tu je zo Spisskeho Stiavnika, trebalo ale vybehnut do lesa nad dedinu, lebo dole bola strasna hmla a nebolo nic vidiet. Fotil som bez filtrov, v tej hmle to stacilo.
Dobry den, velmi sa mi pacia Vase pohotove zabery a najma ich kvalita! Boli by ste taky laskavy a poslali mi fotografie z priebehu zatmenia a popis, ako a cim ste zatmenie fotografovali. Rad by som sa poucil. Budem Vam velmi povdacny. Frantisek (fero1943@gmail.com)
ak by som smela mat aj ja zaujem tak vas poprosim na hejlis@gmail.com
Ano, rozlomis disketu, vyberies zaznamove medium (to je folia s kovovym kolieskom uprostred), mozes si to zastrihnut, aby sa to dobre drzalo a da sa cez to dobre pozorovat zatmenie slnka. Ja som to prikladal pred objektiv a fotil som cez to.
stacil aj vyvolany film z klasickeho fotaka a takto to vypalilo
tu je zo Spisskeho Stiavnika, trebalo ale vybehnut do lesa nad dedinu, lebo dole bola strasna hmla a nebolo nic vidiet. Fotil som bez filtrov, v tej hmle to stacilo.
Dnes to vôbec nevyšlo. Málokto videl zatmenie, väčšinou len zahmlenie . A tí, čo mali to šťastie, a odfotili ho, tak väčšinou by to šlo lepšie nakresliť aj v obyčajnom Maľovaní vo Windowse, väčšinou aj tak neostré a podobné kosáčiku mesiaca. Holt, dnes sa na nás príroda vy... Toto je však jednoznačne zatiaľ najlepšia tu zverejnená fotka tohto zatmenia .
Teraz ma mrzí, že som niekam nevybehol, nejakú scenériu pofotiť, bolo veľmi zvláštne a neobvyklé svetlo, ktoré jedine pri zatmení je. Ale komu by sa v tej zime zasa chcelo... No nič, nabudúce to už skúsim...
Jj, svetlo bolo zvláštne, ale dosť to pripomínalo Slnko svietiace cez nejaký opar alebo hmlu. V auguste 99\' to bola oveľa väčšia sranda, keď uprostred dňa, v tej modrastej tme zaspali všetky zvery naokolo
bolo to pekne.u nas skoro bez oblakov.použil som skolo na zvaranie od otca na spomienku ok inač od profika by to bolo určite lepšie.fotim 2 týždne.ale hlavne musim vymenit stativ.ten čo mam nie je pevny.pri 300mm sa obraz rozmaže pri preklopeni zrkadla mam lepšie foto z uplneho zatmenia pri balatone.
Dnes to vôbec nevyšlo. Málokto videl zatmenie, väčšinou len zahmlenie . A tí, čo mali to šťastie, a odfotili ho, tak väčšinou by to šlo lepšie nakresliť aj v obyčajnom Maľovaní vo Windowse, väčšinou aj tak neostré a podobné kosáčiku mesiaca. Holt, dnes sa na nás príroda vy... Toto je však jednoznačne zatiaľ najlepšia tu zverejnená fotka tohto zatmenia .
dakujem za pochvalu, dalsiu fotku som dal do galerie
Jj, svetlo bolo zvláštne, ale dosť to pripomínalo Slnko svietiace cez nejaký opar alebo hmlu. V auguste 99\' to bola oveľa väčšia sranda, keď uprostred dňa, v tej modrastej tme zaspali všetky zvery naokolo
Kvôli tomu som vtedy s deťmi cestoval do Maďarska, boli sme až za mestom Szeged, v pásme 100%-ného zatmenia. Bolo to naozaj tak, vtáčiky stíchli a na oblohe bolo vidieť hviezdy. Veľmi emotívny a nezabudnuteľný zážitok...
Kvôli tomu som vtedy s deťmi cestoval do Maďarska, boli sme až za mestom Szeged, v pásme 100%-ného zatmenia. Bolo to naozaj tak, vtáčiky stíchli a na oblohe bolo vidieť hviezdy. Veľmi emotívny a nezabudnuteľný zážitok...
Ja som bol v Siofoku,ci ako sa to pise..nezabudnutelny zazitok..to prave orechove prislo,ked Slnko uplne zmizlo za mesiac a zostala len ziara okolo,ale ceresnickou na torte bolo to ,ked zacalo vychadzat.vsetci okolo tlieskali,ako po dobrom divadelnom predstaveni
Ja som bol v Siofoku,ci ako sa to pise..nezabudnutelny zazitok..to prave orechove prislo,ked Slnko uplne zmizlo za mesiac a zostala len ziara okolo,ale ceresnickou na torte bolo to ,ked zacalo vychadzat.vsetci okolo tlieskali,ako po dobrom divadelnom predstaveni
My sme si našli také miesto bez ľudí, vymontoval som zadné sedačky z auta, sklopil ich, deti si ľahli a cez zváračské sklíčka sme to pozorovali. Bolo to skutočne ako divadelné predstavenie, aj my sme tlieskali a hulákali...
no vidite, nakoniec ta hmla niekomu aj pomohla .o) to tu (Turany) bolo pri tych 3/4 uplne jasno a nedalo sa to (aspon mne) kvoli velkemu dynamickemu rozsahu s nicim skomponovat :o´
zatmenie slnka
Dakujem
Ja som to prikladal pred objektiv a fotil som cez to.
No nič, nabudúce to už skúsim...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=477581458602&set=a.80592538602.76692.79420248602
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=477581458602&set=a.80592538602.76692.79420248602
to tu (Turany) bolo pri tych 3/4 uplne jasno a nedalo sa to (aspon mne) kvoli velkemu dynamickemu rozsahu s nicim skomponovat :o´
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa