Fórum » Digitálne zrkadlovky

chybny nikon d5100

matote
2011-10-12 23:58:18+02
zdravim, zakupil som si prvu zrkadlovku - vyber vyhral nikon d5100. Predvcerom som ju aj dostal.
Zial po vybaleni ma znechutila jemna vôla vo vnutri pristroja akoby sa nieco pri otacani hybalo.

Nemyslim ze pri fotaku za 700€ je to normalne ale kedze ide o prvu zrkadlovku, radsej sa opytam skusenych, ci je to problem produktu alebo je bezne slaba vola suciastky vo vnutri pristroja.

V zasade aj reklamacia by to mala riesit, nie? - nehovoriac o tom ze je to z eshopu vramci 7dnovej lehoty.

Dakujem za kazdy nazor.

JOK3R
2011-10-13 00:41:31+02
Jemná vôľa vo vnútri prístroja? Pri otáčaní čoho?

SK_8er
2011-10-13 01:41:33+02
príspevok od: matote
zdravim, zakupil som si prvu zrkadlovku - vyber vyhral nikon d5100. Predvcerom som ju aj dostal.
Zial po vybaleni ma znechutila jemna vôla vo vnutri pristroja akoby sa nieco pri otacani hybalo.

Nemyslim ze pri fotaku za 700€ je to normalne ale kedze ide o prvu zrkadlovku, radsej sa opytam skusenych, ci je to problem produktu alebo je bezne slaba vola suciastky vo vnutri pristroja.

V zasade aj reklamacia by to mala riesit, nie? - nehovoriac o tom ze je to z eshopu vramci 7dnovej lehoty.

Dakujem za kazdy nazor.
zajdi s tym do hocjakeho fotoobchodu kde by mohli mat nikon d5100 na predajni, najlepsie vybaleny, vylozeny dakde a milo a pekne ich popros ci si mozes potazkat ich produkt lebo ze si dostal fotak napr na narodky a ze sa ti toto prihodilo.... ze nevies ani kde bol kupovany a ze sa bojis rodicom povedat ze je asi poskodeny

SK_8er
2011-10-13 01:42:52+02

Dakujem za kazdy nazor.
ten smajl na ten zaver ne na to ze mas poskodeny novy stroj (zrejme) mna to dost zaraza ze clovek dava za to take peniaze a tie veci su castokrat poskodene ... nestalo sa mi to raz s fototechnikou a tiez nie lacnou ....

viking81
2011-10-13 07:09:17+02

Dakujem za kazdy nazor.
a ja si myslim...co myslim...som takmer presvedceny ze to pokazene nebude foti to ? predpokladam ze hej.....foti to dobre ? predpokladam ze opet hej takze to hrkanie bude vychadzat z nejakej pohyblivej suciastky co mas vo fotaku....a predstav si ze ich ej tam hodne viem ze sa tu casto riesilo taketo hrkanie od mechanismu vysuvania blesku...takze na 95% si myslim ze je to ono...ale kedze nemam vestecku gulu a nic blizsie si k tomu hrkaniu nenapisal tak si toto vsetko len myslim

alexei
2011-10-13 07:55:40+02
Ja mám Nikon D3100. Nehrka ani sa vo vnútri prístroja nič nehýbe. Podľa môjho názoru by bolo dobre ako ti poradil SK_8er, vo fotoobchode ti ho do ruky dajú, myslím, že aj bez udania dôvodu. No
podľa môjho názoru sa vo vnútri nemá čo pohybovať.
No sú tu starší a skúsenejší fotografi, tak už ako chceš...

martin9113
2011-10-13 08:13:26+02

Dakujem za kazdy nazor.
hrká ked je zapnutý alebo vypnutý? Máš objektív z Vr?

inkubbus
2011-10-13 08:21:27+02
...a podla mna je vadny a treba to pohanat az ku vyrobcovi

SK_8er
2011-10-13 09:15:20+02
príspevok od: inkubbus
podla mna tam tiez nema co hrkat ... ked som kupil d80 z druhej ruky a prilozil si ju k oku, tak som daco zapocul tak som ju prilozil k uchu a pocul som jak tam skakala strunka vnutri ... fotit fotil tak som to predavajucemu ani nepovedal a o 2 tyzdne smer praha servis ale to nebolo asi kvoli tej strunke ... kazdopadne fotacik je uz opraveny mesiac a pol len keby mi ho uz konecne aj dorucili spat ... teda priatelke, lebo ma nuti stale volat tam

SK_8er
2011-10-13 09:15:20+02
príspevok od: inkubbus
podla mna tam tiez nema co hrkat ... ked som kupil d80 z druhej ruky a prilozil si ju k oku, tak som daco zapocul tak som ju prilozil k uchu a pocul som jak tam skakala strunka vnutri ... fotit fotil tak som to predavajucemu ani nepovedal a o 2 tyzdne smer praha servis ale to nebolo asi kvoli tej strunke ... kazdopadne fotacik je uz opraveny mesiac a pol len keby mi ho uz konecne aj dorucili spat ... teda priatelke, lebo ma nuti stale volat tam

TomR
2011-10-13 09:18:05+02
pokud se jedna o vuli po nasazeni objektivu je to normalni

pentax
2011-10-13 09:21:30+02
mam D5100, nič tam nehrká, ale v objektíve ano, jemne klopkanie, možno VR mechanizmus, neviem, skús to bez objektívu

Fatty
2011-10-13 09:57:36+02
kovová gulôčka sa volne pohybuje v puzdre s kontaktami a volá sa to že snímač otočenia fotoaparátu ktorý stav natočenia (na šírku / na výšku) zapíše do snímku
myslím že TOTO môže troooošku tak kovovo hrkať, inak nič
proste predstav si v mysli zvuk malej ložiskovej guličky ako hrká v malom priestore a porovnaj so zvukom v D5100....ak je podobný, pohoda, ak je razantne iný, reklamuj

martin9113
2011-10-13 10:28:45+02
príspevok od: pentax
mam D5100, nič tam nehrká, ale v objektíve ano, jemne klopkanie, možno VR mechanizmus, neviem, skús to bez objektívu
ano je to vr-

matote
2011-10-13 11:15:13+02
pri otacani telom (ak ho preklopim "hore hlavou" ) vo vypnutom stave je take jeeemne hrkotanie. Ide mi len o to ci maju byt vsetky suciastky pevne zafixovane alebo zvyknu byt aj pohyblive v d5100 - preto som chcel ci s tym niekto nema skusenosti alebo dokonca priamo fotak...
Fotit to moze ... dobre - ide o to ci sa to nebude zhorsovat a nakoniec to budem moct vyhodit po 2 rokoch.

stafa
2011-10-13 12:27:11+02
Ja mám D5100, fachčí bez problému už 4 mesiace a ak by si to tu nehodil do pľacu, ani by som na to neprišiel, že tam čosi hrkoce... Teda, áno, aj v mojom čosi jemne hrkoce, ak ho otočím bleskom dole a statívovým závitom hore... Ale ruku na srdce, používa sa bežne pri fotení poloha "hore nohami"? Mňa to doteraz nenapadlo...

matote
2011-10-13 12:47:29+02
je to akoby nejake sklo? zrkadlo? nebolo pevne zafixovane - a trosku sa hybalo...

stafa
2011-10-13 13:09:45+02
je to akoby nejake sklo? zrkadlo? nebolo pevne zafixovane - a trosku sa hybalo...
Tak na toto odpoveď nemám, no vzhľadom k tomu, že sa vo vnútri nachádza viacero pohyblivých častí, pravdepodobne sa jedná o ich vôle. Tak isto tomu môže prispievať aj polohový senzor a stabilizátor obrazu, ako bolo písané vyššie, keďže ja v tom mojom hrkote rozoznávam zhruba tri rôzne zvuky... No keďže, ako som už skôr písal, foťák funguje bez problémov, je vysoko pravdepodobné, že toto hrkotanie nemá na funkčnosť žiaden vplyv, a preto sa tým nezaoberám.
Ozaj, skúšal si už s ním fotiť? Je nejako ovplyvnená funkčnosť? Zdá sa ti, že sa počas fotenia niečo zadrháva, vydáva zvláštne zvuky, nepracuje tak ako má? Ak nie, netráp sa nad tým zbytočne. Prinajhoršom, máš ešte skoro 2 roky záruky, ak budeš mať pocit, že sa funkčnosť časom výraznejšie zhoršuje, šup na reklamáciu.
PS: keď mi foťák dorazil, tiež som okolo neho chodil po špičkách, odkladal ho do škatule vystlanej vatou a kdekade ho skrýval, aby niekto z neho farbu nevykukal. Po čase som prišiel na to, že sa nerozpadne ani keď ho položím na stôl a že niektoré veci sú holt normálne... Ako pri každej novej veci... Tzn. nepristupuj k nemu precitlivelo, hraj sa s ním, trénuj, skúšaj... Až ho celý zmákneš a napriek tomu bude pochybnosť pretrvávať, začni uvažovať nad problémom a riešením... Dovtedy si nenechaj kaziť pekné zážitky pri fotení...

molnart
2011-10-13 14:01:15+02
Ja mam tiez D5100, vo vnutri som ziadne hrkotanie nezaregistroval, ale este sa.doma pozriem. Mam tam ale volu tak na dvierkach pametovky ako aj baterky. Co som ale cital.na zahranicnych foraforach, je to celkom bezny problem tak som to velmi neriesil.

matote
2011-10-18 17:10:09+02
dakujem za nazory... a rady!
Urcite nie som nejako prilis precitliveny na pristroje ale tento bol chybny - nakoniec mi to potvrdil aj skusenejsi fotograf, takze pristroj isiel vramci lehoty naspat do obchodu!
Stratil som pritom postovne ale tak radsej akoby som sa potom musel lopotit s reklamaciou.
Dakujem za vsetky prispevky!

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()