Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

ePhoto pripomienky 2

Stratený Stano
Stratený Stano ocenenie redakciou 2013-06-09 12:51:24+02
Staré pripomienkovacie fórum bolo zamknuté a preto zakladám nové, aby bolo kde pripomienkovať...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-06-13 09:18:21+02
príspevok od: Patrik Stedrak
Nedal by sa zvolit nejaky kompromis? Napr. kombinacia predchadzajuceho a terajsieho systemu, kde by uzivatelia mohli aj lajkovat aj bodovat po starom. Dalo by sa s tym pohrat a nastavit roznym sposobom. Napr. 1 lajk by mohol zodpovedat 3 bodom (teda minimalnemu poctu bodov podla stareho hodnotenia 1+1+1). Uzivatelia, ktori nestihaju, by mohli lajkovat a ti, ktori investuju cas a namahu do komplexnejsieho hodnotenia fotografii by tak mali moznost pridat vacsi pocet bodov starym sposobom hodnotenia (prip. jeho obdobou). Uzivatelia by zaroven mali moznost rozlisovat medzi fotkami, ktore sa im pacia a nie len uniformne vsetkym pridavat rovnaky pocet bodov. Je skoda, ked portal straca uzivatelov kvoli niecomu ako sposob hodnotenia fotografii. Kompromisne riesenie by mohlo potesit obe strany a uzivatelia by mali na vyber, pre ktory sposob sa rozhodnu. Zaroven by redakcia mohla monitorovat, ktory system je viac vyuzivany a akym sposobom. Napriek tomu, ze lajkovanie mi ulahcuje zivot, ja osobne vnimam prechod na novy system bodovania ako odklon od povodneho zamerania portalu. Ospravedlnujem sa, ak sa tento navrh uz rozoberal v predchadzajucich castiach tohto nekonecneho serialu
To ale nie je o tom, ci niekto stiha alebo nie. Neviem, ako donutit ludi vyuzivat celu skalu bodovania. Kto na to pride, mal by dostat Nobelovku. V skutocnosti nie je potrebne ziadne bodovanie. Zachovali sme ho len kvoli kontinualite. Uplne by postacoval rebricek podla videni. Kto sa chce vyjadrit, nech napise obsirnejsi koment.
0
0

om1ci
2013-06-13 09:29:12+02
všetko nechať ako je teraz, akurát fotografie budú hodnotené podla počtu videní plus počtu bodov.
Čiže najlepšia fotka bude môcť byť tá ktorá mala napr 3000 videní, ale iba 14 bodov, ale aj tá ktorá mala iba 1500 videní a 2014 bodov, čo vždy dá súčet 3014.
2
0

om1ci
2013-06-13 09:32:44+02
Ospravedlňujem sa.
....trošku som pos....l to sčítanie...HI.
1500 plus 2014 nie je 3014..
...
takže ta druhá foto napr 1500 videni a 1514 bodov, čo je dokopy 3014
0
0

Patrik Stedrak
externý redaktor 2013-06-13 10:03:46+02
príspevok od: michal_b
Patrik , tento návrh je veľmi dobrý, som tiež presvedčený ,že by takáto kombinácia starého a nového systémuto zvýšila úroveň hodnotenia a tým aj celého fóra. Ešte je potrebné sa zamyslieť nad tým, ako donútiť užívateľov viac komentovať fotografie aj kriticky, pretože len kritika (samozrejme vecná) nás posúva ďalej. A to je hlavný problém nového systému hodnotenia, že aspoň podľa môjho subjetívneho názoru, užívateľ ktorý dnes pridá svoju fotografiu na kritiku má oveľa menšiu spätnú väzbu ako v starom systéme. Dalo by sa to zabezpečiť tým, že ten kto chce len lajkovať tak proste pustí lajk za povedzme 1 bod, ale nebude mať možnosť komentu. Kto chce podrobnejšie bodovať (a su to často hlavne skúsenejší fotografi) bude mať možnosť ale aj povinnosť komentu , a až potom sa mu sprístupni možnosť podrobnejšieho bodovania s možnosťou dať vyššie hodnoty bodov. Tento systém by čiastočne riešil aj požadavky skúsenejších fotografov aby tak ako na niektorých zahr. fórach mali len kvalitnejší tvorcovia možnosť pridávať vyššie body. Nováčikovia totiž spravidla podstatne menej komentujú. Zároveň , by sa aspoň čiastočne zvýšila objektívnosť celkového denného poradia danej fotografie.
S tym suhlasim. Bol to len navrh, ktory by sa dal rozpracovat do viacerych alternativ. Ziadna z nich nebude idealna, ale nejake kompromisne riesenie by mohlo potesit snad vacsinu uzivatelov.
0
0

Patrik Stedrak
externý redaktor 2013-06-13 10:05:36+02
príspevok od: Karol Srnec
To ale nie je o tom, ci niekto stiha alebo nie. Neviem, ako donutit ludi vyuzivat celu skalu bodovania. Kto na to pride, mal by dostat Nobelovku. V skutocnosti nie je potrebne ziadne bodovanie. Zachovali sme ho len kvoli kontinualite. Uplne by postacoval rebricek podla videni. Kto sa chce vyjadrit, nech napise obsirnejsi koment.
Mohli by ste k bodom priradit bulharsku konstantu, ktora by ich automaticky prepocitavala smerom nadol . Ale vazne, ako som pisal Michalovi B vyssie - je to len navrh, ktory by snad mohol v nejakej forme vyhovovat vacsine. Myslim ze pri rebrickoch podla poctu videni by sa zpatna vazba uz uplne vytratila. Okrem toho ja si pozeram aj fotky, ktore nelajkujem ani nekomentujem.
0
2

blahoslav J B Art
2013-06-13 11:37:02+02
príspevok od: Patrik Stedrak
Mohli by ste k bodom priradit bulharsku konstantu, ktora by ich automaticky prepocitavala smerom nadol . Ale vazne, ako som pisal Michalovi B vyssie - je to len navrh, ktory by snad mohol v nejakej forme vyhovovat vacsine. Myslim ze pri rebrickoch podla poctu videni by sa zpatna vazba uz uplne vytratila. Okrem toho ja si pozeram aj fotky, ktore nelajkujem ani nekomentujem.
ja si rozkliknem kazdu, na ktorej su nejake kozy a predpokladam, ze take budu mat najviac videni
0
4

om1ci
2013-06-13 11:47:55+02
tak sa dáme na wildlife a a pôjdeme fotiť kozy.
)
0
4

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2013-06-13 12:06:39+02
príspevok od: admin
napisal ste mi do sukromnej posty, odpovedal som vam.
Dovolil som si reagovať takto verejne - to preto, lebo mám pocit, že vtedy sa veci riešia akosi rýchlejšie (iste, môže to byť len môj neobjektívny pocit)...

Môžem potvrdiť, že nabiehanie prihlásenia, otváranie pošty i aktivít, načítanie fotiek i článkov je teraz v poriadku a beží tak, ako si predstavujem.

Preto admin, dúfam že dovolíš opäť verejne - Ďakujem...
0
1

admin
redakcia ephoto.sk 2013-06-13 12:50:21+02
príspevok od: Stratený Stano
Dovolil som si reagovať takto verejne - to preto, lebo mám pocit, že vtedy sa veci riešia akosi rýchlejšie (iste, môže to byť len môj neobjektívny pocit)...

Môžem potvrdiť, že nabiehanie prihlásenia, otváranie pošty i aktivít, načítanie fotiek i článkov je teraz v poriadku a beží tak, ako si predstavujem.

Preto admin, dúfam že dovolíš opäť verejne - Ďakujem...
nemam s tym problem Aj ked sa to nezdalo hladali sme problem. Niekedy potrebujeme trochu casu, takze aj ked to vyzera, ze sa nic nedeje, problemu sa venujeme. A je to uplne jedno, ci to ide cez admina, alebo forum alebo postou. Samozrejme priama cesta podpora@ephoto.sk je najrychlejsia a najkratsia.

Martin Prievalsky
2013-06-13 13:28:49+02
príspevok od: om1ci
všetko nechať ako je teraz, akurát fotografie budú hodnotené podla počtu videní plus počtu bodov.
Čiže najlepšia fotka bude môcť byť tá ktorá mala napr 3000 videní, ale iba 14 bodov, ale aj tá ktorá mala iba 1500 videní a 2014 bodov, čo vždy dá súčet 3014.
Kvalita fotky nemá žiadny vplyv na počet videní. Rozhodne viac videnir bude mať ten čo fotí isté druhy motívov alebo ten čo má najviac priateľov. Stal by sa z toho ešte viac rodinkarsky server jak teraz. veľa videní + málo lajkov je skôr znakom zlej fotky ako dobrej. Videnia nevypovedaju nič o obľúbenosti fotky. Toto určite nie!
0
3

om1ci
2013-06-13 13:54:28+02
príspevok od: Martin Prievalsky
Kvalita fotky nemá žiadny vplyv na počet videní. Rozhodne viac videnir bude mať ten čo fotí isté druhy motívov alebo ten čo má najviac priateľov. Stal by sa z toho ešte viac rodinkarsky server jak teraz. veľa videní + málo lajkov je skôr znakom zlej fotky ako dobrej. Videnia nevypovedaju nič o obľúbenosti fotky. Toto určite nie!
OK, ja mám nastavené "stredný náhľad" čo sú najväčšie náhľady pri prezeraní foto na kritiku, prebehnem očami ktorá sa mi pozdáva, tak tú si pozriem, čiže ma už zaujala, nemusí byť najlepšia, samozrejme.
Pri takých počtoch fotiek na kritiku by som musel ostať na dôchodku, aby som to v kľude prezrel...je toho veľa, naozaj.
0
0

Stranger
2013-06-13 17:30:40+02
Novy cas je citanejsi ako Hospodarske noviny, ergo Novy cas je kvalitnejsi dennik ako Hospodarske noviny?
0
0

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-06-13 18:24:01+02
príspevok od: Stranger
Novy cas je citanejsi ako Hospodarske noviny, ergo Novy cas je kvalitnejsi dennik ako Hospodarske noviny?
Asi si doteraz nepochopil, ze foto dna aj tak nic neziskava. Ze prekazdeho je najkrajsia fotka, ktoru si on vybral. Foto dna nie je sutaz, je to motivacia. Motivacia pre autorov fotiek, motivacia pre tych co ich pozeraju. Fotka nebude lepsia ani horsie, nech dostane bodov, ci lajkov menej alebo viac.

Nahravajte fotky, vytesujte sa z tych dobrych a autorom tych horsich poradte. Prestante sa trapit rebrickami a fotografiu si uzivajte.
1
5

Stranger
2013-06-13 18:30:53+02
Asi si doteraz nepochopil, ze foto dna aj tak nic neziskava. Ze prekazdeho je najkrajsia fotka, ktoru si on vybral. Foto dna nie je sutaz, je to motivacia. Motivacia pre autorov fotiek, motivacia pre tych co ich pozeraju. Fotka nebude lepsia ani horsie, nech dostane bodov, ci lajkov menej alebo viac.

Nahravajte fotky, vytesujte sa z tych dobrych a autorom tych horsich poradte. Prestante sa trapit rebrickami a fotografiu si uzivajte.
Ak si doteraz nepochopil, nejde nam o foto dna. Ide o to, aby sme vedeli, ci su nase fotky uplne zle, zle, fajn s chybami, priemerne, dobre, velmi dobre, vynikajuce alebo excelentne. teraz len viem, ze niekomu sa moje fotky pacia a niekomu nie. To ale nie je nic, co by som nevedel. Predstav si sportovca, ktory trenuje, ale trener by mu nehovoril namerany cas, ale len ci je v limite alebo nie. Tiez by ho to velmi vpred neposuvalo.
0
0

admin
redakcia ephoto.sk 2013-06-13 18:42:36+02
Ak si doteraz nepochopil, nejde nam o foto dna. Ide o to, aby sme vedeli, ci su nase fotky uplne zle, zle, fajn s chybami, priemerne, dobre, velmi dobre, vynikajuce alebo excelentne. teraz len viem, ze niekomu sa moje fotky pacia a niekomu nie. To ale nie je nic, co by som nevedel. Predstav si sportovca, ktory trenuje, ale trener by mu nehovoril namerany cas, ale len ci je v limite alebo nie. Tiez by ho to velmi vpred neposuvalo.
presne tak. Trener by vyslovi svoje pripomienky formu slovneho hodnotenia. A o to ide aj tu. Ak su pripomienky tak ich treba napisat. Myslite si, hodnotenie: Technika 3, Kompozícia 4, celkový dojem 6, autorovi nieco povie? Ani hodnotenie priemerne a podpriemerne nie je dostacujuce, pokial netusite preco si to komentujuci clovek mysli.
editovaný

Stranger
2013-06-13 18:49:03+02
presne tak. Trener by vyslovi svoje pripomienky formu slovneho hodnotenia. A o to ide aj tu. Ak su pripomienky tak ich treba napisat. Myslite si, hodnotenie: Technika 3, Kompozícia 4, celkový dojem 6, autorovi nieco povie? Ani hodnotenie priemerne a podpriemerne nie je dostacujuce, pokial netusite preco si to komentujuci clovek mysli.
Nie, trener povie 32.59s, to je o XY viac/menej ako minule. Tento system hodnotenia 7/0 ubera ludom moznost vyjadrit sa aj mimo hranicnych hodnot. System 0/1/2/3/4/5/6/7 by nikomu nic neuberal.
0
0

admin
redakcia ephoto.sk 2013-06-13 19:00:59+02
Nie, trener povie 32.59s, to je o XY viac/menej ako minule. Tento system hodnotenia 7/0 ubera ludom moznost vyjadrit sa aj mimo hranicnych hodnot. System 0/1/2/3/4/5/6/7 by nikomu nic neuberal.
trener povie, na zaciatku uber potom sprintuj Nie som si isty ci stupnica povie o tolko viac ako jedno cislo.

Stranger
2013-06-13 19:09:23+02
trener povie, na zaciatku uber potom sprintuj Nie som si isty ci stupnica povie o tolko viac ako jedno cislo.
Slovny komentar je fajn, nie je vsak meratelny. Ako si zoradim svoje alebo niekoho fotky od najlepsich po najhorsie podla slovnych komentarov?
0
0

Duvaliere
2013-06-14 00:19:24+02
Nerozumiem tomu, že mi nechce nahrávať fotografie a som aktivoval Classic
0
0

Patrik Stedrak
externý redaktor 2013-06-14 10:16:18+02
príspevok od: Duvaliere
Nerozumiem tomu, že mi nechce nahrávať fotografie a som aktivoval Classic
mne to tiez stale nejde a uz som aj vymazal Cache...
0
0

Strana 9 z 58
1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 57 58

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()