Prosim vas o radu , mam canon G9 a chcem ho predat a kupit si canon 350D. Chcel by som sa naucit foti so zrkadlom. Je moj vyber dostacujuci? jedna sa mi aj o cenu ,ktora je do 300 eur a tento model sa za tu cenu kupit da. Vdaka za reakcie.
Canon EOS 350D je naozaj prehistorický prístroj. Rozhodne si radšej našetri napríklad na Nikon D3100, alebo o nejaký čas dostupný Canon EOS 1100D. Pokiaľ by si predsa len chcel niečo používané, tak sa poobhliadni aspoň po 450D.
O 450D som premyslal tiez ,ale odradza ma cena, bohuzial si to neviem dovolit naozaj budem s pouzivanim zrkadla zaciatocnik. Co sa tyka objektivu , aky mam zvolit?
O 450D som premyslal tiez ,ale odradza ma cena, bohuzial si to neviem dovolit naozaj budem s pouzivanim zrkadla zaciatocnik. Co sa tyka objektivu , aky mam zvolit?
Cena je jednym z limitov, to uznavam. (Cena vsak casom klesa). Ale to, ze so zrkadlovkou si este nepracoval nezohrava ziadnu rolu vo vybere medzi 350D a 450D. Okrem toho ku 350D mozes mat problem s kupou niektoreho prislusenstva, pokial ho nechces kupovat len v bazare. Ja mam 400D a mam problem kupit novy originalny battery grip.
canon 1100D, dosetri, neoplati sa za kazdu cenu kupit lacnu zrkadlovku. a to ci si zaciatocnik alebo nie, na tom nezalezi, expozicne parametre sa naucis ovladat rychlo.
350D je doby fotak, jedine, co mu chyba je LiveView. Ma dost maly displej, ale oproti novsim fotakom vo svojej triede ma aj stavovy displej. Jeho cena je ale tak 150 EUR, ale ak je k tomu za 300 nejaky lepsi ako setovy objektiv (alebo aspon sen 18-55 + 55-200/250), tak je to ok. 1100D sa zacne predavat az o par tyzdnov a da sa cakat, ze obrazovo na tom bude lepsie (cena 400-500 EUR).
mam canon 350 fotim s nim uz ani neviem ako dlho, vyse 4 rokov. ja uz chcem jednoznacne vyssiu triedu, lebo mam pocit, ze uz ma dost obmedzuje, ale ty kedze si zaciatocnik a si obmedzeny cenou myslim, ze ten fotak je akurat pre teba. fotak je sice maly (co je podla mna pri turistike vyhoda), aj ten display (ale zas ma stavovy, co je vyhoda), ani pri horsich svetelnych podimienkach to ostranie nieje nic moc, no myslim si, ze za tu cenu je to az viac ako primerane. ako hlavnu vyhodu vyzdihujem to, ze s nim aj po 4 rokoch s tou istou baterkou nafotim kludne aj 1200 zaberov na jedno nabitie, pri beznom foteni a prezerani zaberov. a baterka vydrzi nabita kludne aj dva mesiace. myslim, ze na svoju cenu robi celkom pekne fotky. ako objektiv odporucam tamron, alebo sigmu 17-55mm, f2,8 jednoznacne radsej investuj do objektivu ako do fotaku.
jedna investícia vyvoláva druhú a tá tretiu atď. Kúpiš telo so seťákom, potom minimálne 50/1,8 a k tomu ešte nejaký polarizák. Takú zostavu sa už oplatí chrániť nejakou značkovou brašňou/top loaderom...atď atď....ja len aby som ťa pripravil na realitu. 350D mám dobre ohmatanú a je to na svoj vek dobrý kus, ale napr. taká 400D je o poriadny kus ďalej. Moja rada znie, kúp si 350D+50/1,8II. Po čase telo vymeníš za niečo lepšie.
ja som fotil s 350 dlho a ten fotak by som urcite az tak nezatracoval., hlavne pri porovnavani 450 a 350, kde starsia 350 s rovnakym sklom pri rovnakych podmienkach mala lepsiu kresbu ako 450. Pri 450 mas kopu technickych caciek sraciek viac ako je vacsi display, LiveView, viac Mpix a podobne, ale ked zacinas, tak by som kludne do tej 350 aj isiel.. tento stoj je prave na to ucenie uplne vhodny, nakolko citlivejsie s nim treba pracovat aby si dostal dobru expoziciu, co urcite neskor ocenis. Osobne si ani neviem predstavit, ze by som si rovno kupil nejaku 7D, 5D mark II. Ved by som sa s tym nenaucil ani robit a vyuzival by som to jak kompakt.
canon 350D
Chcel by som sa naucit foti so zrkadlom. Je moj vyber dostacujuci? jedna sa mi aj o cenu ,ktora je do 300 eur a tento model sa za tu cenu kupit da.
Vdaka za reakcie.
1100D sa zacne predavat az o par tyzdnov a da sa cakat, ze obrazovo na tom bude lepsie (cena 400-500 EUR).
ja uz chcem jednoznacne vyssiu triedu, lebo mam pocit, ze uz ma dost obmedzuje, ale ty kedze si zaciatocnik a si obmedzeny cenou myslim, ze ten fotak je akurat pre teba.
fotak je sice maly (co je podla mna pri turistike vyhoda), aj ten display (ale zas ma stavovy, co je vyhoda), ani pri horsich svetelnych podimienkach to ostranie nieje nic moc, no myslim si, ze za tu cenu je to az viac ako primerane.
ako hlavnu vyhodu vyzdihujem to, ze s nim aj po 4 rokoch s tou istou baterkou nafotim kludne aj 1200 zaberov na jedno nabitie, pri beznom foteni a prezerani zaberov. a baterka vydrzi nabita kludne aj dva mesiace. myslim, ze na svoju cenu robi celkom pekne fotky. ako objektiv odporucam tamron, alebo sigmu 17-55mm, f2,8 jednoznacne radsej investuj do objektivu ako do fotaku.
Pri 450 mas kopu technickych caciek sraciek viac ako je vacsi display, LiveView, viac Mpix a podobne, ale ked zacinas, tak by som kludne do tej 350 aj isiel.. tento stoj je prave na to ucenie uplne vhodny, nakolko citlivejsie s nim treba pracovat aby si dostal dobru expoziciu, co urcite neskor ocenis. Osobne si ani neviem predstavit, ze by som si rovno kupil nejaku 7D, 5D mark II. Ved by som sa s tym nenaucil ani robit a vyuzival by som to jak kompakt.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa