Fórum » Spracovanie fotografie

Vplyv ISO na RAW

martinXY
martinXY 2012-01-10 17:01:08+01
Ahojte!
Som tu sice novy ale dva roky vas uz sledujem a ucim sa. Nikde som nenasiel aky vpliv ma nastavenie ISO vo fotaku pri foteni do RAW.

Zatial co som vybadal sa mi zda ze to vpliv ma ale nie som si isty ci sa mi to iba nezda.

Mate s tym niekto skusenost?

martinXY
2012-01-10 17:52:05+01
príspevok od: stafa
Tu mas vysvetlenie v skratke:
Vdaka kolega toto som potreboval, a je to presne ako som myslel. jedine iso ma vpliv na raw. Bol som inac velkim odporcom isa koly tomu sumu ale teraz som musel zmenit nazor
0
0

martinXY
2012-01-10 17:58:27+01
príspevok od: markato1
Ked chces aby ludia pochopili o co sa snazis,tak treba aj rozumne polozut otazku,aj mne je az pri poslednych komentaroch jasne o co ti go.Osobne si myslim ze radsej pouzit vyssie iso,ako tahat svetla z tienov...lebo sice mozno bude menej sumu,ale aj farebne podanie sa zmeni a budes mat len viacej roboty v pc..
Pohoda chlapy. Veci sa deju aby sa vyjasnili. Som pripraveny tahat svetla z tienov. A co si myslite kam az mozem tu D300s vysponovat? Do akeho isa? Alebo iso 400 je optimum pri tahani z tienov a najmensim sumom?
0
0

Fatty
2012-01-10 17:59:16+01
vpliv ! višie !
tyvole tebe to nepichá do očí takto napísané???
nielen základy fotografie ale základnú školu si zopakuj
0
0

markato1
2012-01-10 18:05:32+01
príspevok od: martinXY
Pohoda chlapy. Veci sa deju aby sa vyjasnili. Som pripraveny tahat svetla z tienov. A co si myslite kam az mozem tu D300s vysponovat? Do akeho isa? Alebo iso 400 je optimum pri tahani z tienov a najmensim sumom?
D300 je v pohode,ale samozrejme zalezi od teba ake mas naroky a s akou scenou pracujes.niekde nevadi ani zrno na fotografiach,dokonca to fotografie zatraktivnuje..su situacie,kde to vadi a aj iso 400 uz je na hranici..,vpliva na tk ma aj pouzity objektiv,pevne sklo "produkuje" menej sumu ako zoom,takze nejake jednoznacne hranice sa nedaju urcit..,ale myslim si ze iso 400 je na D300 bezne pouzitelne..
0
0

martinXY
2012-01-10 18:10:13+01
príspevok od: stafa
Tu mas vysvetlenie v skratke:
Vdaka toto som hladal.
0
0

martinXY
2012-01-10 18:15:40+01
A vdaka vam vsem. Otazka bola sice komplikovana ale odpoved velmi jednoducha. A z toho vypliva ze v jednoduchosti je pravda. No nie je to krasne poznanie? A netreba na seba hned utocit. mne prisla otazka jasna ale kedze nepouzivam spravny zargon vyznela nezmyselne. Zivot nas uci ucme sa od zivota. Este raz vdaka a pekny vecer vsetkym. A dobre svetlo alebo uspesne vytahovanie svetla z tienov To znie tiez trosku mysticky
0
0

martinXY
2012-01-10 18:22:14+01
príspevok od: Fatty
vpliv ! višie !
To fakt takto ta trapi moja gramatika? To je mi luto ale neda sa s tim nyc spravyt! mislys ze som hodni zivota na tejto planete? budem rad ked budes velkorisi a poviez ze som.
0
0

Laco62
2012-01-10 18:33:40+01
vpliv ! višie !
Konečne si to niekto všimol! Už som to ani nevládal čítať. Ak to autora netrápi, tak je to potom veľmi smutné!!! A nakoniec ťa ešte napadne, že ty si hlupák, tak to už je veľa!
0
0

Fatty
2012-01-10 18:36:08+01
To fakt takto ta trapi moja gramatika? To je mi luto ale neda sa s tim nyc spravyt! mislys ze som hodni zivota na tejto planete? budem rad ked budes velkorisi a poviez ze som.
mňa to netrápi, ba práve naopak...objasňuje to prečo nevieš základy fotografie ked ani základnú školu nemáš ukončenú (asi)
0
0

majster333
2012-01-10 18:50:12+01
iso má taký vplyv že zosilňuje signál ak ho dáš vyšie ako základné (asi iso 200 pokiaľ viem). Vo všeobecnosti v editore radšej stmavuj ako zosvetľuj výnde to lepšie- menej šumu
0
0

rbr69
2012-01-10 19:02:52+01
vpliv ! višie !
citam to az sem a si prvy (konecne) co sa ozva, aj mnoho spoludiskuteri priestupok vo svojich komentoch na tuto hrubkovu hru
0
0

rbr69
2012-01-10 19:09:20+01
príspevok od: rbr69
citam to az sem a si prvy (konecne) co sa ozva, aj mnoho spoludiskuteri priestupok vo svojich komentoch na tuto hrubkovu hru
za skomoleniny slov sa ospravedlnujem, to moj inteligent droid. ♚
0
0

Misoo79
2012-01-10 19:24:04+01
mňa to netrápi, ba práve naopak...objasňuje to prečo nevieš základy fotografie ked ani základnú školu nemáš ukončenú (asi)
on je pokrocyli a foty De trystoukov a evydentne sa fotenju rozumje. mas pochibnosty o jeho schopnostjach v akomkolvek smere?

