Nebolo by možné zakomponovať pri pridávaní fotografií aj kolonku napríklad: ÚPRAVA FOTOGRAFIE.Tu by človek zaškrtol čo s tou fotografiou bolo menené. Čiže napríklad: ¤ vinetácia ¤ sýtosť ¤ kontrast ¤ vrstvy ¤ prevod do BW ¤ priostrenie ¤ retuš ¤ orez atď. . . . .
Je digitálna doba a väčšina siahne po softwarovej pomôcke pre zdokonalenie svojej fotografie. Bolo by podľa mňa fajn aby druhý vedeli, ktoré softwarove prvky boli použité.
Prípadne by mohol zaškrtnúť zo zoznamu grafických programov, v čom upravoval fotografiu.
uprava a "vyvovanie" fotografie uz je tak sofistikovany proces, su na to vyukove navody na webe, predavaju sa k tomu mnozstva literatury, a mnohokrat taketo otagovanie by k nicomu neviedlo, kedze vlastne know-how si mnohi strazia a ani sa postproces tymto neda zmysluplne popisat ... vela vies vycitat aj z exifu, a aj ten mnohi neukladaju k uploadovanej foto ... jednoduche operacie by sa sice dali takto popisat, ale ci takato funkcionalita je efektivna v zmysle pracnost, cena programatora a vysledna pridana hodnota
uprava a "vyvovanie" fotografie uz je tak sofistikovany proces, su na to vyukove navody na webe, predavaju sa k tomu mnozstva literatury, a mnohokrat taketo otagovanie by k nicomu neviedlo, kedze vlastne know-how si mnohi strazia a ani sa postproces tymto neda zmysluplne popisat ... vela vies vycitat aj z exifu, a aj ten mnohi neukladaju k uploadovanej foto ... jednoduche operacie by sa sice dali takto popisat, ale ci takato funkcionalita je efektivna v zmysle pracnost, cena programatora a vysledna pridana hodnota
Samozrejme cieľom by nebolo aby človek vedel podľa toho upraviť fotografiu ako má dotyčný na ephoto, ale aby aspoň z časti opísal softwarove prvky a tým ukázal asi ako ďaleko je od skutočnej fotografie ktorú odfotil.
V súčasnej podobe ephoto má len kolonku montáž/koláž, ale to podľa mňa nestačí.
Samozrejme cieľom by nebolo aby človek vedel podľa toho upraviť fotografiu ako má dotyčný na ephoto, ale aby aspoň z časti opísal softwarove prvky a tým ukázal asi ako ďaleko je od skutočnej fotografie ktorú odfotil.
kontrast a sytost meni clovek na kazdej fotke co sem dava....to je automatika vinetaciu vidis a aj prevod do BW ....tak isto asi vsetci priostruju fotografie pred nahravanim a ked nie, tak aj to vidis aaaa aj zly retus je dobre viditelny ono sa da z fotiek vycitat vela ked sa clovek lepsie pozrie...a tiez si nemyslim ze by to bol efektivny nastroj...bolo by zaskrtnute takmer vsetko
Nebolo by možné zakomponovať pri pridávaní fotografií aj kolonku napríklad: ÚPRAVA FOTOGRAFIE.Tu by človek zaškrtol čo s tou fotografiou bolo menené. Čiže napríklad: ¤ vinetácia ¤ sýtosť ¤ kontrast ¤ vrstvy ¤ prevod do BW ¤ priostrenie ¤ retuš ¤ orez atď. . . . .
Je digitálna doba a väčšina siahne po softwarovej pomôcke pre zdokonalenie svojej fotografie. Bolo by podľa mňa fajn aby druhý vedeli, ktoré softwarove prvky boli použité.
Prípadne by mohol zaškrtnúť zo zoznamu grafických programov, v čom upravoval fotografiu.
Keby som to tak zaklikal ako si to rozpísal, nič by si stoho nemal. Musel by som ti napísať celý článok ako sa to upravovalo-skladalo, a mne sa nechce písať litánie. . Skôr by bodlo video-tutorial, lenže pokiaľ pracujem z programom ktorí ty nepoznáš, tiež ti to bude prd platné.
Dve veci. 1. ked chem album privatny, tak nech je privatny (stale sa to neda nastavit). Tuto poziadavku sem pastujem od Fotoslovakie 2011, najblizsie sa pripomeniem o pol roka. 2. Pop-up menu, sa "nevypopne" na kategorii, ktora je vybrata. Okrem toho ze to je nestandartne riesenie, tak je to strasne user unfriedndly. To ze je menu pod tym v riadku to absolutne nezachranuje. Radsej nech to je duplicitne.
Dve veci. 1. ked chem album privatny, tak nech je privatny (stale sa to neda nastavit). Tuto poziadavku sem pastujem od Fotoslovakie 2011, najblizsie sa pripomeniem o pol roka. 2. Pop-up menu, sa "nevypopne" na kategorii, ktora je vybrata. Okrem toho ze to je nestandartne riesenie, tak je to strasne user unfriedndly. To ze je menu pod tym v riadku to absolutne nezachranuje. Radsej nech to je duplicitne.
dakujeme za pripomienku, pozrieme sa na to a vyriesime.
v matematike som teda nebol hviezda... tak skor len maly dotaz. Po otovreni fotky v expozicii sa cas udava napr: 1/0.25sek - mne to tak fotak neukazuje, no viem ze su to 4sek. Tento deliaci prepocet by sa nedal nejak obist? Aby som rovno videl v nahlade 4sek. Asi trapny dotaz
v matematike som teda nebol hviezda... tak skor len maly dotaz. Po otovreni fotky v expozicii sa cas udava napr: 1/0.25sek - mne to tak fotak neukazuje, no viem ze su to 4sek. Tento deliaci prepocet by sa nedal nejak obist? Aby som rovno videl v nahlade 4sek. Asi trapny dotaz
Myslíš svoj návrh dobre...ale: Keď idem na koncert napr. Chopina, je mi úplne fuk z akého dreva je klavír, aké struny vydávajú zvuk, je mi jedno, či klaviristka hrá na čiernom, alebo bielom klavíri (nie je mi jedno, ako klaviristka vyzerá . Keďže som fotograf, priznávam, že ma samozrejme zaujíma aj proces tvorby fotografie. Ale až v druhom, tretom rade. Najskôr sa ale pozriem na fotku ako obyčajný človek, ktorý v nej hľadá príbeh, emócie, estetický zážitok. A som presvedčený, že to čo navrhuješ by málokto dodržiaval (či už z nedostatku času, alebo by nechcel ísť s know how von, alebo si to nepamňtá, ako ja , a keby to časť ľudí uvádzala, viem si predstaviť tie rozsiahle debaty o postprocese. Žiaľ, práve digitálna technika na jednej strane umožnila masovo sa venovať fotografovaniu, na strane druhej mi to pripadá (aj na tomto portáli) ako súťaž kto farebnejšie, kto ostrejšie, kto najhádéer, kto najíer...je to súťaž, čo dokáže senzor a čo dokáže postproces. Nie som proti novým technikám postprocesu, ale za dôležitejšie považujem obsah fotky. Dnes sa vytráca z fotografií príbeh, emócie, je to len o pretekoch o čo technicky najdokonalejšiu fotku. Ja už určitú dobu neuvádzam ani fotoaparát ani objektív. Buď sa niekomu moja fotka páči, alebo nie. Je to presne ako píšeš "Je digitálna doba a väčšina siahne po softwarovej pomôcke pre zdokonalenie svojej fotografie. " ...teda s nadsádzkou: niečo sa cvakne a potom sa z toho za použitia PP vyrobí ľúbivý obrázok. (Niektoré žánre si to samozrejme vyžadujú). Fotografovanie by sa malo preniesť pred moment stlačenia spúšte....Ale myslím, že ak niekto má záujem o informáciu o PP ku konkrétnej fotke, väčšina ľudí ju bez problémov poskytne.
zakaz prispievania na fore pre ludi bez "klasiku" poriadne foru uskodil...apson podla mojho nazoru...jedna a ta ista tema aj niekolko dni...ano...nie su tu temy aky fotak 4x denne...ale toto je druhy extrem...co tak nechat moznost pisat do tem aj ludom bez "klasiku" ale nemohli by len zakladat nove temy...? co admin na to ?
ePhoto pripomienky 2
¤ vinetácia
¤ sýtosť
¤ kontrast
¤ vrstvy
¤ prevod do BW
¤ priostrenie
¤ retuš
¤ orez
atď. . . . .
Je digitálna doba a väčšina siahne po softwarovej pomôcke pre zdokonalenie svojej fotografie.
Bolo by podľa mňa fajn aby druhý vedeli, ktoré softwarove prvky boli použité.
¤ vinetácia
¤ sýtosť
¤ kontrast
¤ vrstvy
¤ prevod do BW
¤ priostrenie
¤ retuš
¤ orez
atď. . . . .
Je digitálna doba a väčšina siahne po softwarovej pomôcke pre zdokonalenie svojej fotografie.
Musel by som ti napísať celý článok ako sa to upravovalo-skladalo, a mne sa nechce písať litánie.
1. ked chem album privatny, tak nech je privatny (stale sa to neda nastavit). Tuto poziadavku sem pastujem od Fotoslovakie 2011, najblizsie sa pripomeniem o pol roka.
2. Pop-up menu, sa "nevypopne" na kategorii, ktora je vybrata. Okrem toho ze to je nestandartne riesenie, tak je to strasne user unfriedndly. To ze je menu pod tym v riadku to absolutne nezachranuje. Radsej nech to je duplicitne.
1. ked chem album privatny, tak nech je privatny (stale sa to neda nastavit). Tuto poziadavku sem pastujem od Fotoslovakie 2011, najblizsie sa pripomeniem o pol roka.
2. Pop-up menu, sa "nevypopne" na kategorii, ktora je vybrata. Okrem toho ze to je nestandartne riesenie, tak je to strasne user unfriedndly. To ze je menu pod tym v riadku to absolutne nezachranuje. Radsej nech to je duplicitne.
VERU SEDI TO
VERU SEDI TO
nic sa nedeje, lebo je uhorkova sezona, prave som zjedol jednu salatovku
nic sa nedeje, lebo je uhorkova sezona, prave som zjedol jednu salatovku
¤ vinetácia
¤ sýtosť
¤ kontrast
¤ vrstvy
¤ prevod do BW
¤ priostrenie
¤ retuš
¤ orez
atď. . . . .
Keď idem na koncert napr. Chopina, je mi úplne fuk z akého dreva je klavír, aké struny vydávajú zvuk, je mi jedno, či klaviristka hrá na čiernom, alebo bielom klavíri (nie je mi jedno, ako klaviristka vyzerá