Camera Raw mi reaguje veľmi pomaly a má oneskorené reakcie a seká. Zobrazenie ďalšej fotografie po prekliknutí trvá 2-4 sekundy. Celkovo práca s Camera Raw je katastrofálna. Mám najnovšiu verziu 16.4. Z Adobe som dosť sklamaný, pretože sa s ním nedá pohodlne pracovať. Mám windows 11 pro, počítač má veľmi dobré technické parametre, ale aj tak sú adobe balíčky Bridge a Camera Raw katastrofálne pomalé a zosekané.
Už neviem čo mám urobiť, aby Bridge 2024 a Camera Raw fungovali perfektne. Viete niekto niečo poradiť ? Mám pocit, že Adobe balíky funguje dobre len na Apple zostavách... alebo už neviem PC má stal kopu peňazí... a má problém aby na ňom fungovali programy Adobe dobre, pritom zaťaženie PC je tak do 30 max 40% výkonu. Upravuje na ňom fotky zo 45mpx foťakov (svadby).
Na FB som v jednej skupine čítal podobný problém. Z reakcie prispievateľov vyšlo na javo, že to robí Win11. Po návrate na Win 10 bolo zrazu všetko v poriadku. Písali to viacerí, takže možno niečo pravdy na tom bude.
Iné balíčky fungujú tak ako majú? Napr. Lightroom, Photoshop ... Ja som mal v minulosti problém s fungovaním Adobe aplikácii po upgrade na Win 11. Z toho dôvodu som vrátil naspäť Win 10. Ale možno to bol nejaký môj špecifický problém s ovládačmi, alebo s HW pod Win 11.
Iné balíčky fungujú tak ako majú? Napr. Lightroom, Photoshop ... Ja som mal v minulosti problém s fungovaním Adobe aplikácii po upgrade na Win 11. Z toho dôvodu som vrátil naspäť Win 10. Ale možno to bol nejaký môj špecifický problém s ovládačmi, alebo s HW pod Win 11.
Photoshop ide v pohode Lightroom Classik a Lightroom 2024 seká taktiež resp. je spomalený a oneskorený.... hm takže bude to problém WIN 11 ? ... sekalo mi to aj na Win 10 ale toto čo to dokazuje teraz je katastrofálna práca .. človek ma nechuť spracovávať tie fotky ... :/ a už si neviem rady čo mam urobiť aby to fungovalo pekne, plynulo a hladko...
Photoshop ide v pohode Lightroom Classik a Lightroom 2024 seká taktiež resp. je spomalený a oneskorený.... hm takže bude to problém WIN 11 ? ... sekalo mi to aj na Win 10 ale toto čo to dokazuje teraz je katastrofálna práca .. človek ma nechuť spracovávať tie fotky ... :/ a už si neviem rady čo mam urobiť aby to fungovalo pekne, plynulo a hladko...
Aktualizácie máš všetky inštalované najnovšie? ...grafika, ovladače DirectX, system, procesor... skus kuk i https://helpx.adobe.com/cz/camera-raw/kb/acr-gpu-faq.html
Aktualizácie máš všetky inštalované najnovšie? ...grafika, ovladače DirectX, system, procesor... skus kuk i https://helpx.adobe.com/cz/camera-raw/kb/acr-gpu-faq.html
Ja by som sa na toto nespoliehal, paradoxne to mohla spôsobiť niektorá z aktualizácií. Šiel by som asi opačnou cestou a vyskúšal staršie drivery grafiky.
tu skôr mám pocit, že win a produkty Adobe absolútne nespolupracujú ... neviem aké máte vy mašiny na editáciu ... ale s win mám extra problém od kedy mám 2024 Adobe pri 2021 ver. to až tak neblblo. Pýtal som sa ľudí, ktorí editujú na MAC-u im to vraj ide dobre... ale čo znamená dobre ? Tak to neviem, keďže nemal som tu česť si to vyskúšať.
tu skôr mám pocit, že win a produkty Adobe absolútne nespolupracujú ... neviem aké máte vy mašiny na editáciu ... ale s win mám extra problém od kedy mám 2024 Adobe pri 2021 ver. to až tak neblblo. Pýtal som sa ľudí, ktorí editujú na MAC-u im to vraj ide dobre... ale čo znamená dobre ? Tak to neviem, keďže nemal som tu česť si to vyskúšať.
Nie, ak by to takto zle bežalo všeobecne na Windows, tak by si ľudia Adobe plán nekupovali. Dosť ľudí bežne používa Adobe na Windows bez problémov. Skús zistiť či máš dobre nastavenú akcelerovanú grafiku v tých Adobe aplikáciach. Skús ju vypnúť, reštartovať aplikáciu a pozreť ako to funguje. Potom zase zapnúť, reštartovať a porovnať ako to funguje. Tak môžeš zistiť/vylúčiť či je príčinou grafická karta (ovládače).
ja mám tiež takú skúsenosť, LR v poslednej verzii ide neskutočne pomaly, a žerie mi skoro celú ramku (mám 32 g) keď len prezerám fotky, tak ešte ako tak v pohode, ale akonáhle použijem masky, amen. Pri základonm editovaní je to ešte znesiteľné. Ide ma z toho jebnúť. mám ryzen 7700x, 32g ram, 4070 rtx a ide to hrozne. PC je aktualizované.
ja mám tiež takú skúsenosť, LR v poslednej verzii ide neskutočne pomaly, a žerie mi skoro celú ramku (mám 32 g) keď len prezerám fotky, tak ešte ako tak v pohode, ale akonáhle použijem masky, amen. Pri základonm editovaní je to ešte znesiteľné. Ide ma z toho jebnúť. mám ryzen 7700x, 32g ram, 4070 rtx a ide to hrozne. PC je aktualizované.
takto nejako to funguje aj u mňa a som z toho maximálne nervózny lebo neviem čo s tým mám urobiť.
Nie, ak by to takto zle bežalo všeobecne na Windows, tak by si ľudia Adobe plán nekupovali. Dosť ľudí bežne používa Adobe na Windows bez problémov. Skús zistiť či máš dobre nastavenú akcelerovanú grafiku v tých Adobe aplikáciach. Skús ju vypnúť, reštartovať aplikáciu a pozreť ako to funguje. Potom zase zapnúť, reštartovať a porovnať ako to funguje. Tak môžeš zistiť/vylúčiť či je príčinou grafická karta (ovládače).
zase niekedy mam pocit, že to ide ako tak plynulo a potom sa to zase zosype ... ako keby sa niečo niekde vo vnútri programu bilo... skúšal som aj to aj to nefunguje nič ... žiadna zmena ako píšem celkovom ma pocit, že sú chvíle kedy ide ako tak ok .. a potom zase katastrofálne...
takto nejako to funguje aj u mňa a som z toho maximálne nervózny lebo neviem čo s tým mám urobiť.
tak problém by sme mali popísaný, teraz vymyslieť čo s tým. Hore spomíňali tú win10, asi to skúsim, len musím zistiť ako to spraviť, aby som si nerozbile win11. Komplet reinštalácia sa mi silno nechce robiť
Skôr by som povedal, že nie ... mam preinštalovaný Win. a antivírus takže malo by to byť ok skôr by som povedal, že cely ADOBE 2024 je na veľký prd.
Pouzivam Adobe uz neviem asi 10 rokov a nikdy som nemal problemy s nicim a teraz prvy krat nieco take pocujem. To s Adobe nema nic spolocne podla mna, ale viem, ze v jednej firme kam som chodil fotit mali problem so sekanim a privolany technik im vsetko preinstaloval nanovo a nakoniec povedal, ze to musel byt virus.
Skôr by som povedal, že nie ... mam preinštalovaný Win. a antivírus takže malo by to byť ok skôr by som povedal, že cely ADOBE 2024 je na veľký prd.
a este jedna vec, nepouzivam ziadny antivirusovy program.. zvykol mi blbnut pocitac, nasiel som na internete cloveka ktory mi odstranil antivirusovy program, nastavil mi defender a odvtedy pc slape ako svajciarsky patek filip
Prosím ťa pozor na "rady" od miesteho IT analfabeta. Lebo to nemusí skončiť dobre. Boli tu prípady ked propagoval podvodný softvér - lebo to podľa neho bol dobrý nákup.
Stačí že človek chvíľu pogoogli a zistí že podobný problém s Adobe programami (ja aj kolega fotograf to pozorujeme hlavne pri LR) hlásia všade vo svete naprieš internetom.
Asi by stálo zato vyskúšať to pod WIN10. Alebo nám ostáva len dúfať že to Adobe časom vyladí.
a este jedna vec, nepouzivam ziadny antivirusovy program.. zvykol mi blbnut pocitac, nasiel som na internete cloveka ktory mi odstranil antivirusovy program, nastavil mi defender a odvtedy pc slape ako svajciarsky patek filip
no neviem fakt netuším aké riešenie urobiť aby to bolo ok ja som prechádzal z win 10 na win 11 preto, že to bude lepšie a nie je... úprimne xy rokov som fungoval na cracknutom programe Adobe a fungoval 100% lepšie ako tento kúpený.
Prosím ťa pozor na "rady" od miesteho IT analfabeta. Lebo to nemusí skončiť dobre. Boli tu prípady ked propagoval podvodný softvér - lebo to podľa neho bol dobrý nákup.
Stačí že človek chvíľu pogoogli a zistí že podobný problém s Adobe programami (ja aj kolega fotograf to pozorujeme hlavne pri LR) hlásia všade vo svete naprieš internetom.
Asi by stálo zato vyskúšať to pod WIN10. Alebo nám ostáva len dúfať že to Adobe časom vyladí.
Adobe 2024 - oneskorené reakcie, sekanie
Camera Raw mi reaguje veľmi pomaly a má oneskorené reakcie a seká.
Zobrazenie ďalšej fotografie po prekliknutí trvá 2-4 sekundy. Celkovo práca s Camera Raw je katastrofálna. Mám najnovšiu verziu 16.4. Z Adobe som dosť sklamaný, pretože sa s ním nedá pohodlne pracovať.
Mám windows 11 pro, počítač má veľmi dobré technické parametre, ale aj tak sú adobe balíčky Bridge a Camera Raw katastrofálne pomalé a zosekané.
Už neviem čo mám urobiť, aby Bridge 2024 a Camera Raw fungovali perfektne.
Viete niekto niečo poradiť ?
Mám pocit, že Adobe balíky funguje dobre len na Apple zostavách... alebo už neviem PC má stal kopu peňazí... a má problém aby na ňom fungovali programy Adobe dobre, pritom zaťaženie PC je tak do 30 max 40% výkonu.
Upravuje na ňom fotky zo 45mpx foťakov (svadby).
Zostava PC:
Operačný systém: Win 11 pro
Procesor: Intel i9-10920X 3,5GHz
Grafická karta: Nvidia 3070 8gb
RAM: 128 GB
Pamäť: M2 disk
skus kuk i https://helpx.adobe.com/cz/camera-raw/kb/acr-gpu-faq.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom