Asi som sa prvý z Vás vrátil domov. Aké sú Vaše zážitky a pocity? Ja osobne som mal dojem, že táto akcia by si zaslúžila viac miesta a času. Zvlášť ak sa jednalo o prednášky a "školenia". Sály natrieskané, záujem nad možnosť poskytnutia priestoru.
Spoločnosť FaxCOPY išla na akciu FOTO SLOVAKIA 2009 s úmyslom propagácie veľkoplošných tlačiarní a s tým spojené služby. Fotoaparáty sme nemali ani napísané v programe ktorý je uvedený na stránke fotoslovakia.sk. Až pár dni pred začatím akcie sme sa rozhodli, že prinesieme aj nejakú tu fototechniku. Zmysel nebol v propagácií produktov Canon EOS, ale reklama našej pobočky. Fototechnika, ktorá bola na akcii je majetkom firmy a je určená na predaj koncovému spotrebiteľovi. Tým nechcem povedať že by u nás si nikto nemohol nič vyskúšať, práve naopak. Bohužiaľ nemali sme zapožičané testovacie kusy na skúšanie, ale nové zo skladu. Nechceli sme riskovať stratu na hodnote tovaru. Chápem, že sa Vám to až tak nepáčilo „fotoaparáty za sklom“, na druhú stranu nás nikto z dodávateľov nepodporil a všetko sme platili z vlastného vrecka. Teraz ma skôr mrzí že sme vôbec fotoaparáty priniesli, pretože v prvotnom pláne nemali byť žiadne. Je to zvláštne keď chceme, aby tam aspoň nejaký ten fotoaparát od Canonu bol (i keď sa nebu dať skúšať) a hneď potom znesieme vlnu kritiky. Samozrejme aj my by sme boli radi keby sme tam mali celý rad EOS a veľa objektívov, aby si to mohli návštevníci vyskúšať, ale tento rok to bohužiaľ nešlo zariadiť. Budúci rok je ďaleko, ale ak to bude možné, budeme sa snažiť zariadiť tak, že si môžu všetci a všetko vyskúšať (ak sa samozrejme zúčastníme). Ja nemám na starosti vo firme práve foto-video, len som chcel v dobrom vysvetliť, prečo to tak bolo. Ďakujem Vám za pochopenie.
Beriem.Ale nie je vôbec zvláštne ak sú ľudia nepríjemne prekvapení tým,že si nemôžu ohmatať aparát,nakoľko to brali ako expozíciu Canonu.
To,že ste tam boli ako spoločnost ´Faxcopy´ zrejme ušla viacerým ľuďom.
Nie je to vaša vina samozrejme ,že Canon vyzeral tak ako vyzeral.
Preto ma ani nezaujímajú samotní predajcovia typu Megafoto a iní.
Na takomto podujatí by mal mať zastúpenie priamo Canon, tak ako mal Nikon alebo Olympus.
Možno o rok.
Mozno ani nie Photokina: ono dotiahnut predajcov na slovensku vystavu asi nebude take jednoduche, predsa len maly trh a tak. Ja som to skor cele vnimal, ako priestor na stretnutie sa fotografov + prednasky a prezentacie fotografov pre fotografov, to sa mi teda velmi pacilo. Takze, hoci nabuduce nedojde Canon, hlavne nech pridu ludia, ktori maju k fotografii nieco povedat.
Na prvu akciu to dopadlo fajn. Sice boli mensie nedostatky ale organizatori aspon ziskali predstavu o narocnosti takejto akcie o mnozstve ludi, ktore treba pokryt personalom. Priestor v DK Ruzinov je niekedy maly a niekedy velky. Zalezi od poctu ludi :-) Pre takyto druh akcie to bola generalka. Za plus by som oznacil siroke portofolio produktov, ku ktorym sa bolo treba niekedy doslova pretlacit, zaujimave prezentacie (stotoznujem sa s nazorom, ze menej je niekedy viac), studio vo foayer, prezentacne obrazovky mimo salu a samozrejme modelky. Za minus nezvladnutie takeho poctu ludi, nedodrzanie harmonogramu prednasok, slaba navigacia v priestoroch kult. domu. Pocet ´stankarov´ hodnotit nebudem, to zalezi na sikovnosti organizatorov. Tesim sa na buduci rocnik. Fotografov tam bolo azaz ale zaberov je nejako malo...
Veľmi vydarená akcia. Dole klobúk pred usporiadateľmi. Obrovský záujem fotografickej verjnosti. Určite sa ľachšie kritizuje ako tvorí. Na budúci ročník sa už teraz teším. Skúste to vo väčích priestoroch, zrejme ako dvojdňovú
akciu, dotiahnite Canon, Prolaiku a ostatných, väčšie prednáškové sály, určite príde ešte viac nadšencov fotografie ako teraz.
Nakoniec sa pochválim, ja som ten čo vyhral monitor Eizo. Prajem všetkým pevnú ruku a dobré svetlo.
to je ono :o)) aj ja zavidim kazdemu, co nieco vyhral, vsak zavidiet sa ma a sebe nebudem :o)) nevyhral som nic, nie ze by som chcel, nebudem predsa z vyhry platit dane :o)
to je ono :o)) aj ja zavidim kazdemu, co nieco vyhral, vsak zavidiet sa ma a sebe nebudem :o)) nevyhral som nic, nie ze by som chcel, nebudem predsa z vyhry platit dane :o)
moje slová, žiaden ani ten najlepší monitor na svete sa nevyrovná kvalitnej fotografii vytlačenej na kvalitnom papieri a na špičkovej tlačiarni ;-)
keby sa investovali peniaze, premarnene kupami drahej techniky, do poctivych fotografii, to by bolo sveta zit. Schvalne, taky maly prieskum:
KOLKO PROSTRIEDKOV INVESTUJETE ROCNE DO ZHOTOVENIA FOTOGRAFII?
keby sa investovali peniaze, premarnene kupami drahej techniky, do poctivych fotografii, to by bolo sveta zit. Schvalne, taky maly prieskum:
ja som mal minulí rok investičný, tento rok som kúpil akurát blesk 580EX II ( za 200€ ) a kvantum papiera a atramentu do tlačiarne. Čo sa tíka techniky som nemal v pláne nič veľké kupovať. Možno ak vydá Canon nový 24-70mm f/2,8 L IS USM tak kúpim ten, ale investícia je plánovaná na začiatok budúceho roka. Tento rok som fakt investoval do fotografie ( papier atrament ) ale nie do techniky
EIZO je nutnost pre dtp/foto/grafickych profesionalov a fetis pre fotoamaterov zahladenych do techniky. Dobre fotky su na papieri, na stene.. ;)
:) Toľká múdrosť .Aký fetiš. Je to jeden diel reťazca pri vytvorení fotografie.Na monitore potrebujem vidieť čo je na fotke ,aby som to mohol kvalitne vytlačiť potrebuješ kvalitnú tlačiareň.Jedno bez druhého nejde.
Odpustím si také tie reči,že fotku robí fotograf...jasnééééééééééééééééééé.
Len ju potom treba na ten papier aj dostať.
Ja nehovorím,že je nutné mať najvyššiu radu Eizo monitorov na 40litrov.
FotoSlovakia DK Ružinov
Dušan Midriak
To,že ste tam boli ako spoločnost ´Faxcopy´ zrejme ušla viacerým ľuďom.
Nie je to vaša vina samozrejme ,že Canon vyzeral tak ako vyzeral.
Preto ma ani nezaujímajú samotní predajcovia typu Megafoto a iní.
Na takomto podujatí by mal mať zastúpenie priamo Canon, tak ako mal Nikon alebo Olympus.
Možno o rok.
akciu, dotiahnite Canon, Prolaiku a ostatných, väčšie prednáškové sály, určite príde ešte viac nadšencov fotografie ako teraz.
Nakoniec sa pochválim, ja som ten čo vyhral monitor Eizo. Prajem všetkým pevnú ruku a dobré svetlo.
Odpustím si také tie reči,že fotku robí fotograf...jasnééééééééééééééééééé.
Len ju potom treba na ten papier aj dostať.
Ja nehovorím,že je nutné mať najvyššiu radu Eizo monitorov na 40litrov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa