Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

www.davehillphoto.com

Cako
Cako ocenenie redakciou 2010-09-08 10:07:34+02
Dalsi fotograf co ma zaujal. Velmi pekne fotografie, vyborna uprava. Najradsej som vsak pozeral behind the scenes :)

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 11:10:49+02
príspevok od: quintes
podla mna, tym ze tam to behind the scenes dal, tak si priznal,ze ide viac o graficku pracu ako fotografiu.. v kazdom pripade, jej mu to asi jedno :)
A jeho stranka sa vola davehillphoto a nie davehillgraphic :D

kecal
2010-09-08 11:12:29+02
príspevok od: Cako
možno pôvodne bol viac fotograf ako grafik, iba prešiel vývojom .-)

quintes
2010-09-08 11:12:39+02
to presne preto aby sme my tu teraz o tom polemizovali :))

quintes
2010-09-08 11:13:40+02
príspevok od: kecal
áno, v zásade vždy ide o diváka. v tom máš pravdu. Ale s tým základom fotografie by som opäť polemizoval. Jeden z pilierov modernej grafiky - koláž - má predsa tiež základy vo fotografií a často sa používali dokreslované, či domalované prvky. A vznikla dávno pred vznikom digifotografie a PC spracovania obrazu. Len sa to robilo ručne pomocou nožníc a lepidla. Dnes sa to robí AJ v PC - fotografia je digitálna a domalované prvky tiež .-) A dokonca sa robý aj také že sa základ spraví klasickou cestou a zbytok v PC ...
vidis, ty hladas tu hranicu, ktora v podstate nie je... vzdy, ale vzdy, ide o konecneho divaka...

Ultra TXF
2010-09-08 11:14:03+02
A čo keď má 5D Mark II ? :) To má kdekto :)Aj lepšie :)
O tom ako vznikajú tvoje grafiky som nepochyboval nikdy,ale to nie je dôležité. Teba to baví,si v tom dobrý a ja to uznávam.
Mňa by to nebavilo a ani väčšinu ľudí,čo si kúpili fotoaparát,pretože chcú fotografovať a baví ich to zachytávanie určitého okamihu a nie s prepáčením sranie sa v editore :) Mňa to vzrušuje spraviť dobrú fotku stlačením spúšte a nie v PC. nezačni prosím ťa tefraz s tými rečami ,že aj úprava kontrastu je postproces a podobne.Ano je ,ale fototgrafia zostáva fotografiou ápriori a nejaké drobné úpravy na tom nič nemenia.Či odstránim niekde nejakú halúzku je jedno a nič to nemení na podstate vzniku tej fotografie. dujúandrsténd ?

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 11:17:10+02
Lebo sa ma pytal na FB aky ma fotak :)
Hej nezacinam ako vies ze som chcel :))
Aj mna vzrusuje spravit dobru fotku, no nie vzdy su moznosti, a ako zas hovoris, mna to bavi tak ako to robim.

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 11:18:24+02
možno pôvodne bol viac fotograf ako grafik, iba prešiel vývojom .-)
drzi krok s dobou...

romrut
2010-09-08 11:20:33+02
tak to si riadne zbytocne vyhodil peniaze, radsej si si mohol lepsiu graficku kartu alebo mys kupit, upln by ti stacil daky telefon s fotakom

kecal
2010-09-08 11:20:48+02
vidis, ty hladas tu hranicu, ktora v podstate nie je... vzdy, ale vzdy, ide o konecneho divaka...
omyl. ide o princíp, nie o hranicu. Uvediem ti iný príklad, zober si že odfotíš fotku. Nejakú babu a bez toho aby si čokoľvek robil - myslím PP, či takúto grafiku, použiješ jeden jediný plugin od nemenovanej firmy, ktrý ti fotku prerobí podľa tvojich požiadaviek že vyzerá veľmi reálne ako olejomalba. Alebo ako pastel, či tenpera, Tebe to potom stačí dať vytlačiť na plátno, dať to pod sklo a poviem ti že zo 100 divákov možno ani jeden nebude vedieť že to nie je malované ( kreslené ) a budú sa v posvetnej úcte dívať na ten obrázok spoza zlatého povrazu v galérií .-)

Otázka, je to obraz? - nie, urazil by si naozajstného umelca maliara. Je to fotografia ? - nie - urazil by si naozajstného umelca fotografa.

Myslím že ani jedno. Je to GRAFIKA. digitálna grafika.

Ultra TXF
2010-09-08 11:21:20+02
´Nie vždy sú možnosti ´
No však o to ide ,že hľadáš,skúšaš,meníš uhol pohľadu,svetlo.
A nezjednošujem si to tým,že však to potom dorobím v editore :)
To je ale čisto môj pohľad na fotografovanie,okrem toho ja nie som fotograf,ja mám len fotoaparát a sem tam spravím fotografiu.
Myslené ako produkt a nie ako fotografiu s veľkým ´F´ :).

kecal
2010-09-08 11:22:38+02
drzi krok s dobou...
oo, nesúhlasím. to nie je hlavný prúd fotografie, ten stále zostáva. To je iba jedno z vývojových ramien. .-) Takých je a bude ( napríklad HDR ) ...

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 11:23:13+02
príspevok od: romrut
tak to si riadne zbytocne vyhodil peniaze, radsej si si mohol lepsiu graficku kartu alebo mys kupit, upln by ti stacil daky telefon s fotakom
zas neprehanaj ze mobil by stacil...

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 11:25:02+02
Cisto tvoj pohlad :) Ved aj ja fotim, vidis ten portret v mojej galerii :) Kopec mam aj na fb. Chcem zas skusit fotit krajinky aj zrkadlovkou, z tou som este neskusal :) Len si pockam na iny objektiv ako ta moja 50tka...

Ultra TXF
2010-09-08 11:27:58+02
drzi krok s dobou...
Je pravda,že postproces sa dosť výrazne presadzuje ,na 1x.com sú takmer všetky fotografie s výrazným stupňom postprocesu,ešte aj streetfoto :).
Nič s tým nenarobíš,ale je dosť možné,že sa časom týchto poupravovaných fotografií človek preje a potom zatúži vidieť ´čistú, surovú´ fotografiu.
Ja som si napr.s pôžitkom prelistoval aj tu na ephote prezentovanú knihu Tibora Huszára . Určite by som si publikáciu Dave Hilla nevychutnal :)
Po troch fotkách by som sa povracal :)

Ultra TXF
2010-09-08 11:45:23+02
Cisto tvoj pohlad :) Ved aj ja fotim, vidis ten portret v mojej galerii :) Kopec mam aj na fb. Chcem zas skusit fotit krajinky aj zrkadlovkou, z tou som este neskusal :) Len si pockam na iny objektiv ako ta moja 50tka...
A úplne najpodstatnejšie je,že sme vyhrali včera 1:0 :)

quintes
2010-09-08 11:52:29+02
omyl. ide o princíp, nie o hranicu. Uvediem ti iný príklad, zober si že odfotíš fotku. Nejakú babu a bez toho aby si čokoľvek robil - myslím PP, či takúto grafiku, použiješ jeden jediný plugin od nemenovanej firmy, ktrý ti fotku prerobí podľa tvojich požiadaviek že vyzerá veľmi reálne ako olejomalba. Alebo ako pastel, či tenpera, Tebe to potom stačí dať vytlačiť na plátno, dať to pod sklo a poviem ti že zo 100 divákov možno ani jeden nebude vedieť že to nie je malované ( kreslené ) a budú sa v posvetnej úcte dívať na ten obrázok spoza zlatého povrazu v galérií .-)

Otázka, je to obraz? - nie, urazil by si naozajstného umelca maliara. Je to fotografia ? - nie - urazil by si naozajstného umelca fotografa.

Myslím že ani jedno. Je to GRAFIKA. digitálna grafika.
ale, chapes ma ked ti pisem ze ide o vysledny efekt?? laika, teda aj mna, netrapi koho urazim koho nie.. nemam umelecku skolu aby som sa nad tym trapil. proste, system paci nepaci...

Ultra TXF
2010-09-08 11:54:59+02
ale, chapes ma ked ti pisem ze ide o vysledny efekt?? laika, teda aj mna, netrapi koho urazim koho nie.. nemam umelecku skolu aby som sa nad tym trapil. proste, system paci nepaci...
To je ako so ženami:) Páči,nepáči :)

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 11:57:25+02
ty si ale velmi stojis za svojim nazorom :) chystam nejaku mensiu vystavu v cukrarni v nasom meste. A normalne rozmyslam co tam napisem. Vystava fotografii? Vystava obrazov? :D...vies asi velmi dobre co... fotografii a je mi jedno kto sa urazi...

Ultra TXF
2010-09-08 12:04:40+02
ty si ale velmi stojis za svojim nazorom :) chystam nejaku mensiu vystavu v cukrarni v nasom meste. A normalne rozmyslam co tam napisem. Vystava fotografii? Vystava obrazov? :D...vies asi velmi dobre co... fotografii a je mi jedno kto sa urazi...
Na jednej strane rozprávaš o tom ,že grafika je ´legálnou´ :) tvorbou sa potom sa za to hambíš.
Však napíš ´Výstava grafických prác ´. Stoj si za svojím cako,čoho sa bojíš?
Grafika je to určite,to nemusíš vysvetľovať,ale kde tam hľadať fotografiu,ako si to zliepal,to by si musel.
´Výstava grafických prác Ferka Caka ´ ,... a hotovo.

Cako
ocenenie redakciou 2010-09-08 12:08:58+02
nie, surreal, creative photo... tak nejak to bude a hotovo :) ja sa nehanbim, vsak je to montaz a nie grafika :P

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()