kym zacnem niekoho otravovat otazkami, tak si zistim informacie o niecom, o co sa zaujimam. dnes aj male deti vedia pouzivat goggle, vsetko je dostupne. ludia su tak zhyckani a zleniveni, ze cakaju, ze im to niekto povie priamo..ale server nie je maminka...a ked, tak uz dost unavena maminka
Zbytocne hadzes vsetkych do jedneho vreca. Nemozes vediet co sa deje na druhej strane monitora. Co ked je to len nejaka mlada mamina ktora nema cas nieco studovat a hladat a radsej sa opyta. Je kopa moznosti. Tak isto aj kopa lenivcov.
Zbytocne hadzes vsetkych do jedneho vreca. Nemozes vediet co sa deje na druhej strane monitora. Co ked je to len nejaka mlada mamina ktora nema cas nieco studovat a hladat a radsej sa opyta. Je kopa moznosti. Tak isto aj kopa lenivcov.
mam doma mladu maminu, a ta zisti vsetko co potrebuje, bez toho, aby zaplnala nejake forum, nech sa to tyko cohokolvek..takze zas sa vraciam k tomu, ze je to bud pohoplnost alebo neviem..to je jedno, mna to nejak netrapi, aby som o tom viedol siahodlhe diskusie...
Nepriamo hovoris, ze portal je moj a ja si tu budem robit, co ja chcem. Nech sa paci.
Ked to tak beries nebudem ti to vyvraciat a ani ta presviedcat. Vidim, ze ma posudzujes na zaklade vlastne nepodstatnych veci na fore, ktore si sami robite horsie nez moze byt. Neustale sa tu stazujete a vinu hladate v redakcii, ci funkcionalite a pritom zabudate, ze to vy pisete vo fora a kritizujete fotografie. My na vas len do urcitej miery dozerame. Preco nevynadas napr. tomu, kto tu 7x zalozil konto a tym porusoval podmienky, ale vynadas mne? Forum je len cast ePhota. Inu nasu pracu asi nevidis? Clanky, workshopy, FotoSLovakia. nase rady vo fore...
Nepriamo hovoris, ze portal je moj a ja si tu budem robit, co ja chcem. Nech sa paci.
Nemusim nic hovorit nepriamo. Priamo ti poviem, ze som sefredaktor a ako taky som nielen zodpovedny za obsah ephota a jeho fungovanie ale aj urcujem jeho smerovanie a dalsiu funkcionalitu. Neocakavam, ze kazdy moj ktok, ci nazor bude prijaty s jasotom. Niektore opatrenia su aj nepopularne. Je to ako u politikov, vsetkym sa nezavdacis. A ani to nemienim. Ak nechapes, ze ePhoto nie je samorast, kde si kazdy robi co chce ale je to produkt firmy LB International, riadeny a smerovany konkretnymi zodpovednymi ludmi, tak nebudes nikdy chapat, preco su niektore veci take ake su.
Ked to tak beries nebudem ti to vyvraciat a ani ta presviedcat. Vidim, ze ma posudzujes na zaklade vlastne nepodstatnych veci na fore, ktore si sami robite horsie nez moze byt. Neustale sa tu stazujete a vinu hladate v redakcii, ci funkcionalite a pritom zabudate, ze to vy pisete vo fora a kritizujete fotografie. My na vas len do urcitej miery dozerame. Preco nevynadas napr. tomu, kto tu 7x zalozil konto a tym porusoval podmienky, ale vynadas mne? Forum je len cast ePhota. Inu nasu pracu asi nevidis? Clanky, workshopy, FotoSLovakia. nase rady vo fore...
No pretoze ja neviem, kto je za nickom, ja vidim len nick. A ak vynadam niekomu, kto napise zosmiesnujuci prispevok, tak bud mi zrusis konto, alebo nasledne dotycny vynada mne a zvrhne sa to na hadku. Ja ani nemam moznost zmazat prispevok alebo dokonca nick. Taketo pravomoci ma len redakcia, preto vinu hladam v redakcii. To je snad logicke.
No pretoze ja neviem, kto je za nickom, ja vidim len nick. A ak vynadam niekomu, kto napise zosmiesnujuci prispevok, tak bud mi zrusis konto, alebo nasledne dotycny vynada mne a zvrhne sa to na hadku. Ja ani nemam moznost zmazat prispevok alebo dokonca nick. Taketo pravomoci ma len redakcia, preto vinu hladam v redakcii. To je snad logicke.
Ja bysom bol tiez rad, keby bol internet menej anonymny. Idealne by bol, keby kazdy uzivatel internetu mal vlastne ID, pod ktorym sa prihlasoval. ID by sa pouzivalo pri registracii ale napr. aj pri platbach a pod. Mnohi by si po strate anonymity nedovolovali to, co si teraz dovoluju. Zvadzat na redakciu, ze nerobi Velkeho brata nad vsetkymi prispevkami na ephote, je scestne. Fakt vas mame drzat za rucicku a dostanete pocumacku, ked urobit mlacku alebo naopak dostanete pamlsok ak napisete uzitocny komentar? Vacsina z vas su dospeli a svojpravni ludia. Tak ako aj inde, aj tu na internete plati, ze niekto je mudry a iny blbec. Ze niekto je ti sympaticky, iny na teba posobi neutralne a inemu nevies prist na meno. To je zivot, to je komunikacia, to su medziludske vztahy. Redakcia nie je tim psycholokov a lektorov, co ma riesit ci viete medzi sebou komunikovat.
Ja bysom bol tiez rad, keby bol internet menej anonymny. Idealne by bol, keby kazdy uzivatel internetu mal vlastne ID, pod ktorym sa prihlasoval. ID by sa pouzivalo pri registracii ale napr. aj pri platbach a pod. Mnohi by si po strate anonymity nedovolovali to, co si teraz dovoluju. Zvadzat na redakciu, ze nerobi Velkeho brata nad vsetkymi prispevkami na ephote, je scestne. Fakt vas mame drzat za rucicku a dostanete pocumacku, ked urobit mlacku alebo naopak dostanete pamlsok ak napisete uzitocny komentar? Vacsina z vas su dospeli a svojpravni ludia. Tak ako aj inde, aj tu na internete plati, ze niekto je mudry a iny blbec. Ze niekto je ti sympaticky, iny na teba posobi neutralne a inemu nevies prist na meno. To je zivot, to je komunikacia, to su medziludske vztahy. Redakcia nie je tim psycholokov a lektorov, co ma riesit ci viete medzi sebou komunikovat.
Na jednej strane chces internet menej anonymny a na druhej zrusis cloveka, ktory obhajuje zrusenie anonymity likeovania. Ako si mam teraz mysliet, ze to nie je z tvojej strany len ucelove zneuzitie svojich pravomoci?
Na jednej strane chces internet menej anonymny a na druhej zrusis cloveka, ktory obhajuje zrusenie anonymity likeovania. Ako si mam teraz mysliet, ze to nie je z tvojej strany len ucelove zneuzitie svojich pravomoci?
Ja som nikoho nezrusil za to, ze chcel zrusit anonimitu lajkovania. Nemam to za potreby. Rozhodnutie je na redakcii a nemame problem niekomu oznamit, ze sme navrho zvazili ale zamietli. Tak sme to aj vyssie urobili. Uzivatelov nevyhadzujeme za nazory, ale za porusovanie pravidiel a nevhodne spravania. To je obrovsky rozdiel. Napisal som ti uz, co vsetko dotycny uzivatel uz povystrajal. Tebe to stale nestacia dokolecka ho obhajujes , naviac v uplne inych suvislostiach. Prepac, ale mas klapky na ociach chces vidiet len to co sa ti hodi.
nepises zle clovece,len pozri sa na to z pohladu takeho fotpgrafa ,co ma nieco za sebou..pracne sa pocas rokov naucil nieco o fotke,,foti ako tak dobre a ma maj tu snahu pomoct zaciatocnikom..on ,ked zacinal foto informacii nebolo vela ,castokrat nebol internet vobe,ano,aj taka doba bola,takze dopracovat sa k informaciam ci vedomostiam bolo povedzme tazsie,pomahali kamarati,sem tam nejaky casopis a hlavne empiricka skusenost,to znamena,ze sa islo stylom pokus omyl.Digitalna fotografia nebola,teda vymozenost videnia toho ,co fotis praimo a hned odpadla tak sa ti hromadili tony materialu ci uz celuloidoveho alebo papieroveho a ty si sa ucil tak,ze si si zapisoval nastavenia,aby soi mal aky taky prehlad a napredoval. BUm,prask velky tresk a zrazu,internet.informacii sa postupne zacalo valit na cloveka ,ze mu zaliehalo v usiach a este sa clovek nespamatal dalsi prevratny vynalez ,digitalna fotografi.Kazdy ho chcel mat,kazdy po nom tuzil,zrazu to vsetko islo jednoduchsie,aspon na prvy pohlad.Vznikali stranky podobne ako tato kde sa rozjareni ludia delili o svoje zazitky zo sveta fotografiea a niekde v tych momentoch sa zacali rozdiely v kvalite medzi fotografmi vyrazne prehlbovat. Kazdy novopecenymajitel fotoaparatu ocakava akoze konstruktivnu kritiku,ocakava ,ze skusenejsi kolega sa mu bude venovat a posuvat ho dalej bez toho ze by si si nieco nastudoval a naucil sa sam.Co netvrdim konkretne o Tebe .Vies ,je nesmierne unavne pisat stale to iste,do nemoty omielat zaklady fotografie kazdemu .kto si vcera kupil fotak.Hlavne,ked vidis,ze pri mnohych je to hadzanie hrachu na stenu.Ked moje fotografie nie su hodnotene,porozmyslam,popozeram sa,na nete je milion moznosti ako sa dopatrat k informaciam a ked uz ani to nedokazem,skusim si najst fotoklub,kde sa vzdy najde dost ludi ,co ma ochotne zaucia,pretoze ten zivy kontakt je na nezaplateniae. Preto netreba stale vyplakavat nad nadludmi ci cynikmi,staci sa chovat a premyslat ako dospely zvedavy jedinec a hned sa cesta najde.
dobre píšeš Ľubo, ono je jednoduchšie založiť do fóra vlákno, vymyslím si napr. "načo je dobrá korekcia expozície", ako prehrabúvať sa vo fotoškole na ephote (odporúčam všetkým začiatočníkom), alebo v iných zdrojoch...je to ako prísť do extraligového šachového klubu (neviem, či taký existuje a pýtať sa "ako sa ťahá koňom ?"...
Pre zaujimavost. Len za poslednych 24 hodin sa "nas znamy" zaregistroval 7-krat. Z toho viackrat urazajuci nielen moju osobu vyberom nicku, ci vyplnenim mena a priezviska: petko-kotov, rozok-tukovy (rozok tukovy), karolko (karci parohac), carlos_corzo apod. Robi to mesiace. Myslis, ze mu mame dat sancu vyjadrit svoj nazor? Ponechat ho na ephote? Naviac si mysli, ze je anonym a nevieme o koho ide.
Karol, povznes sa nad to, ja som sa naučil podobné typy ignorovať, oni žijú z publicity, najlepšie je nereagovať, dajte k takému niku vždy vlajočku s číslom, ktoré bude vyjadrovať počet registrácií toho istého "fotografa"....prideľte mu číslo a ostatní budú vedieť, čo je vo veci. Drvivá väčšina z nás sem chodí kvôli fotografii a priateľom, čo sa jej venujú.
dobre píšeš Ľubo, ono je jednoduchšie založiť do fóra vlákno, vymyslím si napr. "načo je dobrá korekcia expozície", ako prehrabúvať sa vo fotoškole na ephote (odporúčam všetkým začiatočníkom), alebo v iných zdrojoch...je to ako prísť do extraligového šachového klubu (neviem, či taký existuje a pýtať sa "ako sa ťahá koňom ?"...
a hned si mi vnukol myslienku Boris..vacsina prispevkov vo fore msa tyka techniky samotnej .aky fotak,ake sklo..i napadlo ma,ze to je ako keby na sachovom fore riesilo aku sachovnicu si kupit,,stvorceky alebo trojuholniky?co figurky,alabaster ?grafit?sklo alebo drevo?a co kon,ma mat vycerene zuby a kralovna so zavojom ci bez..
Karol, povznes sa nad to, ja som sa naučil podobné typy ignorovať, oni žijú z publicity, najlepšie je nereagovať, dajte k takému niku vždy vlajočku s číslom, ktoré bude vyjadrovať počet registrácií toho istého "fotografa"....prideľte mu číslo a ostatní budú vedieť, čo je vo veci. Drvivá väčšina z nás sem chodí kvôli fotografii a priateľom, čo sa jej venujú.
Máš pravdu Boris. Väčšina z nás sem chodí kvôli svojmu koníčku. Ale napríklad Karol (a celá redakcia) sem chodia "do práce". Takže to čo Ty a ja (a ostatní fanúšikovia fotografie) môžeme ignorovať a hodiť za hlavu (a venovať sa tomu čo nás zaujíma), musia oni riešiť. A úprimne povedané, nezávidím im to ...
a hned si mi vnukol myslienku Boris..vacsina prispevkov vo fore msa tyka techniky samotnej .aky fotak,ake sklo..i napadlo ma,ze to je ako keby na sachovom fore riesilo aku sachovnicu si kupit,,stvorceky alebo trojuholniky?co figurky,alabaster ?grafit?sklo alebo drevo?a co kon,ma mat vycerene zuby a kralovna so zavojom ci bez..
Ľubo ! absolútny súhlas ,...chápem záujem ľudí o techniku, ale fotografia vzniká v prvom rade v hlave a technika je len sprostredkovateľ...ale neviem čo sa s tým dá robiť, aby ľudia viac hovorili o fotografii...založím na tému fotografie vlákno a zajtra zapadne do zabudnutia...
Nemozem ignorovat, je to moja praca. Vysvetlovat, obhajovat, poucat...
Máš pravdu Boris. Väčšina z nás sem chodí kvôli svojmu koníčku. Ale napríklad Karol (a celá redakcia) sem chodia "do práce". Takže to čo Ty a ja (a ostatní fanúšikovia fotografie) môžeme ignorovať a hodiť za hlavu (a venovať sa tomu čo nás zaujíma), musia oni riešiť. A úprimne povedané, nezávidím im to ...
Marcel, máš pravdu, pre psychológa by takýto portál mohol byť celoživotnou témou na vedecké práce
...su ludia, ktori vyuzivaju (medzery v zakone, moznosti, ktore vytvoria ini, akekolvek prilezitosti, ktore zhodou okolnosti nastanu...) a ja si o tom aj 500x mozem mysliet, ze je to zneuzivanie, ten nekonecny kolotoc tu bude stale... Karol ma moju uctu a do dalsieho boja s trotlami drzim place.
Nemozem ignorovat, je to moja praca. Vysvetlovat, obhajovat, poucat...
chápem...keď na sugestívny výrok pod pás (pár komentárov vyššie) nereaguješ, obvinia Ťa, že ignoruješ užívateľov, keď zareaguješ, celí natešení vybehnú s ďalším nezmyslom...veľa trpezlivosti želám
ePhoto pripomienky 2
Forum je len cast ePhota. Inu nasu pracu asi nevidis? Clanky, workshopy, FotoSLovakia. nase rady vo fore...
Forum je len cast ePhota. Inu nasu pracu asi nevidis? Clanky, workshopy, FotoSLovakia. nase rady vo fore...
Zvadzat na redakciu, ze nerobi Velkeho brata nad vsetkymi prispevkami na ephote, je scestne. Fakt vas mame drzat za rucicku a dostanete pocumacku, ked urobit mlacku alebo naopak dostanete pamlsok ak napisete uzitocny komentar? Vacsina z vas su dospeli a svojpravni ludia. Tak ako aj inde, aj tu na internete plati, ze niekto je mudry a iny blbec. Ze niekto je ti sympaticky, iny na teba posobi neutralne a inemu nevies prist na meno. To je zivot, to je komunikacia, to su medziludske vztahy. Redakcia nie je tim psycholokov a lektorov, co ma riesit ci viete medzi sebou komunikovat.
Zvadzat na redakciu, ze nerobi Velkeho brata nad vsetkymi prispevkami na ephote, je scestne. Fakt vas mame drzat za rucicku a dostanete pocumacku, ked urobit mlacku alebo naopak dostanete pamlsok ak napisete uzitocny komentar? Vacsina z vas su dospeli a svojpravni ludia. Tak ako aj inde, aj tu na internete plati, ze niekto je mudry a iny blbec. Ze niekto je ti sympaticky, iny na teba posobi neutralne a inemu nevies prist na meno. To je zivot, to je komunikacia, to su medziludske vztahy. Redakcia nie je tim psycholokov a lektorov, co ma riesit ci viete medzi sebou komunikovat.
Napisal som ti uz, co vsetko dotycny uzivatel uz povystrajal. Tebe to stale nestacia dokolecka ho obhajujes , naviac v uplne inych suvislostiach. Prepac, ale mas klapky na ociach chces vidiet len to co sa ti hodi.
BUm,prask velky tresk a zrazu,internet.informacii sa postupne zacalo valit na cloveka ,ze mu zaliehalo v usiach a este sa clovek nespamatal dalsi prevratny vynalez ,digitalna fotografi.Kazdy ho chcel mat,kazdy po nom tuzil,zrazu to vsetko islo jednoduchsie,aspon na prvy pohlad.Vznikali stranky podobne ako tato kde sa rozjareni ludia delili o svoje zazitky zo sveta fotografiea a niekde v tych momentoch sa zacali rozdiely v kvalite medzi fotografmi vyrazne prehlbovat. Kazdy novopecenymajitel fotoaparatu ocakava akoze konstruktivnu kritiku,ocakava ,ze skusenejsi kolega sa mu bude venovat a posuvat ho dalej bez toho ze by si si nieco nastudoval a naucil sa sam.Co netvrdim konkretne o Tebe .Vies ,je nesmierne unavne pisat stale to iste,do nemoty omielat zaklady fotografie kazdemu .kto si vcera kupil fotak.Hlavne,ked vidis,ze pri mnohych je to hadzanie hrachu na stenu.Ked moje fotografie nie su hodnotene,porozmyslam,popozeram sa,na nete je milion moznosti ako sa dopatrat k informaciam a ked uz ani to nedokazem,skusim si najst fotoklub,kde sa vzdy najde dost ludi ,co ma ochotne zaucia,pretoze ten zivy kontakt je na nezaplateniae.
Preto netreba stale vyplakavat nad nadludmi ci cynikmi,staci sa chovat a premyslat ako dospely zvedavy jedinec a hned sa cesta najde.
Karol ma moju uctu a do dalsieho boja s trotlami drzim place.