Uz dlhsiu dobu spekulujem a stale vaham potreboval by som new pc lebo tento mi uz na pracu z foto nestaci ale radsej by som bral notas aj ked obrazovky su tam nic moc
orientacne parametre
ram 4 gb
grafika nezdialane 512mb ale radsej 1gb
disk nije az taky dolezity 500 gb alebo aj pod
monitor asi by stacil aj neaky 15,6
neaka ta vydrz notasku cez 3 hod
operacny system w7 asi najlepsi by uz bol 64 bit
cena s DPH 700 -800 eur
ked ma niekto neaky navrhy pripadne riesi podobny problem
budem rad ked sa podeli
Na spracovanie foto nie je velmi dolezity surovy vykon CPU alebo v kombinacii s GPU. Potrebujes rychly disk, dostatok RAM a hlavne potrebujes kvalitny displej. Aj ked si budes vyberat notebook na spracovanie foto, kup si kvalitny externy monitor a kalibracnu sondu.
davam skladat panorami sem tam aj ked vysledok zatial nic moc a tam to je cititelne ten vykon a tak isto pri raw ...
ozelel by som slabsi monitor aj tak ta moja uroven nieje vysoka
je uplne jedno aky HW si vyberies, pretoze pokial na nom bude hociaky windows tak do roka (bez preistalovania W) bude pomalsi ako moj iPhone 3G :) good luck ;)
je uplne jedno aky HW si vyberies, pretoze pokial na nom bude hociaky windows tak do roka (bez preistalovania W) bude pomalsi ako moj iPhone 3G :) good luck ;)
aj tieto slecny upravuju fotky na notebookoch pomalejsich ako ajfone trigé :)
mám 4 roky starý notebook HP s WinXP bez jediného preinštalovania a šľape lepšie ako hociktoré dnešné mašinky. Jediné čo som dokúpil bola RAM-ka. Záleži aj od uživateľa či s Windowsom narába metódou pokus-omyl.
tvoja otazka nema zmysel, lebo je v nej obsiahnuta aj odpoved - potrebujes co najvykonejsi notebook, co ale asi vies ked spracovavas fotky, ci? ... ja mam 2,53Ghz, 8GB RAM, GeForce 9600, 500GB HDD + externy EIZO so sondou, fotim do RAW a pracujem v Lightroom 3 a vykon nie vzdy to staci na plynulu pracu - ale so 700 eurami toho vela neporiesis ...
mozes si kupit aj vyborne vyzerajuci predrazeny macbook, ale tak ci tak sa nevyhnes externemu monitoru - ak sa pravda chces serioznejsie venovat fotografii, cvaky sa daju spracovat na hocicom :)
Ani Mac nie je pre kazdeho. Skusam teraz par mesiacov pouzivat macbook, ma zopar prijemnych vlastnosti, ale v priemere sa mi zda horsi ako Linux (vykon, uzivatelske rozhranie, prisposobitelnost). Nehovorim o porovnani s Windows (to pre mna nie je volba).
ja mam asus m60j http://www.alza.sk/asus-m60j-jx083z-d148305.htm rozlisenie lcd ma slabe, ale 4 jadra a 4gb ram robi svoje.. sam by som si nikdy nekupil mac..
Istý čas som robil predajcu a ak notebook a nie Mac (nehovorím, či si máš, alebo nemáš kúpiť mac, má výhody aj nevýhody, hlavne neskutočnú cenu), tak rozhodne Toshiba. Toshiba = servis na každom kroku, najnižšia poruchovosť, kvalitné notebooky, výkon za dobrú cenu. Napr. http://www.alza.sk/toshiba-satellite-l505-13g-d151307.htm
Aky notasik si vybrat :(
ozelel by som slabsi monitor aj tak ta moja uroven nieje vysoka
pripadne sa zdrzali odpovedi onicom
drepe a titinius
škoda že notebook primárne nie je vhodný na úpravu fotiek, hádaj prečo...
mozes si kupit aj vyborne vyzerajuci predrazeny macbook, ale tak ci tak sa nevyhnes externemu monitoru - ak sa pravda chces serioznejsie venovat fotografii, cvaky sa daju spracovat na hocicom :)
ps: co ma moja fotogaleria s tvojou otazkou?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa