Prečo je to tak, že vždy niekde niekoho vidím, ako má v rukách fotoaparát (či už zrkadlovku, ale častejšie kompakt) a fotí s bleskom v tých najnemožnejších situáciách? Určite ste si už všimli napríklad v telke, dávajú nejaký záber zo štadióna, alebo treba otvárací ceremoniál olympiády, a všade sa len tak blýska... Povie mi niekto, prečo sa fotí kompaktom na vzdialenosť 100m s bleskom? Nechápem. Myslíte si, že je to nevedomosťou ľudí, ktorí foťák používajú? Dajú si automatiku a tým je to vybavené? A popravde, ruku na srdce, nie je to niekedy aj dosť rušivé, keď je niekde taká atmosféra a vám do očí blikocú blesky? :D Táto otázka mi len tak napadla, nie že ja by som bol dajaký profesionál, ale skúste sa k tomu vyjadriť.
aj si si na ňu hneť odpovedal, lebo majú plnú automatiku. Po pravde dnes tá automatika na kompaktoh v tej strednej a vyššej triede je tak dobrá že na momentky tohto typu je úplne zbytočné sa hrať s nastaveniami. Inak byť na takom 600000 štadióne na dákom koncerte a vidieť túto svetelnú šou na živo je úžasný zážitok a hlavne keď už slnko zapadne ;-)))Takže podľa mňa to len dotvára tú senzačnú atmosféru týchto podujatí
Však už si si aj sám odpovedal, že sú to ľudia ktorí fotia kompaktom. Čo si myslíš, koľko z nich má predstavu o tom, aký dosah ten blesk má? A koľko z nich používa iný program než automatiku? A koľko z nich vie ten blesk vypnúť?
Ale na druhej strane blikajúce hľadisko vytvára atmosféru typickú pre také podujatia. Niečo ako ohňostroj :-)))
aj si si na ňu hneť odpovedal, lebo majú plnú automatiku. Po pravde dnes tá automatika na kompaktoh v tej strednej a vyššej triede je tak dobrá že na momentky tohto typu je úplne zbytočné sa hrať s nastaveniami. Inak byť na takom 600000 štadióne na dákom koncerte a vidieť túto svetelnú šou na živo je úžasný zážitok a hlavne keď už slnko zapadne ;-)))Takže podľa mňa to len dotvára tú senzačnú atmosféru týchto podujatí
som videl vcera videjko z koncertu robieho wiliamsa...a on tam vyzval ludi aby v jednom momente cvakli fotakmi s bleskami....to bola paradicka...ale odpovedal si si sam....oni proste nevedia ze ten blesk tam nedosvieti...im ho zapla automatika lebo ta vidi len tmu tak co ma robit...:)
som videl vcera videjko z koncertu robieho wiliamsa...a on tam vyzval ludi aby v jednom momente cvakli fotakmi s bleskami....to bola paradicka...ale odpovedal si si sam....oni proste nevedia ze ten blesk tam nedosvieti...im ho zapla automatika lebo ta vidi len tmu tak co ma robit...:)
to spravil aj v Mníchove na olympijskom štadióne, na dve minúty sa to tam rozsvietilo ak za toho najjasnejšieho dňa a potom nasledovalo veľké Waaaaauuuuuuuu. Fakt super atmosféra, prajem zažiť každému na vlastnej koži
fakt???? vo veľkých priestranstvách áno, no skús použiť mydielka CANON IXUS 130, IXUS 210, IXUS 300HS a IXUS 1000 HS v miestnostiach, napríklad doma a zmeníš názor. Keď vidím čoho sú schopné tieto aparáty občas pochybujem o zmysle zrkadlovky ako aparátu na bežné fotenie ;-)
to spravil aj v Mníchove na olympijskom štadióne, na dve minúty sa to tam rozsvietilo ak za toho najjasnejšieho dňa a potom nasledovalo veľké Waaaaauuuuuuuu. Fakt super atmosféra, prajem zažiť každému na vlastnej koži
mozno to bolo aj ono...:) a pravda...vyzeralo to super a na vlastnej kozi este lepsieby to bolo...len mi tak napadlo...on nemal zakaz fotakov na koncerte ? a nasi pseudo umelci maju....zaujimave :-)))
mozno to bolo aj ono...:) a pravda...vyzeralo to super a na vlastnej kozi este lepsieby to bolo...len mi tak napadlo...on nemal zakaz fotakov na koncerte ? a nasi pseudo umelci maju....zaujimave :-)))
mal, to si mal čítať na druhý deň v miestnej tlači aký bol naštvaný na organizátorov že dopustili aby na koncert sa dostalo nie desiatky ale desiatky tisíc fotoaparátov keď boli úplne zakázané :-DDD
Mna skor rozosmeje, ked vidim fotografov s drahou vybavou, ktori v exterieroch maju externy blesk nasmerovany 45 stupnov dohora a posielaju signaly ufonom.
lenze normalny smrtelnik nevie ze to tak nema byt a vyzera koli tomu strasne cool :) inak fotim akcie zriedkavo ale aj na tych par sa ma ludia x-krat pytali naco mam na blesku tu karticku :) samozrejme nebol som vonku :D
mal, to si mal čítať na druhý deň v miestnej tlači aký bol naštvaný na organizátorov že dopustili aby na koncert sa dostalo nie desiatky ale desiatky tisíc fotoaparátov keď boli úplne zakázané :-DDD
lenze normalny smrtelnik nevie ze to tak nema byt a vyzera koli tomu strasne cool :) inak fotim akcie zriedkavo ale aj na tych par sa ma ludia x-krat pytali naco mam na blesku tu karticku :) samozrejme nebol som vonku :D
Lenze takto som velakrat videl skutocnych profikov. Jedine, cim si to dokazem vysvetlit je, ze behaju von/dnu a nechce sa im blesk stale natacat.
Mňa by zaujímalo, prečo tie kompakty blískajú. Veď foťák vie zaostrenú vzdialenosť, taktiež vie že tam nedosvieti. Tak načo?
Mňa by zaujímalo, prečo tie kompakty blískajú. Veď foťák vie zaostrenú vzdialenosť, taktiež vie že tam nedosvieti. Tak načo?
ad jedna pretože v takom priestore nevie kam zaostril a ad dva pretože je tak naprogramovaný. Rovnica je jednoduchá, málo svetla = blesk. Aké je to jednoduché
Prečo je to tak, že...
Ale na druhej strane blikajúce hľadisko vytvára atmosféru typickú pre také podujatia. Niečo ako ohňostroj :-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa