Však tie fotky vyzerajú úplne ´normálne´. Pochybujem že ti niekto bude vedieť na 100 percent zhodnotiť, či niekto fotku ztmavil, zosvetlil alebo použil iné banálne úpravy.
Vysvetlis mi naco by to niekto upravoval?? Fotene s bleskom odraz od stropu zmensene hodene na net to je uplne vsetko...Co ti szene ponukli spolupracu? :-D
ako vidim, szene1 budu mat silnu konkurenciu :-D :-D :-D
potrebujes:
1x fotak zrkadlovka
1x objektiv (to zalezi od teba, cim svetelnejsi zoom, tym lepsie)
1x systemovy blesk (citaj nie to, co mas na fotaku, ale to, co doneho mozes zasunut)
1x fotograf
ked nečítaš to celé prekopírujem aj to čo napísal afkaa presne ohladom szene:
- bez systemoveho blesku sa na to vykasli
- kup si k nemu mliecny difuzor, ak ho nema automaticky (sb-800 a sb-900)
- idealne svetelny objektiv, clonu nechaj F3.5, je tam uz hlbka ostrosti a este to nie je moc tmave
- ISO 1600
- cas 1/15s uplne staci
- bliskaj priamo do tvari s difuzorom na TTL automatiku meranie vyvazene celoplosne (ci ako sa to vola)
vysledky boli vynikajuce, je to nastavenie, ako standardne pouzivaju szene1, booom, velkeveci, ...
A malá poznámočka: ideš fotiť diskotéky a podobné veci a nejak vidno že nemáš v tom bohviekaý prehlad :/ môžeš sa veľmi popáliť...
Karol ked sme už pri tom... ja si myslím že 1/15 je málo. fotil som v interiéri akciu (kultúrny dom) pod 1/30 som mal slabučké výsledky...čo myslíš mal by som prestať piť? :D potom som fotil ples, nevyužíval som ttl, ale blesk na manuále (fotil som ohniskovou vzdialenosťou 30-45mm, blesk som mal nastavený na 80mm, odraz o dosť vysoký strop nie čisto bielej farby, sila blesku 1/2-1/4, iso 800, clona 5.6 vyšli mi časy okolo 1/200), dosť sa mi darilo, nemám ukážku nedostal som sa k postprocesu ešte, ale môžem tvrdiť že presvetlené všetko, tváre nepreexponované sám som sa čudoval že čo sa mi podarilo :D
neviem si pomoct ale zda sa mi to dost divne vlakno, vidim ze ludi na fotenie diskotek si urcite vyberaju podla nejakych kriterii :))) nevadi kazdy zacina nejak... ohladom druhej pridanej fotky sa mi zda ze je trosku zehlena a ostatne asi taka klasicka uprava jas, kontrast...
Karol ked sme už pri tom... ja si myslím že 1/15 je málo. fotil som v interiéri akciu (kultúrny dom) pod 1/30 som mal slabučké výsledky...čo myslíš mal by som prestať piť? :D potom som fotil ples, nevyužíval som ttl, ale blesk na manuále (fotil som ohniskovou vzdialenosťou 30-45mm, blesk som mal nastavený na 80mm, odraz o dosť vysoký strop nie čisto bielej farby, sila blesku 1/2-1/4, iso 800, clona 5.6 vyšli mi časy okolo 1/200), dosť sa mi darilo, nemám ukážku nedostal som sa k postprocesu ešte, ale môžem tvrdiť že presvetlené všetko, tváre nepreexponované sám som sa čudoval že čo sa mi podarilo :D
Boli tie fotky vo výsledku dobré?
Lebo aj napriek ISO 800 sa mi pri clone 5,6 zdá že 1/200 je príliš krátky čas na to aby bolo rozumne naexponovené aj okolie. Čím to mali nasvietené?
aj mne sa zdalo. utekal by som jeden upraviť keby som nemal obsadený comp (kopírujem videonahrávky z kamery cca 106 min ešte) aby si nemyslel že kecám do vzduchu.Poviem celý proces: najprv som dal na blesku 105mm, čas 1/60, f5,0 = veeeeeľmi preexponované, 80mm 1/60 f5,6 = preexponované, 80mm sila blesku 1/2, 1/100 f5,6 = preexponované. potom to isté s 1/4 sila blesku tiež zle. začínal som posúvať čas až na 1/160 - 1/200, iso som od začiatku dal 800
ttl sa mi nezdalo ako dobré riešenie, ani priamo ani o strop...to hore uvedené (1.krok) mi poradil kamoš, ktorý tiež fotí potom som to dolaďoval ja. nakoniec s časom 1/200 som dosiahol aj tanečné fotky nie len také pózovačky...
ale uznám takto bez ukážky to stále vyzerá ako kecanie do vzduchu...
Aka je to uprava?
Mozno keby si sa vymackol o co ti ide...?? :)
potrebujes:
1x fotak zrkadlovka
1x objektiv (to zalezi od teba, cim svetelnejsi zoom, tym lepsie)
1x systemovy blesk (citaj nie to, co mas na fotaku, ale to, co doneho mozes zasunut)
1x fotograf
zatial vidim, ze minimalne to posledne chyba.
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2740
ked nečítaš to celé prekopírujem aj to čo napísal afkaa presne ohladom szene:
- bez systemoveho blesku sa na to vykasli
- kup si k nemu mliecny difuzor, ak ho nema automaticky (sb-800 a sb-900)
- idealne svetelny objektiv, clonu nechaj F3.5, je tam uz hlbka ostrosti a este to nie je moc tmave
- ISO 1600
- cas 1/15s uplne staci
- bliskaj priamo do tvari s difuzorom na TTL automatiku meranie vyvazene celoplosne (ci ako sa to vola)
vysledky boli vynikajuce, je to nastavenie, ako standardne pouzivaju szene1, booom, velkeveci, ...
A malá poznámočka: ideš fotiť diskotéky a podobné veci a nejak vidno že nemáš v tom bohviekaý prehlad :/ môžeš sa veľmi popáliť...
sa mi to nechcelo cele pisat znova :-)))
Lebo aj napriek ISO 800 sa mi pri clone 5,6 zdá že 1/200 je príliš krátky čas na to aby bolo rozumne naexponovené aj okolie. Čím to mali nasvietené?
ttl sa mi nezdalo ako dobré riešenie, ani priamo ani o strop...to hore uvedené (1.krok) mi poradil kamoš, ktorý tiež fotí potom som to dolaďoval ja. nakoniec s časom 1/200 som dosiahol aj tanečné fotky nie len také pózovačky...
ale uznám takto bez ukážky to stále vyzerá ako kecanie do vzduchu...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa