Fórum » Pokec

Nikon D3100 nema AEB???

sensilux
2011-07-14 22:50:28+02
Zdravim, dufam ze pisem do spravnej kategorie na fore....chcem sa informovat o digitalnej zrkadlovke Nikon D3100, chcel som si ho kupit, ale pozeram ze nema funkciu AEB...zrkadlo za 530 euri a nema to trapnu funkciu ktoru ma vela obycajnych digitalov za 80 ecok? Dufam, ze som cital zle a odpisete mi, ze tuto funkciu urcite ma....Pricom Canon E1000D a hoc aky iny v tejto cenovej relacii ju uz maju......tak ako je to s tym vlastne?

TTL
2011-07-14 23:00:06+02
Nema. Je to trochu trapne, ale zas malokto to vyuziva. No netvrdil by som, ze kazdy kompakt za 80 eciek bracketing ma, to ani nahodou. To maju modely tak za 300+.

wayne
2011-07-14 23:19:39+02
Kup Canon.

Alica
2011-07-14 23:24:34+02
mňa to tiež prekvapilo, nie že by som sa do toho vyznala zajtra si idem kúpiť nikon d3100 po dlhom rozmýšľaní medzi 1100d ...canon mi nejako nesedel do ruky
no snáď nerobím chybu

viking81
2011-07-14 23:30:10+02
kup 5100....ta AEB ma

sensilux
2011-07-14 23:30:26+02
chcel som AEB koli HDR fotkam....mnohi fotografi tie HDR odcudzuju, ale mne osobne sa to paci, ale ani vo sne by mi nenapadlo, ze takuto funkciu nema takyto fotak.....da sa to manualne ponastavovat, ale to uz by som si musel kupit aj ten stojan ci ako sa to vola a zas len dalsie vydavky....D3100 -vka zas robi lepsie makro myslim ako canon v tej cenovej relacii.....tak uz fakt neviem....po dovolenke idem kupovat, tak porozmyslam na dovolenke co a ako....

Bubak
2011-07-14 23:31:52+02
Bracketing je niekým docenení, niekým zasa nie. Používal sa už za čias kinofilmu, teda hlavne v prípadoch ak teda išlo o najlepší výsledok i s pozitívom (teda hlavne takz. "zazobancov " )..... ja osobne ho používam pri niektorých reportážnych situáciach pri statických predmetoch, kde nie je vôbec čas merať a nastavovať (keďže musím za 20 minút sfotiť asi 40 dopravných prostriedkov v depe). Tam je to skvelá vec... Na druhej strane, ak to bude RAW ale hlavne RAW+JPG je sa treba pripraviť na poriadne rýchlu kartu a dobrú medzipamäť, čo pri vstupných DSLR bude trošku obmedzujúce (nepodpora UDMA4/5 pri CF, resp. SD atď...)

Alica
2011-07-14 23:46:49+02
príspevok od: viking81
kup 5100....ta AEB ma
dík za radu ale na tú nemám peniaze :/

Alica
2011-07-14 23:49:33+02
príspevok od: sensilux
chcel som AEB koli HDR fotkam....mnohi fotografi tie HDR odcudzuju, ale mne osobne sa to paci, ale ani vo sne by mi nenapadlo, ze takuto funkciu nema takyto fotak.....da sa to manualne ponastavovat, ale to uz by som si musel kupit aj ten stojan ci ako sa to vola a zas len dalsie vydavky....D3100 -vka zas robi lepsie makro myslim ako canon v tej cenovej relacii.....tak uz fakt neviem....po dovolenke idem kupovat, tak porozmyslam na dovolenke co a ako....
ja tak isto, veľmi sa mi páči HDR, bola som na 100% rozhodnutá pre 1100d, ale keď ho chytila tak nič moc, mám dlhé prsty a nejako mi tam nesedeli tak budem viacej makať s d3100

beholder
2011-07-15 00:01:09+02
..ohh...džízs.....nemáš v tom jasno veru.........ešte radšej nič nekupuj.......a naštuduj si čosi...

TTL
2011-07-15 00:02:45+02
Hehe ze stojan, 100 bodov... No inak 5100 ma priamo funkciu na HDR, takze pra vas HDR maniakov je ako stvoreny.

BTW sensilux, ako presne suvisi telo fotaku s makrom?

Matúš Koprda
2011-07-15 00:03:56+02
... Ty si to hlavne ešte doštuduj... aby si nebol prekvapený čo za hádéer Ti vylezie bez stojanu či ako sa to volá
... ani lepšie makro nerobí (: možno dokonca robí aj horšie

a nechcem sa hrať na proroka, ale obávam sa, že hdr hole Ťa čaká ešte pred dosiahnutím méty first tripod http://robertbenson.com/blog/wp-content/uploads/2010/04/photographer-graph-1024x858.png

ale však na všetko postupne prídeš (:

garyfisher
2011-07-15 00:05:50+02
Neviem mne robi dobre makro aj Canon, 100/2,8 L IS USM .....

viking81
2011-07-15 07:29:38+02
príspevok od: garyfisher
Neviem mne robi dobre makro aj Canon, 100/2,8 L IS USM .....
predstav si ze aj mna....a este lepsie robi setak od canonu ked ho tam das reverzne

Iygor
2011-07-15 07:37:17+02
Zdravim, dufam ze pisem do spravnej kategorie na fore....chcem sa informovat o digitalnej zrkadlovke Nikon D3100, chcel som si ho kupit, ale pozeram ze nema funkciu AEB...zrkadlo za 530 euri a nema to trapnu funkciu ktoru ma vela obycajnych digitalov za 80 ecok? Dufam, ze som cital zle a odpisete mi, ze tuto funkciu urcite ma....Pricom Canon E1000D a hoc aky iny v tejto cenovej relacii ju uz maju......tak ako je to s tym vlastne?
Po lopate: bracketing na HDR nepotrebuješ, je to len zjednodušenie v nastavovaní, fotoaparát exponuje scénu viackrát, ale to isté možeš aj bez bracketingu, len nastaviť + alebo -EV. Statív budeš potrebovať a s bracketingom...

Matúš Koprda
2011-07-15 08:02:59+02
príspevok od: Iygor
Po lopate: bracketing na HDR nepotrebuješ, je to len zjednodušenie v nastavovaní, fotoaparát exponuje scénu viackrát, ale to isté možeš aj bez bracketingu, len nastaviť + alebo -EV. Statív budeš potrebovať a s bracketingom...
fakt polopate... Ručným prestavovaním exp. hodnôt si foťák posunieš a následne výsledok stratí na ostrosti. AEB by malo ušetriť veľa práce a zlepšiť výsledok.

Fatty
2011-07-15 08:29:27+02
príspevok od: Matúš Koprda
fakt polopate... Ručným prestavovaním exp. hodnôt si foťák posunieš a následne výsledok stratí na ostrosti. AEB by malo ušetriť veľa práce a zlepšiť výsledok.
prečo by mal foťák posúvať, keď stačí posúvať meracie zóny v obraze?

viking81
2011-07-15 08:40:34+02
príspevok od: Fatty
prečo by mal foťák posúvať, keď stačí posúvať meracie zóny v obraze?
lebo ked sa ho na stative dotknes tak ho o nejaky ten mm posunies

beholder
2011-07-15 08:52:52+02
príspevok od: viking81
lebo ked sa ho na stative dotknes tak ho o nejaky ten mm posunies
...práve preto treba investovať do poriadneho statívu ......a nie do bambusových paličiek....ono to nejde dokopy...............ľahký - skladný - stabilný

Misoo79
2011-07-15 09:32:14+02
Že zas len ďalšie výdavky... Nuž, fotenie nieje lacná záležitosť, okrem toho statív (sa to volá) určite potrebovať budeš a to aj vtedy, keď nebudeš chcieť HDR.

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()