Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotografovanie koncertov

Roko_rv
2010-01-25 20:58:58+01
Ahoj chcel by som sa opýtať ako je to s fotografovaním koncertu len pre vlastné potreby, (spomienky). Presnejšie či tomu predchádza nejaká kontrola pred tým ak vstúpite do haly kde sa uskutoční koncert respektíve či je povolené fotiť, lebo na lístkoch zvykne byť symbol že zákaz fotenia a tak ma zaujíma či s to aj kontroluje alebo je to len tak od buka do buka. Dakujem.

Lookasy
2010-01-25 21:49:45+01
Podľa mojej skúsenosti na väčších festivaloch musíš mať akreditáciu fotografa, ak máš so sebou zrkadlovku, ak nemáš akreditáciu nepustia ťa s ňou. Malé kompakty by nemali byť problém..

Roko_rv
2010-01-25 22:04:56+01
príspevok od: Lookasy
Podľa mojej skúsenosti na väčších festivaloch musíš mať akreditáciu fotografa, ak máš so sebou zrkadlovku, ak nemáš akreditáciu nepustia ťa s ňou. Malé kompakty by nemali byť problém..
No chystám sa na koncert do Prešova na skupinu Europe bude to v športovej hale tak neviem či zobrat fotoaparát alebo nie fotky by boli len pre mna.

sankiakis
ocenenie redakciou 2010-01-25 22:06:32+01
kompakty mozes vsade vpodstate, ale myslim ze ak si das do ruksaka aj zrkadlovku tam uz priamo v hale ta nikto kontrolovat nebude, ak ta zbuzeruju takl nic, cele je to o nahode, ale ajtak je najlepsie mat akre nemsusi sa tlacit, nehrozi tehcnike uraz atd..

milos
2010-01-25 22:10:12+01
Keď som bol na Nohavicovi na Červenom kameni,hneď na začiatku koncertu vyhlásil,že je zakázané zhotovovať akýkoľvek záznam z tohoto koncertu.Pod pódiom stál maník z ochranky,ktorý celý koncert len sledoval hľadisko a nahlasoval delikventov do vysielačky.Na základe toho prišli dvaja mackovia na nahlásenú pozíciu,chytili milého delikventa za límec a odtiahli ho ku dverám,kopli do riti a zavreli dvere.A nikto nebol zvedavý,či majú zrkadlo alebo mydlo.Tak to bolo.
Ale ako to je na iných koncertoch,neviem.

leto
2010-01-25 23:24:21+01
akreditácia je najschodnejšia cesta,nehrozia žiadne problémy,či už pri fotení,ani pri uverejňovaní(ak sa to aj náhodou niekam dostane),ak však nemáš túto možnosť,skús to risknúť,je možné že prinajhoršom ti povedia nekompromisne VYMAZAT,alebo ta vykážu z koncertu,to je tá najhoršia možnosť,každopádne veľa štastia a dobré svetlo,to budeš potrebovať rovnako,,, :)

Strhak
2010-01-25 23:45:28+01
stačí si prečítať zadnú stranu lístku na koncert, tam sa všetko dozvieš. Inak je to pomerne ťažké fotiť, treba aparát čo málo šumí a objektív s dobrou svetelnosťou. Pri koncertoch som jediní krát využil aj funkciu liveview, nieje nič lepšie ak máš foťák nad hlavou a fotíš takto cez náhľad ponad hlavy ostatných ;-)

maciakba
2010-01-26 07:30:18+01
príspevok od: Strhak
stačí si prečítať zadnú stranu lístku na koncert, tam sa všetko dozvieš. Inak je to pomerne ťažké fotiť, treba aparát čo málo šumí a objektív s dobrou svetelnosťou. Pri koncertoch som jediní krát využil aj funkciu liveview, nieje nič lepšie ak máš foťák nad hlavou a fotíš takto cez náhľad ponad hlavy ostatných ;-)
vacsina listkou sa predava cez ticketportal a tu mam pocit ze ticketportal ma predtlacenu zadnu stranu takze toho sa akosi drzat neda :-/

pe3k
2010-01-26 10:03:34+01
akreditacia- photo/press pas :)) potom to ide... ale tam to je na 2-3 pesnicky na zaciatku... potom vsetkych fotografov z pod podia vyzenu von :) odlozit fotaky a mozte ist dopozerat koncert :) je to taka sranda :D a fotak... nastavit na manual par pokusnych snimkov a hlavne sledovat blikajuce ciselka v hladaciku :))) expoziciu z casu na cas treba menit menia sa aj svetelne podmienky... a naj je mat zo sebou 2 fotaciky na jednon nieco okolo 16-35 F2,8 a na druhy v pohode aj 70-200 F2,8 IS :)) a potom to uz ide... len to chce prax lebo je tam zhon malo casu a tolko toho chces odfotit a este ti zavadzia kopa fotografov :))) v galeriu mam jednu fotku z koncertu :) BTW: bez novinarskeho preukazu albo bez znameho v produkcii vela toho nenafotis :)

olike
2010-01-26 11:05:39+01
vsetko zavisi od toho na aky koncert ides.ak ides na komercnu vec kde ide kapele,resp spevakovi/spevacke o zarobok a chces fotit z blizka myslim ze treba mat tu akreditaciu,..samozrejme ak chces fotit uplne zblizka,backstage atd..napr axel rose z GNR sa nikdy nenechal fotit(zadarmo):D...ak ma niekto interes tak si pozrite stranku facetheshow.com , kde su tie najlepsie koncertne fotky co som zatial videl.

Roko_rv
2010-01-26 11:15:32+01
No asi vezmem len malý kompakt:-))) Tie fotky som ajtak chcel len pre seba ako spomienku ale zase viem ze ak nebude žiadna kontrola tak ma to bude velmi mrzieť

slavmiro
2010-01-26 12:06:47+01
príspevok od: Roko_rv
No asi vezmem len malý kompakt:-))) Tie fotky som ajtak chcel len pre seba ako spomienku ale zase viem ze ak nebude žiadna kontrola tak ma to bude velmi mrzieť
0) netreba byt predposraty.
1) uzi si predovsetkym koncert
2) sem tam si nieco cvakni pre spomienku na kompat s vypnytym bleskom a nic Ti vazne nehrozi.

phill1225
2010-01-26 12:36:26+01
Ja som mal to stastie ze som vzdy mal za sebou svoju firmu ktora mi vybavila akreditaciu, a aj ked som ju nemal, netreba byt posraty a zajst si za organizatorom a vysvetlit mu co chces, a pre koho to chces. Povecsine si daju povedat. Su ale koncerty kde za akciu su silny medialny partneri a tak sa aj stalo ze aj ked som mal fotopas na jednom festivale mal ´fotograf super-partnera´ vysostne pravo fotit vsetko, a ja som sa mohol pohybovat len v urcitych sekciach. Myslim tym stale sekcie vo VIP. Fotit festival z davu je velmi nebecpecne, pogujuci dav je velka masa ktora ti moze rozbit fotak. Stalo sa mi uz neraz ze som stal jednu nohu na stolicke a druhou na radiatore aby som mohol bezpecne fotit :).

iiii
2010-01-26 17:53:11+01
nemáte niekto nejaké konkrétne (osobné ?) skúsenosti z koncertu Leonarda Cohena minulý rok v BA ?

karol77
2010-01-26 18:45:18+01
minuly rok som bol na troch koncertoch a len na D. Krall hned na zaciatku informovali, ze fotenie je zakazane a len ludia s akreditaciou (ktorych usporiadatelia mali na zozname) boli pripusteny k podiu a mohli fotit. Na koncerte Shortera ci Coreu sa na prvych +/-6 minut pred podiom zislo kopec akreditovanych plus par amaterskych fotografov. Nikto nikoho nekontroloval... takze tam sa fotit dalo a i ja som si trosku pofotil :).
Ale je fakt, ze je potrebne mat svetelny objektiv a pouzit vysoke ISO. Blesky su na 99% zakazane a tiez kazia atmosferu :)

iiii
2010-01-26 19:00:57+01
:-) len som si spomenul ako som niekedy v 80-tych rokoch v PKO sedel na schodíkoch pod pódiom a asi dva metre predo mnou sedel s gitarkou John McLauglin. A nikoho to vtedy netrápilo, mohol som mu aj plomby pofotiť...
Kua, keby som vedel kam som zapatrošil tie negatívy ...

Strhak
2010-01-26 20:24:40+01
príspevok od: maciakba
vacsina listkou sa predava cez ticketportal a tu mam pocit ze ticketportal ma predtlacenu zadnu stranu takze toho sa akosi drzat neda :-/
veď práve na to narážam máš to jasne tam napísané že fotiť nesmieš. Dakedy dajú výnimku ale to čo je na lístku je svete a platí pre všetkých a je úplne jedno či je to tam predtlačené alebo nie

maciakba
2010-01-27 12:14:04+01
príspevok od: Strhak
veď práve na to narážam máš to jasne tam napísané že fotiť nesmieš. Dakedy dajú výnimku ale to čo je na lístku je svete a platí pre všetkých a je úplne jedno či je to tam predtlačené alebo nie
hej, len ten listok plati anapr aj na hokej kde nie je problem doniest aj flasu chlastu, fotak a ja neviem co... blbosti tam maju predtlacene...

beholder
2010-01-27 15:51:57+01
...fotograf musí mať aj trochu zdravej drzosti a neodbytnosti:)...

...samozrejme s akreditáciou je to omnoho jednoduchšie.......mimochodom, tí čo ju vlastníte....ako ste ju získali?...

Roko_rv
2010-01-27 19:13:06+01
No toto aj mna zaujima ako sa to dá získať tá akreditácia a čo to stoji a ako sa to cele vybvuje vdaka

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()