Zdravim, tato tema je len take varovanie pre vas, ktorych sa to tyka alebo bude tykat. A nieco ako to prebieha...
22.8. som posielal nikon d80 do servisu lebo mi vypisalo "Err" ... 24.8. bol fotacik uz doruceny do servisu 29.8. mi prisiel list kde boli pisane informacie o fotaku, kedy bol prijaty, kedy je odhadovany datum opravy atd ... hned som volal do servisu, lebo som cakal ze uz budu mat aj cenu po tyzdni ale na stranke nebola... na nikon.cz -> servis -> sledovanie zakazky ... bolo pisane, ze moj fotak caka v rade alebo nieco take... v servise mi povedali, ze maju 14 dni na nacenenie opravy, tak som si povedal ze ok necham to tak... okolo 4.9. mi tam skocilo, repair in progress ... tak som sa potesil ze uz to opravuju ... lenze to som tam mal az do dnes co je 20.9. som si poveda,l ze asi najprv vybavuju teda zarucny servis a pozarucny az ked maju cas... ale nedalo mi a tak som tam teraz volal zas a slecna mi povedala ze sa zrejme dakde stala chyba, ze fotak je uz opraveny od 7.9. a stalo to 43 euro...
ja ze no to je pekne, som spokojny aj so sumou, ale tak ani na stranke som to nikde nemal, ziadne info nic som nepotvrdil ... a fotak este stale neodoslali a keby som tam nevolal tak mozem cakat mozno este niekolko mesiacov kym si ho tam dakto vsimne v rohu ze aha daky fotak... ale teta povedala, ze to dako popozenie a ze snad buduci tyzden uz fotak bude spat ... a ze keby som nebol spokojny so sumou opravy, tak ze oni fotak zas rozoberu a daju tam stare suciastky a vratia ho spat ... no to by som si pozrel teda
takze koniec bajky znie -> radsej si zavolajte o info uz sa neda doverovat ani nikonu
Uz davnejsie som cital, ze prazsky servis je dost na prd tak som si svoje reklamacky ustrazil i tak som mal zaujimave skusenosti. Svoje baliky som si pekne krasne manualne trackoval o com prazsky servis netusil a mal som s nimi zopar vyhrotencyh situacii kedy som zisitl, ze mi klamu (tak ci tak museli to priznat, kedze som mal mena a cas kto kedy to prevzal) + ked opravili techniku tak nieco dalsieho pokazili a uz nemam chut im 3ti krat poslat fotak. Rovno tam zajdem osobne.
Rad by som sa dopatral na riaditela prazskeho servisu a pekne krasne si to vydiskutoval s nim co su to za sposoby, kedze som do znacky nikon nadzigal kopec penazi a servis maju horsi, ako na blsaku. A to ma este caka buducorocna investicia do D800 a 70-200.
Najde sa tu niekto, kto s takym kontaktom disponuje (mail alebo telefon)? Rozhodne to tak nechcem nechat. Diky
Treba sa zaregistrovat do NPS a Prahe sa vyhybat oblukom Inac mne prisla po kazdej oprave customer survey iked to boli veci opravovane v centrale v Mnichove - z Prahy si, tipujem, takuto namahu nedavaju.
Treba sa zaregistrovat do NPS a Prahe sa vyhybat oblukom Inac mne prisla po kazdej oprave customer survey iked to boli veci opravovane v centrale v Mnichove - z Prahy si, tipujem, takuto namahu nedavaju.
tak napis pls akym sposobom posles vec do ineho servisu ako je Praha a hlavne. do ktoreho? Dik a este, ze ktore su aj NPS
tak napis pls akym sposobom posles vec do ineho servisu ako je Praha a hlavne. do ktoreho? Dik a este, ze ktore su aj NPS
NPS je kazdy oficialny Service Point (s najvacsou pravdepodobnostou aj Praha), pre mna je najblizsi vo Viedni - https://nps.nikon.de/de/02_02_00_nikon_points.php
Ja som tam posielal zatial len Objektiv, co som bol spokojny s cenou opravy ale cas bol kus dlhsie ale to len z dovodu kym mi prisiel papier kde mozem potvrdit cenu. Keby to prislo mailom tak o 2 tyzdne by bol objektiv skor opraveny ale inak som bol spokojny. Teraz musim posielat D90 do opravy ale aj s objektivom ktory nemam a po precitanie niekolko prispevkov mam pocit ze sa s fotakom budem musiet rozlucit na dobu mesacnu a viac Ale mozno motyka vystreli ako sa vravi. Kazdopadne teraz cez leto asi este vydrzim a potom po lete poslem, pripadne po dovolenke.
po tom, co som si zazila s Pentou a prazskym servisom zvazujem do buducnosti, ze ak sa rozhodnem pre FF tak nikon to uz zial nebude. moja d300s mala zrejme poruchu elektroniky, fotak cely blbol, nedali sa pozerat fotky, nesiel LV proste fotak nepouzitelny. tato porucha sa vsak ukazovala a nasledne ked sa na nom nieco "postlacalo" tak zacal fungovat normalne.. na tento fakt som ich v sprievodnom liste dorazne upozornovala, ze nech zistia preco to blbne.. potvrdzujuci list o prijati fotaku prisiel rychlo, avsak bolo na nom ine priezvisko. na to som pisala mail, nech to racia opravit, lebo som sa bala komplikacii s kurerom a pod.. fotak sa mi vratil z prahy, v spievodnom liste nebola pisana ziadna vymenena suciastka, ani pricina poruchy. urobila som cca 3 zabery a fotak zmrzol tak jako pred servisovanim. nasledne som musela letet znova do BA, mierne vynervovana, ten pracovnik v pente bol neprijemny, ked som sa snazila zistit preco s tym zlym priezviskom nic neurobili, povedal ze technici asi nehovoria ani cesky (!!! tu sa mi naskyta otazka ako si mohli precitat ten sprievodny list, ktory sa odporuca pisat, co som sa dozvedela z nikonackeho webu). pan technik ten fotak pravdepodobne ani neotvoril, iba po nom pobuchal a ked sa zobral tresol do skatule a poslal spat. tuto teoriu mi nevyvratila ani slecna z prahy kt. mi zdvihla telefon ked som chcela zistit co vobec ten technik na tom opravil. to je vraj ich sukromna informacia, ze to mi povedat nemoze.. na druhy krat mi tam uz nastastie vymenili plosak.
obnovena moja tema parada, len doplnim, ze som tam od toho dna volal niekolko krat za tyzden a vzdy mi zenska co tam mala sluzbu povedala to iste... a skoncilo to tak, ze nebol ani opraveny ani u nich v servise, ale ze bol poslany dalej do dakeho ineho nikon servisu, kde cakali na odsuhlasenie sumy... ale to sa ku mne nedostalo... az po tom co to konecne preverila daka ta super duper pani co mi dvihala telefon, uz ma tam asi vsetky poznali a prijemny som na ne uz teda nebol... fotak mi dosiel presne 9.11.2011 nech sa paci ! pohoda od 22.8 nie ?
Ze kazia? Vsak to je uz horsie ako daky cinsky pajc Vrzgajuce dvierka by som skusil namazat ale co s prachom pod zadnym displejom, hladacik mi hrdzavie z vnutornej strany, odliepanie pogumovania ako na tele aj objektivoch to uz je rutina a olej co frkal na snimac sa uz minul, bolo ho tam urcite vyse litra.
Ze kazia? Vsak to je uz horsie ako daky cinsky pajc Vrzgajuce dvierka by som skusil namazat ale co s prachom pod zadnym displejom, hladacik mi hrdzavie z vnutornej strany, odliepanie pogumovania ako na tele aj objektivoch to uz je rutina a olej co frkal na snimac sa uz minul, bolo ho tam urcite vyse litra.
700 vku, a gumove prstence zliezaju dole na 24-70 a 70-200, tie som uz podlepil lepiacou paskou tak teraz drzia. Fotak bol servisovany v Osle, ako do 3 dni vsetko opravene ale co z toho ked do roka a do dna vsetko postarom. Az na ten olej na snimaci to neuznali, nastastie sa uz "minul" a uz to nie je take markantne ako prvy rok.
Do Nikon servisu v Prahe som tiez poslal pozarucny objektiv 35mm 1.8g, po 2-3 tyzdnoch mi poslali kalkulaciu, obratom som ju odsuhlasil. Odvtedy je na webe info, ze sa caka na suciastku. Pomaly tomu bude 2 mesice, co som ho poslal.
Jaaj Nikon servis, kapitola sama o sebe. Ale to je proste dlha rozpravka a nekonci len v tom servise..Neverending and terrible.
veru nekonci hlavne to ze z CZ to ide do slovinka kde to robia... v CZ dvihaju len telefony... kamarat si po fotak isiel sam do slovinska to bol paradny pribeh.. tak na par stran nezazijes neuveris ....
[b]Pridám aj ja svoju skúsenosť s "opravou" D7000 /b] Chronologicky a v skratke:
- 3.4. 2013 som poslal do Nikon-u v Prahe svoju D7000 na opravu autofokosu (na viacerých objektívoch som mal mierny BF, na 18-105 sa to dokonca menilo v závislosti na ohnisku). Dopredu som problém s nimi telefonicky konzultoval, usúdili, že mi to opravia.
- 16.4.2013 som dostal náhradné telo D7000, pretože po mojom dotazovaní mi servisný technik povedal, že sa nejedná len o SW vadu (vraj komplikovaná oprava a súčiastky musia objednávať) a hrozí, že budem bez foťáku viac ako 30 dní. Hneď na prvej fotke si všímam zaprášený čip - bude kopec retušovania, ale lepšie ako nič. To som si povedal - dobre, aspoň nebudem bez foťáku dlhú dobu.
- 28.5.2013 po niekoľkých telefonátoch sa mi podarilo spojiť aj s technikom a oznámil mi, že mi dajú nový kus. Vraj oprava je komplikovaná a finančne sa nevyplatí. OK, toto som akceptoval. Tomuto kroku ale predchádzalo ale predchádzalo XY telefonátov - tie ženské čo tam dvíhajú telefóny sa stále len vyhovárajú "to má na starosti niekto iný a bla bla bla" a zakaždým čo mi sväto-sväte sľúbili, že sa mi ešte v ten deň ozvú alebo na druhý deň sa na to slušne povedané vybodli. Ich prístup by som odhadol asi ako: ZÁKAZNÍK = IDIOT.
- 6.6.2013 - oznamuje mi technik, že STRATILI moju SD-kartu . Takže opäť sa nám to pekne naťahuje, ale prísľub skorého vybavenia - kartu vraj zoženú a pošlú spolu s novou D7000.
- 13.3.2013 - Stále neboli schopní ani po prepojení na 3 rôzne pracovníčky mi vysvetliť, prečo mi DSLR neposlali (lepšie povedané, neboli schopní zohnať za týždeň 1 kus 8GB SD-karty). Zas sľúbili, že sa mi zajtra (14.6.2013) ozvú a dohodneme sa čo s tým.
- 14.6.2013 - samozrejme ma nikto s ničím nekontaktuje - klasika, už som si zvykol.
- 15.6.2013 - kuriér mi doručuje nečakane novú D7000. Musím kvôli tomu cestovať cca 200km, lebo z Nikonu neboli schopní ma upozorniť, že to zasielajú a nie som na adrese doručenia. - Ihneď po rozbalení zisťujem: nielenže mi nedodali SD-kartu, ktorú mi v kdesi stratili, ešte mi dokonca poslali len samotné telo - bez príslušenstva a hlavne BEZ BATÉRIE = nepoužiteľné. - Tragikomédia infolinky servisu, XYZ-tá časť: Vraj mi kartu ešte pošlú a batériu som im údajne neposlal na reklamáciu, tak mi ju ani nedali s novou D7000. Pritom som posielal AJ BATÉRIU. Skrátka čo, som im tam poslal, to už som nevidel!
- xx.xx.2013 - telenovela plná napätia a nečakaných zvratov pokračuje a koniec v nedohľadne...
> Opäť čakám, kým zistia a pochopia, že mi okrem SD-karty stratili aj batériu. > Už mám toho dosť, ak sa veci nevyriešia do týždňa, posvietim si sa ich praktiky - je viac vecí, čo sú na hranici alebo skôr za hranicou zákona pri vybavovaní mojej reklamácie. > Servis veľmi kazí meno značky NIKON, z DSLR som nadmieru spokojný ale pri tomto servise do budúcna neviem, či ostanem verný tejto značke ak by som musel ešte niekedy riešiť servis...
No precital som si par dotazov a komentov na Nikon servis a zasnem ze a co je vobec mozne v tejto dobe!To si snad robite srandu?Taketo jednanie by si vyzadovalo lepsiu pozornost zo strany ochrany spotrebitelov ak to este funguje.To si radsej na kolene sam opravim alebo dam do neznackoveho servisu pokial sa nieco objavi........ takato firma a tolko hanby si narobit.No nemam slov
No precital som si par dotazov a komentov na Nikon servis a zasnem ze a co je vobec mozne v tejto dobe!To si snad robite srandu?Taketo jednanie by si vyzadovalo lepsiu pozornost zo strany ochrany spotrebitelov ak to este funguje.To si radsej na kolene sam opravim alebo dam do neznackoveho servisu pokial sa nieco objavi........ takato firma a tolko hanby si narobit.No nemam slov
ono minca ma vzdy dve strany. niekedy je to nespokojny zakaznik preto lebo mu naozaj neuznali reklamaciu opodstatnenu. inokedy zasa skusaju reklamovat vlastnou vynou poskodenu techniku.
ono minca ma vzdy dve strany. niekedy je to nespokojny zakaznik preto lebo mu naozaj neuznali reklamaciu opodstatnenu. inokedy zasa skusaju reklamovat vlastnou vynou poskodenu techniku.
To mas pravdu ale pokial servis nereaguje na podnet zakaznika mailom alebo sa kadeako vyhovara tak si myslim ze to nieje normalne a cakat 3 mesiace na vybavenie reklamacie je myslim naozaj vela.
To mas pravdu ale pokial servis nereaguje na podnet zakaznika mailom alebo sa kadeako vyhovara tak si myslim ze to nieje normalne a cakat 3 mesiace na vybavenie reklamacie je myslim naozaj vela.
ja som si dal poslat z prahy matnicu na d40. cena bola 13€ do tyzdna som ju mal doma. vzdy mi odpisali aj na otazky ohladom technickich zalezitosti. ale zasa mal som na servise tu istu d40 vratena do 2 tyzdnov. prisla spet este v horsom stave ako som ju poslal snimac zasvineny a hrozne. mozno zalezi na technikvi na ktoreho clovek narazi
Nikon servis
22.8. som posielal nikon d80 do servisu lebo mi vypisalo "Err" ... 24.8. bol fotacik uz doruceny do servisu 29.8. mi prisiel list kde boli pisane informacie o fotaku, kedy bol prijaty, kedy je odhadovany datum opravy atd ... hned som volal do servisu, lebo som cakal ze uz budu mat aj cenu po tyzdni ale na stranke nebola... na nikon.cz -> servis -> sledovanie zakazky ... bolo pisane, ze moj fotak caka v rade alebo nieco take... v servise mi povedali, ze maju 14 dni na nacenenie opravy, tak som si povedal ze ok necham to tak... okolo 4.9. mi tam skocilo, repair in progress ... tak som sa potesil ze uz to opravuju ... lenze to som tam mal az do dnes co je 20.9. som si poveda,l ze asi najprv vybavuju teda zarucny servis a pozarucny az ked maju cas... ale nedalo mi a tak som tam teraz volal zas a slecna mi povedala ze sa zrejme dakde stala chyba, ze fotak je uz opraveny od 7.9. a stalo to 43 euro...
ja ze no to je pekne, som spokojny aj so sumou, ale tak ani na stranke som to nikde nemal, ziadne info nic som nepotvrdil ... a fotak este stale neodoslali a keby som tam nevolal tak mozem cakat mozno este niekolko mesiacov kym si ho tam dakto vsimne v rohu ze aha daky fotak... ale teta povedala, ze to dako popozenie a ze snad buduci tyzden uz fotak bude spat ... a ze keby som nebol spokojny so sumou opravy, tak ze oni fotak zas rozoberu a daju tam stare suciastky a vratia ho spat ... no to by som si pozrel teda
takze koniec bajky znie -> radsej si zavolajte o info uz sa neda doverovat ani nikonu
Uz davnejsie som cital, ze prazsky servis je dost na prd tak som si svoje reklamacky ustrazil i tak som mal zaujimave skusenosti.
Svoje baliky som si pekne krasne manualne trackoval o com prazsky servis netusil a mal som s nimi zopar vyhrotencyh situacii kedy som zisitl, ze mi klamu (tak ci tak museli to priznat, kedze som mal mena a cas kto kedy to prevzal) + ked opravili techniku tak nieco dalsieho pokazili a uz nemam chut im 3ti krat poslat fotak. Rovno tam zajdem osobne.
Rad by som sa dopatral na riaditela prazskeho servisu a pekne krasne si to vydiskutoval s nim co su to za sposoby, kedze som do znacky nikon nadzigal kopec penazi a servis maju horsi, ako na blsaku. A to ma este caka buducorocna investicia do D800 a 70-200.
Najde sa tu niekto, kto s takym kontaktom disponuje (mail alebo telefon)? Rozhodne to tak nechcem nechat. Diky
Inac mne prisla po kazdej oprave customer survey iked to boli veci opravovane v centrale v Mnichove - z Prahy si, tipujem, takuto namahu nedavaju.
Inac mne prisla po kazdej oprave customer survey iked to boli veci opravovane v centrale v Mnichove - z Prahy si, tipujem, takuto namahu nedavaju.
moja d300s mala zrejme poruchu elektroniky, fotak cely blbol, nedali sa pozerat fotky, nesiel LV proste fotak nepouzitelny. tato porucha sa vsak ukazovala a nasledne ked sa na nom nieco "postlacalo" tak zacal fungovat normalne.. na tento fakt som ich v sprievodnom liste dorazne upozornovala, ze nech zistia preco to blbne.. potvrdzujuci list o prijati fotaku prisiel rychlo, avsak bolo na nom ine priezvisko. na to som pisala mail, nech to racia opravit, lebo som sa bala komplikacii s kurerom a pod.. fotak sa mi vratil z prahy, v spievodnom liste nebola pisana ziadna vymenena suciastka, ani pricina poruchy. urobila som cca 3 zabery a fotak zmrzol tak jako pred servisovanim. nasledne som musela letet znova do BA, mierne vynervovana, ten pracovnik v pente bol neprijemny, ked som sa snazila zistit preco s tym zlym priezviskom nic neurobili, povedal ze technici asi nehovoria ani cesky (!!! tu sa mi naskyta otazka ako si mohli precitat ten sprievodny list, ktory sa odporuca pisat, co som sa dozvedela z nikonackeho webu). pan technik ten fotak pravdepodobne ani neotvoril, iba po nom pobuchal a ked sa zobral tresol do skatule a poslal spat. tuto teoriu mi nevyvratila ani slecna z prahy kt. mi zdvihla telefon ked som chcela zistit co vobec ten technik na tom opravil. to je vraj ich sukromna informacia, ze to mi povedat nemoze.. na druhy krat mi tam uz nastastie vymenili plosak.
pohoda od 22.8 nie ?
Ten "servis" je odpad.
Chronologicky a v skratke:
- 3.4. 2013 som poslal do Nikon-u v Prahe svoju D7000 na opravu autofokosu (na viacerých objektívoch som mal mierny BF, na 18-105 sa to dokonca menilo v závislosti na ohnisku).
Dopredu som problém s nimi telefonicky konzultoval, usúdili, že mi to opravia.
- 16.4.2013 som dostal náhradné telo D7000, pretože po mojom dotazovaní mi servisný technik povedal, že sa nejedná len o SW vadu (vraj komplikovaná oprava a súčiastky musia objednávať) a hrozí, že budem bez foťáku viac ako 30 dní.
Hneď na prvej fotke si všímam zaprášený čip - bude kopec retušovania, ale lepšie ako nič.
To som si povedal - dobre, aspoň nebudem bez foťáku dlhú dobu.
- 28.5.2013 po niekoľkých telefonátoch sa mi podarilo spojiť aj s technikom a oznámil mi, že mi dajú nový kus. Vraj oprava je komplikovaná a finančne sa nevyplatí. OK, toto som akceptoval.
Tomuto kroku ale predchádzalo ale predchádzalo XY telefonátov - tie ženské čo tam dvíhajú telefóny sa stále len vyhovárajú "to má na starosti niekto iný a bla bla bla" a zakaždým čo mi sväto-sväte sľúbili, že sa mi ešte v ten deň ozvú alebo na druhý deň sa na to slušne povedané vybodli. Ich prístup by som odhadol asi ako: ZÁKAZNÍK = IDIOT.
- 6.6.2013 - oznamuje mi technik, že STRATILI moju SD-kartu
- 13.3.2013 - Stále neboli schopní ani po prepojení na 3 rôzne pracovníčky mi vysvetliť, prečo mi DSLR neposlali (lepšie povedané, neboli schopní zohnať za týždeň 1 kus 8GB SD-karty). Zas sľúbili, že sa mi zajtra (14.6.2013) ozvú a dohodneme sa čo s tým.
- 14.6.2013 - samozrejme ma nikto s ničím nekontaktuje - klasika, už som si zvykol.
- 15.6.2013 - kuriér mi doručuje nečakane novú D7000. Musím kvôli tomu cestovať cca 200km, lebo z Nikonu neboli schopní ma upozorniť, že to zasielajú a nie som na adrese doručenia.
- Ihneď po rozbalení zisťujem: nielenže mi nedodali SD-kartu, ktorú mi v kdesi stratili, ešte mi dokonca poslali len samotné telo - bez príslušenstva a hlavne BEZ BATÉRIE = nepoužiteľné.
- Tragikomédia infolinky servisu, XYZ-tá časť: Vraj mi kartu ešte pošlú a batériu som im údajne neposlal na reklamáciu, tak mi ju ani nedali s novou D7000. Pritom som posielal AJ BATÉRIU. Skrátka čo, som im tam poslal, to už som nevidel!
- xx.xx.2013 - telenovela plná napätia a nečakaných zvratov pokračuje a koniec v nedohľadne...
> Opäť čakám, kým zistia a pochopia, že mi okrem SD-karty stratili aj batériu.
> Už mám toho dosť, ak sa veci nevyriešia do týždňa, posvietim si sa ich praktiky - je viac vecí, čo sú na hranici alebo skôr za hranicou zákona pri vybavovaní mojej reklamácie.
> Servis veľmi kazí meno značky NIKON, z DSLR som nadmieru spokojný ale pri tomto servise do budúcna neviem, či ostanem verný tejto značke ak by som musel ešte niekedy riešiť servis...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa