Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotografie - retuš

bombay_himself
bombay_himself 2011-01-03 15:25:43+01
Ahojte, nájde sa tu niekto (ideláne profesionál), kto by mi poskytol foto z jeho vlastného fotenia - zo zameraním na fashion/portrét ?! Chcem sa učiť retušovať na týchto typoch fotografií. Ako odmenu poskytnem spätne vyretušovanú fotku autorovi

Ďakujem.

Marcel Rebro
2011-01-03 22:09:24+01
ps : necital som toto vlakno, bo som profik a neretuser

bombay_himself
2011-01-03 22:11:54+01
príspevok od: istvic
uff,sebavedomie sa priam leje z tychto slov,,
stale ma zajima ten rozdiel retuse medzi zlym profikom a dobrym amaterom...
a s tvojích slov ide veľká neznalosť problematiky... vykašli sa nato a radšej si choď sadnúť pre telku a pusti si panelák..urobíš lepšie!

istvic
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:13:41+01
príspevok od: bombay_himself
a s tvojích slov ide veľká neznalosť problematiky... vykašli sa nato a radšej si choď sadnúť pre telku a pusti si panelák..urobíš lepšie!
a vies ze mas pravdu?nebudem si kazit naladu s profikom ako ty

bombay_himself
2011-01-03 22:17:59+01
príspevok od: Martin Brojo
Počkaj, počkaj. Fotka je moja, takže snáď si ja budem klásť podmienky za ktorú som ju ochotný pustiť ďalej. Ale samozrejme máš voľbu odmietnuť moju ponuku, za to sa na teba hnevať nebudem. A vlastne ešte som chcel, že ako správny obchodník som ochotný zjednávať cenu
Načo do toho ťahať peniaze? Musíš to brať ako \"niečo za niečo\". Ty nafotíš niečo, mne to pošleš, ja to vyretušujem, pošlem tebe spätne, dáš spätnú väzbu, následne opravím, a pošlem naspäť. ja sa niečo nové naučím, potrénujem si, a ty máš fotku vyretušovanú bez námahy. Je na tom niečo komplikované a ťažko pochopiteľné, aby sa o tomto tu diskutovalo niekoľko minút ba dokonca hodín?! Ja si to nemyslím... ty áno?

bombay_himself
2011-01-03 22:19:37+01
príspevok od: istvic
a vies ze mas pravdu?nebudem si kazit naladu s profikom ako ty
Diki, Si prvý, kto mi povedal, že som profík. Dokonca ani ja som to nepovedal a ani nikdy netvrdil

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:23:58+01
Načo do toho ťahať peniaze? Musíš to brať ako \"niečo za niečo\". Ty nafotíš niečo, mne to pošleš, ja to vyretušujem, pošlem tebe spätne, dáš spätnú väzbu, následne opravím, a pošlem naspäť. ja sa niečo nové naučím, potrénujem si, a ty máš fotku vyretušovanú bez námahy. Je na tom niečo komplikované a ťažko pochopiteľné, aby sa o tomto tu diskutovalo niekoľko minút ba dokonca hodín?! Ja si to nemyslím... ty áno?
no moment, prečo by som si to neupravil sám? takto ti to budem musieť posielať čo zaberie čas, potom zase sťahovať čo zase zaberie čas, napísať komentár k tomu čo treba opraviť, čo zase zaberie čas, takže zase mi to pošleš čo opäť zaberie čas, takže nakoniec som si to mohol upraviť sám za 1/2 času, nehovoriac o tom, že moja predstava čo sa týka úpravy foto bude určite iná ako tvoja, takže to zaberie len a len kopec času, tak prečo by som to mal robiť zadarmo?
chceš sa učiť? ok, nie je problém, ale za to sa platí. ja idem na WS tiež si ho musím zaplatiť, pozri čo tu tie WS stoja. keď budeš budeš mať výsledky a nejaké meno ako retušér, tak sa môže situácia zmeniť a budeš dostávať foto odo mňa zadarmo, alebo budem platiť ja tebe.
nuž taká je situácia, takže si nemyslím, že je ťažké to pochopiť.

inkubbus
2011-01-03 22:25:12+01
no moment, prečo by som si to neupravil sám? takto ti to budem musieť posielať čo zaberie čas, potom zase sťahovať čo zase zaberie čas, napísať komentár k tomu čo treba opraviť, čo zase zaberie čas, takže zase mi to pošleš čo opäť zaberie čas, takže nakoniec som si to mohol upraviť sám za 1/2 času, nehovoriac o tom, že moja predstava čo sa týka úpravy foto bude určite iná ako tvoja, takže to zaberie len a len kopec času, tak prečo by som to mal robiť zadarmo?
chceš sa učiť? ok, nie je problém, ale za to sa platí. ja idem na WS tiež si ho musím zaplatiť, pozri čo tu tie WS stoja. keď budeš budeš mať výsledky a nejaké meno ako retušér, tak sa môže situácia zmeniť a budeš dostávať foto odo mňa zadarmo, alebo budem platiť ja tebe.
amen!

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:27:15+01
príspevok od: inkubbus
amen!
kokoe, nekaz mi obchody

istvic
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:28:20+01
Diki, Si prvý, kto mi povedal, že som profík. Dokonca ani ja som to nepovedal a ani nikdy netvrdil
ano,v mojich ociach si profik..vies aky..

inkubbus
2011-01-03 22:29:45+01
kokoe, nekaz mi obchody
konkurencia nespi...

\"podnikatel nespi, lebo ked spi, nezaraba\" - povedal stary Bascovansky

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:31:19+01
konkurencia nespi...

\"podnikatel nespi, lebo ked spi, nezaraba\" - povedal stary Bascovansky
takto ty na to, chceš mi prebrať obchod a ponúknuť o cent nižšiu cenu, čo?

markoe
2011-01-03 22:31:25+01
bombay_himself
co si pod slovom retuser predstavujes?
co urobis na profi fotke? (fashion/portrét beauty a glamour)
a posli mi prosim neake fotky co si predstavujes pod slovom profesionalny fotograf a poloprofesionalny fotograf a amatersky fotograf
bol by som rad keby si mi to objasnil

bombay_himself
2011-01-03 22:38:16+01
Ja sa bavím vo všeobecnej rovine. Toto čo píšeš platí len v tvojom prípade. To ako keby si povedal, že všetci profesionálny retoucheri čo vlastne na svete sú. vlastne nie sú, pretože nemajú prácu, pretože každy fotograf si svoju fotku vie sám vyretušovať... Žiaľ na svete sú profesionálny fotografi, ktorí sú len fotografi a retouch nechávajú na iných profíkov retoucherov, ktorý nad fotkou strávia bez problémov 8 hodín. Ja mám v tomto jasno, žiaľ som tu asi jediný..

niles
2011-01-03 22:39:05+01
Vďaka Otvoril si mi oči. Bol som v tom, že sa tu nejaký profíici semtam nakuknú ALe som sa mýlil. A mohol si napísať skôr a nemusel som tu zbytočne tráviť čas čítaním a reagovaním na tie \"príspevky s geniálnymi radami, ktorý nikto nežiadal\".
Ono retušovať amatérske a profi foto je naozaj rozdiel. Retušovaním amatérskych fotiek som si už prešiel, a poviem ti, že je to skôr o tom, že ty ako retoucher v podstate odstraňuješ chyby fotografa namiesto toho aby si vylepšoval, rozširoval, skrášlil fotografiu, čo sa deje pri profesionálnej retuši profesionálenj fofografii. Z amatérskej foto nikdy neurobíš profi retouch!
Na nete moc toho vhodného pre moje účely v HI-RES nenájdeš

No problém je v tom, že ja som žiadnu pomoc a ani žiadne rady nechcel. Jedine čo som chcel je jasná odpoveď od profíka(ov)....

P.S.: \"Retušér je regulérny výraz v slovenskom slovníku\" - vyznie to síce smiešne, ale nikdy nevieš či niekto si vie preložiť \"retoucher\"...

A poprosím admina ak tu niekto taký je, nech toto celé zmaže alebo lockne.

Dik.
V podstate chapem, o co ti ide, ale ja by som to takymto sposobom neziadal... s niekym by som sa tu skamaratil a skusil sa ho po case popytat, co a ako... A nie ze to prcnem na forum a este ocakavam, ze sa vsetci potrhaju, aby mi vyhoveli. Nic v zlom, len uvazujem...

A asi by som nechcel vacsiu laskavost na tomto webe, ta cierna farba vsade okolo nemoze nikdy pozitivne vplyvat na ludi a ich reakcie. Keby to dali do pastelovej zelenej, to by sa diskutovalo... mozno to znie ako blbost, ale cital som na to par studii, fakt aj ta cierna farba berie svoju krutu dan

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:39:38+01
príspevok od: markoe
bombay_himself
co si pod slovom retuser predstavujes?
co urobis na profi fotke? (fashion/portrét beauty a glamour)
a posli mi prosim neake fotky co si predstavujes pod slovom profesionalny fotograf a poloprofesionalny fotograf a amatersky fotograf
bol by som rad keby si mi to objasnil
profesionálny fotograf má profesionálny ultrazoom
poloprofesionálny fotograf má poloprofesionálny ultrazoom
amatérsky fotograf má amatérsky ultrazoom
také jednoduché a ty to nevieš?

niles
2011-01-03 22:41:18+01
príspevok od: Marcel Rebro
profik (konkretneho remesla) je ten co si konkretnym remeslom zaraba na chleba a zabavky ... napr. fotnenia ... tot moj nazor ...
co ti ja viem, uz som si fotenim na par rozkov zarobil a nedovolil by som si nazvat sa co i len poloprofesional ale uznavam, ze za par tisic ecok by som ho zo seba spravil okamzite

inkubbus
2011-01-03 22:42:21+01
Ja sa bavím vo všeobecnej rovine. Toto čo píšeš platí len v tvojom prípade. To ako keby si povedal, že všetci profesionálny retoucheri čo vlastne na svete sú. vlastne nie sú, pretože nemajú prácu, pretože každy fotograf si svoju fotku vie sám vyretušovať... Žiaľ na svete sú profesionálny fotografi, ktorí sú len fotografi a retouch nechávajú na iných profíkov retoucherov, ktorý nad fotkou strávia bez problémov 8 hodín. Ja mám v tomto jasno, žiaľ som tu asi jediný..
no jasne vsetci sme kkti, len ty si lietadlo.

predstav nam tvoje portfolio, najlepsie sposobom BEFORE/AFTER, nejake referencie a na zaklade toho sa rozhodneme ci nam vyretusujes nieco zadarmo

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-01-03 22:43:42+01
tak mi predveď svoje výsledky ktoré si dosiahol a dohodneme sa na spolupráci. lebo zatiaľ som videl len tvoju galériu a to čo v nej máš, pri všetkej úcte, ma o tom nepresvedčilo. ak si na niektorej z tých foto pracoval 8 hod. tak ti môžem s kľudným svedomím povedať, že to zvládnem za 1/2 hod. s lepším výsledkom. tak mi daj dôvod prečo by som ti mal poslať foto zdarma a strácať s tým čas?

bombay_himself
2011-01-03 22:44:31+01
príspevok od: niles
V podstate chapem, o co ti ide, ale ja by som to takymto sposobom neziadal... s niekym by som sa tu skamaratil a skusil sa ho po case popytat, co a ako... A nie ze to prcnem na forum a este ocakavam, ze sa vsetci potrhaju, aby mi vyhoveli. Nic v zlom, len uvazujem...

A asi by som nechcel vacsiu laskavost na tomto webe, ta cierna farba vsade okolo nemoze nikdy pozitivne vplyvat na ludi a ich reakcie. Keby to dali do pastelovej zelenej, to by sa diskutovalo... mozno to znie ako blbost, ale cital som na to par studii, fakt aj ta cierna farba berie svoju krutu dan

Uvedomujem si, že som urobil ptákovinu Nevedel som, ako a kde, tak som to riešil takto ;-/ Človek sa uči na vlastných chybách ako sa hovorí... horsa hľadať profi-fotografov, snáď mi ujo google pomôže

K tmavým farbám nemám čo dodať len súhlas preto toľko smajlíkov, pre oživenie

niles
2011-01-03 22:44:48+01
no jasne vsetci sme kkti, len ty si lietadlo.

predstav nam tvoje portfolio, najlepsie sposobom BEFORE/AFTER, nejake referencie a na zaklade toho sa rozhodneme ci nam vyretusujes nieco zadarmo

\'a na zaklade toho sa rozhodneme ci nam vyretusujes nieco zadarmo\' you made my day, hned sa mi lepsie uci na skusku

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()