ale, chapes ma ked ti pisem ze ide o vysledny efekt?? laika, teda aj mna, netrapi koho urazim koho nie.. nemam umelecku skolu aby som sa nad tym trapil. proste, system paci nepaci...
opäť zopakujem, áno, výsledok ( pre diváka ) je predsa zmysel a veľký. Ale myslím že ide aj o človeka čo tvorí. Neberiem ťa teraz ako diváka, ale ako kolegu - fotografa. A mojim cieľom nie je osloviť čo najviac divákov, aby som spravil obrázok ktorý sa bude páčiť každému a všetkým. Ja fotím hlavne pre seba. Ide predsa aj o môj pocit. A vedomie že moje fotky zaujmú a potešia viac, hoc početne menšiu skupinu divákov je pre mňa väčším potešením. Nemám chuť tvoriť globálne umenie. Ja mám rád živú fotografiu, dokument a na to aby som globálne zaujal by som musel cestovať na globálne zaujímavé miesta - vojna v Iraq, či Afganistane, zemetrasenie na Novom zélande, záplavy v Pakistane... Mne stačí urobiť lokálny dokument a potešiť zopár desiatok, či stovák ľudí viažucich sa k tomu deju. Iste, verejne je takáto foto podstatne menej cenená, nie je tak dramatická ani exotická, ale - mne to stačí. Mňa nezaujíma že sa to nepáči divákovi v BA, lebo ho to neoslovuje. Mne stačí že sa to veľmi páči divákom v mojom okolí. Tých to oslovuje, zaujíma a páči sa im to. Určite sú druhy a žánre ktoré roztlieskajú široké masy. Ale ruku na srdce, poteší ťa viac pochvala od niekoho cudzieho koho ani nepoznáš a vieš že je to úplný laik ako pochvala od niekoho z tvojho okolia koho si vážiš a vieš že sa aj vyzná?! .-) A robím to čo ma teší a uspokojuje. A vnútorne by ma určite neuspokojilo opluginovať fotku a vystaviť ju aby stovky laikov ochkalo aký super obrázok. Mňa poteší viac ak sa zastaví jeden odborník a označí to čo som vyprodukoval za slušnú robotu.
ty si ale velmi stojis za svojim nazorom :) chystam nejaku mensiu vystavu v cukrarni v nasom meste. A normalne rozmyslam co tam napisem. Vystava fotografii? Vystava obrazov? :D...vies asi velmi dobre co... fotografii a je mi jedno kto sa urazi...
to o urážaní bolo myslené obrazne, neboj, neurazí sa nik. Ja by som to označil pojmom - to ťa ale vôbec nemusí trápiť, kľudne si sprav čo chceš, máš na to právo označiť si to ako chceš, tak ako ja si mám právo zaškatulkovať si to ako chcem ja - fotografika.
áno, pozri si tie ženy čo sa páčia o 40 rokov ( keď to beriež z toho hľadiska - fyzickej krásy a gýču ) , pozri si čo sa stane s tými tisícmi pekných obrázkov za 100 rokov nad ktorými teraz aplaudujú masy - technika poskočí obrovský kus, poskočí možnosť spracovania a softvéru a z terajších super obrázkov sa stane - brak. Ale fotky so skutočnou hodnotou budú tú hodnotu mať ešte väčšiu. Tak ako tú hodnotu bude mať za 40 rokov žena čo bola síce škaredá, ale dala život 4 deťom, slušne ich vychovala a teší sa úcte veľa vnúčat s tým ako bude po 40 rokov sama sedieť niekde v kúte domova dôchodcov starena , ktorá sa síce páčila, ale nenechala po sebe nič iba kopec účtov za snahu o udržanie si krásy čo najdlšie .........................
páči - nepáči .. veľmi povrchné a veľmi málo trvanlivé.
Určite je to zaujímavé.. Ale tiež som toho názoru, je to proste 90% grafika 10% fotografia.
BTW. podľa mna hranica PP vo fotografii je taká, kde si človek obyčajný neuvedomí, že vo fotografii je aj PP. PP vyzerá prirodzene.
Samozrejme sú fotografie ako napr. tie CAKOvé. ktoré by sa bez náročných úprav a fantázie nastali. Ale to už je podľa mňa iný typ fotografie.. iný žáner. a inú masu ľudí to aj osloví
Páči,nepáči ....cháp ako prvý vnem.Nehovor mi také kraviny,ako že fyzická krása nie je dôležitá a podstatná je duša :)
To je jasné,že ti človek musí sadnúť aj po iných stránkach,ale prvotný podnet je fyzický :) Páči,nepáči:)
Povrchné ? Možno,ale pozri ako dlho to funguje :) Ešte sme nevymreli :)
LOL .. si mi nahral na smeč, fyzická krása, páči, nepáči, zachovanie rodu. Vieš že predstava súčastnej fyzickej krásy , skôr to označím ako ideál krási, či príťažlivosť - trvá len zopár storočí? Vieš aký bol ideál krásy zopár miliónov rokov predtým ( milónska a iné venuše ) .. Keby záležalo prežitie ľudského rodu na fyzicky krásnych ženách tak najvyžším prvkom inteligencie na našej planéte je hmyz. A keď to tak vlastne zoberieš od podlahy, blížime sa k tomu. Stačí aby niekomu ruplo v gebuli a na Zemi dominujú šváby s potkanmi. Teda aj z tohto tvojho pohľadu si out .-) Iste, podnet rozmnožovania je fyzický, hormóny, chémia, vizuálny vnem a dokonca aj pachové a hmatové podnety .-) Ale je nepravda tvrdiť že za zachovanie rodu vďačíme fyzickej príťažlivosti. To by si poprel dve najväčšie teórie ( vedecké, nepletiem sem náboženstvo ) o výbere druhu a zákone prežitia.
to dielo od www.christophehuet.com sa mi páči podstatne viac. Nie je tak povrchné. A eugeniorecuenco.com je najvyzretejšie. Do toho zahŕňam aj link na základe ktorého vznikla táto debata. Obaja autori sú majstri, klobúk dole. Určite sa v kľude k tomu ešte vrátim, najmä k tomu poslednému. Je to naozaj super fotografika a tentokrát aj s podstatne hlbším zážitkom , je to koncepčne a myšlienkovo vyzretejšie.( letmo zhodnotené )
to dielo od www.christophehuet.com sa mi páči podstatne viac. Nie je tak povrchné. A eugeniorecuenco.com je najvyzretejšie. Do toho zahŕňam aj link na základe ktorého vznikla táto debata. Obaja autori sú majstri, klobúk dole. Určite sa v kľude k tomu ešte vrátim, najmä k tomu poslednému. Je to naozaj super fotografika a tentokrát aj s podstatne hlbším zážitkom , je to koncepčne a myšlienkovo vyzretejšie.( letmo zhodnotené )
suhlasim :) Aj ked mne sa paci viac ten christophehuet ten mi viac hra na strunu aj hudbou :)) Nenormalne prace...
LOL .. si mi nahral na smeč, fyzická krása, páči, nepáči, zachovanie rodu. Vieš že predstava súčastnej fyzickej krásy , skôr to označím ako ideál krási, či príťažlivosť - trvá len zopár storočí? Vieš aký bol ideál krásy zopár miliónov rokov predtým ( milónska a iné venuše ) .. Keby záležalo prežitie ľudského rodu na fyzicky krásnych ženách tak najvyžším prvkom inteligencie na našej planéte je hmyz. A keď to tak vlastne zoberieš od podlahy, blížime sa k tomu. Stačí aby niekomu ruplo v gebuli a na Zemi dominujú šváby s potkanmi. Teda aj z tohto tvojho pohľadu si out .-) Iste, podnet rozmnožovania je fyzický, hormóny, chémia, vizuálny vnem a dokonca aj pachové a hmatové podnety .-) Ale je nepravda tvrdiť že za zachovanie rodu vďačíme fyzickej príťažlivosti. To by si poprel dve najväčšie teórie ( vedecké, nepletiem sem náboženstvo ) o výbere druhu a zákone prežitia.
Out si ty :) je nehovorím ´páči,nepáči´ v tom zmysle ,že to musí byť modelka blondína 90-60-90 :) proste páči-nepáči všeobecne,niekomu tlstá,niekomu chudá,niekomu čierna,niekomu blond.Každému sa páči niečo iné.
To je jedno ako vyzerala Věstonická venuša,tiež sa musela v danej dobe niekomu páčiť. Aj výber druhu a zákon prežitia je v podstate o páčení sa.
Aj laň si vyberá toho ´najkrajšieho´ samca z ich pohľadu ...statný,silný,parohy :) Tiež nedá každému :) Práve preto vždy prežijú len tí najsilnejší,pretože funguje fyzický výber.
Len ľudský samci si vyberajú často len podľa estetických kritérií a neriadia sa zákonmi prežitia,preto aj tak vyzerá :)
Len ľudský samci si vyberajú často len podľa estetických kritérií a neriadia sa zákonmi prežitia,preto aj tak vyzerá :)
však to je to čo píšem, že páči - nepáči je povrchné.
Nebudem už reagovať v tomto smere debaty - to čo som písal predtým bolo len uvedenie príkladu. A sám si ho teraz potvrdil. fine. Reagujem len na podnety k téme, inak začneme za chvíľku plkať o podstate vzniku života a Všehomíru .-) Vráťme sa ( kto má záujem ) k tomu čo je a čo nie fotografia, fotografika, môžme debatiť o všetkom okolo tej tvorby, o gýči, o hodnotách .. to má zmysel aj pre nás aj pre toho čo sa chce zorientovať, môže to pomôcť tomu kto ešte len začína pochopiť že fotka nie je len vyfintený pekný obrázok ...
tam ale pod chrisophehuet su uvedene pod fotkami ine mena ako napr. marc paeps. dimitri daniloff, roberto badin.... to nie su jeho fotky, nechapem...
Chcel som poukazat na pp, svetlo, cit a vsetko okolo toho. Kliknutie na ikonu fabriky je zazitok.
Eugenio? Jeho cernosky pri salke a boxer zatajuju dych okrem kopec kopec ineho :)))
Ty len pokracuj v tom co robis, bude to lepsie a lepsie. Niekedy mam pocit z Tvojich slov, ze si troska vynucujes pochvalu. Ver mi, nepotrebujes to!
Ty si tatar. Páči - nepáči je prvotný podnet.Bez debaty.Ja som nepovedal,že to je všetko čo rozhoduje :) Keď chcem s niekým začať chodiť,tak sa mi musí apriori páčiť . Či nie ? Začnem si s niekým ,kto sa mi nepáči alebo sa mi hnusí ? :) Asi nie .
Je potom aj na iných veciach,či s ním chcem aj žiť a zachovávať rod :)
Koniec debaty :)
ty si ale velmi stojis za svojim nazorom :) chystam nejaku mensiu vystavu v cukrarni v nasom meste. A normalne rozmyslam co tam napisem. Vystava fotografii? Vystava obrazov? :D...vies asi velmi dobre co... fotografii a je mi jedno kto sa urazi...
to su tie nedostatky jazyka :-) anglicania pouziju print a myslia tym vysledny vytlaceny produkt. je jedno ako vznikol. u nas obraz implikuje maliarstvo, fotografia zase film a zvacsovak ... grafika naopak nieco kreslene (ci uz digi alebo fyzicky). asi treba novy pojem na graficky vystup :-)
www.davehillphoto.com
páči - nepáči .. veľmi povrchné a veľmi málo trvanlivé.
BTW. podľa mna hranica PP vo fotografii je taká, kde si človek obyčajný neuvedomí, že vo fotografii je aj PP. PP vyzerá prirodzene.
Samozrejme sú fotografie ako napr. tie CAKOvé. ktoré by sa bez náročných úprav a fantázie nastali. Ale to už je podľa mňa iný typ fotografie.. iný žáner. a inú masu ľudí to aj osloví
To je jasné,že ti človek musí sadnúť aj po iných stránkach,ale prvotný podnet je fyzický :) Páči,nepáči:)
Povrchné ? Možno,ale pozri ako dlho to funguje :) Ešte sme nevymreli :)
http://eugeniorecuenco.com/
To je jedno ako vyzerala Věstonická venuša,tiež sa musela v danej dobe niekomu páčiť. Aj výber druhu a zákon prežitia je v podstate o páčení sa.
Aj laň si vyberá toho ´najkrajšieho´ samca z ich pohľadu ...statný,silný,parohy :) Tiež nedá každému :) Práve preto vždy prežijú len tí najsilnejší,pretože funguje fyzický výber.
však to je to čo píšem, že páči - nepáči je povrchné.
Nebudem už reagovať v tomto smere debaty - to čo som písal predtým bolo len uvedenie príkladu. A sám si ho teraz potvrdil. fine. Reagujem len na podnety k téme, inak začneme za chvíľku plkať o podstate vzniku života a Všehomíru .-) Vráťme sa ( kto má záujem ) k tomu čo je a čo nie fotografia, fotografika, môžme debatiť o všetkom okolo tej tvorby, o gýči, o hodnotách .. to má zmysel aj pre nás aj pre toho čo sa chce zorientovať, môže to pomôcť tomu kto ešte len začína pochopiť že fotka nie je len vyfintený pekný obrázok ...
Eugenio? Jeho cernosky pri salke a boxer zatajuju dych okrem kopec kopec ineho :)))
Ty len pokracuj v tom co robis, bude to lepsie a lepsie. Niekedy mam pocit z Tvojich slov, ze si troska vynucujes pochvalu. Ver mi, nepotrebujes to!
Je potom aj na iných veciach,či s ním chcem aj žiť a zachovávať rod :)
Koniec debaty :)
Krása ženy ktorú v bare balíme je priam úmerná množstvu alkoholu ktorý vypijeme.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa