Fórum » Digitálne zrkadlovky

Pentax K-r

Kory
2011-11-16 10:56:55+01
Ahojte,
chcem si kúpiť moju prvú zrkadlovku. Chcela by som vedieť váš názor na Pentax K-r 18-55. Rozhodujem sa medzi značkou Nikon a Pentax, ale pentax sa mi pozdáva viac aj keď mi väčšina radí nikon.

Poraďte mi ďakujem

wayne
2011-11-16 11:10:34+01
Ked chces pentax, kup si pentax. Dnes uz na znacke aj tak nezalezi, vsetky robia kvalitne snimky. Ja po zhliadnuti recenzie dnes na dpreview na sony slt-a65 by som ti poradil to, ale to trochu prekroci tvoj rozpocet

Pentax nie je zla znacka a urcite ti posluzi. Ak Ti nebude vadit, ze si enbudes moct napr pozicat objektivy od znamyc ktori maju canon/nikon, neries nazory inych a kup to co chces ty, nie to co chcu ini.

bonifacko
2011-11-16 12:14:50+01
Veru tak, aj ked som vlastnik Pentaxu, nebudem ta nahovarat na tu značku. Skus napr. prislušne Pentax forum: http://pentaxfriends.eu/index.php

zelovoc
2011-11-16 12:15:17+01
neviem kolko chces toho nasledne investovat do techniky. pre zaciatocnika bude asi lepsi nikon uz len kvoli lacnym 35/50/85, pentax ma lacnu 35, drahu a zastaralu 50 a 85 nema, len 70 co je uz kus ine, ale je to pancake a potom ma 77 co je uz nieco ine za uplne inu cenu.

nikon je uz len co sa tyka moznosti niekde uplne inde.

ja mam pentax k5, aj 35/50/77 a viem ze je to uzasna kombinacia, kiezby som mal este 31 a 43.

btw, ak len na papieri budes porovnat kr a daky nikon d3100 tak to bude uplne jedno.

Kory
2011-11-16 12:40:18+01
V blízkej budúcnosti neplánujem investovať do nejakých lepších objektívov a takýchto vecí, zrkadlovku si kupujem z toho dôvodu, že mala som olympus - kompakt a fotky sú dosť nekvalitné, neostré, nefarebné. A v porovnaní so zrkadlovkou to je neporovnateľné. Najprv som sa rozhodovala medzi značkou Nikon a Canon, pretože všetci ich majú a vychvaľujú. Potom priateľ prišiel so značkou Pentax, o ktorej som doteraz ani nepočula, ale začala som si čítať recenzie a články a veľmi sa mi to zapáčilo. Tak som chcela vedieť, či neurobím blbosť ak ho zoberiem.

ferofekete
2011-11-16 13:24:29+01
príspevok od: Kory
V blízkej budúcnosti neplánujem investovať do nejakých lepších objektívov a takýchto vecí, zrkadlovku si kupujem z toho dôvodu, že mala som olympus - kompakt a fotky sú dosť nekvalitné, neostré, nefarebné. A v porovnaní so zrkadlovkou to je neporovnateľné. Najprv som sa rozhodovala medzi značkou Nikon a Canon, pretože všetci ich majú a vychvaľujú. Potom priateľ prišiel so značkou Pentax, o ktorej som doteraz ani nepočula, ale začala som si čítať recenzie a články a veľmi sa mi to zapáčilo. Tak som chcela vedieť, či neurobím blbosť ak ho zoberiem.
určite blbost neurobiš aj ked na Canon a Nikon je viac prislušenstva ale aj s Pentaxom sa da

bonifacko
2011-11-16 13:55:36+01
príspevok od: Kory
Dolezite je, aby tam bola predvolba: "beautiful pictures", montuju to za príplatok

zelovoc
2011-11-16 14:00:20+01
kludne zober pentax, aspon sa budes odlisovat

Ciro
2011-11-16 14:58:13+01
Tiež som váhal, ale v podstate je to jedno. Ak chce byť človek v budúcnosti profesionál, tak Nikon, alebo Canon a postupne investovať do objektívov,... Na Pentax je menší výber objektívov a príslušenstva. Aj v bazároch. Myslím, že zo setovým objektívom sa dá vydržať dosť dlho a nájdu sa pri troche šťastia a hľadania aj dobré objektívy za lacný peniaz. Ja som kúpil F 50/1.7 za 30€ a je to môj najobľúbenejší objektív. Z K-r som mal lepší pocit, keď som ho mal v ruke. Zatiaľ nelutujem. Hlavným argumentom ale bola jednoduchosť využívania starých manuálnych objektívov, ktorých mám plnú skrinku.
Na internete je viacej porovnávaní K-r a N3100,. V jednej vyzdvihujú K-r, v druhej Nikon.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()