Vazeny, mate skusenosti mam 2 otazky na Vas ? Prvou otazkou je ci je mozne do lietadla zobrat si batoh s fototechnikou, a toto ciastocne suvisi s otazkou 2 a sice co si zobrat do grecka na Kretu.
otazka mozem zobrat do lietadla a) http://ecx.images-amazon.com/images/I/41AioVQgsvL.jpg alebo po b) http://s5.thisnext.com/media/largest_dimension/CB670501.jpg, alebo mam kupit este njaky batoh (co odporucate) ?
druha otazka, mam SIGMA 10-20, CANON 1.8 50 fix, L 24-70, L 100 macro, L 200 fix. Co by ste brali vy ? zenska polka osadenstva planuje lezat na plazi 11 dni, ja samozrejme lezat nemienim,
Este drobnost, mate skusenosti ako je to s lupeznikmi na krete ? mam si kupit nejaky batoh na ktorom neni logo, a fotak skryvat, alebo je to jedno. dikes
stavkovania by som sa az tak nebal, ostrovy su ako uplne iny stat v porovnani s atenami. pre ne je totiz cestovny ruch otazka prezitia, takze ich ani nenapadne si este viac kazit uz aj tak dost posramoteny imidz v zahranici. mozno sa kvoli naprave imidzu budu este viac snazit. rodicia boli minuly rok na krete a vraveli, ze tam absolutne ziadne protesty, ktore vtedy vladli atenam nepocitili.
Ak mas dobreho sprievodcu nie je to o preplnenych miestach ale o tom ze si najdes miesta ktore nie su bezne ponukane na hromadne zajazdy .
jasne, neboj, uprimne ma zaujimaju skor mieta prirodine, a to tie kde ludia nie su, proste momentky, takze si budem davat pozor kde a co budem fotit. Tu plaz elafonisi kde bude asi mrte ludi si ale urcite ujst nenecham.
no vidis, ja som tam chobotnicu nevidel, len krabov a krabice Thassos je krpaty, je kruhovy a po obvode ma cca 100 km. Kreta je ovela vacsia, tak neviem ako s tym skutrom...Ale tak ked sa baby budu grilovat na plazi a budes behat sam, tak ta auto vyjde draho a teoreticky by stacit mohol aj ten skuter. Stalo to cca 18e na den + benzin, ale spotrebu to ma dost nizku. Hlavne mas vacsiu slobodu pohybu ako s autom a dostanes sa na zaujimave miesta, ako spomina aj dolu Tono.
ten skuter mi na samotne potulky prichadadza tiez rozumnejsi, idem pozret co pisu dole, dikes
suhlas...to radsej nech investuje do tohto...myslim, ze za tie peniazky to stoji vyskusat: http://www.crazyscuba.com/products/Snap-Sights-Sport-Disposable-Underwater-Camera-no-Flash.html
fuu chlape ale ja berem 7dcko, na to ide nieco taketo http://www.crazyscuba.com/products/Sea-%26-Sea-MDX%252d7D-DSLR-Housing.html a zas taky manik do podvodneho fotenia nie som, ale beriem to ze nekupim ten bakelit jak ste napisali z mrcom, suhlas
opalovaci krem, hodne eury a urcite si neber zenu (naco nosit drevo do hory nie?)
vies ako, keby nebolo drevo, ostal by som na slovensku a siel by som na tyzden po tatrach a fatre s bivakom, ako to uz byva, zenska je na more, ja som na hory a nepohodlie
je pravda ze ostrovania všetko okolo politickej situácie až tak neriešia, ale už vlani bolo na Korfu badať, ze sú v depkách zo zlej sezóny,,, a bude horšie, lebo sú na dne,,, ale predsa len, keď už tam budeš, najlepšie zájsť do vnútrozemia a užiť si atmosféru pokoja, čo ponuka práve ostrov,,, nebal som sa, moc by mi to aj tak nepomohlo, ale keď už nebudeš mat dôveru v bezpečnosť svojich veci, vyuzi hotelový trezor, ma ho každý hotel,,, milujem grecke ostrovy, som tam akoby doma, odhliadnuc od hórdy anglánov čo sú skoro na každom väčšom ostrove, je to raj,,, kedy ideš?
idem 16teho na 11 dni, mali sme ist na 12 ale cestovka poslala vyjadrenie ze letecka spolocnost zmenila terminy a tym padom musime ist iny termin, a cestovka v tom inom termine sice vedela ponuknut ubytko ale to uz bolo v inej sezone kde je to drahsie, takze bud si doplatime ten 1 den alebo pojdeme o den menej. Typicke slovenske zmyslanie, keby som siel cez rakusku sa to nestane. Btw. - co sa tyka anglanov, nemusim ich ani tu, ani tam, len robia bordel, pojmy ako priroda, klud, atmosfera im nic nehovoria, nie ze ja by som sa nevedel rozbit, ale vsak vies jak to myslim. Btw. hotelovy trezor, aspon fotak a Lka aby vosli, ok dobra rada dik
Mal som sortky a bola aj nuda-plaz. Ako som zistil, taku zbytocnost ako plavky na dovolenke nepotrebujem. Len skoda, ze na tej nudistickej plazy by som posobil s D90 a 18-200mm trosku divne. A este si neviem predstavit, ako by pozerali ludkovia na cloveka v neoprene s fotakom na krku. Ale zaver: Plavky naozaj nie su na dovolenke to najnutnejsie. Skor by mi chybal fotak, nalada a "dobre svetlo".
vsade kam chodim vlacim 20 kilo techniky, teraz to trosku orezem, ale suhlasim s tebou co si napisal vsetko. Btw. este tak mat 400 mm * 5,6 medzi nohami A fotak uz nepotrebujes, nebudes mat cas fotit pri utokoch zenskych
čo sa týka lietadla, fotopotreby mám vždy všetky pri sebe v batohu. Takže keby mi nedošiel kufor, nemám čo na seba, ale budem fotiť . A väčšinu fotopotrieb stále so sebou - k vode, večer so sebou, alebo v hotelovom trezore. Nikdy sa nekúpeme na tých preplnených plážach, radšej hodinu šlapeme - odmenou je kúpanie v úplne inom prostredí a aj fotiť skalné útesy je určite zaujímavejšie ako slnečníky v pozadí s odparkovanými autami. No a fotopotreby? Nosím ich v obyčajnom lacnom batohu (v samostatných púzdrach), aby nevzbudil pozornosť, vždy s maximálnou pozornosťou. Aj tak fotím len ráno a večer. A pozor na piesok, na pláži je foťák aj v 3 obaloch a opakujem, v starej taške, alebo batohu (nie fotobatohu !) ... ide o to, čo chceš fotiť. Ja som na Thasose využil najmä 70-200 a 12-24. Keďže fotiť napr. aj more s dlhými časmi je zaujímavé, kúpil som si takéto malé praktické čudo: shop.ephoto.sk/giottos-qu305m-1004-mini-tripod.html , lebo nosiť so sebou ťažký Manfroto do lietadla by nebolo vhodné.
super, dikes za napad, uz objednavam, ja mam sice gorillu ale toto sa bude menej krutit, btw. s tym batohom, mozem zobrat ruksak, a od tatonky mam rozdelovac do priecok na fototechniku, to by som dal dnu, len nemam to tu ani neviem ci sa to tam vmesti, objektivy zoberem asi 10,20, 24-70 L, 100 L, 200 L, rozmyslam ci brat ten 10-20, ci mi 24 nebude stacit chcem fotit hlavne panoramy, a tak spraivm o zaber viac ako s 10nou. hmm
stavkovania by som sa az tak nebal, ostrovy su ako uplne iny stat v porovnani s atenami. pre ne je totiz cestovny ruch otazka prezitia, takze ich ani nenapadne si este viac kazit uz aj tak dost posramoteny imidz v zahranici. mozno sa kvoli naprave imidzu budu este viac snazit. rodicia boli minuly rok na krete a vraveli, ze tam absolutne ziadne protesty, ktore vtedy vladli atenam nepocitili.
tiez som pocul, no dufam to tam bude stat za to, ja som bol len pri CAVALE a s vyletmi na THASSOS a ine miesta a poviem ti ze na pevnine sa mi pacilo ovela menej ako na thasose. Na ostrov idem teda prvy krat na dlhsi cas a dufam ze to tam bude tak pekne.
idem 16teho na 11 dni, mali sme ist na 12 ale cestovka poslala vyjadrenie ze letecka spolocnost zmenila terminy a tym padom musime ist iny termin, a cestovka v tom inom termine sice vedela ponuknut ubytko ale to uz bolo v inej sezone kde je to drahsie, takze bud si doplatime ten 1 den alebo pojdeme o den menej. Typicke slovenske zmyslanie, keby som siel cez rakusku sa to nestane. Btw. - co sa tyka anglanov, nemusim ich ani tu, ani tam, len robia bordel, pojmy ako priroda, klud, atmosfera im nic nehovoria, nie ze ja by som sa nevedel rozbit, ale vsak vies jak to myslim. Btw. hotelovy trezor, aspon fotak a Lka aby vosli, ok dobra rada dik
tak napr. Korfu, to bolo pre nas velke sklamanie, ten kedysi krásny ostrov dali angličania úplne dole, všetko rozbité, nadránom sa vracaju z diskotéky, a hádžu rozbité falše do mora, ničia čo im príde pod ruku,,, a ani kuchyna tam uz nie je typicky grecka, aj tam badať ich vplyv, hranolky a rybie prsty miesto jedál tradicných pre grécko,,, odvtedy si vopred overujeme, kde sú, a takému ostrovu sa oblúkom vyhnem,,, a to sa aj ja viem občas rozbiť dúfam že ti vyjde počasie, a hlavne dobré svetlo,,, teším sa na úlovky,,,
Vazeny, mate skusenosti mam 2 otazky na Vas ? Prvou otazkou je ci je mozne do lietadla zobrat si batoh s fototechnikou, a toto ciastocne suvisi s otazkou 2 a sice co si zobrat do grecka na Kretu.
otazka mozem zobrat do lietadla a) http://ecx.images-amazon.com/images/I/41AioVQgsvL.jpg alebo po b) http://s5.thisnext.com/media/largest_dimension/CB670501.jpg, alebo mam kupit este njaky batoh (co odporucate) ?
druha otazka, mam SIGMA 10-20, CANON 1.8 50 fix, L 24-70, L 100 macro, L 200 fix. Co by ste brali vy ? zenska polka osadenstva planuje lezat na plazi 11 dni, ja samozrejme lezat nemienim,
Este drobnost, mate skusenosti ako je to s lupeznikmi na krete ? mam si kupit nejaky batoh na ktorom neni logo, a fotak skryvat, alebo je to jedno. dikes
Ahoj ja som momentálne jpracovne 6 mesiacov na Krete ( Rethymno) hlavne si zober plavky ale nie zober si vsetko co mas a s cím sa dá fotiť lebo tu je toho fakt vela viem o om hovorím uz som tu strávil min rok 5 mesiace )) ak by si mal nahodou cestu oklo Rethymna tak sa stav
tak napr. Korfu, to bolo pre nas velke sklamanie, ten kedysi krásny ostrov dali angličania úplne dole, všetko rozbité, nadránom sa vracaju z diskotéky, a hádžu rozbité falše do mora, ničia čo im príde pod ruku,,, a ani kuchyna tam uz nie je typicky grecka, aj tam badať ich vplyv, hranolky a rybie prsty miesto jedál tradicných pre grécko,,, odvtedy si vopred overujeme, kde sú, a takému ostrovu sa oblúkom vyhnem,,, a to sa aj ja viem občas rozbiť dúfam že ti vyjde počasie, a hlavne dobré svetlo,,, teším sa na úlovky,,,
dikes chlape, jo, aj priatelkiny fotrofci minuly rok boli na malorke, tiez vdaka anglanom ze uz nikdy viac, podla mna sa treba proste vyhybat najznamejsim tur. strediskam, kde su oni zgrupnuty, a volit nieco kludnejsie, o krete vo vseobecnosti panuje teoria ze je skor pre kludnejsich ludi, dufam to vedia aj anglani a beru to ze tam neni co robit a tym padom tam nebudu ale dik chlape, nahram potom co sa zadarilo
Ahoj ja som momentálne jpracovne 6 mesiacov na Krete ( Rethymno) hlavne si zober plavky ale nie zober si vsetko co mas a s cím sa dá fotiť lebo tu je toho fakt vela viem o om hovorím uz som tu strávil min rok 5 mesiace )) ak by si mal nahodou cestu oklo Rethymna tak sa stav
caf chlape, dikes, btw. a co tam pracujes ze si tam tak dlho ? btw. tak napis zopar typov ak vies poradit ze kam sa oplati ist kde to neni preplnene turistami a stoji za fotenie / pozrietie. bTW. napis aj kontakt nejaky, mozno ak bude cesta sa aj ozvem teda dame pivko
fuu chlape ale ja berem 7dcko, na to ide nieco taketo http://www.crazyscuba.com/products/Sea-%26-Sea-MDX%252d7D-DSLR-Housing.html a zas taky manik do podvodneho fotenia nie som, ale beriem to ze nekupim ten bakelit jak ste napisali z mrcom, suhlas
hento co ti navrhoval noik nie je puzdro na kompakt ale vodotesny fotak (analog) na jedno pouzitie. zrkadlovku tahat pod vodu s lacnym obalom je dost riziko, asi by som si to snorchlovanie moc neuzil. a tie drahe obaly je blbost kupovat, ak sa tym nezivis alebo nie si milionar.
ja by som sa chcel opytat, ake su vase skusenosti s "prsiplastmi" na fotak. rozmyslam nad niecim takymto: http://cgi.ebay.co.uk/waterproof-raincoat-rain-cover-DSLR-camera-weather-/140548014488?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item20b9508198
letnu dovolenku budem podobne ako minuly rok z 99% casu travit nie pri ale na mori a slana morska voda pri takychto fotkach a silnejsom vetre mojmu fotaku moc nesmakuje... http://www.bratislavaphoto.com/gallery/displayimage.php?album=4&pid=399#top_display_media
preto by som sa rad spytal na skusenosti, nechcem za kus igelitu vysolit 50€, ale zas ani kupit nieco extra lacne a zistit, ze sa to pri prvom navleceni roztrhne...
už pár rokov chodíme v lete na grécke ostrovy, teda pár rad, či postrehov; * do lietadla batožinu vždy zo sebou, keď som videl ako hadzu batohy a kufre na letisku v Londýne, a nešetria žiaden, dávam si pozor,,, * polarizačný, pripadne prechodový filter je nevyhnutnosť, ostré denne slnko je prišerné, pri mory dvojnásob,,, * okradnúť tá môžu rovnako tu, ako kdekoľvek na svete, domorodci nie, skôr dáky nasinec, na pláž, keď som si chcel užiť aj more a nebyť stále v strehu je dobre vziať kompakt, na fotky rodinného typu ti postačí,,, * pohodlný batoh(brašnu), obuv a škridlu na hlavu, keď už budeš(ako predpokladám) robiť túry "bez bab" asi bude tento rok v Grécku veselo, chystáme sa koncom leta na Zakyntos, ale ak budú štrajkovať ako teraz, asi to zmenim na inú destinaciu,
... ja zase nopak, na Korfu bolo super. Zalezi aj od miesta, aj od hotela, aj od casu, kedy tam clovek je. My sme boli v septembri a po anglanoch akurat zly chyr...
... ja zase nopak, na Korfu bolo super. Zalezi aj od miesta, aj od hotela, aj od casu, kedy tam clovek je. My sme boli v septembri a po anglanoch akurat zly chyr...
No ja som kusok pobudol na Gréckych ostrovoch bol som tam dokopy 2 roky pracovne .... a stihol som Korfu, Kos Rodos Kretu a musim povedat ze ja som nemal nikde problem s anglicanmi a s znecistovaním pláz či ulic ... Zase treba si aj dobre vybrat kam a aký hotel a od toho sa to vsetko odvíja. Mne sa na Korfu velmi páčilo je to krásny zelený ostrov mozno si bol niekde v okolí Sidari .. tam je to plne Anglákmi ale ja som si nevsimol ziadne výtrznosti či nebodaj znečistovanie. ale ako vravím treba si stále overit kam ideš dneska je kopec for na nete ohladom hotelov a vsetkého čo s tým súvisí.
V časopise Československá fotografie bol článok-reportáž kde to pri expedícii do Afriky Jan Karbusický riešil tak (keďže mal veľa fototechniky), že pri ceste lietadlom mal na sebe oblečený systém Lowepro S&F ---- S&F Light Utility Belt a S&F Technical Vest. A potom to dal jednoducho do batožinového priestoru nad seba. Takže okrem techniky vo fotobatohu mal aj fototechniku na sebe a nikto to neriešil , že by to mohla byť "batožina navyše".
No ja som kusok pobudol na Gréckych ostrovoch bol som tam dokopy 2 roky pracovne .... a stihol som Korfu, Kos Rodos Kretu a musim povedat ze ja som nemal nikde problem s anglicanmi a s znecistovaním pláz či ulic ... Zase treba si aj dobre vybrat kam a aký hotel a od toho sa to vsetko odvíja. Mne sa na Korfu velmi páčilo je to krásny zelený ostrov mozno si bol niekde v okolí Sidari .. tam je to plne Anglákmi ale ja som si nevsimol ziadne výtrznosti či nebodaj znečistovanie. ale ako vravím treba si stále overit kam ideš dneska je kopec for na nete ohladom hotelov a vsetkého čo s tým súvisí.
...naopak my sme boli dole, niekde v okoli ag.Mattheos a vychyrena anglanmi obsadzovana oblast bola Kavos, Lefkimi... Ale, bolo po sezone a presli sme ostrov krizom-krazom a povacsine vsade skapal pes - co mne maximalne vyhovovalo Kazdopadne - Korfu ma kopec zauijimavych a fotogenickych miest, z tohto pohladu rozhodne zaujimava destinacia. S prenajatym autom na 4-5 dni sa da zliezt takmer vsetko.
Co si zobrat do grecka - Kreta ?
rodicia boli minuly rok na krete a vraveli, ze tam absolutne ziadne protesty, ktore vtedy vladli atenam nepocitili.
Thassos je krpaty, je kruhovy a po obvode ma cca 100 km. Kreta je ovela vacsia, tak neviem ako s tym skutrom...Ale tak ked sa baby budu grilovat na plazi a budes behat sam, tak ta auto vyjde draho a teoreticky by stacit mohol aj ten skuter. Stalo to cca 18e na den + benzin, ale spotrebu to ma dost nizku. Hlavne mas vacsiu slobodu pohybu ako s autom a dostanes sa na zaujimave miesta, ako spomina aj dolu Tono.
http://www.crazyscuba.com/products/Snap-Sights-Sport-Disposable-Underwater-Camera-no-Flash.html
ale predsa len, keď už tam budeš, najlepšie zájsť do vnútrozemia a užiť si atmosféru pokoja, čo ponuka práve ostrov,,,
nebal som sa, moc by mi to aj tak nepomohlo, ale keď už nebudeš mat dôveru v bezpečnosť svojich veci, vyuzi hotelový trezor, ma ho každý hotel,,,
milujem grecke ostrovy, som tam akoby doma, odhliadnuc od hórdy anglánov čo sú skoro na každom väčšom ostrove, je to raj,,,
kedy ideš?
rodicia boli minuly rok na krete a vraveli, ze tam absolutne ziadne protesty, ktore vtedy vladli atenam nepocitili.
a ani kuchyna tam uz nie je typicky grecka, aj tam badať ich vplyv, hranolky a rybie prsty miesto jedál tradicných pre grécko,,,
odvtedy si vopred overujeme, kde sú, a takému ostrovu sa oblúkom vyhnem,,,
a to sa aj ja viem občas rozbiť
dúfam že ti vyjde počasie, a hlavne dobré svetlo,,,
teším sa na úlovky,,,
a ani kuchyna tam uz nie je typicky grecka, aj tam badať ich vplyv, hranolky a rybie prsty miesto jedál tradicných pre grécko,,,
teším sa na úlovky,,,
ja by som sa chcel opytat, ake su vase skusenosti s "prsiplastmi" na fotak. rozmyslam nad niecim takymto: http://cgi.ebay.co.uk/waterproof-raincoat-rain-cover-DSLR-camera-weather-/140548014488?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item20b9508198
letnu dovolenku budem podobne ako minuly rok z 99% casu travit nie pri ale na mori a slana morska voda pri takychto fotkach a silnejsom vetre mojmu fotaku moc nesmakuje...
http://www.bratislavaphoto.com/gallery/displayimage.php?album=4&pid=399#top_display_media
preto by som sa rad spytal na skusenosti, nechcem za kus igelitu vysolit 50€, ale zas ani kupit nieco extra lacne a zistit, ze sa to pri prvom navleceni roztrhne...
* do lietadla batožinu vždy zo sebou, keď som videl ako hadzu batohy a kufre na letisku v Londýne, a nešetria žiaden, dávam si pozor,,,
* polarizačný, pripadne prechodový filter je nevyhnutnosť, ostré denne slnko je prišerné, pri mory dvojnásob,,,
* okradnúť tá môžu rovnako tu, ako kdekoľvek na svete, domorodci nie, skôr dáky nasinec, na pláž, keď som si chcel užiť aj more a nebyť stále v strehu je dobre vziať kompakt, na fotky rodinného typu ti postačí,,,
* pohodlný batoh(brašnu), obuv a škridlu na hlavu, keď už budeš(ako predpokladám) robiť túry "bez bab"
asi bude tento rok v Grécku veselo, chystáme sa koncom leta na Zakyntos, ale ak budú štrajkovať ako teraz, asi to zmenim na inú destinaciu,
teším sa na úlovky,,,
Zalezi aj od miesta, aj od hotela, aj od casu, kedy tam clovek je.
My sme boli v septembri a po anglanoch akurat zly chyr...
Zalezi aj od miesta, aj od hotela, aj od casu, kedy tam clovek je.
My sme boli v septembri a po anglanoch akurat zly chyr...
http://products.lowepro.com/product/S-F-Light%20Utility%20Belt,2234.htm
http://products.lowepro.com/product/S-F-Technical%20Vest,2236.htm
Kazdopadne - Korfu ma kopec zauijimavych a fotogenickych miest, z tohto pohladu rozhodne zaujimava destinacia. S prenajatym autom na 4-5 dni sa da zliezt takmer vsetko.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa