Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Ako sa foti svadba v UK ;-)

yanny
yanny 2009-10-06 23:46:14+02
V dnesnych Uk novinach ma pobavil tento clanok o svadobnom fotografovi, nech sa paci:)) http://www.dailymail.co.uk/news/article-1218248/Newlyweds-win-court-battle-1-500-wedding-photographer-shoddy-pictures-include-missing-heads-car-close-ups.html

genchi146
2009-10-07 12:07:27+02
príspevok od: Albedo
zaujimava je tiez suma, ktoru si fotograf za to vypytal :D £1450!!! lol
1500 je bezna cena (skor spodny limit) za fotenie svadby v UK a Irsku (resp. vsade okrem Slovenska :) Fotografi s akym takym menom a portfoliom nejdu vacsinou pod 2000.

IceDive1
2009-10-07 12:09:19+02
príspevok od: genchi146
1500 je bezna cena (skor spodny limit) za fotenie svadby v UK a Irsku (resp. vsade okrem Slovenska :) Fotografi s akym takym menom a portfoliom nejdu vacsinou pod 2000.
Za taku sumu by ma mozno uz ukecali. :-)

genchi146
2009-10-07 12:13:58+02
príspevok od: IceDive1
Za taku sumu by ma mozno uz ukecali. :-)
Ved prave... Potom niet divu ze kazdy vikend ´vznikne´ novy fotograf :D
Staci ze cvakol 1000 fotiek na novej zrkadlovke a uz je pan fotograf.

wayne
2009-10-07 12:21:00+02
hej na profesionalnej D60, resp D80 :-D

Daniel.U
2009-10-07 12:22:56+02
no jo len u nas ti ani za spickove foto 1500 libier nedaju
podla mna ta cena je premrstena aj ked sa jedna o UK. Ci uz 1500 alebo 2000. Obaja dobre vieme, ze ta robota nieje tolko hodna. Este kebyze nejaka moda alebo book, ale posrata svadba kde ani cas nemas

genchi146
2009-10-07 12:25:55+02
príspevok od: Daniel.U
podla mna ta cena je premrstena aj ked sa jedna o UK. Ci uz 1500 alebo 2000. Obaja dobre vieme, ze ta robota nieje tolko hodna. Este kebyze nejaka moda alebo book, ale posrata svadba kde ani cas nemas
Tak teraz neviem, preco by to nebolo tolko hodne? Si tusim prvy clovek co poznam co povedal ze si za svoju robotu nezasluzi tolko penazi, kolko je bezny priemer. To ako keby IT pracovnik v BA povedal ze on nechce 2000 eur, ved Kosicoch je ta praca hodna 800. A ved aj tak sa velmi nenarobi, len sedi...
Trochu nadhladu a menej zavisti!

IceDive1
2009-10-07 12:30:47+02
No neviem ale ja si myslim ze ta cena je celkom OK. Ide o to ako k tomu do pristupuje. Ked uz ma nejaky kamarat ukeca aby som im to nafotil viem ze na svadbe to len zacina. Samotna uprava fotiek mi trva minimalne tyzden a to im este nerobim album alebo cewe knihu na ktoru by som potreboval tiez par dni urcite. Ak si zaratas aj drahe prislusenstvo co potrebujes k tomu tak ta cena je podla mna OK na UK pomery. ALe samozrejme vysledok musi byt iny ako toto tu!

2009-10-07 13:52:29+02
chod povedat do oci Madonne, U2, Metallice a ostatnym, ze si tie prachy nezasluzia :-D :-D :-D :-D :-D

ale aspon vidim, preco tvoje svadby vyzeraju, ako vyzeraju. s takymto pristupom (citujem: ´posrata svadba´), to inak ani dopadnut nemoze.

jozef.balara
2009-10-07 14:18:49+02
príspevok od: wayne
hej na profesionalnej D60, resp D80 :-D
Tak teda neviem ci sa D80tkou podla teba neda nafotit svadba. Dost plytka reakcia, myslim ze skor zalezi na prislusenstve ako svetelny objektiv, externy blesk ako na tele fotoaparatu. A hlavne zalezi na fotografovi. Nie som svadobny fotograf, ale urazka D80 sa ma dotkla :)

Slavo Jancisin
2009-10-07 14:22:05+02
cena za svadbu u nás je taká aká je AJ kvôli ´šedej ekonomike´ ... koľkí svadbu fotiaci fotografi majú na to živnosť, alebo založené slobodné povolanie ?!?! ..., koľko z nás kamarátom nafotí svadbu zadarmo (ja osobne tak 4-5 svadieb ročne) ... tak prečo by svadobčania platili 1500 za svadbu ??? ...

Slavo Jancisin
2009-10-07 14:24:43+02
príspevok od: jozef.balara
Tak teda neviem ci sa D80tkou podla teba neda nafotit svadba. Dost plytka reakcia, myslim ze skor zalezi na prislusenstve ako svetelny objektiv, externy blesk ako na tele fotoaparatu. A hlavne zalezi na fotografovi. Nie som svadobny fotograf, ale urazka D80 sa ma dotkla :)
tak sa rýchlo odraz :))) my ´starší´ vieme,na čo (koho) to bola narážka ... netýka sa to D80 ani D60, ale osôb, ktoré to majú uvedené na stránke ...

wayne
2009-10-07 14:27:02+02
nie plytka, ironicka ;) vlastne to bol citat z http://fotografky.webnode.sk/ :) ale v pohode chapem ze nie kazdy musi mat prehlad o vsetkych kauzach tu :)

wayne
2009-10-07 14:36:52+02
az teraz som pochopil, ze aj ty mas D80 :) nebolo to vobec mierene voci pouzivatelom D80tky ani voci tebe, samozrejme s tebou suhlasim, a na pokeci vo videoalbumoch ak si vyhladas nick fotografkySL najdes aj uzasne video z fotoshootingu tocene mobilom.. to je proste.. krasa ;) a konkretny flame je tu: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=68185&autor_id=5881 snad potom pochopis moju narazku ;)

Daniel.U
2009-10-07 14:39:14+02
ty sa strc do riti a viac ma tu neoslovuj ty debil. Ked si myslis, ze ty si nadany umelec, tak to si o sebe myslis moc. Nechapem ako takeho arogantneho kretena si moze niekto vobec zavolat a este mu dat peniaze. Mal by som pokazeny cely svadobny den keby si ma mal fotit a na silu nutit do usmevu. Kto ti dal punc profesionalneho fotografa? Ze mas zakazky a pojasene nevesty omdlievaju z tvojich fotiek? Aspon povedz kolko beres penazi

IceDive1
2009-10-07 14:41:13+02
ty sa strc do riti a viac ma tu neoslovuj ty debil. Ked si myslis, ze ty si nadany umelec, tak to si o sebe myslis moc. Nechapem ako takeho arogantneho kretena si moze niekto vobec zavolat a este mu dat peniaze. Mal by som pokazeny cely svadobny den keby si ma mal fotit a na silu nutit do usmevu. Kto ti dal punc profesionalneho fotografa? Ze mas zakazky a pojasene nevesty omdlievaju z tvojich fotiek? Aspon povedz kolko beres penazi
Chlapci taketo veci si nechajte na Fotoslovakiu. Bude veselo. :-)

Daniel.U
2009-10-07 14:47:36+02
ja im nezavidim, nech v zdravi uziju. Zatial mam co jest. Len si uvedom kolko je to penazi. Svadobny fotograf predsa len tazko nadobudne take meno ako vseobecne znamy spevak aby pytal podobne peniaze. Ale verim, ze v UK je to asi mozne a u sprostych americanov jak by dal.

Daniel.U
2009-10-07 14:49:31+02
Chlapci taketo veci si nechajte na Fotoslovakiu. Bude veselo. :-)
ak tam bude tento pan, tak ja tam urcite nepridem

till1987
2009-10-07 15:22:06+02
daniel.u , ty si ale srandovny človek, ako citam :-)

maTTo_corp
2009-10-07 15:30:24+02
nejako je tu dusno..tak ja radšej pôjdem :)

2009-10-07 17:07:26+02
mas papier na to, ze som debil? pokial nie, mozem ta v klude zazalovat a budem mat este viac penazi :-D :-D :-D

ty mas toho pokazeneho viac, ako vidim na tvojej labilnej reakcii. :-D :-D :-D

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()