Ako prepáčte, ale toto vlákno je na mňa moc..
0
0

conan7
2012-01-10 19:29:29+01
Ano na sum! Ide o fotenie v extremnych podmienkach s nedostatkom svetla. Zatial mi vychadza ze je lepsie mat v tychto pripadoch nadstavene vyssie iso ako nizsie. Je to tak?
no vela si zistil za 2 roky
0
0

dalay-lamma
2012-01-10 19:32:37+01
Pozri kolega shooter to vystihol. Ja to chcem proste podexponovat a nasledne cele vytiahnut v NX2 tak aby bol vysledok co najmenej zasumeny. Samozrejme v tom pripade nafotim fotky s tmou a nahlad vo fotaku je mi v tomto momente nanic. Ale to nevadi ked viem ze v PC to znova vytiahnem. Vies pochopit o co sa snazim?
Ked zvysis svetlost v RAW editore, tak dost vyrazne zosilnis aj sum. V tom pripade mozes asi rovno zvysit ISO (kedze tam ide tiez vlastne len o uroven zosilnenia signalu). Rozdiel medzi JPG a RAW co sa sumu tyka, moze byt asi hlavne v tom, ze pri JPG mas vacsinou standardne zapnutu redukciu sumu narozdiel od RAW a ze pri foteni do JPG sa pri dlhsej expozicnej dobe pouziva tzv. Darkframe Subtraction (Odfotenie "ciernej" snimky pri zatvorenej uzavierke, obsahujucej len sum. Ten sa potom odcita od povodneho snimku).
0
0

Cyril
2012-01-10 19:41:44+01
Chlapi, ja som to docital az sem. Pekne chobotiny tu riesite.
Daj nejaku ukazku svetla z tienov, nech mame aj daco hmatalnejsie, lebo to, co som cital, je zatial o jednom velkom hovnisku
Ak sa mylim, verejne sa ospravedlnim
0
0

rbr69
2012-01-10 19:54:20+01
príspevok od: dalay-lamma
Ked zvysis svetlost v RAW editore, tak dost vyrazne zosilnis aj sum. V tom pripade mozes asi rovno zvysit ISO (kedze tam ide tiez vlastne len o uroven zosilnenia signalu). Rozdiel medzi JPG a RAW co sa sumu tyka, moze byt asi hlavne v tom, ze pri JPG mas vacsinou standardne zapnutu redukciu sumu narozdiel od RAW a ze pri foteni do JPG sa pri dlhsej expozicnej dobe pouziva tzv. Darkframe Subtraction (Odfotenie "ciernej" snimky pri zatvorenej uzavierke, obsahujucej len sum. Ten sa potom odcita od povodneho snimku).
redukcia sumu pri vysokom ISO je uplne ina nez redukcia sumu pri dlhych expoziciach, a teda tu v tej zapletenej diskusii by som vobec este nezacinal s darkframe snimkami a LENR
0
0

dalay-lamma
2012-01-10 20:00:24+01
redukcia sumu pri vysokom ISO je uplne ina nez redukcia sumu pri dlhych expoziciach, a teda tu v tej zapletenej diskusii by som vobec este nezacinal s darkframe snimkami a LENR
To bola len jedna z veci, co ma napadla ako rozdiel medzi RAW a JPG. Ale mas pravdu, je to asi trochu mimo temy.
0
0

rbr69
2012-01-10 20:10:41+01
príspevok od: dalay-lamma
To bola len jedna z veci, co ma napadla ako rozdiel medzi RAW a JPG. Ale mas pravdu, je to asi trochu mimo temy.
a hlavne je to nevhodny príklad, pretoze pri zapnutej LENR je jedno, ci fotis do JPEG alebo do RAW ... vzdy sa pri LENR robi darframe a odpocitava sa sum
http://sites.google.com/site/rbrunovsky/blog/dlhocasovaexpoziciaanoisereduction
0
0

dalay-lamma
2012-01-10 20:20:49+01
a hlavne je to nevhodny príklad, pretoze pri zapnutej LENR je jedno, ci fotis do JPEG alebo do RAW ... vzdy sa pri LENR robi darframe a odpocitava sa sum
http://sites.google.com/site/rbrunovsky/blog/dlhocasovaexpoziciaanoisereduction
Diky za objasnenie a sorry za neumyselne zavadzanie
0
0

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()