Tak uz to prislo aj na mna,svadba v rodine a samozrejme ziadost o fotografovanie...rybarik sa foti lahsie...:) samozrejme som im vysvetlil suvistlosti,ze nie som ziadny kreativec,samozrejme som to fotil zadarmo,nafotil som cca 2000 zaberov do RAW-u....bohuzial prsalo,bolo pod mrakom tak som musel blyskat...a teraz moja prosba-kto sa vyzna a ma chut skusit poradit ohladne TK-ostrost nerieste,je dobra,potrebujem hlavne ci je ok WB,a ci nie su blede tvare...dakujem za pomoc...:)-http://www.vivo.sk/album/13222/svadba
..nie je mi jasne, preco si musel blyskat, ale to uz je teraz jedno.
Moj nazor je, ze praveze mraky hraju do karat viac ako ostre slnko, ja by som blyskal na ostrom slnku.
WB je OK, na viacerých by som zlepšil kontrast (napr 05), na niektorých sa dosť viditeľne lesknú tváre od blesku, pôsobia plocho (blýskal si napriamo?) a pozor na nevestine šaty... v LR by sa s tým ešte dalo trochu pohrať :)
Viete poradiť? Budeme fotit v rodine svadbu a bol som pozrieť obradnu sien. Strop je tak 3,5 m vysoky, je rovny a biely. No neviem aky sklon treba dať na externy blesk, aby som smeroval blesknutie na strop (ak bude treba). Doma to mam odskušane, ale to je 2,7 m vysoky strop.
Duves hlavne je aby na tom blesku bol Bouncer...
http://cgi.ebay.co.uk/Flash-Diffuser-softbox-Metz-48-58-AF-1-48AF1-58AF1-/360207439644?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL
Viete poradiť? Budeme fotit v rodine svadbu a bol som pozrieť obradnu sien. Strop je tak 3,5 m vysoky, je rovny a biely. No neviem aky sklon treba dať na externy blesk, aby som smeroval blesknutie na strop (ak bude treba). Doma to mam odskušane, ale to je 2,7 m vysoky strop.
Na takéto prípady sa mi osvedčil Lumiquest 80-20, ale spraví to možno aj biela vizitka :)
No a myslim ze budes mat dost casu si to vyskusat priamo pred obradom. Teda pokial nefotis na film samozrejme. ;)
ja by som to cvakol cez vizitku, blesk do stropu a prepnuty na automatiku.. nic viac
Vizitka no neviem, stačí aby človek fotil s mierne sklonením foťákom k žemi a v tom momente môže vznikať nežiadúce osvetlenie, ako keby bola hlava naklonená mierne dolu... Bouncer je istota, tých 6,20 GBP = 7,50€ snád nikoho nezrujnuje, pekne zmäkčí svetlo a hlavne šíri svetlo v ovela širšom uhle, čo sa zíde pri širšom zábere
Vizitka no neviem, stačí aby človek fotil s mierne sklonením foťákom k žemi a v tom momente môže vznikať nežiadúce osvetlenie, ako keby bola hlava naklonená mierne dolu... Bouncer je istota, tých 6,20 GBP = 7,50€ snád nikoho nezrujnuje, pekne zmäkčí svetlo a hlavne šíri svetlo v ovela širšom uhle, čo sa zíde pri širšom zábere
Nechcem do toho bouncera tolko rypat ale si si vazne isty ze o tolko zmakci svetlo? Svetelny zdroj sa pri jeho pouziti zvacsi minimalne takze nevim nevim. Tusim premozem svoju lenivost a pojdem to otestova. :)
Fotil som kamoske svadbu v jednom hotely kde boli stropy tiez aspon 5m vysoke a pozostavali z oblich nosnikov zo suroveho betonu. Spravil par skusobnych zaberov a bol som prekvapeny ake neskutocne difuzne svetlo to davalo.
Nechcem do toho bouncera tolko rypat ale si si vazne isty ze o tolko zmakci svetlo? Svetelny zdroj sa pri jeho pouziti zvacsi minimalne takze nevim nevim. Tusim premozem svoju lenivost a pojdem to otestova. :)
jj, je to o ploche . Ale s tým STO-FENom by som to videl trochu inak.
On vlastne zmäkčí svetlo tým,že ho rozptyľuje do všetkých strán a tým pádom sa odrazením od stien v miestnosti ,stropu i podlahy plocha podstatne zväčší.
Na von je to zbytočná strata svetla ,rovnako ako som niekde videl aj fotenie vonku s bleskom vyklopeným nahor a vysunutou odrazkou na blesku :)
90% svetla išlo do neba.Zbytočné vypaľovanie batérií .
Svadobne foto,technicka pomoc
Moj nazor je, ze praveze mraky hraju do karat viac ako ostre slnko, ja by som blyskal na ostrom slnku.
http://cgi.ebay.co.uk/Flash-Diffuser-softbox-Metz-48-58-AF-1-48AF1-58AF1-/360207439644?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL
On vlastne zmäkčí svetlo tým,že ho rozptyľuje do všetkých strán a tým pádom sa odrazením od stien v miestnosti ,stropu i podlahy plocha podstatne zväčší.
Na von je to zbytočná strata svetla ,rovnako ako som niekde videl aj fotenie vonku s bleskom vyklopeným nahor a vysunutou odrazkou na blesku :)
90% svetla išlo do neba.Zbytočné vypaľovanie batérií .
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa