Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Co si zobrat do grecka - Kreta ?

djpali
djpali 2011-06-01 00:47:20+02
Vazeny, mate skusenosti mam 2 otazky na Vas ? Prvou otazkou je ci je mozne do lietadla zobrat si batoh s fototechnikou, a toto ciastocne suvisi s otazkou 2 a sice co si zobrat do grecka na Kretu.

otazka mozem zobrat do lietadla a) http://ecx.images-amazon.com/images/I/41AioVQgsvL.jpg alebo po b) http://s5.thisnext.com/media/largest_dimension/CB670501.jpg, alebo mam kupit este njaky batoh (co odporucate) ?

druha otazka, mam SIGMA 10-20, CANON 1.8 50 fix, L 24-70, L 100 macro, L 200 fix. Co by ste brali vy ? zenska polka osadenstva planuje lezat na plazi 11 dni, ja samozrejme lezat nemienim,

Este drobnost, mate skusenosti ako je to s lupeznikmi na krete ? mam si kupit nejaky batoh na ktorom neni logo, a fotak skryvat, alebo je to jedno. dikes

djpali
2011-06-01 10:30:16+02
príspevok od: Marcel Rebro
... hlavne nezabudni opalovaci krem
... a ak zacnu grecki dispeceri / soferi / hotelieri / * strajkovat proti znizovaniu socialnych vyhod nezabudni na pevne nervy
no kokoz, to ma vobec nenapadlo, dufam ze sa to nestane

djpali
2011-06-01 10:30:18+02
... hlavne nezabudni opalovaci krem
... a ak zacnu grecki dispeceri / soferi / hotelieri / * strajkovat proti znizovaniu socialnych vyhod nezabudni na pevne nervy
no kokoz, to ma vobec nenapadlo, dufam ze sa to nestane

djpali
2011-06-01 10:30:43+02
príspevok od: tomasGalajda
plavky
berem hawai bermudy

djpali
2011-06-01 10:31:10+02
príspevok od: Deuce
Tie som si minulý rok zabudol. Hlave že som mal so sebou dva foto-batohy, statív, šnorchlovací set, Canon D10, pre istotu neopren (ak by bolo pod vodou chladno). Pre ďalšiu istotu ešte kompakt Canon SX110IS. No a plavky ostali doma.
sak ale to si kupil v prvom stanku nejake pekne bermudy ne ?

djpali
2011-06-01 10:33:53+02
príspevok od: leto
už pár rokov chodíme v lete na grécke ostrovy, teda pár rad, či postrehov;
* do lietadla batožinu vždy zo sebou, keď som videl ako hadzu batohy a kufre na letisku v Londýne, a nešetria žiaden, dávam si pozor,,,
* polarizačný, pripadne prechodový filter je nevyhnutnosť, ostré denne slnko je prišerné, pri mory dvojnásob,,,
* okradnúť tá môžu rovnako tu, ako kdekoľvek na svete, domorodci nie, skôr dáky nasinec, na pláž, keď som si chcel užiť aj more a nebyť stále v strehu je dobre vziať kompakt, na fotky rodinného typu ti postačí,,,
* pohodlný batoh(brašnu), obuv a škridlu na hlavu, keď už budeš(ako predpokladám) robiť túry "bez bab"
asi bude tento rok v Grécku veselo, chystáme sa koncom leta na Zakyntos, ale ak budú štrajkovať ako teraz, asi to zmenim na inú destinaciu,
no, niekto mi hovoril ze na ostrovoch to az tak neprezivaju tieto strajky atd. tak neviem, jasne na plazi si nenecham bag v ziadnom pripade, prechodak nemam, takze sup sup do shopu, rozmyslam ze tu sigmu 10-20 postupne poslem kade lahsie a vymenim ju za nieco kvalitnejsie tak si kupim prechodak rovno na 24-70. Btw. v hoteli v grecku si nemal problem ked si nechal veci na izbe a odisiel si ?

djpali
2011-06-01 10:35:20+02
príspevok od: noik
Nezabudni si "pribalit" na debitku/kreditku nejakych 120ejracov na zapozicanie si auta na par dni...aspon tak 3... a obehni si konkretny ostrov aj tymto sposobom...nelez iba na plazi ako vyvrhnuta velryba...je tam kopec malych, zabudnutych dediniek...
prave to je ten problem, zenske mi uz zahlasili ze sa 11 dni nepohnu z lehatka, to ja som outdoorak a neobsedim aj ked som rozbity, o tom aute som pocul, ze to neni tak drahe, ze to treba spravit a obehat ostrov.

Ako zenskym vysvetlim ze by som rad zobral bivak a putoval 11 dni bez nich

djpali
2011-06-01 10:36:26+02
príspevok od: mirosz
Odporucam aj pozicanie skutra, pobehali sme takto Tassos minuly rok. Super je to, lacne je to, dostanes sa aj tam kam autom nie, zaparkujes takmer vsade.
na tassose som bol ale len na 1 den na vylete, moc sa mi tam lubilo, hlavne som rozmyslal nad tym podmorskym obalom za 60 euro co maju v prolaike na dslr, ked som tam videl prvy krat live chobotnicu, tak som bol z toho uchvateny

djpali
2011-06-01 10:38:13+02
príspevok od: Tono
Kreta je perfekt , nezabudni hlavne nejakeho dobreho turistickeho sprievodcu a mapu , poziacaj si auto aspon na 3 dni a vyber si jednu cast ktoru chces pozriet , celu ju na jeden raz nestihnes . A samozrejme dostatok miesta na kartach
jasne, neboj budem tam sliedit hore dole, kupil som nejaku prirucku do vrecka o krete kde by malo byt vo faktoch vsetko naj z ostrova + mapa. Kazdopadne vela krat cest vynimkam boli krajsie veci ked som siel na blind na nezname miesta ako na odporucane turistami preplnene. Ale na tu plaz ELAFONISI urcite musim ist. + este nejaka tiesnava je tam nepamatam si nazov

Tono
2011-06-01 10:57:23+02
príspevok od: djpali
jasne, neboj budem tam sliedit hore dole, kupil som nejaku prirucku do vrecka o krete kde by malo byt vo faktoch vsetko naj z ostrova + mapa. Kazdopadne vela krat cest vynimkam boli krajsie veci ked som siel na blind na nezname miesta ako na odporucane turistami preplnene. Ale na tu plaz ELAFONISI urcite musim ist. + este nejaka tiesnava je tam nepamatam si nazov
Ak mas dobreho sprievodcu nie je to o preplnenych miestach ale o tom ze si najdes miesta ktore nie su bezne ponukane na hromadne zajazdy .

mirosz
2011-06-01 11:00:05+02
na tassose som bol ale len na 1 den na vylete, moc sa mi tam lubilo, hlavne som rozmyslal nad tym podmorskym obalom za 60 euro co maju v prolaike na dslr, ked som tam videl prvy krat live chobotnicu, tak som bol z toho uchvateny
no vidis, ja som tam chobotnicu nevidel, len krabov a krabice
Thassos je krpaty, je kruhovy a po obvode ma cca 100 km. Kreta je ovela vacsia, tak neviem ako s tym skutrom...Ale tak ked sa baby budu grilovat na plazi a budes behat sam, tak ta auto vyjde draho a teoreticky by stacit mohol aj ten skuter. Stalo to cca 18e na den + benzin, ale spotrebu to ma dost nizku. Hlavne mas vacsiu slobodu pohybu ako s autom a dostanes sa na zaujimave miesta, ako spomina aj dolu Tono.

Marcel Rebro
2011-06-01 11:04:50+02
obal na DSLR za 60 EUR? to bude nejaky igelitak ze? kasli na to, vysledok nestoji ani za 5 EUR

tomasGalajda
2011-06-01 11:14:49+02
berem hawai bermudy
dobrá voľba

noik
ocenenie redakciou 2011-06-01 11:15:21+02
príspevok od: mirosz
Odporucam aj pozicanie skutra, pobehali sme takto Tassos minuly rok. Super je to, lacne je to, dostanes sa aj tam kam autom nie, zaparkujes takmer vsade.
skuter...dobry napad

noik
ocenenie redakciou 2011-06-01 11:19:51+02
obal na DSLR za 60 EUR? to bude nejaky igelitak ze? kasli na to, vysledok nestoji ani za 5 EUR
suhlas...to radsej nech investuje do tohto...myslim, ze za tie peniazky to stoji vyskusat:
http://www.crazyscuba.com/products/Snap-Sights-Sport-Disposable-Underwater-Camera-no-Flash.html

thrash
2011-06-01 11:40:09+02
príspevok od: tomasGalajda
plavky
prve co ma napadlo pri precitani nazvu temi.. si ma predbehol

tomasGalajda
2011-06-01 11:42:41+02
príspevok od: thrash
prve co ma napadlo pri precitani nazvu temi.. si ma predbehol
a ja som si myslel ze ked to napisem tak uz ani z daleka nebudem prvy

CSA
2011-06-01 11:44:14+02
opalovaci krem, hodne eury a urcite si neber zenu (naco nosit drevo do hory nie?)

leto
2011-06-01 16:01:45+02
no, niekto mi hovoril ze na ostrovoch to az tak neprezivaju tieto strajky atd. tak neviem, jasne na plazi si nenecham bag v ziadnom pripade, prechodak nemam, takze sup sup do shopu, rozmyslam ze tu sigmu 10-20 postupne poslem kade lahsie a vymenim ju za nieco kvalitnejsie tak si kupim prechodak rovno na 24-70. Btw. v hoteli v grecku si nemal problem ked si nechal veci na izbe a odisiel si ?
je pravda ze ostrovania všetko okolo politickej situácie až tak neriešia, ale už vlani bolo na Korfu badať, ze sú v depkách zo zlej sezóny,,, a bude horšie, lebo sú na dne,,,
ale predsa len, keď už tam budeš, najlepšie zájsť do vnútrozemia a užiť si atmosféru pokoja, čo ponuka práve ostrov,,,
nebal som sa, moc by mi to aj tak nepomohlo, ale keď už nebudeš mat dôveru v bezpečnosť svojich veci, vyuzi hotelový trezor, ma ho každý hotel,,,
milujem grecke ostrovy, som tam akoby doma, odhliadnuc od hórdy anglánov čo sú skoro na každom väčšom ostrove, je to raj,,,
kedy ideš?

Deuce
2011-06-01 17:37:45+02
sak ale to si kupil v prvom stanku nejake pekne bermudy ne ?
Mal som sortky a bola aj nuda-plaz. Ako som zistil, taku zbytocnost ako plavky na dovolenke nepotrebujem. Len skoda, ze na tej nudistickej plazy by som posobil s D90 a 18-200mm trosku divne. A este si neviem predstavit, ako by pozerali ludkovia na cloveka v neoprene s fotakom na krku. Ale zaver: Plavky naozaj nie su na dovolenke to najnutnejsie. Skor by mi chybal fotak, nalada a "dobre svetlo".

brki
2011-06-01 18:34:48+02
Vazeny, mate skusenosti mam 2 otazky na Vas ? Prvou otazkou je ci je mozne do lietadla zobrat si batoh s fototechnikou, a toto ciastocne suvisi s otazkou 2 a sice co si zobrat do grecka na Kretu.

otazka mozem zobrat do lietadla a) http://ecx.images-amazon.com/images/I/41AioVQgsvL.jpg alebo po b) http://s5.thisnext.com/media/largest_dimension/CB670501.jpg, alebo mam kupit este njaky batoh (co odporucate) ?

druha otazka, mam SIGMA 10-20, CANON 1.8 50 fix, L 24-70, L 100 macro, L 200 fix. Co by ste brali vy ? zenska polka osadenstva planuje lezat na plazi 11 dni, ja samozrejme lezat nemienim,

Este drobnost, mate skusenosti ako je to s lupeznikmi na krete ? mam si kupit nejaky batoh na ktorom neni logo, a fotak skryvat, alebo je to jedno. dikes
čo sa týka lietadla, fotopotreby mám vždy všetky pri sebe v batohu. Takže keby mi nedošiel kufor, nemám čo na seba, ale budem fotiť . A väčšinu fotopotrieb stále so sebou - k vode, večer so sebou, alebo v hotelovom trezore. Nikdy sa nekúpeme na tých preplnených plážach, radšej hodinu šlapeme - odmenou je kúpanie v úplne inom prostredí a aj fotiť skalné útesy je určite zaujímavejšie ako slnečníky v pozadí s odparkovanými autami. No a fotopotreby? Nosím ich v obyčajnom lacnom batohu (v samostatných púzdrach), aby nevzbudil pozornosť, vždy s maximálnou pozornosťou. Aj tak fotím len ráno a večer. A pozor na piesok, na pláži je foťák aj v 3 obaloch a opakujem, v starej taške, alebo batohu (nie fotobatohu !) ... ide o to, čo chceš fotiť. Ja som na Thasose využil najmä 70-200 a 12-24. Keďže fotiť napr. aj more s dlhými časmi je zaujímavé, kúpil som si takéto malé praktické čudo: shop.ephoto.sk/giottos-qu305m-1004-mini-tripod.html , lebo nosiť so sebou ťažký Manfroto do lietadla by nebolo vhodné.

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()