Ja viem ja viem......fotografov,co fotia newborn je dost. A vacsina z nich to aj vie. Ja som fotila mesacne babo a jednoducho to neslo tak,ako som si predstavovala.Pomoze mi niekto ozrejmit,ako sa da babo napolohovat tak,aby aj v tejto polohe zostalo ?A naozaj mam podozrenie,ze tym dietatkam davaju pit makovy odvar ze im tak krasne spinkaju.Urcite nieje taketo fotenie zalezitost 2 hodin,chapem,ze na to treba viac casu,ale prdsa....nenafotit jeden uspokojivy zaber ani pocas tych 2 hodin-tak to uz je na mna dost Ci mesacne babo je uz na taketo fotenie a hlavne na napolohovanie velke? Nuz neviem...dakujem za rady a za podelenie sa o vase skusenosti
kolko relevantnych odkazov dostanes ak das vo vyhladavaci na youtube alebo google "fotenie novorodenca"?
pohybujem sa v prostredí ephota na Slovensku a nie na youtube; prihováraš a pýtaš sa svetovej verejnosti cez orgány OSN alebo komunikuješ a prihováraš sa verejnosti na Slovensku ? ; ked sme na škole v zahraničí debatovali na chodbe medzi sebou po slovensky a prišiel k nám cudzinec, zvrtli sme hneď na reč krajiny, v ktorej sme boli a jazyk ktorej sme ovládali všetci, zo slušnosti, aby nám ten cudzinec alebo aj domáci rozumel; tu naopak, niekto vycestuje poumývať pár tanierov za humná a už melie, že mu vlastná matka nerozumie; no skrátka my sme skutočne svetová rarita;
pohybujem sa v prostredí ephota na Slovensku a nie na youtube; prihováraš a pýtaš sa svetovej verejnosti cez orgány OSN alebo komunikuješ a prihováraš sa verejnosti na Slovensku ? ; ked sme na škole v zahraničí debatovali na chodbe medzi sebou po slovensky a prišiel k nám cudzinec, zvrtli sme hneď na reč krajiny, v ktorej sme boli a jazyk ktorej sme ovládali všetci, zo slušnosti, aby nám ten cudzinec alebo aj domáci rozumel; tu naopak, niekto vycestuje poumývať pár tanierov za humná a už melie, že mu vlastná matka nerozumie; no skrátka my sme skutočne svetová rarita;
slovak ma vynimocnu vlastnost zapierat vlastnu identitu. V Cechach za pol roka mluvi, vsade inde speakuje
Hm. Nazrel som len preto, že som očakával že sa tu dozviem niečo o fotení mimozemšťanov. Celkom dobre si neviem predstaviť rodiča, ak by mu jeho dieťa niekto nazval "hypernewborncom". A ak by im ho navyše ten niekto chcel skrúcať a následne fotiť. Čudná doba.
Ja viem ja viem......fotografov,co fotia newborn je dost. A vacsina z nich to aj vie. Ja som fotila mesacne babo a jednoducho to neslo tak,ako som si predstavovala.Pomoze mi niekto ozrejmit,ako sa da babo napolohovat tak,aby aj v tejto polohe zostalo ?A naozaj mam podozrenie,ze tym dietatkam davaju pit makovy odvar ze im tak krasne spinkaju.Urcite nieje taketo fotenie zalezitost 2 hodin,chapem,ze na to treba viac casu,ale prdsa....nenafotit jeden uspokojivy zaber ani pocas tych 2 hodin-tak to uz je na mna dost Ci mesacne babo je uz na taketo fotenie a hlavne na napolohovanie velke? Nuz neviem...dakujem za rady a za podelenie sa o vase skusenosti
Iwet podla mna to chce este mladsie babatko, tak do dvoch tyzdnov Ked sa ti podari uspat, tak si ho uz mozes polohovat ako chces, samozrejme s maximalnou opatrnostou Mesacne ti uz viac reaguje na manipulaciu ...
Si nejaká "rozmetaná" , pcháš tu anglické výrazy namiesto zrozumiteľnej rodnej reči, myslíš si že deti ešte stále dopujú opiom aby spali, za dve hodiny nenafotiť aspoň niečo dobré? špekuluješ nad polohovaním a neviem čím. Mám z toho taký pocit,že nevieš čo chceš,čo a ako a tak , a už by si tvorila umelecké diela veľkej kvality cenené v celom svete. Že newborn a hypernewborn, lepšie by si urobila,keby si písala mäkčene a dĺžne,hoci aj s občasnýmy chybami. Rada: TRPEZLIVOSŤ a skúsenosti. ....newborn,....
Iwet podla mna to chce este mladsie babatko, tak do dvoch tyzdnov Ked sa ti podari uspat, tak si ho uz mozes polohovat ako chces, samozrejme s maximalnou opatrnostou Mesacne ti uz viac reaguje na manipulaciu ...
konecne niekto odpovedal a rozumie sa.dakujem.Tiez som si myslela,ze iba so spiacim babom sa da manipulovat.
Newborn je stará technológia. Už naše prastaré mamy ju poznali a preto mali na to svoj výraz: novorodenec. Po nájazdoch anglických prisťahovalcov sa však tento starý výraz nahradil novým. Dodnes je predmentom skúmania tohoto javu a jeho dopad na život domorodcov. Jedna teória hovorí o tom ako ťažko bolo potom hľadať v slovenských diskusiách internetu, pretože sa kľúčové slová vyskytovali v reči anglických prisťahovalcov.
Si nejaká "rozmetaná" , pcháš tu anglické výrazy namiesto zrozumiteľnej rodnej reči, myslíš si že deti ešte stále dopujú opiom aby spali, za dve hodiny nenafotiť aspoň niečo dobré? špekuluješ nad polohovaním a neviem čím. Mám z toho taký pocit,že nevieš čo chceš,čo a ako a tak , a už by si tvorila umelecké diela veľkej kvality cenené v celom svete. Že newborn a hypernewborn, lepšie by si urobila,keby si písala mäkčene a dĺžne,hoci aj s občasnýmy chybami. Rada: TRPEZLIVOSŤ a skúsenosti. ....newborn,....
Otras! Umele jako polystyren. Do takejto polohy sa novorodenec nikdy normalne nedostane. Preco ma take male dieta ruky iba v jednej polohe z ktorej sa moc nevychyluje??? Lebo sa mu vyvijaju klby!!! Kokos, ubil by som toho "fotografa" objektivom.
hm, no neviem... a to sa Ti to fakt páči? Naťahovať ňjuborna ako dákeho dunča len aby vyzeral "zaujímavo", ved male deti su pekne aj len tak. Skus radsej pofotit daco prirodzenejsie, v štýle malý človek a ruka veľkého človeka alebo len tak spiace dieťa, skus high key, to vyzera vačšinou dobre, skratka su aj ine prostiedky než "polohovanie"...
na tieto foto potrebujes najlepsie 7-max15 dnove dieta, mesacne uz nebude mat taky tuhy spanok. Dalsia velmi podst vec - potrebujes bud DAYLIGHT alebo trvale svetla, nie blesky!
Ako fotografovať novorodencov
Celkom dobre si neviem predstaviť rodiča, ak by mu jeho dieťa niekto nazval "hypernewborncom". A ak by im ho navyše ten niekto chcel skrúcať a následne fotiť.
Čudná doba.
Že newborn a hypernewborn,
Rada: TRPEZLIVOSŤ a skúsenosti.
....newborn,....
Že newborn a hypernewborn,
Rada: TRPEZLIVOSŤ a skúsenosti.
....newborn,....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií