Fórum » Ako fotografovať?

Ako fotografovať novorodencov

iwet1211
iwet1211 2011-12-27 16:26:25+01
Ja viem ja viem......fotografov,co fotia newborn je dost. A vacsina z nich to aj vie. Ja som fotila mesacne babo a jednoducho to neslo tak,ako som si predstavovala.Pomoze mi niekto ozrejmit,ako sa da babo napolohovat tak,aby aj v tejto polohe zostalo ?A naozaj mam podozrenie,ze tym dietatkam davaju pit makovy odvar ze im tak krasne spinkaju.Urcite nieje taketo fotenie zalezitost 2 hodin,chapem,ze na to treba viac casu,ale prdsa....nenafotit jeden uspokojivy zaber ani pocas tych 2 hodin-tak to uz je na mna dost Ci mesacne babo je uz na taketo fotenie a hlavne na napolohovanie velke? Nuz neviem...dakujem za rady a za podelenie sa o vase skusenosti

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2011-12-27 21:43:48+01
príspevok od: inkubbus
kolko relevantnych odkazov dostanes ak das vo vyhladavaci na youtube alebo google "fotenie novorodenca"?

žiaden z nich ti neprezradí skutočné know-how o fotení novorodencov. Toto tajomstvo si profíci strážia veľmi dobre.

seifi
2011-12-27 21:51:49+01
príspevok od: inkubbus
kolko relevantnych odkazov dostanes ak das vo vyhladavaci na youtube alebo google "fotenie novorodenca"?

pohybujem sa v prostredí ephota na Slovensku a nie na youtube; prihováraš a pýtaš sa svetovej verejnosti cez orgány OSN alebo komunikuješ a prihováraš sa verejnosti na Slovensku ? ; ked sme na škole v zahraničí debatovali na chodbe medzi sebou po slovensky a prišiel k nám cudzinec, zvrtli sme hneď na reč krajiny, v ktorej sme boli a jazyk ktorej sme ovládali všetci, zo slušnosti, aby nám ten cudzinec alebo aj domáci rozumel; tu naopak, niekto vycestuje poumývať pár tanierov za humná a už melie, že mu vlastná matka nerozumie; no skrátka my sme skutočne svetová rarita;

lu_boss
2011-12-27 22:33:35+01
... nemam potuchy, ako chce niekto "polohovat" novorodena pri foteni...

Daniel.U
2011-12-27 22:47:16+01
príspevok od: seifi
pohybujem sa v prostredí ephota na Slovensku a nie na youtube; prihováraš a pýtaš sa svetovej verejnosti cez orgány OSN alebo komunikuješ a prihováraš sa verejnosti na Slovensku ? ; ked sme na škole v zahraničí debatovali na chodbe medzi sebou po slovensky a prišiel k nám cudzinec, zvrtli sme hneď na reč krajiny, v ktorej sme boli a jazyk ktorej sme ovládali všetci, zo slušnosti, aby nám ten cudzinec alebo aj domáci rozumel; tu naopak, niekto vycestuje poumývať pár tanierov za humná a už melie, že mu vlastná matka nerozumie; no skrátka my sme skutočne svetová rarita;
slovak ma vynimocnu vlastnost zapierat vlastnu identitu. V Cechach za pol roka mluvi, vsade inde speakuje

b.a.f.o.a.r.t.
2011-12-27 22:51:53+01
príspevok od: Daniel.U
slovak ma vynimocnu vlastnost zapierat vlastnu identitu. V Cechach za pol roka mluvi, vsade inde speakuje
nehadz vsetko do jedneho vreca alebo rozpravas o sebe?

Daniel.U
2011-12-27 23:00:05+01
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
nehadz vsetko do jedneho vreca alebo rozpravas o sebe?
o sebe urcite nerozpravam. Ze Slovaci nemaju svoju hrdost, to je fakt.

b.a.f.o.a.r.t.
2011-12-27 23:03:03+01
príspevok od: Daniel.U
o sebe urcite nerozpravam. Ze Slovaci nemaju svoju hrdost, to je fakt.
no ako povies chodim do cz asi 15 rokov kazde leto a v zivote som nemluvil

Cerberus
2011-12-27 23:05:34+01
Hm. Nazrel som len preto, že som očakával že sa tu dozviem niečo o fotení mimozemšťanov.
Celkom dobre si neviem predstaviť rodiča, ak by mu jeho dieťa niekto nazval "hypernewborncom". A ak by im ho navyše ten niekto chcel skrúcať a následne fotiť.
Čudná doba.

Daniel.U
2011-12-27 23:08:36+01
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
no ako povies chodim do cz asi 15 rokov kazde leto a v zivote som nemluvil
ze si ty nemluvil neznamena, ze tvoris vacsinu. Ja som este nevidel Cecha, co mi rozpraval. Uploaduj nejaky cool newborn nech ti ho ocheckujem.

nelly1
2011-12-27 23:25:37+01
príspevok od: iwet1211
Ja viem ja viem......fotografov,co fotia newborn je dost. A vacsina z nich to aj vie. Ja som fotila mesacne babo a jednoducho to neslo tak,ako som si predstavovala.Pomoze mi niekto ozrejmit,ako sa da babo napolohovat tak,aby aj v tejto polohe zostalo ?A naozaj mam podozrenie,ze tym dietatkam davaju pit makovy odvar ze im tak krasne spinkaju.Urcite nieje taketo fotenie zalezitost 2 hodin,chapem,ze na to treba viac casu,ale prdsa....nenafotit jeden uspokojivy zaber ani pocas tych 2 hodin-tak to uz je na mna dost Ci mesacne babo je uz na taketo fotenie a hlavne na napolohovanie velke? Nuz neviem...dakujem za rady a za podelenie sa o vase skusenosti
Iwet podla mna to chce este mladsie babatko, tak do dvoch tyzdnov Ked sa ti podari uspat, tak si ho uz mozes polohovat ako chces, samozrejme s maximalnou opatrnostou Mesacne ti uz viac reaguje na manipulaciu ...

total empty
2011-12-28 00:00:14+01
Si nejaká "rozmetaná" , pcháš tu anglické výrazy namiesto zrozumiteľnej rodnej reči, myslíš si že deti ešte stále dopujú opiom aby spali, za dve hodiny nenafotiť aspoň niečo dobré? špekuluješ nad polohovaním a neviem čím. Mám z toho taký pocit,že nevieš čo chceš,čo a ako a tak , a už by si tvorila umelecké diela veľkej kvality cenené v celom svete.
Že newborn a hypernewborn, lepšie by si urobila,keby si písala mäkčene a dĺžne,hoci aj s občasnýmy chybami.
Rada: TRPEZLIVOSŤ a skúsenosti.
....newborn,....

iwet1211
2011-12-28 08:56:35+01
príspevok od: nelly1
Iwet podla mna to chce este mladsie babatko, tak do dvoch tyzdnov Ked sa ti podari uspat, tak si ho uz mozes polohovat ako chces, samozrejme s maximalnou opatrnostou Mesacne ti uz viac reaguje na manipulaciu ...
konecne niekto odpovedal a rozumie sa.dakujem.Tiez som si myslela,ze iba so spiacim babom sa da manipulovat.

istvic
ocenenie redakciou 2011-12-28 09:01:49+01
tot.pred weekom sme doma fotili takeho jedneho newborna.. slepovalo ako dudek a otec si ho polohoval na rukach one pleasure

iwet1211
2011-12-28 09:04:49+01
príspevok od: nelly1

Marek Vančo
2011-12-28 09:11:31+01
Newborn je stará technológia. Už naše prastaré mamy ju poznali a preto mali na to svoj výraz: novorodenec. Po nájazdoch anglických prisťahovalcov sa však tento starý výraz nahradil novým. Dodnes je predmentom skúmania tohoto javu a jeho dopad na život domorodcov. Jedna teória hovorí o tom ako ťažko bolo potom hľadať v slovenských diskusiách internetu, pretože sa kľúčové slová vyskytovali v reči anglických prisťahovalcov.

iwet1211
2011-12-28 09:22:16+01
príspevok od: lu_boss
... nemam potuchy, ako chce niekto "polohovat" novorodena pri foteni...
Naprikla...

KESKOSENI
2011-12-28 10:21:25+01
príspevok od: total empty
Si nejaká "rozmetaná" , pcháš tu anglické výrazy namiesto zrozumiteľnej rodnej reči, myslíš si že deti ešte stále dopujú opiom aby spali, za dve hodiny nenafotiť aspoň niečo dobré? špekuluješ nad polohovaním a neviem čím. Mám z toho taký pocit,že nevieš čo chceš,čo a ako a tak , a už by si tvorila umelecké diela veľkej kvality cenené v celom svete.
Že newborn a hypernewborn, lepšie by si urobila,keby si písala mäkčene a dĺžne,hoci aj s občasnýmy chybami.
Rada: TRPEZLIVOSŤ a skúsenosti.
....newborn,....
asi tak....

tomis.ales
2011-12-28 11:04:20+01
príspevok od: denySK
https://www.youtube.com/watch?v=__qF65mays8&feature=youtube_gdata_player
Otras! Umele jako polystyren. Do takejto polohy sa novorodenec nikdy normalne nedostane. Preco ma take male dieta ruky iba v jednej polohe z ktorej sa moc nevychyluje??? Lebo sa mu vyvijaju klby!!! Kokos, ubil by som toho "fotografa" objektivom.

zeppelin
2011-12-28 11:39:54+01
Naprikla...
hm, no neviem... a to sa Ti to fakt páči? Naťahovať ňjuborna ako dákeho dunča len aby vyzeral "zaujímavo", ved male deti su pekne aj len tak. Skus radsej pofotit daco prirodzenejsie, v štýle malý človek a ruka veľkého človeka alebo len tak spiace dieťa, skus high key, to vyzera vačšinou dobre, skratka su aj ine prostiedky než "polohovanie"...

dramatiq
2011-12-28 11:40:08+01
Naprikla...
na tieto foto potrebujes najlepsie 7-max15 dnove dieta, mesacne uz nebude mat taky tuhy spanok. Dalsia velmi podst vec - potrebujes bud DAYLIGHT alebo trvale svetla, nie blesky!

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()