Fórum » Pokec

Prve zaciatky...

Nikonak4
Nikonak4 2011-01-14 19:08:38+01
Zdravim vsetkych...mozte prezradit kedy ste zacali s fotografovanim, kedy vas to skutocne zacalo bavit, kolko ste mali rokov, ake boli prve kroky, prva technika a tak....trosku pospominat na tie dobre i zle zaciatky

javelin
2011-01-15 11:46:11+01
príspevok od: Peter Svoboda
no vidíš, načo ti boli zbrane, keď o pár rokov stačilo len kľúčami poštrngať...
No veď práve...a hneď po štrnganí sme mohli nosiť do lietadla aj fotoaparáty a nikto nemal strach , že nafotíme nejaké strategické objekty , ako napr. Jednotné Rolnícke Družstvo dolnej onéj....

lu_boss
2011-01-15 12:06:55+01
Mohol som mat 12-13 rokov, ked som dostal pod stromcek Corinu, stala 130 Sk, na zvitkovy film. Ten stal 5 Kcs, robil som nan 16 (?) snimkov, dalo sa aj menej. Vyvolavanie mi otec ukazal - dva taniere, do jedneho vyvojka, do druheho ustalovac, oplachnut vo vani. A pekne chytit za okraje a lava hore, prava dole, prava dole, lava hore... Ked som si kupil tank, slavil som tri dni. Tiez som robil kontaktne kopie, fotocky mali 4,5 x 6 cm Neskor som mal zvacsovak - pozicany - asi 10 rokov. Bratranec na mna pozeral ako vyorany, ked som mu ho doniesol naspat - \"ja som myslel, ze uz som to vyhodil...\" . Na gympli som bol clen timu v sutazi \"co vies o ZSSR\" - bol som zalubeny do baby, ktora bola vybrata a tak som sa prihlasis dobrovolne. Pani, chapete, ze ? Tam sme vyhrali 1. miesto, kazdy dostal fotak smena, ten som nosil vsade, kazdu akciu zo skoly som nafotil, urobil fotky, hodil do tried - kto chce, zozadu napisat meno, 2 Kcs kus. Za to boli filmy, papiere, chemia a na zmrzku pre tu babu, co som spomiinal vyssie. Tu smenu mam ho dodnes. Ak som chcel nieco lepsie, bral som si strykov flexaret, obcas skolsku Prakticu, ta mi ale k srdcu neprirastla. Na vyske som mal ine problemy, penazi malo, fotenie islo bokom. Pri stavbe domu som povedal, ze chcem pivnicu - kvoli tmavej komore a hoci to uz bolo obdobie nastupu digi, tmava komora bude. K intenzivnemu foteniu som sa vratil cca 5 rokov dozadu, kupil som si par starsich filmovych strojov, mam digi zrkadlo, kopec prislusenstva a vdaka foteniu vela prijemnych znamych
A foti sa ucim stale.

Lagac
2011-01-15 12:14:03+01
príspevok od: lu_boss
Mohol som mat 12-13 rokov, ked som dostal pod stromcek Corinu, stala 130 Sk, na zvitkovy film. Ten stal 5 Kcs, robil som nan 16 (?) snimkov, dalo sa aj menej. Vyvolavanie mi otec ukazal - dva taniere, do jedneho vyvojka, do druheho ustalovac, oplachnut vo vani. A pekne chytit za okraje a lava hore, prava dole, prava dole, lava hore... Ked som si kupil tank, slavil som tri dni. Tiez som robil kontaktne kopie, fotocky mali 4,5 x 6 cm Neskor som mal zvacsovak - pozicany - asi 10 rokov. Bratranec na mna pozeral ako vyorany, ked som mu ho doniesol naspat - \"ja som myslel, ze uz som to vyhodil...\" . Na gympli som bol clen timu v sutazi \"co vies o ZSSR\" - bol som zalubeny do baby, ktora bola vybrata a tak som sa prihlasis dobrovolne. Pani, chapete, ze ? Tam sme vyhrali 1. miesto, kazdy dostal fotak smena, ten som nosil vsade, kazdu akciu zo skoly som nafotil, urobil fotky, hodil do tried - kto chce, zozadu napisat meno, 2 Kcs kus. Za to boli filmy, papiere, chemia a na zmrzku pre tu babu, co som spomiinal vyssie. Tu smenu mam ho dodnes. Ak som chcel nieco lepsie, bral som si strykov flexaret, obcas skolsku Prakticu, ta mi ale k srdcu neprirastla. Na vyske som mal ine problemy, penazi malo, fotenie islo bokom. Pri stavbe domu som povedal, ze chcem pivnicu - kvoli tmavej komore a hoci to uz bolo obdobie nastupu digi, tmava komora bude. K intenzivnemu foteniu som sa vratil cca 5 rokov dozadu, kupil som si par starsich filmovych strojov, mam digi zrkadlo, kopec prislusenstva a vdaka foteniu vela prijemnych znamych
A foti sa ucim stale.
Za vsetkym hladaj zenu

Nikonak4
2011-01-15 14:13:38+01
Som rad ze sa vam tema pacila...super sa to citalo aj mne a vidno ze sa zainteresovanym aj prijemne spominalo...

Marcel Rebro
2011-01-15 17:52:16+01
príspevok od: bonifacko
Marcel, ty si chodil na Vajnorske zväzarmovske letisko?
Skus sa spytat clenov AKBA na kod \"mrco\". Pre vacsinu z nich sa pod nim skryva mego byvalych penge ...

bonifacko
2011-01-15 17:54:54+01
príspevok od: Marcel Rebro
Skus sa spytat clenov AKBA na kod \"mrco\". Pre vacsinu z nich sa pod nim skryva mego byvalych penge ...
To je nejaka kodovana reč? AKBA, penge, mego.....

bundash
2011-01-15 18:48:33+01
V roku 1984 som dostal svoj prvy fotak Smenu 8MPix. Brat dostal Ljubitel (6x6). Kupil nam ich otec za dedicstvo po babke ... stali vtedy tusim okolo 300 Kcs (nemylit si z KSC ). Najskor som fotil parasutistov. Potom vsetko ostatne ... vyvolavat fotky ma naucili starsi kolegovia v SVS v Lucenci ...

Neskor som zdedil po otcovi zrkadlovku Praktina FX (s jednym objektivom Tessar 50/2.8) ... Potom som \"objavil\" Nikon. Oba fotaky mam dodnes, ale Praktina uz nefunguje. Smena ano ...

V roku 2000 som podlahol digifotografii ... presiel som celou seriou Olympusov (C980, C4040, C770). A potom som sa vratil k DSLR Nikon (D80).

A fotim dodnes ... a verim ze raz sa to aj naucim ...
mal som s tessarom tu cest na Praktisixe, bol som v sedemdesiatych rokoch medzi spoluziakmi s ljubitelmi, nieco ako king... neskutocne som si ho oblubil, ten objektiv a aj praktisix. Ked som pred par rokmi ukazal synovi Praktisix, nechapal ako sa s tym fotilo az kym som neodistil krytku sachty..... no ale dalo sa fotit aj bez kukania do sachty, ze? )))))))

Marcel Rebro
2011-01-15 19:54:23+01
príspevok od: bundash
mal som s tessarom tu cest na Praktisixe, bol som v sedemdesiatych rokoch medzi spoluziakmi s ljubitelmi, nieco ako king... neskutocne som si ho oblubil, ten objektiv a aj praktisix. Ked som pred par rokmi ukazal synovi Praktisix, nechapal ako sa s tym fotilo az kym som neodistil krytku sachty..... no ale dalo sa fotit aj bez kukania do sachty, ze? )))))))
Dalo ale ten priehladovy hladacik (na P FX) nebol nic moc

haplo602
2011-01-15 20:09:13+01
Dalo ale ten priehladovy hladacik (na P FX) nebol nic moc
heh ... Lubitel 2 to ma \"integrovane\" v sachte ... ked som na to dosiel tak som kukal jak puk .... ze Bronica ma taku vymozenost za priplatok ...

Rasty Gibel
2011-01-16 00:55:55+01
Ja som si pricuchol k fotografii uz ako dieta,otec si kupil nejaku rusku masinku, no nespomeniem si co. To bolo prve stretnutie s fotografiou. Ako starsi som si kupil svoj prvy kompakt, myslim, ze to bol olympus, a vona fotografie ma drzala dlho, no financne to nebolo zial velmi ruzove, tak ze ... foto len sporadicky aj to len rodinne foto, sem tam nejaka party. V nemecku som si zarobil na svoju vysnivanu prvu zrkadlovku Nikon F40, (ked dobre pamatam). V nemecku to bolo OK fotil som vsetko, no po navrate na SK zase dopadli financie. Ale sem tam som si to dovolil.Hodne ma chytili akty, no CB filmy boli drahe a este drahsie bolo ich vyvolavanie. Potom prisla dlha prestavka a teraz, teda pred mesiacom, som sa uz konecne rozhybal a konecne som si kupil svoju druhu zrkadlovku, prve digi. Ja dufam, ze zase ta vona fotografie sa uz nestrati a raz sa to naucim. Vsetkym prajem dobre svetlo

mirčeli
2011-01-18 17:00:55+01
pred 3mi mesiacmi, chcem sa od Vas naučiť fotografovať, pridávam sem foto ale malo kto mi poradi ako to mam robiť, zaciatky su tazke a u mna to plati na 100 % ked ze som este k tomu ZTP som rad ze je takato stranka.....

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()