Fórum » Tlač

format fotky

bobino38
bobino38 2011-11-07 21:22:24+01
Prosím vás, aký najväčší formát fotky si môžem dať vytlačiť z fotografie 6MPix ?

fotoland
2011-11-11 16:21:32+01
príspevok od: PeterMarek
Ja si nepotrebujem robiť neplatenú reklamu.
Roboty mám dosť aj bez toho. A je tu dosť ľudí ktorí u mňa tlačia a tí vedia...
A ak niekto chce - napíše do pošty.
Keko je na tom myslím podobne - robí to dosť dlho na to aby tí čo potrebujú, vedeli kto to je, čo je a aj kde ho nájdu...

Len ma neprestávajú fascinovať internetoví teoretici, ktorí síce nevedia odpovedať na otázku "na čom to vytlačili keď si všimli ten hrozný rozdiel" ale "logicky" a "numericky" bez praktickej skúsenosti sršia radami na všetky strany.

Ja tu nebudem nikomu robiť vo fóre workshop zdarma. Ale tých bludov čo sa tu človek dočíta to je na zvracanie.

Ale čo sa čudujeme - ľudia v telke čumia ako tancujú tí čo nevedia tancovať, ako spievajú tí čo nevedia spievať a na "skutočné" príbehy, ktoré boli presne narežírované.

Už som asi starý a unavený...
Dostaneš od nás plaketu BSP že za nás bojuješ a pritom nás zabávaš!
Ps. ešte dnes sme sa na kave s kekom dobre zasmiali na gynekologii

haplo602
2011-11-11 17:16:20+01
Keko je na tom myslím podobne - robí to dosť dlho na to aby tí čo potrebujú, vedeli kto to je, čo je a aj kde ho nájdu...

Len ma neprestávajú fascinovať internetoví teoretici, ktorí síce nevedia odpovedať na otázku "na čom to vytlačili keď si všimli ten hrozný rozdiel" ale "logicky" a "numericky" bez praktickej skúsenosti sršia radami na všetky strany.

Ja tu nebudem nikomu robiť vo fóre workshop zdarma. Ale tých bludov čo sa tu človek dočíta to je na zvracanie.

Ale čo sa čudujeme - ľudia v telke čumia ako tancujú tí čo nevedia tancovať, ako spievajú tí čo nevedia spievať a na "skutočné" príbehy, ktoré boli presne narežírované.

ah, chlpata deka

ja nepotrebujem vediet ceny a podobne sprostosti. ale ked sa bavime o konkretnych veciach, tak sa neda bez detailov.

tvrdite ze tlacite na vsetko moznom a nespozorovali ste rozdiel medzi 8 a 16bit suborom. jeden z dovodov mozu byt nedostatky tlaciarne. ale bez menovania tlaciarne sa to neda overit.

tym padom vasa prax vyzera ze potvrdzuje tvrdenia, ale to ze nieco berie 16bit vstup neznamena ze to je aj schopne vyrobit adekvatny vystup.

naptiklad spominane minilaby. tie su robene na co najlacnejsiu prevadzku pri uspokojujucich vysledkoch. uplny 16-bit vvystup im nieje treba, kedze 8bit vyztup pokryje kvalitou 98% pouzivatelov minilabu. sice 16bit vstup vedia spracovat, ale nedokazu ho premietnut na 16bit vystup.

chapeme sa konecne ?

PeterMarek
2011-11-11 17:32:01+01
príspevok od: haplo602
ah, chlpata deka

ja nepotrebujem vediet ceny a podobne sprostosti. ale ked sa bavime o konkretnych veciach, tak sa neda bez detailov.

tvrdite ze tlacite na vsetko moznom a nespozorovali ste rozdiel medzi 8 a 16bit suborom. jeden z dovodov mozu byt nedostatky tlaciarne. ale bez menovania tlaciarne sa to neda overit.

tym padom vasa prax vyzera ze potvrdzuje tvrdenia, ale to ze nieco berie 16bit vstup neznamena ze to je aj schopne vyrobit adekvatny vystup.

naptiklad spominane minilaby. tie su robene na co najlacnejsiu prevadzku pri uspokojujucich vysledkoch. uplny 16-bit vvystup im nieje treba, kedze 8bit vyztup pokryje kvalitou 98% pouzivatelov minilabu. sice 16bit vstup vedia spracovat, ale nedokazu ho premietnut na 16bit vystup.

chapeme sa konecne ?
Napríklad najväčšiu radosť mi robí Canon iPF8300 - myslím, že vo svojej kategórii nie je nič lepšie...

PeterMarek
2011-11-11 17:37:45+01
ah, chlpata deka

chapeme sa konecne ?
Minilaby som vyskúšal len 3 (alebo 4?) no možno päť?

Ako ste overovali Vaše tvrdenie "sice 16bit vstup vedia spracovat, ale nedokazu ho premietnut na 16bit vystup"???

Niečo ste vytlačili a to ste potom premerali?

Alebo ste niečo vytlačili a to potom zhodnotili voľným okom?

Alebo ste to neskúšali?

haplo602
2011-11-11 18:18:18+01
Minilaby som vyskúšal len 3 (alebo 4?) no možno päť?

Ako ste overovali Vaše tvrdenie "sice 16bit vstup vedia spracovat, ale nedokazu ho premietnut na 16bit vystup"???

Niečo ste vytlačili a to ste potom premerali?

Alebo ste niečo vytlačili a to potom zhodnotili voľným okom?

Alebo ste to neskúšali?
ako ste si overili ze napriklad Canon iPF8300 naozaj je schopny 16bit vystupu ? Canon tvrdi ze dokaze SPRACOVAT 16bit vstup, nie ze dokaze 16bit vystup.

keko
2011-11-11 18:25:03+01

Cely svet sa na kravsku obracia ...

keko
2011-11-11 18:25:51+01
No este raz a priamo:
Cely svet sa na kravsku picu obracia ...

PeterMarek
2011-11-11 18:51:04+01
príspevok od: keko
No este raz a priamo:
Cely svet sa na kravsku picu obracia ...
Súhlas!

PeterMarek
2011-11-11 18:51:46+01
ako ste si overili ze napriklad Canon iPF8300 naozaj je schopny 16bit vystupu ? Canon tvrdi ze dokaze SPRACOVAT 16bit vstup, nie ze dokaze 16bit vystup.
Najali sme si chytráka z východu, ktorý sa cez web kameru pozrel na výtlačky a ten nám povedal čo a ako...

keko
2011-11-11 18:58:23+01
Najali sme si chytráka z východu, ktorý sa cez web kameru pozrel na výtlačky a ten nám povedal čo a ako...

Fatty
2011-11-11 19:21:18+01
no ako pekne si dvaja pokecáte, aj ked to už nikoho nezaujíma

keko
2011-11-11 19:41:09+01
príspevok od: Fatty
no ako pekne si dvaja pokecáte, aj ked to už nikoho nezaujíma
Samozrejme. Konecne zabava na urovni.

haplo602
2011-11-11 20:36:06+01
takze pre svoje tvrdenie ze zariadenie dokaze 16bit vystup nemate ziaden dokaz. ale snazite sa nas presvedcit ze rozdiel v kvalite medzi 8bit a 16bit nieje ...

/thread

PeterMarek
2011-11-11 20:57:45+01
takze pre svoje tvrdenie ze zariadenie dokaze 16bit vystup nemate ziaden dokaz. ale snazite sa nas presvedcit ze rozdiel v kvalite medzi 8bit a 16bit nieje ...

/thread
Už ste únavný. Položil som Vám aj tomu anonymnému operencovi v priebehu tejto diskusie niekoľko otázok, ktoré by potvrdili Vaše drzé tvrdenia. Bez odpovedí! Zato Vy chcete odpovede od ostatných. Houbeles mladý muž! Zadarmistický workshop hľadajte inde! Ja nie som charita. Vy ste teoretik, ktorý zahlcuje fóra nepodloženými úvahami. Skúste najprv zodpovedať na všetky moje otázky ktoré padli v priebehu tejto diskusie. Neviete? Smola, že?

PeterMarek
2011-11-11 20:59:33+01

/thread
A BTW - ja to viem demonštrovať ukážkami? A Vy?

PeterMarek
2011-11-11 21:25:43+01

/thread
Vy v podstate bez dôkazu tvrdíte, že minilab nedáva 16bit výstup, C8300 s 12 inkami a suverénne najširšim gamutom, nedáva 16bit výstup, etc - ergo vlastne tvrdíte, že neexistuje zariadenie schopné zobraziť 16bit výstup. Tak? No ale prečo potom tvrdíte, že je dôležité posielať na spracovanie dáta v 16bitovom TIFFku keď podľa Vás to nijaké zariadenie nezobrazí? Čo vlastne tvrdíte? Čo kontrolná otázka - Koľko bitový je výstup z farebného negatívu exponovaný zväčšovákom na farebný fotopapier? Alebo z Ciba z diáku? Koľko?

haplo602
2011-11-11 21:31:45+01
A BTW - ja to viem demonštrovať ukážkami? A Vy?
takze viete ukazkami demonstrovat ze tlaciaren naozaj tlaci 16bit vystup ? preco to potom cely cas popierate ?

lebo ak nedokazete demonstrovat schopnost tlaciarne vyrobit 16bit vystup potom je hocijake tvrdenie o neexistencii rozdielu medzi 8 a 1bit vstupom irelevantne z jednoducheho dovodu: nemate s cim ten 8 bitovy vystupo porovnat.

haplo602
2011-11-11 21:33:10+01
kurde fix aj s neexistujucou edit funkciou.

"rozdielu medzi 8 a 16 bit vstupom" malo by v mojom predchadzajucom prispevku ...

haplo602
2011-11-11 21:36:27+01
Už ste únavný. Položil som Vám aj tomu anonymnému operencovi v priebehu tejto diskusie niekoľko otázok, ktoré by potvrdili Vaše drzé tvrdenia. Bez odpovedí! Zato Vy chcete odpovede od ostatných. Houbeles mladý muž! Zadarmistický workshop hľadajte inde! Ja nie som charita. Vy ste teoretik, ktorý zahlcuje fóra nepodloženými úvahami. Skúste najprv zodpovedať na všetky moje otázky ktoré padli v priebehu tejto diskusie. Neviete? Smola, že?

zakladny problem vasich otazok je, ze sa opieraju len o vasu prax a nie o dokazatelnu skutocnost. ked vsak mate dokazat nieco, zrazu sa ohradzujete ze zadarmo nic nebude.

inac pozrite si hocijake marketingove materialy vyrobcov tlaciarni (aj vas zboznovany Canon) a sam vyrobca tam tvrdi ze 16bit vstup je dolezity pre co najlepsi vystup. vy tu vsak tvrdite ze to tak nieje. zaujimavy rozpor.

PeterMarek
2011-11-11 21:38:51+01
takze viete ukazkami demonstrovat ze tlaciaren naozaj tlaci 16bit vystup ? preco to potom cely cas popierate ?

lebo ak nedokazete demonstrovat schopnost tlaciarne vyrobit 16bit vystup potom je hocijake tvrdenie o neexistencii rozdielu medzi 8 a 1bit vstupom irelevantne z jednoducheho dovodu: nemate s cim ten 8 bitovy vystupo porovnat.
C 8300 je 16bit zariadenie. Šestnásťbitovejšie medzi inkjetmi nenájdete. A odpovedzte aj na ostatné otázky skôr než začnete klásť tie isté dokola.

Ktoré zariadenie podľa Vás dokáže zobraziť 16bit výstup? A?

Strana 7 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()