vedeli by ste mi poradiť ohľadom polarizačného filtra 55mm? viem,že cenový rozdiel súvisi s vrstvami,ale v obchode mi povedali,že filtre do tisícky sa neoplatí ani kupovať. tak teda aku značku a v akej cenovej relácii pre začiatočníka?
ja som si zaobstaral CPL KOOD a som uplne ze spokojny s vysledkom mam aj CPL kenko pro 1 D a poviem ze rozdiel vidim len v cene a ncio minom takze ja odporucam KOOD:-)
vedeli by ste mi niekto nap aky je rozdiel (co sa tyka vystupu nie odolnosti skla) - co je lepsie ci Hoya HD CPL alebo Hoya Pro1D CPL lebo z ich stranky mi to nieje celkom jasne.. este mimo ineho by som chcel podotknut ze kvalita filtru je velmi dolezita najma pri dlhych ohniskach
máte niekto skúsenosti s týmito dvoma CPL?
Cirkulárny polarizačný filter Kood CPL 67mm
a
Cokin 67 mm cirkulárny polarizačný filter??
Ktorý je lepší? Alebo budú podobné? (PS: pôjde na NIKKOR 18-105mm)
Ďakujem za pomoc.
Aj ja som tak rozmyslal a kupil som polarizak od cokin lebo mam redukcie aj prechodove filtre. Lenze som maximalne nespokojny s kavlitou fotky. Je doslova rozbita ked ju trochu zvacsim. Mam dva objektivy Canon 16-40 4-L a 70-200 4-L a fotak Canon 50D takze nemyslim, ze by bol problem v technike. Podobny filter som si predtym pozical od kamosa co ho nepouzival a kupil ho na e-bay za lacne prachy. Fotky boli doslova katasrofalne, myslel som si ze to bude kvalitou no s cokin ma tiez nepresvedcil. Ako je to u teba?
Este co sa tyka farebnej neutralnosti: http://www.vincentpang.ws/blog/post/Filter-Shootout-Hoya-HD-vs-Hoya-Pro1D-vs-Hoya-HMC-vs-B2bW-(Alloy)-2b-No-Filter.aspx
V prvom článku autor píše, že HD prepustí o 2EV viac svetla než Pro1D, ale podľa popisov k obrázkom má práve s HD viac otvorenú dieru než s Pro1D.
Podľa vlastných skúsenosti môžem potvrdiť, že CPL Pro1D zoberie cca. 1EV z nepolarizovaného svetla, takže potom ak HD prepustí o 2EV viac svetla než Pro1D, tak by musel ešte 1EV pridať oproti foteniu bez filtra.
Podľa expozičných údajov uvedených na obrázku v tvojom linku je medzi nimi rozdiel iba 1/3 EV, čo by asi tak mohlo zodpovedať realite.
V prvom článku autor píše, že HD prepustí o 2EV viac svetla než Pro1D, ale podľa popisov k obrázkom má práve s HD viac otvorenú dieru než s Pro1D.
Podľa vlastných skúsenosti môžem potvrdiť, že CPL Pro1D zoberie cca. 1EV z nepolarizovaného svetla, takže potom ak HD prepustí o 2EV viac svetla než Pro1D, tak by musel ešte 1EV pridať oproti foteniu bez filtra.
Podľa expozičných údajov uvedených na obrázku v tvojom linku je medzi nimi rozdiel iba 1/3 EV, čo by asi tak mohlo zodpovedať realite.
Duroslav nedal som to ako referenciu, iba ako info. Celkom seriozne testy robia na filtre poliaci, ako odrazovy mostik pre tych co maju 2 ruky lave a nevedia si vyhladat veci na nete by to mohlo stacit :)))
http://www.lenstip.com/115.1-article-Polarizing_filters_test.html
K tomu mám tiež otázku, zostali mi nejaké drobné a veľmi rád fotím krajinky a chcel by som polarizák na tento setový Canon. Je možné ho vôbec použiť s týmto filtrom? Predný člen sa otáča, čiže to podľa mňa absolútne znehodnotí celý polarízák. Nemám teraz pri sebe foťák a teda neviem, ako funguje ten závit, resp. či si môžem polohu polarizačného filtra upraviť aj priamo v závite dodatočne po zaostrení.
K tomu mám tiež otázku, zostali mi nejaké drobné a veľmi rád fotím krajinky a chcel by som polarizák na tento setový Canon. Je možné ho vôbec použiť s týmto filtrom? Predný člen sa otáča, čiže to podľa mňa absolútne znehodnotí celý polarízák. Nemám teraz pri sebe foťák a teda neviem, ako funguje ten závit, resp. či si môžem polohu polarizačného filtra upraviť aj priamo v závite dodatočne po zaostrení.
da sa zaostrit a filter dotocit, ten predny clen sa zas neotaca o nejaku horibilnu cast, na setaku k a200 sa otacal v relativne malom uhle na obe strany ale nez som to skusil otestovat, som ten fotak predal. pisal som o tom so zolecom alebo izzinom nepamatam sa presne a postu som uz premazal takze ti presne info nedam :( kazdopadne to ide ale chce to cvik. isteze, kopa ludi ti poradi kupit lepsi objektiv, ale tak zas nie vzdy to je vyslovene nutne a staci kusok experimentovania. pri krajinke aj tak mas cas zaostrit a rozlozit, ci premysliet si scenu.
Zdravim, mam otazku ohladom porovnania filtrov. Aky je rozdiel medzi Hoya CPL Pro1 Digital a
Hoya 72mm HD CPL Circular Polarizer. Ci je tam rozdiel v kvalite alebo aj niecom inom. Kupil som ten druhy takze kdyby nahodou tak uz nic neurobim :)) dik
Hlavny rozdiel medzi tymito typmi filtrov je v odolnosti. HD filtre su vdaka svojim 8-nasobnym antireflexnym vrstvam extremne tvrde a odolne voci poskriabaniu. mastnote, vode atd. Takze drahsie objektivy urcite ´obdarovat´ HaaDeeckami :)
Nech ma skúsenejší opravia: Pro1 je tenký filter pre širokouhlé objektívy, HD vraj tiež, ale u polarizačného to vraj až tak neplatí. Na 24-105 na FF mám Hoya HMCPL-CR bez označenia Pro1, ale s označením krabice nízky profil; výšky filtra 5mm. Pre tento objektív je to v poriadku. neviem, ako by to bolo napr. u 16-35. Zase UV(O)v prevedení HD v tom istom prípade na 24-105 na FF je OK.
polarizačný filter
máte niekto skúsenosti s týmito dvoma CPL?
Cirkulárny polarizačný filter Kood CPL 67mm
a
Cokin 67 mm cirkulárny polarizačný filter??
Ktorý je lepší? Alebo budú podobné? (PS: pôjde na NIKKOR 18-105mm)
Ďakujem za pomoc.
Treba si prečítať aj pokec k tomu.
http://blog.photoframd.com/2009/04/20/hoya-circular-polarizers-pro1-v-hd/
http://blog.photoframd.com/2009/08/05/hoya-circular-polarizers-pro1-v-hd-take-2/
Treba si prečítať aj pokec k tomu.
http://blog.photoframd.com/2009/04/20/hoya-circular-polarizers-pro1-v-hd/
http://blog.photoframd.com/2009/08/05/hoya-circular-polarizers-pro1-v-hd-take-2/
http://www.lenstip.com/115.1-article-Polarizing_filters_test.html
Hoya 72mm HD CPL Circular Polarizer. Ci je tam rozdiel v kvalite alebo aj niecom inom. Kupil som ten druhy takze kdyby nahodou tak uz nic neurobim :)) dik
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa