mam taku mensiu dilemu. Z informacii co som zatial pochytil z roznych casopisov, tutorialov a podobne viem, ze svetlo ba malo smerovat zhora. Vacsinou som v tutorialoch tak aj videl, ze dali odrazku nad hlavu fotografovanej osobe. Ale niektori ju pouzivali prave naopak. Pouzili ju na nasvietenie zo spodu. Teraz otazka. Ked chcem nafotit portret v tieni, naprikld pod stromom, kde mam dat odrazku. Pod hlavu alebo nad hlavu? Akurat pridala kamoska fotku na FB, kde pouzil odrazku a myslim, ze ju dala zo spodu. A tvare vyzeraju trosku divne. A co v pripade, ze chcem nafotit zo zadu nasvieteny portret? Ze bude zo zadu svietit slnko. Tak kam umietsnit v tomto pripade odrazku? Nad, pod alebo z boku hlavy? Vdaka za vysvetlenie
Ahojte. Ake take info o odrazkach uz mam a aj odrazky dnes prisli no moja otazka je Ako ich upevnujete? Pochybujem ze so sebou vlacite este aj asistentov takze ostavaju uz ken dve moznosti... Originak stojan alebo domaci vylepsovak. Kto sa podeli o skusenosti? Dakujeeeem Ja mam v plane upevnit ju na stativ ale este neviem presne ako
na stativ-y prichytis aj roznymi štipcami ,páskami...kreativite sa medze nekladú,ale aj s original drziakom budes bojovat v exterieri aj s jemnym vánkom.takze v exterieri je vhodnejsia pomoc ochotneho dobrovolnika ktoreho mozes dialkovo ovladat slovami zatialco čumiš do hladacika
Ahojte. Ake take info o odrazkach uz mam a aj odrazky dnes prisli no moja otazka je Ako ich upevnujete? Pochybujem ze so sebou vlacite este aj asistentov takze ostavaju uz ken dve moznosti... Originak stojan alebo domaci vylepsovak. Kto sa podeli o skusenosti? Dakujeeeem Ja mam v plane upevnit ju na stativ ale este neviem presne ako
Najlepsie mas pouzivat zivy stativ nech to v exterieri lubovolne uchytis, tak pri najmensom vanku vetra sa odrazka zacne tocit a menit uhol. Po par foteniach zistis, ze svietit s nou nie je az take jednoduche a musis do nasvietit pomerne presne. Preto mas najlepsie zobrat niekoho kto foti a iba mi piskat ako to chces mat nasvietene. Ku prikladu ja berem kamosa, ktory dostane do ruky generator a ja mu iba poviem nech mi to svieti na rembrantovsky trojuholnik a regulujem uz iba vykon. Uhol si strazi on pri lubovolnom posune modelky. Vdaka tomu nemusis behat niekam a iba kricis cize zober niekoho kto foti a aspon sa co to nauci a potom ty pomozes jemu Dobre svetlo
... nasamfurtveky teda ostanem amater ombo nemam ziadnu odrazku ... ak neratam tu na bicaku, ale tu si davam nad hlavu len ked musim brodit, alebo sa rastim-chrastim predierat
ja nemám odrazku ani na novom bicykli, boli nejaké na pedáloch, ale odpadli ...
čo sa týka tej debaty - čo sa má a čo nie v umení (fotografovanie asi je umenie), samozrejme na všetko sú tutoriály, WS, poučky....ide o to, či chce fotograf kopírovať kohosi, úzkostlivo sa držať nejakých poučiek, alebo pri poznaní akejsi teórie skúšať a experimentovať. Tým nechcem povedať, že sa netreba učiť od skúsenejších. Mne sa tiene páčia
na stativ-y prichytis aj roznymi štipcami ,páskami...kreativite sa medze nekladú,ale aj s original drziakom budes bojovat v exterieri aj s jemnym vánkom.takze v exterieri je vhodnejsia pomoc ochotneho dobrovolnika ktoreho mozes dialkovo ovladat slovami zatialco čumiš do hladacika
pekne napisna ale v mojom pripade nechcem tahat dalsie osoby k miestu cinu, skor budem nervozna ja aj modelka ked bude osoba nvyse,,,ako jasne ked si budem sama sebe vykat a posuniem sa na proficku tak ok tam uz aj asistent, ale este siom neni tak daleko
hľadaj lacnejšie varianty, ja som ti len poslal ako vyzerá taký držiak odrazky. dúfam, že nečakáš, že to budem hľadať ja
Nieeee necakam, ved viem ze kazdy tu mate co robit s fotkami po nociach viem ako vyzera taky stojan, zaujimali ma skor alternativy ale ako bolo spomenute bud Clovek alebo Stastie ze neodleti xixi
Nieeee necakam, ved viem ze kazdy tu mate co robit s fotkami po nociach viem ako vyzera taky stojan, zaujimali ma skor alternativy ale ako bolo spomenute bud Clovek alebo Stastie ze neodleti xixi
na to aby ti to zo statívu neodletelo, stačí umiestniť na spodok stojanu závažie - akurát, zase musíš to závažie vláčiť so sebou. alternatívou je použiť to, čo nájdeš vonku (kameň, drevo ...)
na to aby ti to zo statívu neodletelo, stačí umiestniť na spodok stojanu závažie - akurát, zase musíš to závažie vláčiť so sebou. alternatívou je použiť to, čo nájdeš vonku (kameň, drevo ...)
mam taku mensiu dilemu. Z informacii co som zatial pochytil z roznych casopisov, tutorialov a podobne viem, ze svetlo ba malo smerovat zhora. Vacsinou som v tutorialoch tak aj videl, ze dali odrazku nad hlavu fotografovanej osobe. Ale niektori ju pouzivali prave naopak. Pouzili ju na nasvietenie zo spodu. Teraz otazka. Ked chcem nafotit portret v tieni, naprikld pod stromom, kde mam dat odrazku. Pod hlavu alebo nad hlavu? Akurat pridala kamoska fotku na FB, kde pouzil odrazku a myslim, ze ju dala zo spodu. A tvare vyzeraju trosku divne. A co v pripade, ze chcem nafotit zo zadu nasvieteny portret? Ze bude zo zadu svietit slnko. Tak kam umietsnit v tomto pripade odrazku? Nad, pod alebo z boku hlavy? Vdaka za vysvetlenie
Chuapciiii mam to za sebou! Mali ste praaaavduuuuu ze treba na to Cloveka co bude drzat... Vedeli ste o com vravite a ja to uz viem tiez. S kamoskou siel manzel sli sme do slnecnic a veru mali sme co robit ale po chvilke treningu to uz islo... Akurat sa objavil dalsi problem a to taky ze kamoska straaaasne zmurila.... Obavam sa ze pri foteni deti to bude este horsie takze mooooc potesi clanok o odrazkach ako ich pouzivat spravne ako upevnovat a ako zabranit zmureniu
Chuapciiii mam to za sebou! Mali ste praaaavduuuuu ze treba na to Cloveka co bude drzat... Vedeli ste o com vravite a ja to uz viem tiez. S kamoskou siel manzel sli sme do slnecnic a veru mali sme co robit ale po chvilke treningu to uz islo... Akurat sa objavil dalsi problem a to taky ze kamoska straaaasne zmurila.... Obavam sa ze pri foteni deti to bude este horsie takze mooooc potesi clanok o odrazkach ako ich pouzivat spravne ako upevnovat a ako zabranit zmureniu
aj na jutubovi je toho dosť,ako ju pouzivat,napr: http://www.youtube.com/watch?v=t5XqAQgGhXY
da sa fotit aj bez odrazky aj bez blesku, hlavne deti, treba si nastavit spravne meranie expozicie
Ako pouzivat odrazku?
Ja mam v plane upevnit ju na stativ ale este neviem presne ako
Ja mam v plane upevnit ju na stativ ale este neviem presne ako
Ku prikladu ja berem kamosa, ktory dostane do ruky generator a ja mu iba poviem nech mi to svieti na rembrantovsky trojuholnik a regulujem uz iba vykon. Uhol si strazi on pri lubovolnom posune modelky. Vdaka tomu nemusis behat niekam a iba kricis
vola sa to svedska fotograficka trojka
vola sa to svedska fotograficka trojka
S kamoskou siel manzel sli sme do slnecnic a veru mali sme co robit ale po chvilke treningu to uz islo... Akurat sa objavil dalsi problem a to taky ze kamoska straaaasne zmurila.... Obavam sa ze pri foteni deti to bude este horsie
S kamoskou siel manzel sli sme do slnecnic a veru mali sme co robit ale po chvilke treningu to uz islo... Akurat sa objavil dalsi problem a to taky ze kamoska straaaasne zmurila.... Obavam sa ze pri foteni deti to bude este horsie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa