Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

ZACIATOCNICI

Dodka
Dodka 2009-09-18 17:14:39+02

Strhak
2009-12-19 21:41:26+01
príspevok od:
asi ciselnemu ujovi nejde kseft ci ho stve, ze musel studovat, tak sa prisiel vyplakat, ze bez studia fotografie/vytvarneho smeru nemoze byt clovek dobry...
zabudol na jednu vec - ze kazdy ucitel uci ziakov svojmu pohladu na danu vec, presne tak isto, ako hociktory clovek, co pise clanky na internete ci vydal knihu o foteni...co si z toho student zoberie, je len na nom, no tvrdit, ze bez odborneho studia nemoze byt clovek dobry, je taka ista utopia, ako tvrdit, ze okollo mna sa toci svet...
asi tak je na svete kopec špičkových fotografov a podaktorý nemajú ani základnú školskú dochádzku ukončenú a fotia na špičkovej úrovni, alebo kopec dobrých výtvarníkov sa dalo na fotenie a tiež majú neskutočné výsledky. Fotenie je možno o talente možno o skúsenostiach ale určite je o priebojnosti. Dokonca veľa dnes uznávaných fotografov neštudovalo na školách, ale skôr začínali ako asistenti svetoznámym fotografom a je tu ešte jedna sorta a to sú populárne osobnosti ktoré sa venujú fotografii.
PS. na slovensku nieje škola tohto smeru ktorá by stála za to aby som sa ňou dakde v NY vychvaľoval. Toto ešte stále môžeme závidieť našim bratom čechom ;-)

leto
2009-12-19 21:42:20+01
príspevok od: IceDive1
V knihach a na internete pisu srac..y. Nestracajte cas a vsetci supitom do skoly. :-)
to tu potom budú iba samí borci,a chudáci amatéri,,, :))

Strhak
2009-12-19 21:43:45+01
príspevok od: conan7
napíšem Pihanovi že tie knihy nech si strčí do riti :)
sú veľké a ak by sa mu to aj náhodou podarilo, asi by si ublížil. To radšej nech si s nimi vytrie ... ;-)))

leto
2009-12-19 21:45:32+01
príspevok od: conan7
napíšem Pihanovi že tie knihy nech si strčí do riti :)
už som začal prikladať do krbu,taká stupídna literatúra,že som to dosial nevedel,,, :))))

2009-12-19 21:48:10+01
presne tak...
prosim ta, nase skolstvo je velakrat 100rokov za opicami a hlavne ludia v nom myslia este podla byvaleho rezimu :o)) ach jo, cesi...ktovie, v com su horsi :o) akurat ze nejdu na buducorocny sampionat do JAR :o)

conan7
2009-12-19 21:49:57+01
príspevok od: leto
už som začal prikladať do krbu,taká stupídna literatúra,že som to dosial nevedel,,, :))))
jaj a úspešná a vychvalovaná knižka Hot shoe 2, to je tiež o*eb :) ale ja vás odbremením! nespalujte vaše knihy o fotografií!! pošlite poštou mne, poštovné preplatím a postarám sa o environmentálne šetrnú recykláciu...zoznam poprosím do súkromnej správy

Strhak
2009-12-19 22:06:42+01
príspevok od:
presne tak...
prosim ta, nase skolstvo je velakrat 100rokov za opicami a hlavne ludia v nom myslia este podla byvaleho rezimu :o)) ach jo, cesi...ktovie, v com su horsi :o) akurat ze nejdu na buducorocny sampionat do JAR :o)
no čo sa tíka školstva sme priekopníci. V Trnave vyštuduješ za dva týždne na Mgr a za ďalších 5000€ na Ing. Ak je dekan lačný možno aj pol svine stačí na titul. ;-)

2009-12-19 22:13:52+01
príspevok od: Strhak
no čo sa tíka školstva sme priekopníci. V Trnave vyštuduješ za dva týždne na Mgr a za ďalších 5000€ na Ing. Ak je dekan lačný možno aj pol svine stačí na titul. ;-)
tak lacno? to je ako zadarmo...este ani obchodovat nevedia, to je hrozne :o)))
ale druhy priklad - studujes 4,5 roka, zacnes riesit statnice a zrazu ti povedia, ze nemozes ukoncit odbor na dotycnej skole, lebo stratil akreditaciu...hurvinkovo :o)

