mam taku mensiu dilemu. Z informacii co som zatial pochytil z roznych casopisov, tutorialov a podobne viem, ze svetlo ba malo smerovat zhora. Vacsinou som v tutorialoch tak aj videl, ze dali odrazku nad hlavu fotografovanej osobe. Ale niektori ju pouzivali prave naopak. Pouzili ju na nasvietenie zo spodu. Teraz otazka. Ked chcem nafotit portret v tieni, naprikld pod stromom, kde mam dat odrazku. Pod hlavu alebo nad hlavu? Akurat pridala kamoska fotku na FB, kde pouzil odrazku a myslim, ze ju dala zo spodu. A tvare vyzeraju trosku divne. A co v pripade, ze chcem nafotit zo zadu nasvieteny portret? Ze bude zo zadu svietit slnko. Tak kam umietsnit v tomto pripade odrazku? Nad, pod alebo z boku hlavy? Vdaka za vysvetlenie
da sa fotit aj bez odrazky aj bez blesku, hlavne deti, treba si nastavit spravne meranie expozicie
Juuuj len to nie je take jednoduche, fotil len nieco cez 7 mesiacov ... Pracujem na M nakolko pri Av mi to doratalo casto skarede prepaly a pod. Ale ak mam na M nastavenie a otociim sa za pohybujucim sa dietatom tak mam uz iny zdroj svetla a nestiham tak rychlo reagovat a prepinat WB ci nastavit ine expozicie... Ako by sa dalo laicky vysvetlit co je ta spravna expozicia? Dakujem
Ako pouzivat odrazku?
mam taku mensiu dilemu. Z informacii co som zatial pochytil z roznych casopisov, tutorialov a podobne viem, ze svetlo ba malo smerovat zhora. Vacsinou som v tutorialoch tak aj videl, ze dali odrazku nad hlavu fotografovanej osobe. Ale niektori ju pouzivali prave naopak. Pouzili ju na nasvietenie zo spodu. Teraz otazka. Ked chcem nafotit portret v tieni, naprikld pod stromom, kde mam dat odrazku. Pod hlavu alebo nad hlavu? Akurat pridala kamoska fotku na FB, kde pouzil odrazku a myslim, ze ju dala zo spodu. A tvare vyzeraju trosku divne. A co v pripade, ze chcem nafotit zo zadu nasvieteny portret? Ze bude zo zadu svietit slnko. Tak kam umietsnit v tomto pripade odrazku? Nad, pod alebo z boku hlavy? Vdaka za vysvetlenie
Ako by sa dalo laicky vysvetlit co je ta spravna expozicia? Dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa