zdravim...zvazujem kupu noveho tela...povodne som chcel ist do D700 ale kedze skla na FF su necovo vyssie tak som sa rozhodol pre nizsiu radu. Na to co fotim mi postaci aj ta...mam len dilemu ci ist do D300s ktora je na trhu dlhsie alebo do novsej D7000???poradte prosim
a ináč ešte dynamický rozsah dáva spávať, nemáš nejak depresívne stavy alebo tak všakže?
No aby som sa priznal - dosť často mám depresívny stav, keď sa snažím niečo slušné urobiť z mojich fotiek a vidím na nich všetky tie nedokonalosti Ale vždy je dôvodom depresie moja neschopnosť, nie dynamický rozsah Moje súčasné foťáky aj o 5 - 10 rokov budú vysoko prevyšovať moje fotografické znalosti a schopnosti
Ako nadmieru spokojny majitel D300 by som tebe odporucil kupu D7000. Je lacnejsi a sudiac podla tvojho portfolia u DXXX rady by si platil za nieco co nevyuzijes (AF, ergonomia). Mas lowend telo momentalne a aj D7000 bude pre teba ergnonomicky pokrok a kvalitativny samozrejme tiez.
No aby som sa priznal - dosť často mám depresívny stav, keď sa snažím niečo slušné urobiť z mojich fotiek a vidím na nich všetky tie nedokonalosti Ale vždy je dôvodom depresie moja neschopnosť, nie dynamický rozsah Moje súčasné foťáky aj o 5 - 10 rokov budú vysoko prevyšovať moje fotografické znalosti a schopnosti
no presne túto myšlienku som chcel z teba dostať, lebo keby som to ja napísal neznelo by to seriózne. a teraz môžeme ďalej onanovať nad dynamickým rozsahom a 3200 ISO.
moc sa tu niekedy kladie doraz na technicke parametre....a hlavne casto sa tu hadzu odkazy na ten onen vseveduci dxomark ci co to je a to len preto aby som zistil ze ten ci onen fotak ma o 0,015 % lepsi DR alebo ze zvlada iso 100 ako druhy fotak iso 108,6...a nechapem to.....riesi sa sum...ostrost...rozlisenie...a vsetky nepodstatne kraviny a pritom si dovolim tvrdit ze vsetky nove...starsie a dokonca aj stare fotaky fotia skvelo....len to s nimi treba vediet....dat na ne kvalitne skla....zvladnut PP atd...verim tomu ze clovek co naozaj vie fotit by nas tu vsetkych rad radom schoval do vacku s canonom 400d ci s nikonom d80....takze si kup na co mas....co ti lepsie sadne do ruky a s tym fot....toreticke testy su na dve veci..fotis vonku a nie v labaku testovacie tabulky
moc sa tu niekedy kladie doraz na technicke parametre....a hlavne casto sa tu hadzu odkazy na ten onen vseveduci dxomark ci co to je a to len preto aby som zistil ze ten ci onen fotak ma o 0,015 % lepsi DR alebo ze zvlada iso 100 ako druhy fotak iso 108,6...a nechapem to.....riesi sa sum...ostrost...rozlisenie...a vsetky nepodstatne kraviny a pritom si dovolim tvrdit ze vsetky nove...starsie a dokonca aj stare fotaky fotia skvelo....len to s nimi treba vediet....dat na ne kvalitne skla....zvladnut PP atd...verim tomu ze clovek co naozaj vie fotit by nas tu vsetkych rad radom schoval do vacku s canonom 400d ci s nikonom d80....takze si kup na co mas....co ti lepsie sadne do ruky a s tym fot....toreticke testy su na dve veci..fotis vonku a nie v labaku testovacie tabulky
nepochopil si zmysel temy. Ked sa raz clovek rozhoduje medzi passatom a superbom, tak mu je prd platne ked mu niekto napise ze na favorite presiel 3x okolo Zeme. Dotycneho nezaujima kto co s cim dokazal, ale prave technicke parametre modelov, ktore si vyhliadol.
nepochopil si zmysel temy. Ked sa raz clovek rozhoduje medzi passatom a superbom, tak mu je prd platne ked mu niekto napise ze na favorite presiel 3x okolo Zeme. Dotycneho nezaujima kto co s cim dokazal, ale prave technicke parametre modelov, ktore si vyhliadol.
pochopil som o com je tema...a chcel som tym len povedat tolko ze amater nespravi lepsiu fotku s d3s ako profik s d40....a technicke parametre su mu na prt ked ich clovek nedokaze vyuzit...spravnym nastavenim fotaku a kvalitnym spracovanim fotiek by si rozdiel z tych dvoch modelov nerozoznal...a o tom to je....treba kupit to na co clovek ma....co mu sadne do ruky a hlavne fotit...a nie porovnavat ako to sumi pri tom ci onom ise a aky DR ktory cip ma...
Tiež som sa rozhodoval medzi D300 a D7000, nakoniec vyhral D7000. Ale myslím že ak beriem v úvahu iba techniku tak výsledné fotografie ovplyvnia skôr použité objektívy ako telo ktoré si nakoniec vyberieš...
pochopil som o com je tema...a chcel som tym len povedat tolko ze amater nespravi lepsiu fotku s d3s ako profik s d40....a technicke parametre su mu na prt ked ich clovek nedokaze vyuzit...spravnym nastavenim fotaku a kvalitnym spracovanim fotiek by si rozdiel z tych dvoch modelov nerozoznal...a o tom to je....treba kupit to na co clovek ma....co mu sadne do ruky a hlavne fotit...a nie porovnavat ako to sumi pri tom ci onom ise a aky DR ktory cip ma...
ale aky ma zmysel porovnavat profika a amatera pri vybere fotaku ??? Ked si kupujes to auto, tak ta tiez zaujima ako by na nom jazdil Schumacher ?
Napisem svoj nazor ... Mal som D90, ak sa nemylim tak ta ma "rovnaky" snimac ako D300 ... D90 siel priatelke a ja som si nakoniec zobral D7000 ... Neslo mi o Mpix, ani o to ze to bola novinka ... Kupil som ho asi pol roka po uvedeni ... Ten fotak uz na prvy pohlad foti lepsie, viditelne lepsie ... S rovnakymi sklami (vacsinou pevne) vyjde fotka z D7000 krajsie naexponovana ... Omnoho lepsie prekresluje tmave a svetle miesta ... Ma lepsie podanie a krajsie farby ako liezli z D90 ... povedala mi to aj priatelka, ktora taketo veci naozaj neriesi. A ja tiez nepatrim medzi ludi, ktory pozeraju fotky pri ISO xyz a hladaju sum ci technokraticky onanuju nad parametrami. Jednoducho obrazova kvalita toho noveho snimaca je naozaj niekde inde oproti tomu starsiemu snimacu ... Takisto aj v recenzii tu na ephoto sa spomina, ze D7000 obrazovo daleko prevysuje D300. Ja som si ten rozdiel vsimol hlavne pri portretoch ... tie su omnoho lubivejsie, prirodzenejsie pletovky. Takisto pri krajinkach je naozaj vidiet ten zvyseny DR ... Netvrdim, ze v PP sa neda dosiahnut rovnaky vysledok v pripade farieb alebo inych veci... Len vravim, ze dojem z fotiek je viditelne lepsi. Podla mna, pokial nepotrebujes vyslovene robustne telo .... D7000 je jasna volba. Lacnejsia a hlavne obrazovo urcite vyrazne lepsia.
Tento problém som riešil tiež. U mňa zvíťazila D300s-ka, ale malo to svoje dôvody. Uváž, čo chceš fotiť! Či potrebuješ rýchle AF a 8 fps. V D300s-ke je snímač určite na tom horšie ako v D7000-ke, ale stavba tela a jej rýchlosť je na podstatne vyššej úrovni. Ak nepotrebuješ "rýchly" foťák, tak si kúp D7000-ku. Má podstatne väčší dynamický rozsah snímača, aj farebné podanie (časový rozdiel vo uvedení na trh D300-ky a D7000-ky sa nedá zanedbať). Po prehliadnutí Tvojich fotiek si myslím, že to bude mať pre Teba podstatne väčší význam ako 51 bodové AF so super D3 trekingom. Mal som možnosť si D7000-ku vyskúšať a keby dal Nikon tento snímač do D300s-ky a nazval ju D400 - tak som VERY HEPPY!