Strhak
2009-12-19 22:18:08+01
príspevok od:
tak lacno? to je ako zadarmo...este ani obchodovat nevedia, to je hrozne :o)))
ale druhy priklad - studujes 4,5 roka, zacnes riesit statnice a zrazu ti povedia, ze nemozes ukoncit odbor na dotycnej skole, lebo stratil akreditaciu...hurvinkovo :o)
lebo si pomaly študoval, to máš za trest. Treba študovať expresne a ani akreditáciu ti nestihnú zrušiť ;-)))

conan7
2009-12-19 22:18:24+01
haaaaa, stalo sa to u nás na príbuznom odbore :D :D nakoniec to dopadlo dobre lebo všetci sa nahrnuli na náš odbor a tým vytlačili tých kolegov, ktorí tam nemali vôbec čo hľadať :)
a to je fakt málo: si vypočítaj 5 rokov platiť intrák, dopravu, stravu, skriptá, spotrebovaný alkohol vyjde ti oveľa vyššie číslo :D :D

2009-12-19 22:19:55+01
lebo si pomaly študoval, to máš za trest. Treba študovať expresne a ani akreditáciu ti nestihnú zrušiť ;-)))
ja som prezieravy, ja som vobec nestudoval :o)))

Strhak
2009-12-19 22:21:47+01
príspevok od:
ja som prezieravy, ja som vobec nestudoval :o)))
tomu sa hovorí pragmatický ;-)

2009-12-19 22:21:52+01
vsak vravim, ze malo...preto sa to oplati ako akcia na vegetu 1000g+200g naviac :o)))

2009-12-19 22:22:28+01
tomu sa hovorí pragmatický ;-)
hej? ani neviem, mne to slovo nic nehovori, ja pouzivam zdravy sedliacky rozum :o)))

2009-12-19 22:23:36+01
ale uz koncim s offtopicom a s pokecom v tomto vlakne :o) aloha di krakatoha

Strhak
2009-12-19 22:25:32+01
príspevok od:
hej? ani neviem, mne to slovo nic nehovori, ja pouzivam zdravy sedliacky rozum :o)))
jáj, mne zas vraví zdravý sedliacky rozum že zajtra bude zima a ja idem na hrebeňovku s Jančim. Asi tam hore bude trochu fúkať :-DDD

Dodo PO
2009-12-19 22:28:29+01
príspevok od: IceDive1
Urcite sa zastavim niekedy. Ja sa rad nieco naucim ale po tom aby si ma oslovoval maestro fakt netuzim. Bude stacit ak ma naucis spravit dobru fotku. Dik za sprijemnenie vecera.
Klobúk dole. Pohodové sviatky.

lu_boss
2009-12-19 22:43:03+01
Ja Ti tiez nebudem brat nazor, ale hned na zaciatku poviem jednu vec - kazdy sebe vystavuje vizitku a kazdy moze len tolko kolko v nom je.
Ano, ucitel znamena vela, suhlasim. Ale co ked Ti ucitel tiez podsuva bludy ? Co ked je ucitel presvedceny o svojej genialite a tvrdi ze vrcholom umenia je stoporeny penis ? A kto s nim nesuhlasi je umelecky negramotne tela nehodne jeho pozornosti ?
Odpoviem Ti na otazku - ucim sa sam, mam vela knih, len o fotografovani vyse 20 a dokonca viem povedat ktore su zle a ktore dobre (podla mojho nazoru samozrejme), mam knihy o umeni (Rembrandt, Schiele...), chodim na vystavy fotografii, stretavam sa s ludmi, ktorych fotenie tiez bavi, chodim na fotoworkshopy a v neposlednom rade fotim, fotim, fotim... Nemyslim si, ze urobim dieru do sveta, ale bavi ma to a snazim sa zlepsovat. Ako pedagog urcite poznas individualnu vztahovu normu, tak sa snazim, aby som sam o sebe mohol po case povedat ze som sa zlepsil.
Ale uplne najpodstatnejsie je, ze som kriticky :-) Takze beriem s rezervou kazdeho samozvaneho genia, ktorych su tiez mraky a tiez su uplne mimo realitu. Na tom sa zhodneme :-)

Salynn
2009-12-25 13:35:39+01
Fu začala som čítať začiatok témy kde to bolo o tom ako idete pomôcť Dodke a začala ma to zaujímať a potom som preskočila na poslednú stranu a už je tu len výmena názorov o škole..:D ako vidím idem si to tu prečítať od začiatku..možno sa dozviem aj niečo zaujímavé..

kralik_j
2009-12-25 14:03:49+01
príspevok od: Salynn
Fu začala som čítať začiatok témy kde to bolo o tom ako idete pomôcť Dodke a začala ma to zaujímať a potom som preskočila na poslednú stranu a už je tu len výmena názorov o škole..:D ako vidím idem si to tu prečítať od začiatku..možno sa dozviem aj niečo zaujímavé..
no ale i vacsinou su to blaboly, tak citaj kazdy druhy riadok ;) lebo tych zaloziek je neurekom

Strana 12 z 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()