Fórum » Digitálne zrkadlovky

Canon alebo Nikon

boba007
boba007 2011-07-01 23:06:08+02
Ahojte,chcela by som poradit ohladom kúpi fotoaparátu,mám skúsenosti s nikon d90 a nikon d7000,pravocovalo sa mi s nimi velmi dobre ale niektorý odporúčajú aj značku canon tak som kus zmetená,chcela by som sa v budúcnosti venovat foteniu ludí ale aj prírody,neviem či mám ostat pri niečom s čím som bola spokojná alebo mám vyskúšat inú značku.dakujem za rady

boba007
2011-07-02 16:18:36+02
príspevok od: mirage
podla mojho skromneho nazoru si povedz ake cca chces objektivy na to co chces fotit... pozri si ktora znacka ponuka tie objektivy kvalitnejsie alebo lacnejsie (podla toho co je pre teba priorita ci cena alebo kvalita), pozri si na tie objektivy niekolko recenzi velkych portalov a tiez pouzivatelov... a podla toho sa rozhodni...
tak pre mna je priorita hlavne kvalita a chcela by som fotit aj prírodu a aj ludí a dakujem ved pozerám ale ešte sa nevyznám v objektívoch tak preto som sa spýtala práve tu

Miro-F
2011-07-02 17:00:08+02
No ja mam nezvratny dokaz, ze Canon je lepsi!
Nedavno ma v Rumunskych horach obkolesila svorka stekajucich pastierskych psov. Drzal som ich od tela tym, ze som sa ohanal Canonom a tvaril sa, ze ho po nich idem hodit. (7D je kvalitna zbran.). Nikonom by som sa urcite neubranil

P.S: Ostavam sice verny Canonista, ale na Nikonoch sa mi oproti Canonu viac paci sum.... Zda sa mi taky nejaky menej rusivy....

luxy
2011-07-02 19:58:36+02
Na canone mi vadilo, ze koli rolleru som si musel vyklbit ukazovak, na nikone ovladanie oboma rukami, tak som si vybral sony a mam navyse vsetky skla stabilzovane

boba007
2011-07-03 15:59:51+02
príspevok od: Miro-F
No ja mam nezvratny dokaz, ze Canon je lepsi!
Nedavno ma v Rumunskych horach obkolesila svorka stekajucich pastierskych psov. Drzal som ich od tela tym, ze som sa ohanal Canonom a tvaril sa, ze ho po nich idem hodit. (7D je kvalitna zbran.). Nikonom by som sa urcite neubranil

P.S: Ostavam sice verny Canonista, ale na Nikonoch sa mi oproti Canonu viac paci sum.... Zda sa mi taky nejaky menej rusivy....
tak zatial nemám v pláne bránit sa fotoaparátom

Kaiman81
2011-07-03 16:18:07+02
príspevok od: luxy
Na canone mi vadilo, ze koli rolleru som si musel vyklbit ukazovak, na nikone ovladanie oboma rukami, tak som si vybral sony a mam navyse vsetky skla stabilzovane
"koli rolleru som si musel vyklbit ukazovak" Vačsiu blbosť som ešte nečítal. )))))

luxy
2011-07-03 16:48:06+02
príspevok od: Kaiman81
"koli rolleru som si musel vyklbit ukazovak" Vačsiu blbosť som ešte nečítal. )))))
ale cital, a podla mna aj napisal... Mam pocit, ze vacsina ma pochopila, ale stale sa musi najst niekto, kto vytrca z radu, ja to chapem...

Kaiman81
2011-07-03 18:30:28+02
príspevok od: luxy
ale cital, a podla mna aj napisal... Mam pocit, ze vacsina ma pochopila, ale stale sa musi najst niekto, kto vytrca z radu, ja to chapem...
Tak to máš potom divné ruke,lebo lepšie rozloženie si ani neviem predstaviť,krásne udržím foták v jednej ruke a ovládam oba,to je u Nikonu priam nemožné a ešte aby si udržal ten foták bezpečne v jednej ruke....

tHono
2011-07-03 18:31:43+02
nevahaj,nikon je nikon a hotovo!!!

luxy
2011-07-03 18:46:23+02
príspevok od: Kaiman81
Tak to máš potom divné ruke,lebo lepšie rozloženie si ani neviem predstaviť,krásne udržím foták v jednej ruke a ovládam oba,to je u Nikonu priam nemožné a ešte aby si udržal ten foták bezpečne v jednej ruke....
Pracujúce ruky vieš V poslednom kole ostali canon a sony a koli tomu mojmu prstu vyhralo sony a55. A dokonca ho udrzim aj jednou rukou

Marek Janicko
2011-07-03 20:43:48+02
príspevok od: boba007
Ahojte,chcela by som poradit ohladom kúpi fotoaparátu,mám skúsenosti s nikon d90 a nikon d7000,pravocovalo sa mi s nimi velmi dobre ale niektorý odporúčajú aj značku canon tak som kus zmetená,chcela by som sa v budúcnosti venovat foteniu ludí ale aj prírody,neviem či mám ostat pri niečom s čím som bola spokojná alebo mám vyskúšat inú značku.dakujem za rady
Sadni na rit a citaj.
No po precitani 100viek riadkov zistits, ze je to jedno. Obe znacky su dobre. I ked dnes som rad, ze nemam Canon.

Ked som bol na mensej dovolenke v Trencine, nabehol som do predajne NIkonu a povedal: "chcem kupit fotak presvedcte ma preco si mam kupit Nikon pretoze moj nazor je, ze ked si hodim mincou a ci padne Nikon alebo Canon tak kupim dobre".

A na to mi povedal to co som si uz vsimol v inej predajni ked som skusal obe znacky.
"Mate pravdu. Fotim oboma znackami, ale Nikon mam rad, kvoli ovladaniu."

A dal som mu za totalnu pravdu. Ked som chytil do ruky Canon, tak som si povedal, hrozny fotak, ako druhotriednej kvality a ked som chytil Nikon tak zo mna vyhrklo "tak to je pan fotak".
Som ITckar, takze piktogramy, menu, nastavovania, ... mi nerobia ziadne problemy no pri Canone som sa prehraboval cez menu a pri NIkone som nastavil okamzite co som chcel a veselo si cvakal. Pred DSLR som mal bridge, takze som hladal kopec uz pokrocilejsich funkcii, ako len otacanie kombikom AUTO alebo M.

Toto premna bol osobny rozhodujuci faktor pre NIkon.

A pridam este moj osobny nazor preco sa mi nepaci Canon.

A v amaterskej triede za velmi kratku dobu vydal kvantum modelov 450D, 500D,550D,600D a Nikon dlhodobo fungoval na D90tke. Plus Canon ma problemy i pri dalsich modeloch. Napr. odpadavanie zrkadla. A toto mna, ako zakaznika by totalne nepresvedcilo o kupu nejakeho fotaku z ich rady. No tu informaciu ber, tak volne a pozistuj si o tom blizsie. Je to info iba zachytena tu na ephote co som o tom cital, ako to riesili v diskusii.

hombreee
2011-07-03 21:00:46+02
príspevok od: Marek Janicko
Sadni na rit a citaj.
No po precitani 100viek riadkov zistits, ze je to jedno. Obe znacky su dobre. I ked dnes som rad, ze nemam Canon.

Ked som bol na mensej dovolenke v Trencine, nabehol som do predajne NIkonu a povedal: "chcem kupit fotak presvedcte ma preco si mam kupit Nikon pretoze moj nazor je, ze ked si hodim mincou a ci padne Nikon alebo Canon tak kupim dobre".

A na to mi povedal to co som si uz vsimol v inej predajni ked som skusal obe znacky.

A dal som mu za totalnu pravdu. Ked som chytil do ruky Canon, tak som si povedal, hrozny fotak, ako druhotriednej kvality a ked som chytil Nikon tak zo mna vyhrklo "tak to je pan fotak".
Som ITckar, takze piktogramy, menu, nastavovania, ... mi nerobia ziadne problemy no pri Canone som sa prehraboval cez menu a pri NIkone som nastavil okamzite co som chcel a veselo si cvakal. Pred DSLR som mal bridge, takze som hladal kopec uz pokrocilejsich funkcii, ako len otacanie kombikom AUTO alebo M.

A v amaterskej triede za velmi kratku dobu vydal kvantum modelov 450D, 500D,550D,600D a Nikon dlhodobo fungoval na D90tke. Plus Canon ma problemy i pri dalsich modeloch. Napr. odpadavanie zrkadla. A toto mna, ako zakaznika by totalne nepresvedcilo o kupu nejakeho fotaku z ich rady. No tu informaciu ber, tak volne a pozistuj si o tom blizsie. Je to info iba zachytena tu na ephote co som o tom cital, ako to riesili v diskusii.
Toto nedopadne dobre... Koledujes si o flame

boba007
2011-07-04 16:44:29+02
Sadni na rit a citaj.

tak sedim na riti a citam
dakujem za radu a bola som tiez naklonena viac k nikonu a myslim ze d7000 je na zaciatok aj tak pecka

javelin
2011-07-04 18:48:53+02
Canon nemá dobré ovládanie....

tomatito
ocenenie redakciou 2011-07-04 19:48:22+02
kup si hocico..je to uplne jedno..aj canon ma dobre fotaky aj nikon..ja fotim canonom a dokazem ho v pohode ovladat jednou rukou..tie nezmysly a vyklbenom prste a podobne sprostosti so zlym ovladanim ani necitaj..nikon ma jednu nevyhodu ze ma trocha drahsie skla..inak nikon D300S ma uzasne debilne ovladanie..uzasny to nikon..s jednou rukou si tam zial nevystacim...

kozape
2011-07-04 19:54:04+02
Sadni na rit a citaj.

polal
2011-07-04 19:56:23+02
... moje telo - si so mno urobí - čo chce...

rbr69
2011-07-04 20:35:34+02
Ludsky mozog ma 2 hemisfery. Kazda ma iny pristup k mysleniu. Lava je viac o logickom mysleni a prava je o intuitivnych myslienkach ... kedze tu bolo spomenute, ze sa daju fotaky ovladat uz jednou rukou, tak odporucam do lavej ruky canon a do pravej ruky nikon

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-07-04 20:44:14+02
Sadni na rit a citaj.

ja som mal už niekoľko Canonov a ani na jednom mi nič neodpadlo - klop klop, zato na Nikone D200 mi odpadli gumy z tela hned po roku a aj z objektívu, je ot taka spotrebka..., SB800 zhorela za pol roka...

Ovládanie je+/- nastejno, len nikon má horšiu spúšť aspoň pre mňa - ten vypínač pod spúšťou OMG ! čo zas nie je pri profi fotení sranda stále si vykrúcať ukazovák... Nikon má lepšie ako Canon : pri niekotrých modeloch AF a prácu s bleskom hlavne čo sa merani aa diaľkového riadenia v TTL týka. A niektoré objektívy - ktoré má samozrejme. Canon má podstatne lepšie farby a celkovú tonalitu fotiek. Ovládanie mi subjektívne vyhovuje viacej - ten otočný volič + joystick je super.

Nikon stále nemá konkurenciu k 5D II čo je už trochu hanba. D700 čo dokáže urobiť s farbami je neskutočné bez LR a ACR a D2X profilov je to dosť zlé, idálne je asi si urobiť vlastný farebný profil alebo čo. Z 5DII a 60D proste vyvolám fotku v DPP alebo v LR a jedne je farebne ako druhá. pri Nikone D200, D300, D700, D3x všetko farebný unikát. Nehovorím že sa nedá, ale jediný akceptovateľný výstup čo sa týka farieb a tonality bez nejakého vlastného profilu je pre mna D3x a D3s ešte možno. D3x by som fakt chcel pre skvelé farebné podanie a detaily. Podľa mna je do ateliéru lepšie a lacnejšie riešenie Canon a na reportáž zas je o kus vpredu Nikon.

Fakt ma už nebavilo babrať sa neviem koľko s fotkami za PC (naríklad D200, D300, D90 a D700) potrebujem čím skôr odovzdať zákazku s normálnymi farbami s ktorými som spokojný a pri Canone je to doscieliť pre mna oveľa jednoduchsie. Aj ked niekedy by som 5D II hodil o stenu ked mi nezaostrí kde a kedy chcem je to pre mna teraz za PC rýchlejšie. Aj ked možno 24-70L nie je taká ostrá v rohoch na F2,8 ako Nikon protajšok a musím ostriť len na stredový bod s 5DII. 60D zvláda všetky dobre.

Toto je ale len moj vlastný názor z praxe žiadne objektívne tvrdenie, niekto iný má samozrejme uplne iné skúsenosti a preferencie. A Canon mi nič neplatí

haplo602
2011-07-04 20:47:21+02
d7000 je ok. na zaciatok az prilis dobre telo

co sa tyka objektivov, ano Canon ma lepsi vyber (ich f/4 rada nema zatial u nikonu konkurenciu). ale ked prejdes do f/2.8 triedy tak tam to je uplne jedno. tam uz na par 10 eur nepozeras.

Marcel Rebro
2011-07-04 20:53:06+02
príspevok od: haplo602
d7000 je ok. na zaciatok az prilis dobre telo

co sa tyka objektivov, ano Canon ma lepsi vyber (ich f/4 rada nema zatial u nikonu konkurenciu). ale ked prejdes do f/2.8 triedy tak tam to je uplne jedno. tam uz na par 10 eur nepozeras.
myslim ze trieda f4 ma aj ineu vyhodu ako financnu ... kg a mm

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()