Dobry den,
mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri.
A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou)
Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia.
Pridavam link:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml
trochu mimo temu ale opytam sa ta v com vlacis tvoju vybavu? Mne sa podario kupit malu kabelu a rozmyslam ako to riesia ludia co toho maju podstatne viac
Najradsej ju vlacim v kufri v aute. :-)
No ale v podstate ide o to co idem fotit. Naposledy co som robil kamosovi v rusovciach v parku rodinnu foto tak som mal v ruksaku telo + zaklad zoom + 105 objektiv , 3 blesky + notebook. Na rameno hodim sadu 2 stativov s dazdnikmi a prislusenstvom a ruky mam stale prazdne. Podla potreby este odrazky ale da sa v pohode to vlacit.
Škoda že to puzdro na stojany od Elinchromu je krátke na 110cm dáždniky.
A súhlasím s tým, že kufor auta je najlepší :-) Napr. statív, monopod a odrazky mám väčšinou stále aute a vykladám ich iba výnimočne.
Ja som moj na workshope zlomeny dazdnik nahradil Elinchronackym 105cm a ten ma v puzdre este rezervu takych 15-20cm.
Ako je to možné? Tie ktoré mi tam nevojdu sú Walimex a nechce sa mi veriť, že by 105cm Elinchrom bol o toľko kratší. Leda že by si mal iný vak, než mám ja.
Elinchriom ich robí vo viacerých veľkostiach, ale spomínal si, že máš ten Economy Set a ten mám aj ja, takže by sme ich mali mať rovnaké.
Ano ano, jedna z veci, co mozeme Nikonistom zavidiet :)
dnes som nahodne zistil, ze to ale vysoku kadenciu nema. Spravis tri zabery a nabija. Samozrejme na pomale fotenie v provizornom studiu si vystacis alebo par cvakov vonku
dnes som nahodne zistil, ze to ale vysoku kadenciu nema. Spravis tri zabery a nabija. Samozrejme na pomale fotenie v provizornom studiu si vystacis alebo par cvakov vonku
Jo mozes si dokupit ten ext nikonacky zdroj na 8 bateriek a mozes cvakat o zivot.
Videl som video kde cvakali s s D3 8fps s SB900 nastavenou na plny vykon v manualnom mode. Otazne je ze kolko sekund trvalo kym ju zavarili. :-)
ja som myslel interny blesk. Niesom megaloman. Ty potrebujes hentake vykony?
Nie nepotrebujem a najma nepotrebujem plastovu krabicku na 8 bateriek za 200,-EUR. :-)
Ale spekulujem ake akumulatori lebo ma nebavi furt baterky kupovat.
Na viacerych videach som videl ze im z bleskov trcala krabicka z boku kde su baterky ale v prislusenstve som to zatial nikde nevidel. Nevies o tom nieco?
Softbox na systemovy blesk
No ale v podstate ide o to co idem fotit. Naposledy co som robil kamosovi v rusovciach v parku rodinnu foto tak som mal v ruksaku telo + zaklad zoom + 105 objektiv , 3 blesky + notebook. Na rameno hodim sadu 2 stativov s dazdnikmi a prislusenstvom a ruky mam stale prazdne. Podla potreby este odrazky ale da sa v pohode to vlacit.
A súhlasím s tým, že kufor auta je najlepší :-) Napr. statív, monopod a odrazky mám väčšinou stále aute a vykladám ich iba výnimočne.
Elinchriom ich robí vo viacerých veľkostiach, ale spomínal si, že máš ten Economy Set a ten mám aj ja, takže by sme ich mali mať rovnaké.
http://www.youtube.com/watch?v=RaebMg4oSeI&feature=related
mam ale otazku este: je mozne odpalit syst.blesk (430EX II) internym bleskom?
http://www.darian.sk/odpalovace-a-kable/synchrokocky.html
Videl som video kde cvakali s s D3 8fps s SB900 nastavenou na plny vykon v manualnom mode. Otazne je ze kolko sekund trvalo kym ju zavarili. :-)
Ale spekulujem ake akumulatori lebo ma nebavi furt baterky kupovat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa