Ahojte, nájde sa tu niekto (ideláne profesionál), kto by mi poskytol foto z jeho vlastného fotenia - zo zameraním na fashion/portrét ?! Chcem sa učiť retušovať na týchto typoch fotografií. Ako odmenu poskytnem spätne vyretušovanú fotku autorovi
bombay_himself neviem naco sa hras ale najprv sa nauc fotit potom vkusne upravovat fotky (expozicia,farby...) potom si daj facku a potom si uvedom co chces
Každý človek, ktorý pracuje v programoch ako je Photoshop či v inom editore vie, že je to učenie na celý život. Keď človek napíše, že sa chce učiť, neznamená to hneď automaticky, že nič nevie a že začína od nuly! Každy retušér takisto vie, že retušovať fotografiu od amatéra, polo-profíka a profíka je úplne niečo iné. Vie aj to, že keď chce človek produkovať profesionálne retuše potrebuje retušovať profesionálny zdroj - prácu. Keby som mal možnosť/schopnosť/vybavenie si nafotiť vlastné profi-foto tak tu asi nepíšem, že jo? Jedine čo som potreboval neboli ani tak surové fotografie, ktoré zapadli už niekde prachom na nejakom disku nejakého autora ale hlavne jeho spätná väzba od autora (profíka) a to tá odmena pre mňa. Pre autora je odmena (polo)profesionálne vyretušovaná fotka. Nič viac. Jenoduchá spolupráca. Ale ako vidím tu okrem pár amatérov podávajúcich geniálne komentáre mimo misu nič iné nenájdem, preto sa budem musieť poobzerať inam. Ďakujem.
Neviem sice, co je to \"retušér\", ale retusovat fotku od amatera a profesionala je vo svojej podstate uplne to iste. Ergo, na ucenie retusovania nepotrebujes ziadnu profesionalnu robotu, stacia ti vlastne fotky + co internet da. A internet da viac ako moze dat ktorykolvek profesionalny fotograf. Ak chces rady od profesionalov, nehladaj ich na ephote. Tych par, co ich tu je, sa urcite nema cas zaoberat tebou. A my ostatni, amateri a poloprofesionali, ti nepomozeme viac nez tutorialy a hlavne tvoj vlastny trening. Chce to trochu pokory z tvojej strany, chces pomoc a ked ju nedostanes, zacnes byt neprijemny. Ak si pomoc nenasiel, skus zacat od seba - polozil som dobre otazku? nechcem od ludi absolutnu hovadinu? atd. vela stastia.
bombay_himself neviem naco sa hras ale najprv sa nauc fotit potom vkusne upravovat fotky (expozicia,farby...) potom si daj facku a potom si uvedom co chces
moze to byt aj v inom poradi... najprv ta facka, potom precitnutie a potom to ostatne
pozeral som si tvoje retuse na Tvojich fotografiach a nemam chut,ja ako amater,nechat si retusovat svoje fotky,od Teba ako profika.. nikto ti neda len tak fotografie,nemas za sebou nemas kus prace a vytvorene nejake meno urcite mas dost svojich fotografii,kde si to mozes skusat,ked presvedcis vysledkom,tak mozno, ti niekto,ale fakt len mozno,da nejaku fotku na retus..ale aj o tom pochybujem..pretoze pre kazdeho autora je samo tstlacenie spuste len polvicna cesta k dobrej fotografii.ta druha cast je postproces,kazdy ma svoju predstavu o tom ako bude dalej upravovat svoju fotografiu
Ono ti geniálne príspevky s nulovou výpovednou hodnotou a žiadnym prínosom pre mňa nikdy neskončia?! Potreboval si si uľaviť? Alebo čo? Čítal si vôbec to čo som napísal? Očividne nie! Apropo: ako vieš že tá tvorba v mojej galérii je moja? A podľa čoho súdiš, že sa tam nachádzajú aj skutočné retuše? Ja tam nič také nevidím... Podľa teba je každý profík fotograf aj profík retušér?! Tak ži vo svojom sne ďalej....
Ono ti geniálne príspevky s nulovou výpovednou hodnotou a žiadnym prínosom pre mňa nikdy neskončia?! Potreboval si si uľaviť? Alebo čo? Čítal si vôbec to čo som napísal? Očividne nie! Apropo: ako vieš že tá tvorba v mojej galérii je moja? A podľa čoho súdiš, že sa tam nachádzajú aj skutočné retuše? Ja tam nič také nevidím... Podľa teba je každý profík fotograf aj profík retušér?! Tak ži vo svojom sne ďalej....
Tak dobre, ja to skúsim. Vyber si u mňa v galérii ktorýkoľvek portrét chceš a ja ti ho za symbolický popaltok 100,- euro pošlem vo formáte tiff. a dám ti aj spätnú väzbu na tvoju retuš. berieš?
tvrdíš teda že si ohladom retuše na (polo)profesionálnej úrovni?
To netvrdím, tvrdím len to, že z (polo)profesionálnej foto som schopný vyprodukovať (polo)profesionálnu retuš, samozrejme sa bavíme o fashion/beauty/glamour...?! Polo-profi píšem preto, lebo v SR žiadny profi retoucher zatiaľ nefunguje.
To netvrdím, tvrdím len to, že z (polo)profesionálnej foto som schopný vyprodukovať (polo)profesionálnu retuš, samozrejme sa bavíme o fashion/beauty/glamour...?! Polo-profi píšem preto, lebo v SR žiadny profi retoucher zatiaľ nefunguje.
tak teraz si zabil... tak vsetci ti co tu fotia pre TOP reklamky to davaju retusovat za 5 evri suflikantom ako si ty?
Neviem sice, co je to \"retušér\", ale retusovat fotku od amatera a profesionala je vo svojej podstate uplne to iste. Ergo, na ucenie retusovania nepotrebujes ziadnu profesionalnu robotu, stacia ti vlastne fotky + co internet da. A internet da viac ako moze dat ktorykolvek profesionalny fotograf. Ak chces rady od profesionalov, nehladaj ich na ephote. Tych par, co ich tu je, sa urcite nema cas zaoberat tebou. A my ostatni, amateri a poloprofesionali, ti nepomozeme viac nez tutorialy a hlavne tvoj vlastny trening. Chce to trochu pokory z tvojej strany, chces pomoc a ked ju nedostanes, zacnes byt neprijemny. Ak si pomoc nenasiel, skus zacat od seba - polozil som dobre otazku? nechcem od ludi absolutnu hovadinu? atd. vela stastia.
Vďaka Otvoril si mi oči. Bol som v tom, že sa tu nejaký profíici semtam nakuknú ALe som sa mýlil. A mohol si napísať skôr a nemusel som tu zbytočne tráviť čas čítaním a reagovaním na tie \"príspevky s geniálnymi radami, ktorý nikto nežiadal\". Ono retušovať amatérske a profi foto je naozaj rozdiel. Retušovaním amatérskych fotiek som si už prešiel, a poviem ti, že je to skôr o tom, že ty ako retoucher v podstate odstraňuješ chyby fotografa namiesto toho aby si vylepšoval, rozširoval, skrášlil fotografiu, čo sa deje pri profesionálnej retuši profesionálenj fofografii. Z amatérskej foto nikdy neurobíš profi retouch! Na nete moc toho vhodného pre moje účely v HI-RES nenájdeš
No problém je v tom, že ja som žiadnu pomoc a ani žiadne rady nechcel. Jedine čo som chcel je jasná odpoveď od profíka(ov)....
P.S.: \"Retušér je regulérny výraz v slovenskom slovníku\" - vyznie to síce smiešne, ale nikdy nevieš či niekto si vie preložiť \"retoucher\"...
A poprosím admina ak tu niekto taký je, nech toto celé zmaže alebo lockne.
Tak dobre, ja to skúsim. Vyber si u mňa v galérii ktorýkoľvek portrét chceš a ja ti ho za symbolický popaltok 100,- euro pošlem vo formáte tiff. a dám ti aj spätnú väzbu na tvoju retuš. berieš?
Očividne ani ty si nečítal čo som písal, aké sú moje podmienky spolupráce?! Škoda.
Očividne ani ty si nečítal čo som písal, aké sú moje podmienky spolupráce?! Škoda.
Počkaj, počkaj. Fotka je moja, takže snáď si ja budem klásť podmienky za ktorú som ju ochotný pustiť ďalej. Ale samozrejme máš voľbu odmietnuť moju ponuku, za to sa na teba hnevať nebudem. A vlastne ešte som chcel, že ako správny obchodník som ochotný zjednávať cenu
Vďaka Otvoril si mi oči. Bol som v tom, že sa tu nejaký profíici semtam nakuknú ALe som sa mýlil. A mohol si napísať skôr a nemusel som tu zbytočne tráviť čas čítaním a reagovaním na tie \"príspevky s geniálnymi radami, ktorý nikto nežiadal\". Ono retušovať amatérske a profi foto je naozaj rozdiel. Retušovaním amatérskych fotiek som si už prešiel, a poviem ti, že je to skôr o tom, že ty ako retoucher v podstate odstraňuješ chyby fotografa namiesto toho aby si vylepšoval, rozširoval, skrášlil fotografiu, čo sa deje pri profesionálnej retuši profesionálenj fofografii. Z amatérskej foto nikdy neurobíš profi retouch! Na nete moc toho vhodného pre moje účely v HI-RES nenájdeš
No problém je v tom, že ja som žiadnu pomoc a ani žiadne rady nechcel. Jedine čo som chcel je jasná odpoveď od profíka(ov)....
P.S.: \"Retušér je regulérny výraz v slovenskom slovníku\" - vyznie to síce smiešne, ale nikdy nevieš či niekto si vie preložiť \"retoucher\"...
Dik.
uff,sebavedomie sa priam leje z tychto slov,, stale ma zajima ten rozdiel retuse medzi zlym profikom a dobrym amaterom...
ked mi ako amaterovi uvernuju fotku v nemeckych a aglickych casopisoch a nezivi ma to,tak som asi ameter..a ked pracujem za par chechtakov v oblastnom casopise Cerveny usvit,s produkciou troch fotografik v cisle,tak som asi profik
Fotografie - retuš
Ďakujem.
neviem naco sa hras ale najprv sa nauc fotit potom vkusne upravovat fotky (expozicia,farby...)
potom si daj facku a potom si uvedom co chces
Každy retušér takisto vie, že retušovať fotografiu od amatéra, polo-profíka a profíka je úplne niečo iné. Vie aj to, že keď chce človek produkovať profesionálne retuše potrebuje retušovať profesionálny zdroj - prácu.
Keby som mal možnosť/schopnosť/vybavenie si nafotiť vlastné profi-foto tak tu asi nepíšem, že jo?
Jedine čo som potreboval neboli ani tak surové fotografie, ktoré zapadli už niekde prachom na nejakom disku nejakého autora ale hlavne jeho spätná väzba od autora (profíka) a to tá odmena pre mňa. Pre autora je odmena (polo)profesionálne vyretušovaná fotka. Nič viac. Jenoduchá spolupráca. Ale ako vidím tu okrem pár amatérov podávajúcich geniálne komentáre mimo misu nič iné nenájdem, preto sa budem musieť poobzerať inam. Ďakujem.
Ak chces rady od profesionalov, nehladaj ich na ephote. Tych par, co ich tu je, sa urcite nema cas zaoberat tebou. A my ostatni, amateri a poloprofesionali, ti nepomozeme viac nez tutorialy a hlavne tvoj vlastny trening.
Chce to trochu pokory z tvojej strany, chces pomoc a ked ju nedostanes, zacnes byt neprijemny. Ak si pomoc nenasiel, skus zacat od seba - polozil som dobre otazku? nechcem od ludi absolutnu hovadinu? atd. vela stastia.
neviem naco sa hras ale najprv sa nauc fotit potom vkusne upravovat fotky (expozicia,farby...)
potom si daj facku a potom si uvedom co chces
nikto ti neda len tak fotografie,nemas za sebou nemas kus prace a vytvorene nejake meno
urcite mas dost svojich fotografii,kde si to mozes skusat,ked presvedcis vysledkom,tak mozno, ti niekto,ale fakt len mozno,da nejaku fotku na retus..ale aj o tom pochybujem..pretoze pre kazdeho autora je samo tstlacenie spuste len polvicna cesta k dobrej fotografii.ta druha cast je postproces,kazdy ma svoju predstavu o tom ako bude dalej upravovat svoju fotografiu
Podľa teba je každý profík fotograf aj profík retušér?! Tak ži vo svojom sne ďalej....
Podľa teba je každý profík fotograf aj profík retušér?! Tak ži vo svojom sne ďalej....
neviem kazdy normalny clovek si tam dava svoju tvorbu
,,A podľa čoho súdiš, že sa tam nachádzajú aj skutočné retuše? ,,
aj slepy to vidi
,,Ja tam nič také nevidím...,,
chod za ocnim
,,Tak ži vo svojom sne ďalej....,,
ty mas co hovorit
Ak chces rady od profesionalov, nehladaj ich na ephote. Tych par, co ich tu je, sa urcite nema cas zaoberat tebou. A my ostatni, amateri a poloprofesionali, ti nepomozeme viac nez tutorialy a hlavne tvoj vlastny trening.
Chce to trochu pokory z tvojej strany, chces pomoc a ked ju nedostanes, zacnes byt neprijemny. Ak si pomoc nenasiel, skus zacat od seba - polozil som dobre otazku? nechcem od ludi absolutnu hovadinu? atd. vela stastia.
Ono retušovať amatérske a profi foto je naozaj rozdiel. Retušovaním amatérskych fotiek som si už prešiel, a poviem ti, že je to skôr o tom, že ty ako retoucher v podstate odstraňuješ chyby fotografa namiesto toho aby si vylepšoval, rozširoval, skrášlil fotografiu, čo sa deje pri profesionálnej retuši profesionálenj fofografii. Z amatérskej foto nikdy neurobíš profi retouch!
Na nete moc toho vhodného pre moje účely v HI-RES nenájdeš
Dik.
Ono retušovať amatérske a profi foto je naozaj rozdiel. Retušovaním amatérskych fotiek som si už prešiel, a poviem ti, že je to skôr o tom, že ty ako retoucher v podstate odstraňuješ chyby fotografa namiesto toho aby si vylepšoval, rozširoval, skrášlil fotografiu, čo sa deje pri profesionálnej retuši profesionálenj fofografii. Z amatérskej foto nikdy neurobíš profi retouch!
Na nete moc toho vhodného pre moje účely v HI-RES nenájdeš
Dik.
stale ma zajima ten rozdiel retuse medzi zlym profikom a dobrym amaterom...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa