Fórum » Video

Natacanie na NTSC a PAL

sparco8888
sparco8888 2012-10-08 18:28:23+02
Zdravim, na mojej 600D som dneska skusal len tak natacat, nastavovat, bastrngovat s nastaveniami videa a "zistil" som ze pri formate PAL ma HD video 50fps a NTSC 60fps ... vela videi co som videl slowmo hlavne upravene cez twixor tak mali fps 60 ...

Tak sa chcem opytat ci je neaky iny rozdiel v tychto normach ked na ne natacam okrem FPS...

Dakujem za odpovede

lubomirzvolensky
2012-10-09 13:29:53+02
chalani naco to vsetci citujete ? Napiste odpoved dole v tom prazdnom boxe, stlacte "odoslat komentar" a hotovo. Nepouzivajte REAGOVAT.

>> Pokial viem, naprosta vacsina filmov sa toci na film.

uz dnes rozhodne nie. Dovodov je tisic a nezmenime to. Hadam ani jeden serial nemas natoceny na film, hadam ani jeden celovecerny film, ziadny film co pouziva efekty (CGI).

>> Pri prevode sa dodnes pouziva aj cielovy MPEG2.

velmi zriedka kvoli neefektivite. Vsetky kablovky su mpeg4 kvoli sirke pasma v megahertzoch co potrebuje mpeg2 navyse oproti mpeg4, vsetky konzumentske digitalne kamery su mpeg4 roky, drtiva vacsina profesionalnych je mpeg4, kina a projektory su 2K rozlisenie (kusok viac ako high-def), naplno beziaca konverzia na 4K nema moznost mpeg2 vobec, blueray mpeg2 nie je... proste mpeg2 nema sancu. Jedine kde sa drzi mpeg2 mozu byt najnizsie triedy konzumnych kamier co tocia na mini-dv kazety a STV2. Mam tam kamarata v prenosovom voze. Sranda nazivo.

>> Pokial RIPujes DVD, da sa to s nepstrehnutelnou stratou kvality. Aj vdaka tomu, ze polsnimky zachovas.

DVD je klasicke 768x576 PAL, tam sa hadam nejdeme bavit o "kvalite". Co nie je high-def je prd makovy nieze dnes ale uz peknych par rokov dozadu. Ked ripujes high-def a chceme rozpravat o nepostrehnutelnej strate kvality, ries to ako progressive (zase) s kompromisom na datarate podla toho co si mozes dovolit. Medium ako take nevie byt progressive, len jeho obsah moze byt sprzneny ale tam zase nie je dovod na takuto interlaced vec.

Moj osobny nazor : interlaced proste nikdy nemalo vzniknut. Ziadne polsnimky, to je cele blbost. Uz davno ked nebolo k dispozicii dostatocne pasmo pre 1080p/60 sa tocili sportove udalosti 720p/60 namiesto 1080i/60 proste len preto lebo to bolo suverenne kvalitnejsie napriek mensiemu cislu co sme si vysvetlili hore. Ze rozlisenie v bodoch sa nerovna ostrost a podobne.

>> Ale vidim, ze si odbornik a nakrucanie na fotoaparat mas zmaknuty. Ja zostanem pri filme. Poznas Lomokino?

od odbornika mam sialene daleko, Super8 mi nic nehovori a Lomokino bohuzial tiez nie. Prezrad mi o com to je, velmi rad sa ucim nove veci a ajtak zomriem uplne sprosty.

keko
2012-10-09 13:32:09+02
príspevok od: total empty
Vidíš,tento technický guľáš som nechcel. Podrobné opisi si môže najsť na nete.
Kamera mi točí do pal full hd 30/60 fps alebo má režim 24fps. Soft mi to prerobí na 25 fps,nie 24, neviem prečo,alebo či to číslo neni zaokruhlené informačne aby tam nepísali že 24, xxx fps.
Ak niekomu robím dvd, tak sa snažím v štandarde aby to šlo každému na všetkom. Viem spraviť svadbu trebars v 5.1 DTS. ale radšej to dám do DD 5.1 lebo neviem kto akú šunku má doma a potom mi bude volať, že mu nejde zvuk.
Preto ani neexperimentujem z ntsc. V europe je štandard pal, tak nechto bude pal. A s tou elektrikou som chcel poukázať, že amerika má mnohé iné normy ako v EU, nie že to má vpliv na točenie videa.
Kedysi to bolo rozdelenie na +dvd a minus dvd, ram dvd a dnes je už všetko jedno. Akurát,že na plus dvd napalíš aj 22 rychlostne a na minus max .16.
V PC je to fakt všetko jedno.
A NTSC dvd na starých telkach (crt) a lacných prehravačoch fakt išlo len čb,to som videl na vlastné oči.
Ocakava sa aj xDVD. (deda budu minus DVD, plus DVD a krat DVD).
Konecne si k tomu zaujal spravny postoj.

total empty
2012-10-09 13:49:10+02
príspevok od: keko
Ocakava sa aj xDVD. (deda budu minus DVD, plus DVD a krat DVD).
Konecne si k tomu zaujal spravny postoj.
Ty si otrava a špekulant,evidentne vyhľadávaš roztržky.

keko
2012-10-09 14:10:42+02
Ty si otrava a špekulant,evidentne vyhľadávaš roztržky.
A budu aj deleno DVD.
Rusi pripravuju Redray disky. Legislativna rada SNR pripravuje ich uvedenie, ako jedinej moznej alternativy

fotoland
2012-10-09 14:55:53+02
príspevok od: keko
A budu aj deleno DVD.
Rusi pripravuju Redray disky. Legislativna rada SNR pripravuje ich uvedenie, ako jedinej moznej alternativy
Bude sa za ne platiť registračný poplatok podľa výkonu? a kolko percent ludí na slovensku to zasiahne?

keko
2012-10-09 15:09:33+02
príspevok od: fotoland
Bude sa za ne platiť registračný poplatok podľa výkonu? a kolko percent ludí na slovensku to zasiahne?
Bude. Ani nie polovicu. Tu co nevolila ten spravny smer

lubomirzvolensky
2012-10-09 16:02:07+02
>> Kamera mi točí do pal full hd 30/60 fps alebo má režim 24fps.

tak toto by som chcel vidiet, PAL 60fps full hd. Poprve oznacenie full hd PAL len tak lahko nestretnes, podruhe PAL 60fps nestretnes urcite. 60fps do PAL systemu ktory vzdy bol 25 alebo 50 snimkov proste nijako nezapada.

Aky je to typ kamery prosim ? Hned si pozrieme parametre.

total empty
2012-10-09 16:22:15+02
príspevok od: lubomirzvolensky
>> Kamera mi točí do pal full hd 30/60 fps alebo má režim 24fps.

tak toto by som chcel vidiet, PAL 60fps full hd. Poprve oznacenie full hd PAL len tak lahko nestretnes, podruhe PAL 60fps nestretnes urcite. 60fps do PAL systemu ktory vzdy bol 25 alebo 50 snimkov proste nijako nezapada.

Aky je to typ kamery prosim ? Hned si pozrieme parametre.
Maš pravdu na webe je to tak ako hovoríš, ale v menu cz kameri je to inak,takže neviem prečo tak zavadzajú a človek má stoho guľaš. to je kamerka pozri aj ďalšie s tej rady,majú už okolo tri roky.
http://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/V%C3%BDrobky/Videokamery/Hybridni+HDD+a+SD+-+stare/HDC-HS200/specifications/3212927/index.html?trackInfo=true

lubomirzvolensky
2012-10-09 16:39:43+02
ja ani na tom webe nevidim nikde napisane PAL a dokonca ani 60 fps ale to je nepodstatne.

Tvoja kamera HS200 je lahky vzdialeny predchodca toho SDT750 co mam doma ja a robila sa vo verzii 1920x1080/60i pre "Spojene And Americke Staty" respektive 1920x1080/50i co mas ty v Europe.

Ziadne PAL, ziadne NTSC, to sa tam nikde nepise. Problém sme vyriešili, prednáška bola úspešná. Inak je mi luto ze high-def nie je definovany pre cely svet rovnako, taka fantasticka prilezitost vsetko zjednotit bola uplne posliapana. Holt peniaze.

total empty
2012-10-09 16:53:44+02
ja ani na tom webe nevidim nikde napisane PAL a dokonca ani 60 fps ale to je nepodstatne.

Tvoja kamera HS200 je lahky vzdialeny predchodca toho SDT750 co mam doma ja a robila sa vo verzii 1920x1080/60i pre "Spojene And Americke Staty" respektive 1920x1080/50i co mas ty v Europe.

Ziadne PAL, ziadne NTSC, to sa tam nikde nepise. Problém sme vyriešili, prednáška bola úspešná. Inak je mi luto ze high-def nie je definovany pre cely svet rovnako, taka fantasticka prilezitost vsetko zjednotit bola uplne posliapana. Holt peniaze.
V podstate HS 200-300,atď a 3D maju čreva rovnaké,aj menu, z malými rozdielmy. Pri tej 3D sa mi zdá,že je uvadzane 60 fps,aspoň v menu pri nastavení z 2D na 3D.
Soft súbory AVCHD bere ako PAL, lebo keby tam boli NTSC napr. zo staršieho kompaktu,tak napíše hlášku že su tam. Takže zase som s toho dezorientovaný,aby som nepísal hluposti,.

JOK3R
2012-10-09 17:15:49+02
NTSC ti je v europe nanič,ešte keď z webu stiahneš nejaký dvd film v NTSC a napáliš ho,môže sa stať,že ho niekto šupne do šunky prehravača a pojde mu iba čb.
Myslím,že mašinky -foťaky a kamery pre europsky trh ani nemajú možnosť meniť PAL-NTSC.Sú proste PAL a hotovo,pre ameriku su NTSC a hotovo. Ale NTSC sa používalo v prvých kompaktoch čo točili aj video,vo formáte Quicktime. NTSC je možno kvalitou trocha lepšie ako PAL, ale neúmerne spotrebuje aj viac miesta na HD alebo SDHC. Už pár rokov sa tu točí AVCHD klasika na 30 fps.,pokiaľ nechceľ nejaké spomalené scény aby vyzerali ostrejšie,tam tých fps. musí byť viac. Výsledny film pôjde aj tak na 25fps. Tam neni žiadný súvis medzi PAL fps a NTSC fps. Ak chceš potom zo záznamu robiť video,tak určite PAL. REG.K. 2 Ja ti neviem, riešiš nepodstatné, si v europe tak toč PAL pri 240V/50Hz, ak budeš v amerike tak toč NTSC pri 120V/60Hz .
Toľko bludov pokope, klobúk dole

PAL - europska norma, 25fps, rozlisenie vacsie ako NTSC
NTSC - americka norna, 30fps, rozlisenie MENSIE ako PAL

Tie tvoje info ze prve kompakty (NTSC maju aj najnovsie zrkadlovky predavane v europe), a dalsie bludy, ani sa nejdem radsej vyjadrovat

Nerobom si tu hanbu kamos a nesnaz sa radit za kazdu cenu aj ked hovno o tom vies....

quintes
2012-10-09 17:27:39+02
a ten chlop aj daco foci ci tu len tak krasne prednaskuje o totych systemoch... Ja som mal predvcerom taky problem, vonku fukalo jak dive, az mi kablovka sekala, a potom uz nesla vobec... nechapem, co ma vietor spolocne s natiahnutou optikou, jedine, ze pokrutil ten vietor, ten ich satelit, asi digi tv, co cez neho chytaju ten ony, signal, a potom ho pustaju do optiky az ku mne domov, tot jedine vysvetlenie moje, tam by mohol nastat ten problem ze ntsc zacali chytat, jak to pretocilo (nadych), no a som im aj volal, samozrejme, ze v presove vecer o osmej ten bazmek nedvihne, no jasne sak mal furt obsadene, a k veci teraz, (nadych), jak oni ten digi tv signal pustaju do tej optiky.. bo co viem, tak jedine, ze takym pristrojom, co mame v robote, taka mala kamera so ziarovkou na drotiku (nadych), ale namiesto kamery musi byt maly dajaky premietac diapozitivny, no ale potom cez ten isty kabel, teda, ne ten isty, (nadych), bo maju v tom kabli fialovom viacej kablikov (to tiez mi logika, pchat kable do kabloch), a biely a zlty mam na internet, ten, router ci jak, (nadych), a biely a hnedy, taky pokakany kablik mam do telky... Takze, (nadych), ako je mozne ze vypadol signal cez optiku, ked fukal vietor vonku...

A aby ste vedeli, ze viem co viem, tak by ste mali vediet, ze fakt ta amerika nie je od nas sto rokov, ale len menej no, o tych 10fps...

total empty
2012-10-09 17:31:07+02
príspevok od: JOK3R
Toľko bludov pokope, klobúk dole

PAL - europska norma, 25fps, rozlisenie vacsie ako NTSC
NTSC - americka norna, 30fps, rozlisenie MENSIE ako PAL

Tie tvoje info ze prve kompakty (NTSC maju aj najnovsie zrkadlovky predavane v europe), a dalsie bludy, ani sa nejdem radsej vyjadrovat

Nerobom si tu hanbu kamos a nesnaz sa radit za kazdu cenu aj ked hovno o tom vies....
Dobre, skús prečítať celu debatu.

lubomirzvolensky
2012-10-09 18:32:25+02
>> Soft súbory AVCHD bere ako PAL, lebo keby tam boli NTSC napr. zo staršieho kompaktu,tak napíše hlášku že su tam. Takže zase som s toho dezorientovaný,aby som nepísal hluposti,.

nie, vobec nie. Ziadne AVCHD subory nie su brane ako PAL alebo ako NTSC, prosim ta uz fakt prestan z 1920x1080 robit dvojhlave obludy. Napis mi meno toho softu a ja ti zrejme dokazem ze mas predpotopnu verziu alebo nieco podobne alebo nejaku uplne divnu vec co nikomu z nas nic nepovie (rozhodne to co pises nie je Adobe Premiere a podobne). Nepoznam jeden jediny soft, a to ich poznam dost, ktory by akekolvek data 1920x1080 oznacil ci uz PAL alebo NTSC.

Kedze sa bavime o AVCHD, rozhodne sa nebavime o standartnom rozliseni = urcite diskutujeme high-def, ci uz 1280x720 alebo 1920x1080, proste high-def. A tam plati co som napisal. Akekolvek mensie rozlisenie moze software oznacit za PAL alebo NTSC, ale AVCHD nie.

Kompakty nekompakty, NTSC/PAL do AVCHD uz proste vobec neplet. Vymaz tuto kapitolu z tvojho zivota, bud taky dobry. Raz a navzdy si natlc do makovice ze mas 1920x1080, 50 alebo 60 snimkov za sekundu, prekladanych alebo neprekladanych, pripadne 24p, a koniec debaty. Vyser sa na PAL a NTSC. To bolo pred 60 rokmi !!!!!!!!!!

total empty
2012-10-09 19:17:29+02
>> Soft súbory AVCHD bere ako PAL, lebo keby tam boli NTSC napr. zo staršieho kompaktu,tak napíše hlášku že su tam. Takže zase som s toho dezorientovaný,aby som nepísal hluposti,.

nie, vobec nie. Ziadne AVCHD subory nie su brane ako PAL alebo ako NTSC, prosim ta uz fakt prestan z 1920x1080 robit dvojhlave obludy. Napis mi meno toho softu a ja ti zrejme dokazem ze mas predpotopnu verziu alebo nieco podobne alebo nejaku uplne divnu vec co nikomu z nas nic nepovie (rozhodne to co pises nie je Adobe Premiere a podobne). Nepoznam jeden jediny soft, a to ich poznam dost, ktory by akekolvek data 1920x1080 oznacil ci uz PAL alebo NTSC.

Kedze sa bavime o AVCHD, rozhodne sa nebavime o standartnom rozliseni = urcite diskutujeme high-def, ci uz 1280x720 alebo 1920x1080, proste high-def. A tam plati co som napisal. Akekolvek mensie rozlisenie moze software oznacit za PAL alebo NTSC, ale AVCHD nie.

Kompakty nekompakty, NTSC/PAL do AVCHD uz proste vobec neplet. Vymaz tuto kapitolu z tvojho zivota, bud taky dobry. Raz a navzdy si natlc do makovice ze mas 1920x1080, 50 alebo 60 snimkov za sekundu, prekladanych alebo neprekladanych, pripadne 24p, a koniec debaty. Vyser sa na PAL a NTSC. To bolo pred 60 rokmi !!!!!!!!!!
No chapem, AVCHD je iné, ale po spracovaní v softe na DVD už to ide do PAL.
Lenže aj nové foťaky točia do AVCHD full HD,-aspoň od Panasonic, tak prečo sa tu vlastne preberá NTSC na foťakoch?
Prečo mi JOK3R tvrdí,že nové zrkadlovky tiež točia do NTSC ? to su nejaké mov. súbory ?
Či ide o marketing ako v RAW a jeho mnoho názvov,že každa firma si RAW pomenuje po svojom a vždy treba zháňať nové plugini, a oni si tam dávaju rôzné video súbori rôzných noriem

lubomirzvolensky
2012-10-09 20:07:44+02
=====

ano, toto moze byt pravda, ale snad chapes ze tento proces zahrna komplexne spracovanie, resampling (rozlisenie) a ze nema nic spolocne s AVCHD ? To ze si do videoeditora pichol AVCHD mpeg4 .MTS subor z Panasonic kamery a potom mu zadal vystupny format DVD PAL, to predsa neznamena ze AVCHD subor je PAL alebo nieco podobne.

===============
Lenže aj nové foťaky točia do AVCHD full HD,-aspoň od Panasonic, tak prečo sa tu vlastne preberá NTSC na foťakoch?
===============

no ved to by aj mna zaujimalo kto s tou diametralnou kravinou NTSC ci uz na fotakoch alebo kamerach alebo AVCHD suboroch zacal. Skus si pozriet prvu stranu tejto diskusie

========
Prečo mi JOK3R tvrdí,že nové zrkadlovky tiež točia do NTSC ?
========

kde to povedal? Preco pocuvas tych ktorym viaceri ucastnici tejto diskusie povedali ze trepu kraviny ? A nielen povedali ale aj nazorne vysvetlili preco - popisal som toho malo ? Nieco z toho si nepochopil ?

=========
Či ide o marketing ako v RAW a jeho mnoho názvov,že každa firma si RAW pomenuje po svojom a vždy treba zháňať nové plugini, a oni si tam dávaju rôzné video súbori rôzných noriem
=========
video subory ziadnych roznych noriem neexistuju. Mas MPEG4 kodovany AVCHD format, v kontajneri MTS/MP4 s rozlicnou snimkovou frekvenciou To je cele. To ze Nikon ma pre RAW iny nazov ako ma Canon a ako ma Sony je predsa nepodstatne, ich pravnici by sa dohryzli dosmrti tak preto. To ze Nikon D800 ma iny RAW ako Nikon D5000 hadam dokazes pochopit. To ze Nikon D600 ma iny RAW ako Canon 600D a Sony A57 tiez hadam dokazes. Ze potrebujes kazde tri roky novy software pretoze mas nove telo myslim zrkadlovku ? No a co ? Okrem podpory novych formatov tam mas kazdeho polroka aj nejake nove funkcie, to ti za to nestoji ?

To by si este dnes robil vo Photoshope verzia 4.0 na Windowse 95 a vidis, nerobis.

Hlavne sa snaz svojim klientom davat kvalitne videa, poradim ti : na DVD mozes veselo napalovat aj high-def subory. Na 4.7GB medium vtrepes priblizne 39 minut 1920x1080/50i videa v datovom toku okolo 16Mbps - tvoja kamera nataca viac tak musis resamplovat. Ale ten rozdiel v kvalite oproti hnusnemu PALu je nepochopitelny... skus to !! Obetuj jedno DVD a porovnaj si vysledny obraz na velkom aspon 50" telkaci. Ked odvtedy napalis este jedno jedine PAL DVD, tak nieco robis urcite zle a nepomoze ani ohanat sa kompatibilitou.

Klienti chcu kvalitu, ver tomu. Namiesto jedneho hnusneho DVD im daj styri krasne, ved tie platne nestoja ani hovno. Tvoje naklady na ne su zanedbatelne, vysledok ocarujuci.

Rozmyslaj.

UZ NIKDY PAL DVD !!!! Oddnes. Nikdy viac.

keko
2012-10-09 20:43:27+02
=====

ano, toto moze byt pravda, ale snad chapes ze tento proces zahrna komplexne spracovanie, resampling (rozlisenie) a ze nema nic spolocne s AVCHD ? To ze si do videoeditora pichol AVCHD mpeg4 .MTS subor z Panasonic kamery a potom mu zadal vystupny format DVD PAL, to predsa neznamena ze AVCHD subor je PAL alebo nieco podobne.

===============
===============

no ved to by aj mna zaujimalo kto s tou diametralnou kravinou NTSC ci uz na fotakoch alebo kamerach alebo AVCHD suboroch zacal. Skus si pozriet prvu stranu tejto diskusie

========
========

kde to povedal? Preco pocuvas tych ktorym viaceri ucastnici tejto diskusie povedali ze trepu kraviny ? A nielen povedali ale aj nazorne vysvetlili preco - popisal som toho malo ? Nieco z toho si nepochopil ?

=========
=========
video subory ziadnych roznych noriem neexistuju. Mas MPEG4 kodovany AVCHD format, v kontajneri MTS/MP4 s rozlicnou snimkovou frekvenciou To je cele. To ze Nikon ma pre RAW iny nazov ako ma Canon a ako ma Sony je predsa nepodstatne, ich pravnici by sa dohryzli dosmrti tak preto. To ze Nikon D800 ma iny RAW ako Nikon D5000 hadam dokazes pochopit. To ze Nikon D600 ma iny RAW ako Canon 600D a Sony A57 tiez hadam dokazes. Ze potrebujes kazde tri roky novy software pretoze mas nove telo myslim zrkadlovku ? No a co ? Okrem podpory novych formatov tam mas kazdeho polroka aj nejake nove funkcie, to ti za to nestoji ?

To by si este dnes robil vo Photoshope verzia 4.0 na Windowse 95 a vidis, nerobis.

Hlavne sa snaz svojim klientom davat kvalitne videa, poradim ti : na DVD mozes veselo napalovat aj high-def subory. Na 4.7GB medium vtrepes priblizne 39 minut 1920x1080/50i videa v datovom toku okolo 16Mbps - tvoja kamera nataca viac tak musis resamplovat. Ale ten rozdiel v kvalite oproti hnusnemu PALu je nepochopitelny... skus to !! Obetuj jedno DVD a porovnaj si vysledny obraz na velkom aspon 50" telkaci. Ked odvtedy napalis este jedno jedine PAL DVD, tak nieco robis urcite zle a nepomoze ani ohanat sa kompatibilitou.

Klienti chcu kvalitu, ver tomu. Namiesto jedneho hnusneho DVD im daj styri krasne, ved tie platne nestoja ani hovno. Tvoje naklady na ne su zanedbatelne, vysledok ocarujuci.

Rozmyslaj.

No a na to ze vacsina prehravacov v domacnostiach nic ine nevie ta nenapadlo? Okrem samozrejme DVD v NTSC

total empty
2012-10-09 20:46:38+02
=====

===============
===============

========
========

=========
=========

Rozmyslaj.

Ja viem dobre, že DVD je len 40% kvality z AVCHD, skúšal som to napáliť AVCHD na DVD, vošlo tam necelých 30 minút. Kvalita pekná,akurat,že to prehraje len BD prehravač, alebo BD napaľovačka.
Podľa mňa je to lepšie vytvoriť BD film a výpáliť na BD 50G aj z DTS zvukom.Problém je v tom, že obyčajný klienti ani nevedia čo je BD a o 3D telke ani nehovorím.

lubomirzvolensky
2012-10-09 22:13:48+02
no dobre, tak zmiernim vyjadrenie davaj klientom aj BD/high-def, aj klasicke nekvalitne PAL.
Lebo ked ten zaznam raz pustis z ruky, uz je prec navzdy. Netrapi ta to ? Za cenu styroch kopejok navyse ma klient do buducnosti paradny zaznam, neporovnatelny s tym co davas teraz.

Ze si to nezasluzi ? Ale no tak, rozhodne zasluzi. Ja ked raz budem mat svadbu tak budem chciet od kameramana aj komplet original data, needitovane. Len tak. Pre buducnost. Ked ich raz natoci, je skoda ich zahodit. Nech si zoberie asistenta, nech maju dve kamery nonstop. Komplet vsetky data budem chciet.

Data v dnesnej dobe takmer nic nestoja.
Spomienky maju neocenitelnu hodnotu. Bud lepsi ako ostatni, rob high-def spomienky. Uvidis ze sa ti to oplati v porovnani s konkurenciou.

keko
2012-10-09 23:12:59+02
no dobre, tak zmiernim vyjadrenie davaj klientom aj BD/high-def, aj klasicke nekvalitne PAL.
Lebo ked ten zaznam raz pustis z ruky, uz je prec navzdy. Netrapi ta to ? Za cenu styroch kopejok navyse ma klient do buducnosti paradny zaznam, neporovnatelny s tym co davas teraz.

Ze si to nezasluzi ? Ale no tak, rozhodne zasluzi. Ja ked raz budem mat svadbu tak budem chciet od kameramana aj komplet original data, needitovane. Len tak. Pre buducnost. Ked ich raz natoci, je skoda ich zahodit. Nech si zoberie asistenta, nech maju dve kamery nonstop. Komplet vsetky data budem chciet.

Data v dnesnej dobe takmer nic nestoja.
Spomienky maju neocenitelnu hodnotu. Bud lepsi ako ostatni, rob high-def spomienky. Uvidis ze sa ti to oplati v porovnani s konkurenciou.
Vyhral si.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()