Zdravím vás, pred pár dňami som si kúpil svoju prvú zrkadlovku Canon EOS 50D. No a ide o to, že často sa mi stane, keď ho zapnem, tak nenaskočí čistenie senzora, ani menu, ani sa nedá fotiť... keď vyberiem batériu a znovu ju zasadím, tak sa už zapne a dá sa fotiť. No a problém je ešte aj v tom, že keď ho opäť vypnem, znova nenaskočí a musím opäť vyberať a zasúvať batériu. Jedná sa o nový kus z obchodu, nie bazárový kus. Bol by som veľmi vďačný za nejaké postrehy od majiteľov 50D, díki.
no ja RAW z 50D spracuvavam primarne v Ligtroome 3,3 a CS5. Podanie mam Standard, akurat ostrost som zvysil o 1. kontrast zavisi pokial si pamatam aj od skla. S vyvazenim bielej nemam az tolko problemov, co sa ostrosti tyka ciez nie.
tzn ze foris do RAW ? ono ke dfotim nieco nacom mi zalezi viacej a viem ze nebude toho vela tak fotom do RAW ale zase kvanta beznych fotiek nafotenych do raw potom upravovat ..
na 99,54 % áno no definuj presnejšie pojem "bežné fotky" tak ja v poslednej dobe len také fotím "na čom mi záleží" tak upravujem to tak či tak ale pravdupovediac ja sa nestretávam s tvojimi problémami...
Tusil som, ze bude problem v tom, ze nevies aky vystup ma zrkadlovka. . . . niekomu vadi, ze mu nevyjde hned super kontrastna a doostrena fotografia a niekomu vadi (pri kompaktoch), ze fotografia je uz domrdana silnym preostrenim a vysokym kontrastom a uz sa s tym neda v postprocese nic robit. . . .
zrkadlo je na to, aby si sa s vystupom hlavne este pohral. . . samozrejme, na to je urceny RAW hlavne, ale ani jpg ti zrkadlo tak nezmrsi, ako kompakt Kompakty su pre ludi, co sa nechcu, ci nevedia s fotkou dalej hrat v PC
prikladam fotky - prva upravena v PS (narychlo) pridavany kontrast a doostrovanie.. take iste rozlisenie ako druha original fotena do jpg bez akychkolvek uprav (druha v poradi) - picture style kontrast 0 ostrost 7. Maju iba zmensene rozlisenie aby ich tu nacitalo.
-clona 2.5
Ahoj no spociatku som sa na 50D trapil aj ja, ale teda po roku pouzivania a hrania sa s nou mozem napisat ze fotky z canon 50 F/1,8 objektivu za 100eur ani nedoodtrujem v PC a neriesim ani farbu, lebo mnohokrat nieje uz co riesit... treba si zvyknut.... Inak vyriesil si to uz? A dokonca si trufnem povedat ze ta 50tka je naj sklo.... za par korun spickova kvalita
Problém s Canon EOS 50D
ono ke dfotim nieco nacom mi zalezi viacej a viem ze nebude toho vela tak fotom do RAW ale zase kvanta beznych fotiek nafotenych do raw potom upravovat
no definuj presnejšie pojem "bežné fotky"
zrkadlo je na to, aby si sa s vystupom hlavne este pohral. . . samozrejme, na to je urceny RAW hlavne, ale ani jpg ti zrkadlo tak nezmrsi, ako kompakt
Kompakty su pre ludi, co sa nechcu, ci nevedia s fotkou dalej hrat v PC
-clona 2.5
Inak vyriesil si to uz? A dokonca si trufnem povedat ze ta 50tka je naj sklo.... za par korun spickova kvalita
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa