Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

fotenie sperkov

kajco
kajco 2010-01-01 23:08:01+01
cau ako spravne postupovat pri foteni sperkov.aky filter na tie kovove odlesky?hmmm dik za pomoc :)

2010-01-02 00:25:45+01
nie tak celkom...pokial sa robi produkcia pre solventnejsi trh, tam je video jedna vec a fotky druha...velakrat fotky predavaju, video je len akysi doplnok...ale nebudem to rozoberat, nie je dovod...

Martin P
2010-01-02 00:27:41+01
teda dobre ste mu dali chudakovi snazivcovi
a tak malo stacilo
atelier atelierove blesky a prislusenstvo a este nejake veci k tomu
cca ai tak za 30 000 euri a mohol z neho byt majster fotograf speci na sperky
vy ste teda ale neprajni

Strhak
2010-01-02 00:28:20+01
príspevok od: maTTo_corp
..takže sme ho preventívne znechutili v predprítomnom čase, resp dalo by sa nazvať aj v budúco minulom...a je po probléme :)
ja dúfam že nie, že si to vyskúša. Veď nieje nad vlastné praktické skúsenosti a možno sa mu to zapáči a bude v tom fakt dobrý ;-)

Martin P
2010-01-02 00:29:48+01
príspevok od: Strhak
ja dúfam že nie, že si to vyskúša. Veď nieje nad vlastné praktické skúsenosti a možno sa mu to zapáči a bude v tom fakt dobrý ;-)
vyskusa nepodari a preklaje sestru a seba

Strhak
2010-01-02 00:30:27+01
príspevok od: conan7
...točí sa to počas natáčania...
zober si dovolenku ;)
veľa hodín, chcel som napísať fotí
PS. je štátny sviatok takže dovolenku si dnes zobrať nemôžem, respektíve keď pozerám na hodiny už je aj po tom sviatku ;-DDD

Strhak
2010-01-02 00:31:10+01
príspevok od:
nie tak celkom...pokial sa robi produkcia pre solventnejsi trh, tam je video jedna vec a fotky druha...velakrat fotky predavaju, video je len akysi doplnok...ale nebudem to rozoberat, nie je dovod...
OK ;-)

Strhak
2010-01-02 00:33:13+01
príspevok od: Martin P
teda dobre ste mu dali chudakovi snazivcovi
a tak malo stacilo
atelier atelierove blesky a prislusenstvo a este nejake veci k tomu
cca ai tak za 30 000 euri a mohol z neho byt majster fotograf speci na sperky
vy ste teda ale neprajni
to tak preventívne. Predsa nemôžem dopustiť aby ja zo svojimi preinvestovanými 30000€ som si tu na tomto trhu k sebe pustil dáku konkurenciu :-DDD

Strhak
2010-01-02 00:34:44+01
ako to tak tu čítam, tak nás už veľa skúsilo :-DDDD

Martin P
2010-01-02 00:34:50+01
Y E S S S S Y E S S S S
BINGOOO
PRESNA TREFA

dodo
2010-01-02 00:36:27+01
treba pozrieť www.tabletopstudio.com

Martin P
2010-01-02 00:37:07+01
ako to tak tu čítam, tak nás už veľa skúsilo :-DDDD
ja som sa tym v devatdesiatych rokoch zivil a islo mi to ale to som fotil na film bud hasselbladom alebo mamyiou popripade linhofom ked bolo treba pouzit vacsiu hlbku ostrosti pomocou schneipflugovej rovnice naklananim standardy

kajco
2010-01-02 00:37:59+01
jednoznacne si to vyskusam,ale este pred tym skesim ohnut sestru a niake eura na vybavenie.Hmmm skoda,ze je uz po vianociach :)

Martin P
2010-01-02 00:40:24+01
príspevok od: kajco
jednoznacne si to vyskusam,ale este pred tym skesim ohnut sestru a niake eura na vybavenie.Hmmm skoda,ze je uz po vianociach :)
sestra by musela byt poriadne v baliko aby ti kupila to co na to potrebujes
a tych 30 000 euri vobec nieje prehnana suma
viem kolko som za co dal
a mam na to aj doklady a aj dph som z toho odvadzal
inak drzim palce ale toto uz nieje amaterska parketa toto je tvrde remeslo a biznis

Strhak
2010-01-02 00:42:59+01
ja som sa tym v devatdesiatych rokoch zivil a islo mi to ale to som fotil na film bud hasselbladom alebo mamyiou popripade linhofom ked bolo treba pouzit vacsiu hlbku ostrosti pomocou schneipflugovej rovnice naklananim standardy
no keď si vezmeš dnešnú cenu digi steny tak ti tích 30000€ aj málo bude. Stredný formát je na toto fajn zachytí podstatne viacej detailov ako klasické FF políčko, len je s tím roboty po milú jarmilú

Martin P
2010-01-02 00:49:25+01
no keď si vezmeš dnešnú cenu digi steny tak ti tích 30000€ aj málo bude. Stredný formát je na toto fajn zachytí podstatne viacej detailov ako klasické FF políčko, len je s tím roboty po milú jarmilú
ano 30 000 euri za digitalnu stenu plus tie veci do atelieru je v dnesnej dobe malo
ja som fotil na film
ale zase som trpel jak krava kym mi vyvolali film a nie jeden
a boli to muky
lebo tam si musel ist na istotu nieco sa nepodarilo
bolo treba znovu a preto sme aj casom zacali pouzivat nahlady polaroidove ktore nam napovedali ako tak co je vo veci ale aj tak vysledok na diaku bol iny a musel byt presny

Strhak
2010-01-02 00:54:01+01
ano 30 000 euri za digitalnu stenu plus tie veci do atelieru je v dnesnej dobe malo
ja som fotil na film
ale zase som trpel jak krava kym mi vyvolali film a nie jeden
a boli to muky
lebo tam si musel ist na istotu nieco sa nepodarilo
bolo treba znovu a preto sme aj casom zacali pouzivat nahlady polaroidove ktore nam napovedali ako tak co je vo veci ale aj tak vysledok na diaku bol iny a musel byt presny
v tomto má strašnú výhodu digitál, je proste rýchli no za tú rýchlosť si človek aj zaplatí

Martin P
2010-01-02 00:55:11+01
v tomto má strašnú výhodu digitál, je proste rýchli no za tú rýchlosť si človek aj zaplatí
yes a ked ma sestra bubaky nech da a my to nafotime lepsie jako bracho

Strhak
2010-01-02 00:58:36+01
yes a ked ma sestra bubaky nech da a my to nafotime lepsie jako bracho
:-DDDD
No v novom roku už aj viacej času budem mať ;-)

kajco
2010-01-02 01:00:05+01
to si napisal cenu alebo telefonne cislo :).tak teraz to uz chapem bez vybavania to nema zmysel.nieje problem trocha zainvestovat,ale toto je moc aj na kona.Sestra vyrobi asi tak jeden sperk za dva tyzdne fotit by bolo co,ale ....ale ....Ja som to chcel len ako taku zabavku.Dik za pomoc :)

Fotograf77
2010-01-02 06:51:23+01
20€ sa ti zdá veľa??? Na túto otázku sa ťa spýtam keď odfotíš jeden na dobrej úrovni. Ja už poznám odpoveď, budeš kliať že si sa vôbec do toho pustil. Jeden šperk sa rovná 1 hodine práci a aj to s tou prácou asi nebudeš spokojný
Pokial to ma byt vo vysokej profi kvalite, tak 20 € nie je prehnana cena. . . a hlavne treba aj dobry makroobjetiv. . . fotostan na sperky myslim ze ani tak netreba, staci nieco ovela mensieho. .. svetla s dazdnikmi by stacili. . .

Ja fotim produktovu fotografiu a najsmutnejsie je ze kazdy pozera iba na cenu. . . .a chce setrit tam, kde by sa nemalo. . .a potom tie fotografie tak vyzeraju

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()