priatelka ma d80 a ja d7000, oba su to super fotaky, mne sum na dobrej fotke nevadi ... ale ta technologia predsalen priniesla nieco nove ... len male porovnanie normalnej fotky, skus tipnut ktora fotka je ktorym fotakom - nastavenia - 1/60s - f/1.8 - iso 1600 - nikkor 50mm f/1.4
priatelka ma d80 a ja d7000, oba su to super fotaky, mne sum na dobrej fotke nevadi ... ale ta technologia predsalen priniesla nieco nove ... len male porovnanie normalnej fotky, skus tipnut ktora fotka je ktorym fotakom - nastavenia - 1/60s - f/1.8 - iso 1600 - nikkor 50mm f/1.4
Na D7000 mi chýba možno celokovové a vačšie telo, no úchop sa dá vyriešiť battery gripom a ten kov, čo ja viem, keď sa tak zamyslím, tak mi až tak nechýba...zmokol som s ním do nitky, padol mi na zem, keď mi prevrhlo statív a nič, šlape ako hodinky a preto usudzujem, že je to dostatočne odolný aparát a to ešte nevravím, ako s ním občas zachádzam...Veľa šťastia pri výbere
Na D7000 mi chýba možno celokovové a vačšie telo, no úchop sa dá vyriešiť battery gripom a ten kov, čo ja viem, keď sa tak zamyslím, tak mi až tak nechýba...zmokol som s ním do nitky, padol mi na zem, keď mi prevrhlo statív a nič, šlape ako hodinky a preto usudzujem, že je to dostatočne odolný aparát a to ešte nevravím, ako s ním občas zachádzam...Veľa šťastia pri výbere
celkovove vacsie telo bude nastupca d300s, ja by som bol tiez rad s mega velkym fotakom,co je d300s o dost vacsi ako d7000, d7000 sa aj celkom zle drzi :-/ riesim to hand strap -om, ale tak tam su uz tie triedy ... profi a amaterske... aj ked d7000 by som do amaterskej triedy nezaradil uz len kvoli tomu ze nema na otocnom volici ziadne sport,portrait,nocna foto, popripade mazliiičci... to ma potesilo ked som ju prvy krat videl na obrazku najviac :-P
ale aky ma zmysel porovnavat profika a amatera pri vybere fotaku ??? Ked si kupujes to auto, tak ta tiez zaujima ako by na nom jazdil Schumacher ?
tak inak....profik by odfotil rovnaku fotku d90-kou a aj d7000-kou...a myslim ze aj amater...mna tu len proste uz nebavi citat ako je tu na fotaku to najdolezitejsie pouzitelne iso 25600 a pocitanie pixelov pri 1000% zvacseni...fotaky maju aj ine parametre...ergonomiu...velkost hladacika...AF atd... a kedze zadavatel nenapisal konkretnejsie parametre tak mu radit len podla dxomark je kravina
D300s vs. D7000
Ked sa raz clovek rozhoduje medzi passatom a superbom, tak mu je prd platne ked mu niekto napise ze na favorite presiel 3x okolo Zeme.
Dotycneho nezaujima kto co s cim dokazal, ale prave technicke parametre modelov, ktore si vyhliadol.
Ked sa raz clovek rozhoduje medzi passatom a superbom, tak mu je prd platne ked mu niekto napise ze na favorite presiel 3x okolo Zeme.
Dotycneho nezaujima kto co s cim dokazal, ale prave technicke parametre modelov, ktore si vyhliadol.
Ked si kupujes to auto, tak ta tiez zaujima ako by na nom jazdil Schumacher ?
Podla mna, pokial nepotrebujes vyslovene robustne telo .... D7000 je jasna volba. Lacnejsia a hlavne obrazovo urcite vyrazne lepsia.
Ked si kupujes to auto, tak ta tiez zaujima ako by na nom jazdil Schumacher ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa