Fórum » Ako fotografovať?

Ako pouzivat odrazku?

norulakp
norulakp 2012-04-25 19:35:30+02
Zdravim,

mam taku mensiu dilemu. Z informacii co som zatial pochytil z roznych casopisov, tutorialov a podobne viem, ze svetlo ba malo smerovat zhora. Vacsinou som v tutorialoch tak aj videl, ze dali odrazku nad hlavu fotografovanej osobe. Ale niektori ju pouzivali prave naopak. Pouzili ju na nasvietenie zo spodu. Teraz otazka. Ked chcem nafotit portret v tieni, naprikld pod stromom, kde mam dat odrazku. Pod hlavu alebo nad hlavu? Akurat pridala kamoska fotku na FB, kde pouzil odrazku a myslim, ze ju dala zo spodu. A tvare vyzeraju trosku divne. A co v pripade, ze chcem nafotit zo zadu nasvieteny portret? Ze bude zo zadu svietit slnko. Tak kam umietsnit v tomto pripade odrazku? Nad, pod alebo z boku hlavy? Vdaka za vysvetlenie

LIRA
2013-07-21 21:22:29+02
príspevok od: Suzia
da sa fotit aj bez odrazky aj bez blesku, hlavne deti, treba si nastavit spravne meranie expozicie
Juuuj len to nie je take jednoduche, fotil len nieco cez 7 mesiacov ... Pracujem na M nakolko pri Av mi to doratalo casto skarede prepaly a pod. Ale ak mam na M nastavenie a otociim sa za pohybujucim sa dietatom tak mam uz iny zdroj svetla a nestiham tak rychlo reagovat a prepinat WB ci nastavit ine expozicie...
Ako by sa dalo laicky vysvetlit co je ta spravna expozicia? Dakujem

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()