto webe nova budem rada ked sa niekto ozve ci uz e-mailom alebo aj sem.Ahojte a vela peknych zaberov :)
na zaciatok uplne staci zaklad je dobre sklo.

leto
2009-12-14 22:31:27+01
príspevok od: wolfino
po čase sa na všetko okolo seba začneš pozerať inými očami a rozmýšlať ako by si to odfotila (zachytila moment) potom ti odpovieme mi nadšenci že keď spím tak sa tomu nevenujem.....
ja ked snívam o novom skle,tak fotím i vo sne,,,:))))

leto
2009-12-14 23:08:49+01
inač,normálne som si prebehol toto vlákno,srandy kopec,,, :))

leto
2009-12-14 23:11:03+01
príspevok od: Dodka
Ahojte rada by som popisala s niekym kto ma podobnu zalubu.fotografovanie mi uplne pocarovalo a ked citam taketo weby je to este horsie ked vydim tie krasne fotografie.zatial nevlastnim svoju zrkadlovku ale najblysom case by som si ju chcela obstarat.uz som rozhodnuta Nikon D5000.Myslim ze taketo weby su uplne skvele clovek sa z nich vela nauci.Kedze som na tomto webe nova budem rada ked sa niekto ozve ci uz e-mailom alebo aj sem.Ahojte a vela peknych zaberov :)
dodka,takto opozdene vravím Vitaj,zapísala si sa slušne:))tešíme sa na tvoje fotečky,dobré svetlo,,,

leto
2009-12-14 23:32:31+01
ale áno,niektoré som si dokonca vytlačil a tie nedostatky si uvedomil až spätne,ale viac ma pohlad na ne poteší,ako nedajbože zarmúti,,, :))

Sandal
2009-12-19 06:36:34+01
Zarmútiť ... to určite nie.
Pre mňa je fotka v prvom rade obraz,ktorý vo mne evokuje spomienky na tú chvíľu,keď som fotku vytváral.A platí to jak pre ´cvaky´ z dovolenky,tak pre dielka,ktoré sa snažím vytvárať.
Nedávno som sa šteloval zachytiť jednu scenériu.No a začal som pri tom rozmýšľať,ako by sa to lepšie uplatnilo na nete.Ako to sfotiť,aby bola lepšia odozva na nete.
No a v tom momente som sa uvedomil.HUPS .... nefotím predsa pre net,nie som profík a nie je to moja zákazka.Našťastie sa svojou záľubou neživím,takže je to o vlastnom vkuse.A ak je môj vkus krívajúci,hádam sa to časom poddá.

leto
2009-12-19 12:03:11+01
ale hej,fotíš aj pre net,teda pre ostatných,aby si sa pochválil,nie len pre seba,lebo každý z nás sa rád občas predvedie s tým čo sa mu podarilo,,, :))

Sandal
2009-12-19 17:52:19+01
Veru dochádza k takýmto situáciam ... ak by nebolo netu,človek by nemal spätnú odozvu,všakáno.

Strana 10 z 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()