Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Ako sa foti svadba v UK ;-)

yanny
yanny 2009-10-06 23:46:14+02
V dnesnych Uk novinach ma pobavil tento clanok o svadobnom fotografovi, nech sa paci:)) http://www.dailymail.co.uk/news/article-1218248/Newlyweds-win-court-battle-1-500-wedding-photographer-shoddy-pictures-include-missing-heads-car-close-ups.html

2009-10-07 18:26:02+02
príspevok od: maTTo_corp
noo...diskusia a flamewar nie je práve to isté....:) ale aspoň kvapká keď neprší no hej..:) ono si ma občas aj niekto všimne len na teba sú tu už ľudia zvyknutí v takejto pozícii mediátora ;))
ja som bol vzdy diplomat, mam rad, ked je aj vlk syty i ovca cela :o)

Daniel.U
2009-10-07 18:26:03+02
ja by som radsej balil zenske keby som to vedel, dufam, ze tie kachlicky mi pojdu lepsie. Mas pravdu, pohrdam ludmi, co dokazu vysolit peniaze za sluzbu alebo vec, ktora toho nieje hodna. Hlavne ked to robia z nevedomosti. Daj si ruku na srdce ci by si dal 60000 za fotky. Zrovna do tejto sfery vidim tak ako aj ty a ostatni tu zhromazdeni a preto viem, ze je to moc. Do metra nechodim a ked idem ez Svaty Jur na teba myslim.

maTTo_corp
2009-10-07 18:27:31+02
príspevok od:
ja som bol vzdy diplomat, mam rad, ked je aj vlk syty i ovca cela :o)
a pivo prečo nemáš rád? O:)

2009-10-07 18:31:28+02
a pivo prečo nemáš rád? O:)
je prilis horke :o) aby som to upresnil, normalne pivo nemam rad...ale Coronu, nejake exoticke piva alebo specialne z roznavskeho pivovaru obcas si dam...ale to je taky nedostatkovy tovar, ze vacsinou pijem Vineu, Marku, dobru kofolu a tak...

2009-10-07 18:35:27+02
príspevok od: Daniel.U
ja by som radsej balil zenske keby som to vedel, dufam, ze tie kachlicky mi pojdu lepsie. Mas pravdu, pohrdam ludmi, co dokazu vysolit peniaze za sluzbu alebo vec, ktora toho nieje hodna. Hlavne ked to robia z nevedomosti. Daj si ruku na srdce ci by si dal 60000 za fotky. Zrovna do tejto sfery vidim tak ako aj ty a ostatni tu zhromazdeni a preto viem, ze je to moc. Do metra nechodim a ked idem ez Svaty Jur na teba myslim.
ja som v 2006tom vysolil za fotky 20.000Sk ;-)

balit zeny ta mozem naucit, vobec to nie je problem. je to len o par pravidlach a ich dodrziavani ;-)

btw www.jessicaclaire.net berie za svadbu aj cez 25.000USD. v skotsku, kde som bol, sa pohybovali ceny v roku 2006 medzi 1.000 a 3.000GBP (vtedy 52SK/GBP). skus si uvedomit, ze len ja mam v technike cez 12.000Euro. znamy videl toto leto vo Washington DC, USA fotografa s manzelskym parom a 5 fotoaparatmi (3x D3x a 2x D3). on ani nemenil objektivy. a tento znamy sa uz par rokov zivi fotenim, tiez nechapal.
takze si zober amortizaciu vybavy + cas straveny pracou nad fotkami (cez vikend je standardom hlavne v zahranicnym spolocnostiach 100% priplatok k hodinovej), spotrebovany material, ... to nie je ako byt zamestnany, kde jediny tvoj naklad je cas ;-)

janeso
2009-10-07 18:35:30+02
Minuly rok som,ked som robil v Londone,vyfasoval som v praci sichtu na jednej lesbickej svadbe.Zaplatili sme PROFI fotografa(skutocne bol profi-profi vybava-D3 etc.-a videl som aj jeho prace).Dal som sa s nim trochu do reci,lebo nemal totiz vela roboty-takmer vsetci hostia boli nervozny z pritomnosti fotografa ako takeho natolko,ze ho poziadali,aby ich nefotil vobec,tak asi v polke svadby odisiel s povolenim svadobcanov s honorarom 3500 libier :DD

maTTo_corp
2009-10-07 18:36:49+02
príspevok od:
je prilis horke :o) aby som to upresnil, normalne pivo nemam rad...ale Coronu, nejake exoticke piva alebo specialne z roznavskeho pivovaru obcas si dam...ale to je taky nedostatkovy tovar, ze vacsinou pijem Vineu, Marku, dobru kofolu a tak...
Rožňavského????!!!....myslíš Kaltenecker?! :))))))....chodím u nás v Ke občas do jedného baru a tam nemajú iné pivo (tj normálne značky ako v obchodoch) ale len od nich berú...všeliaké tie pšeničné, kvasinkové a podobne..:) a moje obľúbené je limetkové...:))) a z tých bežnejších Krušovice 12° jednoznačne :)

2009-10-07 18:40:24+02
Rožňavského????!!!....myslíš Kaltenecker?! :))))))....chodím u nás v Ke občas do jedného baru a tam nemajú iné pivo (tj normálne značky ako v obchodoch) ale len od nich berú...všeliaké tie pšeničné, kvasinkové a podobne..:) a moje obľúbené je limetkové...:))) a z tých bežnejších Krušovice 12° jednoznačne :)
chlapci, fakt neviem, o com tocite, alebo kde to tocia :-P :-D

2009-10-07 18:41:03+02
hej, presne ten...chcel som ist tento rok ich trochu pozriet, no nejak nezvysil cas, tak mozno buduci...maju zazvorove, vanilkove a ostatne -ove prave pre mna :o) vidim, ze musim prist do KE :o) Jasne, Krusovice su znama kvalita, skusal som raz v Senci tmavy Bernard, tiez bol z tych atypickych...

2009-10-07 18:41:49+02
príspevok od:
kde? na Vychode :o))

maTTo_corp
2009-10-07 18:41:53+02
príspevok od:
....ty sa kľudne ďalej hádaj s Danielom a nás si nevšímaj :)

maTTo_corp
2009-10-07 18:43:15+02
príspevok od:
hej, presne ten...chcel som ist tento rok ich trochu pozriet, no nejak nezvysil cas, tak mozno buduci...maju zazvorove, vanilkove a ostatne -ove prave pre mna :o) vidim, ze musim prist do KE :o) Jasne, Krusovice su znama kvalita, skusal som raz v Senci tmavy Bernard, tiez bol z tych atypickych...
určite príď!....už som na pivo pozval aj Javelina a upozornil ma, že radšej nech nesrandujem lebo ma vezme za slovo, že sa tu možno niekedy pritrafí :)....tak budeme aspoň traja :D

2009-10-07 18:44:54+02
určite príď!....už som na pivo pozval aj Javelina a upozornil ma, že radšej nech nesrandujem lebo ma vezme za slovo, že sa tu možno niekedy pritrafí :)....tak budeme aspoň traja :D
do KE to mam 3-3,5 hodinky, do BA este o dve viac, cize nie je to nemozne :o))

maTTo_corp
2009-10-07 18:48:37+02
príspevok od:
do KE to mam 3-3,5 hodinky, do BA este o dve viac, cize nie je to nemozne :o))
a keby to vychádzalo na to Košické stretko bolo by to super :)....však sa snáď niekedy dohodneme hehe :))....idem ja umyť riad nech som aspoň trochu užitočný a aj brucho pýta niečo teplé.....HOWGH domluvil jsem...O:)

2009-10-07 18:49:07+02
....ty sa kľudne ďalej hádaj s Danielom a nás si nevšímaj :)
ja sa nehadam, ja diskutujem, takym ´sarmantnym politickym jazyckom´ :-D :-D :-D

Daniel.U
2009-10-07 18:52:19+02
ja ti verim, ze tolko beru. Ale dufam uznas, ze ten americky fotograf s tymi patnastimi D3Xkami je nic len magor hrajuci divadlo. Sproste divadlo, ktoremu sprosty american veri. A vysledok je aky? Mozno sa mu lahsie foti ked nemusi menit objektivy, vplyv na kvalitu finalnej roboty to ma nulovy. Akurat bolave krize. Vlastne ani to nie lebo mu tie fotaky nosia cernosi. Ja keby som ho zbadal v tom washingtone, tak sa tak naserem, ze by som mu po slovensky vydanadal do K.... a este dal facku. A jednu D3Xku by som mu zobral.
Ked si dal 20000 za fotky, na tvojom mieste by som sa nerozviedol uz len kvoli tomu.

2009-10-07 18:57:03+02
jasne, ze je to divadlo. 2 fotaky musia stacit na vsetko :-)

vidis, toto je podla mna nedospela reakcia: ´tak sa tak naserem, ze by som mu po slovensky vydanadal do K.... a este dal facku. A jednu D3Xku by som mu zobral.´ PRECO?!?! :-(((

na celom tom 27 mesacnom ´zvazku´ som bol minusovy tak okolo 300tisic, no tie nervy mi nikto v zivote nevrati. pre mna peniaze nie su hodnota, kvoli ktorej by som sa siel dolamat. nemam? tak nemam. mam? tak mam. pracujem, aby som zil, nezijem, aby som pracoval.

Daniel.U
2009-10-07 19:07:48+02
ja strasne tazko znasam magorov. Ale mas pravdu, fotografovu zbytocne nadavat, vynadam tym mladomanzelom co onanuju nad jeho technikou. Specialne blbej tlstej bielej rapavej nesympatickej pehavej zubatej starej americkej neveste.
Ja 2 fotaky nemam. D50 sa nerata, ten je dobry akurat ako zalozny keby bolo najhorsie. Ked raz budem zarabat ako ty, potom si kupim. Pripadne sa neozenim a za usetrenych 300 tisic si kupim tie D3Xka :-))

stanley.sen
2009-10-07 19:09:12+02
akurat to ide na jojke :o)

2009-10-07 19:10:12+02
akych magorov?!?! keby si zarabal ako je pre manazera standard v USA (70-80tis USD rocne), dom by ta stal tretinu toho, co tu, auto polovicu, tak mi nehovor, ze by si skreckoval...

D50 sa rata, mam aj ja, aj ked tento rok musi ist do sveta. potrebujem zan nahradu niekde v okolo D300 :-D

a ja zarabam tolko, aby som bol spokojny :-)

Strana 4 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()